FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10135)
Sprzet na ktorym gracie w T2...
Tym sie nie chwalilismy :-P
Redakcyjny, z ktorego korzystalem dotychczas, to Pentium III 800 MHz, 256 MB, GF2 PRO, monitor 19". Pare razy zdarzylo mi sie ostatnio pogrywac z identycznego kompa, tyle ze z GF4 Ti-4400 i szczerze mowiac jakiejs istotnej roznicy nie zauwazylem (lol). Lacze redakcyjne to 2 mbity.
Wkrotce przesiadka na kompa Athlon 2000+, 256 MB, GF4 Ti-4600. Wracam tez na lacze SDI (praktycznie zero roznicy w pingach w stosunku do lacza 2 mbit w redakcji).
jaaa
ja jade na:
athlon xp 1.7+ 0.13 (w kazdej chwili moze byc 2400+ )
256 ram 333hz
i 2 zonki teraz beda ;p.....gf2 mx i za monitor sie wstydze...nie napisze jaki ;o
ogolnie na max detale i 1024x768-32 gra sie dobze, fps-y zadko spadaja ponizej 24...z taka karta na nic wiecej nie mozna liczyc ;o
Od zesz�ego pi�tku :
- Athlon XP +2000, 512 ramu, dysk 60 gb, dysk 20 gb, GeForce 2 MX 64 ( ), CD-RW 24x, DVD.
��cze ISDN... ping rz�du 150 (na niemieckich serwach)
TPSA
Uuuuuu, z tym SDI na 10 osob to masz przechlapane... Wspolczuje... Zas lanik to tylko fragowanie, ktore jest doprawdy skromna czescia gry w T2...
Wiem, ze mam przechlapane Dlatego czekam tylko na Neo w Gostyniu
A co do tego LANu to mysle, ze to bedzie taki maly start jak zaczne sobie z bratem np. 1/1 pykac albo jakies CTFy z botami. Zawsze to lepsze niz nic
Jest przerobiony duel mod, w ktorym mozesz grac przeciwko botom. Wystarczy ustawic boty na bodajze Jumping High i masz juz zabki, ktore nie strzelaja, a jedynie podskakuja. Mozna sobie troche pocwiczyc...
uooo ludzie.... ja to na moim cielaku 466 przekr�conym na 525 z rivkom tnt2 m64 i 256 ramcu to przy "lepszej" akcji albo na co "lepszych" mapach to fpsy mam rz�du 5!! ��cze nie jest najgorsze (podobno 2x2mb) ale na jakie� 200 komp�w.. i czasem siada potwornie, dlatego mi�dzy innymi mia�em d�ug� przerw� w trybach..
see you online.
athlon2000+/256mb/gf4mx/sdi. Gra chodzi bardzo plynnie nawet po ustwieniu na max,high i co tam jeszcze. Tylko jedna mapa dziwnie przycina.Pingi mam bardzo dobre to zasluga po czesci pewnie samej gry i tez tego ze sdi nie dzielone i 50 metrow od telekomunikacji.
U mnie config wyglada tak :
Athlon T-Bird [email protected]
256 MB DDR 266
GF2 PRO
Monitor 15 LG
Twardziel 7200 RPM
O laczu nie bede pisal bo szkoda moich nerwow i nie lubie sie powtarzac
O wreszcie topic dla mnie :)
Wszystkie czesci/egzemplarze strannie dobieralem (no poza ramem od ks).
Athlon XP 1800@2000+
512MB DDRSDRAM (2x256 - Elixir TW 266 i Kingstonki 333) @ 145Mhz 2252)
Shuttle AK35GT2
GF2Ti ViVo by MSI
CMI 8738 6chan @Shuttle
Zoltrix Cobra 56k
Planet 10/100Mbit na realteku z wol.
CDROM Creative Labs 48x
Nagrywarka Teac 24x/10x/40x
Monit MAG XJ500T
BigTower stary codegenowski
Zasilka VIP ST350 Gold
Cooler CPU - Tt Volcano 6Cu+
Wentylacja - 2x 80x80mm kulkowe Sunon 2.6W
Inne - Tt CopperShim, pasta Arctic Silver II, kable IDE i FDD CoolerMaster
Ekwipunek gracza:
Podkladka EverGlide Giganta Optical Smoke i Black
Myszka Logitech MouseMan Dual Optical
Sluchawki Plantronics .audio 60
(no teraz mam jeszcze w testach Tt Alu pada od 4MaxCool i czekam na allsopa od PCDoc... bedzie ladny tekst porownawczy).
Aha no i poza tym laptopik toshiba satelite 1410-303:
cel. m. 1500Mhz, 256ramu, gf4go z 16mb ddr vramu, dvd x8 i innymi bzdetkami... UT, vq3/bq2/qw, Tribes2 slicznie smigaja na nim... - taki sprzet do noszenia na imprezki typu LP :)))
Zoltrix Cobra 56k
Lol.
Nie lol tylko po przeprowadzce okazalo sie, ze zadna firma z tepsa na czele niechce mi tutaj zadnego lacza zalozyc...
Wiec jade na pakietach modemowych tepsy oraz na abonamencie w callbacku netii.
Zreszta ta cobra jest fajna chociaz korzystam ostatnio czesciej z toshiby pod amr.
Lol, bo kontekst byl fajny. Nie nasmiewam sie z lacza, tylko z zestawienia pieczolowicie przygotowanej listy pieczolowicie dobranego sprzetu z modemem i komentarzem Edzia. Kontekst jest smieszny, gry na modemie wspolczuje.
Co mi tam... Jak Pajda mogl sie pochwalic to ja tez :-)
PIV 2.4 GHz
512 MB RAM (DDR 333 MHz Kingston)
plyta VIA P4PB 400-L
oryginalne ATi 8500LE
3xSeagate Barracuda 7200 obr/min
wypalarka LG 24/10/40
mysz - oczywiscie - Logitech Dual Optical na USB
SDI
Creative SB Live! 5.1
sluchawki Sennheiser HD570
monitor EIZO 21" na kineskopie Hitachi (super nabytek za jedyne 700 zl :-)))) )
WinXP Prof. prawie oryginalny /;-)
Calosc zamknieta w obudowie PRO Station (lacznie szesc wentylatorow: 2 w obudowie, jeden na procku, jeden w zasilaczu, jeden na karcie graficznej i jeden w kieszeni z HDD). WOW. I nadal mozna przy tym siedziec bez boolu uszu.
Hm... I wlasciwie tylko karte ATi kupilem w sklepie, a dokladnie w Vobisie, gdyz nikt inny nie byl w stanie jej sprowadzic w jakims przewidywalnym terminie. Oczywiscie bylo to dawno, dawno temu :-) Reszta to kombinerki hurtowo-znajomosciowe.
Po drobnych perypetiach (pamiec Samsunga :-( , poszukiwanie optymalnych sterow dla ATi, czekanie na patche do T2) Tribes 2 dziala na tym znakomicie. No i o to chodzilo :-P
Papatki,
--
toomek/ch/\os
Odnosnie czekania na pacze t2... To nie Ty przypatkiem na forum U narzekales kiedys jak ut2k3 dziala na ati i, ze skreslasz gre zanim zainstalujesz pacza bo musi byc od poczatku dobrze zrobiona ? :P (nie pamietam dokladnie > jakos tak mi sie skojarzylo)
btw. jestes zadowolony z tych hd570 ?
"btw. jestes zadowolony z tych hd570 ?"
Zywemu mi ich nie zabiora :-))) Dzieki tym sluchawkom zrozumialem jaki wczesniej mialem szajs na glowie. Okazalo sie takze, ze na sluchawkach mozna porzadne basy uzyskac. Takie, ze sasiedzi podskakuja :-P
Siedze bardzo duzo w sluchawkach, a liliputow nie znosze. Latem w starych to mi woskowina wyplywala tak sie czlek w tym pocil. W HD570 to nie do pomyslenia. Poduszki z materialu (aksamit?) o takim ksztalcie, ze jeszcze nigdy nie musialem ich zdjac dla przewietrzenia glowy i rozprostowania uszu, pomimo wielu godzin sluchania muzy i grania non stop. Sympatyczny jest tez standardowo dlugi kabelek (bez problemu siega u mnie od kompa do wyra, jakies 3 m) + zabezpieczenie, ktorego brak we wczesniejszych sluchawkach kosztowalo mnie sporo nerwow. Czesto wstajac od kompa zahaczlem o cos i nie raz zrywalem gwaltownie sluchawki z glowy. Teraz po prostu wyskakuje dzek z gniazda w sluchawka. Drobiazg, a cieszy.
Polecam, choc to spory wydatek (u mnie byl to czesciowo odplatny prezent od rodzinki :-) urodzinowo-gwiazdkowy).
Pap,
--
toomek/ch/\os
> ut2k3 dzialalo od wersji demo calkowicie poprawnie
no i jak jeszcze bylo BR z LG i trans off to juz sie grac przyjemnie dalo ;P chociaz najbardziej zapadlo mi w glowie tych kilka MA po 2 pojedyncze rakietki na jeden Twoj skok ;)))
> Dzieki tym sluchawkom zrozumialem jaki wczesniej mialem szajs na glowie.
hehe to jak u mnie z moimi plantronicsami :P
> jeszcze nigdy nie musialem ich zdjac dla przewietrzenia glowy i rozprostowania uszu, pomimo wielu godzin sluchania muzy i grania non stop
ooo dobrze slyszec bo szukam ostatnio jakis zamknietych > jakis czas temu przerzucilem sie na lekkie otwarte bo mialem juz dosc meczarni w moich AKG K222. HD500 mialem stosunkowo krotko na lbie i bylem ciekawy opini z dluzszego uzytkowania tych serrii.
Co by nie mowic dzielnie probowalem w tamto talatajstwo grac. Prawie trzy tygodnie :-) Ale jakos nie umiem juz pelzac z nosem przy ziemi, nawet z podskokami w LG. Jedyne nadzieje wiaze z QIV, o ile "sukces" UT2003 nie wplynie destrukcyjnie na pomysly id softu. Szczerze mowiac predzej zaczne grac w Q3 niz UT2003.
"bylem ciekawy opini z dluzszego uzytkowania tych serrii"
Ja je tez kupilem z polecenia. Co prawda znajomy ma lepsze :-P , ale do komputera polecal wlasnie nizsze modele (HD5xx) z uwagi na podkrecone basy. Te "lepsze" sa bardziej zrownowazone i maja mniej, hm, eksponowane niskie tony. A te ostanie do filmow czy wybuchow sa mile widziane.
--
toomek/ch/\os
PS> Z potrzeby chwili zaczynam coraz czesciej wbijac sie w jugera (jakos od poczatku nie leza mi te miski) i zaliczylem wlasnie pierwsze MA mortarkiem na uciekajacym z flaga kaperze. W tym momencie stanely mi przed oczami zapomniane juz scenki z udzialem mojej ukochanej kulki flakowej w UT. Tyle tylko, ze w T2 ta kulka ma wymowe redimera.
Redimer tak nie trzesie ekranem
(sorka, nie mog�em sie powstrzymac )
"Redimer tak nie trzesie ekranem"
Bo to pewnie waglikiem eksploduje, a nie trotylem.
--
toomek/ch/\os
Hm
Athlon 1400 @ 1500, 512 SDRAM, GForce4 Ti4200 64DDR, Matrox 30 GB HDD, LG CD-R 52x, Ricoh CR_RW 12x10x32x.
GPU, chipset p�yty g�ownej i procek ch�odzone wod� ;0, pod�wietlenie zimna katoda (niebieska, 4 diody 20mm, wodny wiatraczek z diodk�, teremometr samochodowy, aluminiowy panel przedni wykonany ze starej skrzynki na listy, kolor obudowy srebrny (aerografem do modeli przemaluje na czarno), dysk wyjety z gniazda i za szybka z przodu go widac, podsiwetlony, przezroczysta boczna sciana. Wszytsko hand-made .
Do tego ADSL dzielony, pingi 90-130. Gra� si� da.
Ty mi jeszcze tylko powiedz co to jest "Matrox 30 GB HDD" :-P
Chichi...
Pap,
--
toomek/ch/\os
zabija mnie poprostu skad wy czerpiecie fundusze na taki sprzet... czy wy nie macie innych wydatkow oprocz kompa? mnie sie czasem zdaza przepuscic kaske na duperele ))))))
quote:
Napisane oryginalnie przez toomek
Nice hardware borowies! Nice :-)
Ty mi jeszcze tylko powiedz co to jest "Matrox 30 GB HDD" :-P
Chichi...
Pap,
--
toomek/ch/\os
"zabija mnie poprostu skad wy czerpiecie fundusze na taki sprzet... czy wy nie macie innych wydatkow oprocz kompa?"
E... No kupilem przeciez jeszcze sluchawki :-) Czasem tez zdarzy mi sie jakas ksiazka, ale coraz rzadziej (w koncu jest internet).
Pap,
--
toomek/ch/\os
?
quote:
Napisane oryginalnie przez toomek
Co mi tam... Jak Pajda mogl sie pochwalic to ja tez :-)
PIV 2.4 GHz
512 MB RAM (DDR 333 MHz Kingston)
plyta VIA P4PB 400-L
oryginalne ATi 8500LE
3xSeagate Barracuda 7200 obr/min
wypalarka LG 24/10/40
mysz - oczywiscie - Logitech Dual Optical na USB
SDI
Creative SB Live! 5.1
sluchawki Sennheiser HD570
monitor EIZO 21" na kineskopie Hitachi (super nabytek za jedyne 700 zl :-)))) )
WinXP Prof. prawie oryginalny /;-)
Calosc zamknieta w obudowie PRO Station (lacznie szesc wentylatorow: 2 w obudowie, jeden na procku, jeden w zasilaczu, jeden na karcie graficznej i jeden w kieszeni z HDD). WOW. I nadal mozna przy tym siedziec bez boolu uszu.
Hm... I wlasciwie tylko karte ATi kupilem w sklepie, a dokladnie w Vobisie, gdyz nikt inny nie byl w stanie jej sprowadzic w jakims przewidywalnym terminie. Oczywiscie bylo to dawno, dawno temu :-) Reszta to kombinerki hurtowo-znajomosciowe.
Po drobnych perypetiach (pamiec Samsunga :-( , poszukiwanie optymalnych sterow dla ATi, czekanie na patche do T2) Tribes 2 dziala na tym znakomicie. No i o to chodzilo :-P
Papatki,
--
toomek/ch/\os
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:32.