FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10483)

Posted by [FPP]Shooler on 14-05-2003 22:52:

Praca dorywcza / sezonowa

Mam takie pytanko. Macie jakies pomysly - jak w 2-3 tyg zarobic sobie ze 150-200zl? (moze wiecej ) Szukam czegos ciekawego i zaznaczam, ze nie zamierzam sie nikomu sprzedawac

W sumie znalazlem 2 fajne oferty

1) Praca w SPHINX'ie (siec restauracji w wielkopolsce - oferta dotyczy miejscowosci letniskowych). W sumie fajno - placa 1000-1200 zl za miesiac, zapewniaja nocleg przez 3 miesiace w letniskowej miejscowosci i 1 posilek dziennie. Wszystko cacy, ale kase (cala) dostaje sie dopiero po 3 miesiacach pracy (czerwiec, lipiec, sierpien). W dodatku trzeba rypac od 10-22 codziennie (- kilka dni wolnego itp). W sumie nie jest to takie zle, ale nie zamierzam marnowac sobie wakacji - szczegolnie po maturze.

2) Kumpel od kilku miesiecy ma fajna fuche. Pracuje jako ciec w przedszkolu. Siedzi co druga noc (od 21-6) w przedszkolu i nic nie robi (nie spi przedewszystkim). Zarabia 30zl za nocke (po odliczeniu podatku itp. W sumie ciekawa praca. Co prawda nie mozna wyjechac nigdzie dalej, ale jednodniowe wypady sie zdazaja.

Blech, ma ktos jakis pomysl itp itd? Jutro ide szukac ofert (zeby sie zaklepac) przy "zbieractwie" .

Chce zarobic troche forsy. Pozniej za ta kase wyjade kilka dni i wroce jak przypomne sobie jak sie nazywam i gdzie mieszkam

Posted by gazi on 14-05-2003 22:55:

Re: Praca dorywcza / sezonowa

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
- jak w 2-3 tyg zarobic sobie ze 150-200zl?

www.allegro.pl

Posted by [FPP]glan on 14-05-2003 23:18:

referendum unijne.. siedzisz dwa dni po 10 godzin i kouo 200zl wpada ci do lapy. chyba nawet 240 ale nie jestem pewien

Posted by [FPP]xen0m on 14-05-2003 23:21:

dokladnie tak jak Glan mowi... tylko zeby wybrali... chyba 200zl to bylo.

Posted by d4 on 14-05-2003 23:23:

Super/hiper market praca - nocne ustawianie towaru.
Zarobek - oko�o 40-50 z� na �ape za noc.

Posted by LoveBeer on 14-05-2003 23:31:

na parkingu strzezonym na nocki jako 'pilnowacz' fajne to i przyjemne, dobrze placa (pewno az ze 3 pln na godzine) a i zawsze mozna przezyc jakas ciekawa przygode rodem jak z filmu taksowkarz: ju tokin tu mi ?

a jak nie to na bezczelnego - podchodzisz do malolata - i wsykakuj z kasy (co za ochydny joke )

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by [FPP]krzysiek on 15-05-2003 00:51:

Co do referendum to trzeba miec znajomosci (najlepiej przez harcerstwo) bo juz sa tak oblegane miejscowki, ze szok.

Tym kumplem od przedszkola jest brat Oniona? On tam wciaz siedzi?

Popytaj, pokombinuj, sporo jest takich robot. Nie wiem jak jest w Inku ale w Wawie Uniwerek ma wydzial pracy dla studentow i regularnie co tydzien sa na sms'a oferty w stylu "pomoc przy rozladunku tira od zaraz, platne 10 zeta za godzine, ok. 5 h roboty.

Posted by [FPP]Shooler on 15-05-2003 08:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]2*loop
Co do referendum to trzeba miec znajomosci (najlepiej przez harcerstwo) bo juz sa tak oblegane miejscowki, ze szok.

Tym kumplem od przedszkola jest brat Oniona? On tam wciaz siedzi?

Ta Brat Oniona na zmiane z Cebula

Co do referendum to wlasnie te cholerne znajomosci. Teoretycznie wybieraja "losowo" ze zlozonych podan, ale u mnie co roku jest zawsze ten sam sklad (w komisjach wyborczych )

LoveBeer u mnie parkingi strzezone to jakies rodzinne interesy cale rodziny pilnuja na zmiane

Deadpool - fajne musze popytac Szkoda tylko ze w barach nie maja "nocek"

Posted by killertowa on 15-05-2003 09:33:

Przyjed� do mnie. Codziennie b�dziesz odkurza� mi chat�. Raz w tygodniu umyjesz �azienki.
Raz w miesi�cu umyjesz pod�ogi.
Codziennie wyprasujesz mi koszul� do pracy oraz odstawisz i odbierzesz z przedszkola dziecko.
Reszt� czasu mo�esz popyka� na kompie.
Na 18 przygotujesz dla nas obiad - ma by� smaczny bo inaczej obetn� z pensji.
Cena 500z�/mies

Pasi?

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by bizonek on 15-05-2003 09:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

Na 18 przygotujesz dla nas obiad - ma by� smaczny bo inaczej obetn� z pensji.
Cena 500z�/mies

;D
Do ostaniego posi�ku dosypa� troch� arszeniku.

Posted by Hakan on 15-05-2003 09:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
referendum unijne.. siedzisz dwa dni po 10 godzin i kouo 200zl wpada ci do lapy. chyba nawet 240 ale nie jestem pewien

Owszem mozna fajnie zarobic ale wychodzi duzo wiecej niz te 10 godz. Wiem siedzialem przy wyborach samorzadowych jako obsluga informatyczna obwodowej komisji wyborczej (wpisywalem wybieranych, wyniki wyborow i takie tam do kompa)
W dzien wyborow przesiedzialem od 20:00 do 14:00 dnia nastepnego :/ a trzeba jeszcze doliczyc wczesniejsze dni wprowadzania wszystkich danych.
Ale sie oplacilo

Teraz referendum trwa 2 dni wiec moze splynac 2x240

Niewa�ne, kim jeste� I co z tob� zrobiono. Pr�dzej czy p�niej zyskasz
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.

Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�

Posted by d4 on 15-05-2003 10:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
Owszem mozna fajnie zarobic ale wychodzi duzo wiecej niz te 10 godz. Wiem siedzialem przy wyborach samorzadowych jako obsluga informatyczna obwodowej komisji wyborczej :D (wpisywalem wybieranych, wyniki wyborow i takie tam do kompa)
W dzien wyborow przesiedzialem od 20:00 do 14:00 dnia nastepnego :/ a trzeba jeszcze doliczyc wczesniejsze dni wprowadzania wszystkich danych.
Ale sie oplacilo :D

Teraz referendum trwa 2 dni wiec moze splynac 2x240 :D

Te� t� robote mia�em i by�a b. prosta.

Sobota - przyjecha�em si� przywita� ze wszystkimi, zrobili�my po piwku, pogadali�my.

Niedziela - przyje�d�am oko�o 15 (chyba, ju� dobrze nie pami�tam) zobaczy�, co tam u nich s�ycha�. I do domu. Nast�pnie oko�o 20, rozk�adam kompa itp. I siedze na necie do 23. Wklepuje wyniki, sprawdzam, wysy�am, uda�o si� i do domu oko�o 00:00.

Prosta robota, troch� siana i piwa wypitego :)

A te roboty w urz�dach to tylko po znajomo�ciach. Jak by�o z Rachmistrzowaniem? Te� bez znajomo�ci si� nie ujecha�o.

Shoo - proponuje Ci, ale to wiosn� przysz�ego roku, do komisji wojskowej. Niez�e sianko, przyjemna robota.

Posted by AlieneK on 15-05-2003 10:56:

Ja mo�e w wakacje po znajomo�ci dostane co� w serwisie komputerowym Oczywiscie chodzi o sprz�tanie Ale przynajmniej do tego b�de mia� praktyke i dopracuje swoj� wiedze na temat kompow Ale to jeszcze nic pewnego

Czytalem gdzies, ze prace najlepiej za��twia� sobie przez znajomych bo oni si� obracaj� w innym �rodowisku ni� rodzina itp. (we Wproscie czy Polityce by� kiedys taki artyk�)

Posted by [FPP]glan on 15-05-2003 11:07:

kumpel jest po raz drugi przewodniczacym komisji tam w referendach skladajacej sie z samych dziadkow itp.. mowi ze smiesznie majac 18 lat mowic do 30 letnie babki przynies mi to i przynies mi tamto
ale siedzi od 6 rano do polnocy a potem jeszcze zawiesc wyniki itp...

Posted by [FPP]Saari on 15-05-2003 12:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
Cena 500z�/mies

Ooo ... ja sie pisze Nie dosc ze niezla kaska wpadnie to jeszcze za darmo mozna klepac killera codziennie wieczorem

Posted by MaslaV on 15-05-2003 13:24:

Re: Praca dorywcza / sezonowa

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Wszystko cacy, ale kase (cala) dostaje sie dopiero po 3 miesiacach pracy (czerwiec, lipiec, sierpien).

ryzykowna sprawa :/

Posted by bizonek on 15-05-2003 14:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Ooo ... ja sie pisze Nie dosc ze niezla kaska wpadnie to jeszcze za darmo mozna klepac killera codziennie wieczorem

:-)
S/M ?

Posted by [FPP]Saari on 15-05-2003 15:43:

w kwaka zboczku w kwaka

Posted by bizonek on 15-05-2003 19:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
w kwaka zboczku w kwaka

A ja o czym ja my�la�em ? ;>

Posted by [FPP]glan on 15-05-2003 19:28:

i kto tutaj jest s/m

Posted by bizonek on 15-05-2003 19:41:

quote:
i kto tutaj jest s/m
]
Ka�dy. ;>

Posted by AlieneK on 16-05-2003 10:02:

Chcecie zarobi� w ch*j kasy?
Nauczcie si� obs�ugiwa� i wype�nia� i w ogole zeby dzia�a�o program KS-SWD, dajecie og�oszenie w pisemkach medycznych i ju� macie pe�no klient�w
Program jest do (_|_).... w miare skomplikowany, a w szczegolno�ci dla zwyklych smiertelnikow, ktorzy chc� wzi�� udzia� w przetargu NFZ....mnie juz qrfica bierze jak mam matce to pomagac wype�niac
[edit]
oo matka mi mowi ze mnie moze zatrudni jak sie tego naucze 200PLN miesi�cznie nie chodzi piechot� (a moze wi�cej)

Posted by [FPP]Shooler on 16-05-2003 10:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
oo matka mi mowi ze mnie moze zatrudni jak sie tego naucze 200PLN miesi�cznie nie chodzi piechot� (a moze wi�cej)

Lepsze to niz byc wyksztalconym bezrobotnym

Posted by killertowa on 16-05-2003 10:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
Chcecie zarobi� w ch*j kasy?
Nauczcie si� obs�ugiwa� i wype�nia� i w ogole zeby dzia�a�o program KS-SWD, dajecie og�oszenie w pisemkach medycznych i ju� macie pe�no klient�w
Program jest do (_|_).... w miare skomplikowany, a w szczegolno�ci dla zwyklych smiertelnikow, ktorzy chc� wzi�� udzia� w przetargu NFZ.

Serio? A co to za programik? Mo�na go gdzie� zobaczy�/zassa�?

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by AlieneK on 16-05-2003 11:12:

Hmm..no nie wiem czy powiedziec...bedziecie mi konkurencje robic

http://www.nfz-warszawa.pl/index/konkurs/ksswd
tylko te� trzeba miec troche poj�cie w tych sprawach medycznych

[edit]
moja matka raczej napewno chce zebym jej to wype�ni� czyli bedzie kaska

Posted by bizonek on 16-05-2003 16:29:

KSSWD jest chore. ;-)
Ja mo�e b�de mia� jaka� mi�� posadke na wakacjach. Ale to dopiero po examach si� okarze.

Posted by [FPP]glan on 16-05-2003 18:21:

bedziesz mial ciepla posadke w wojsq

Posted by [FPP]sarmac on 22-05-2003 23:22:

Re: Re: Praca dorywcza / sezonowa

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
www.allegro.pl

A dokladniej? Co kupowac/sprzedawac zeby sie oplacalo?

Posted by d4 on 23-05-2003 00:44:

eBook`i s� b. popularne. Na tym mo�na kase bi�.
Taksamo na linkach do xxx stron, oraz na przepisach na schudni�cie.

Niewielka kasa to jest. Ale 2-3 ba�ki miesi�cznie mo�na z tego wycisn��. za samo odbieranie i wysy�anie maili.

Posted by bizonek on 23-05-2003 02:13:

quote:
bedziesz mial ciepla posadke w wojsq

I ja mam z takim hamem pi�.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:37.