FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10597)

Posted by GrAvEN on 01-06-2003 22:04:

Angry Help

Hej co jest grane: robiłem reinstalke systemu, zainstalowałem Trybiki 2 ponownie i nie mogę się zalogować.
Wyskakuje mniej więcej coś takiego:

Login Failed - your Internet connection
may be having problems or the servers
may be temporarily unavailable. (Error code: WS_ServerReq_NoServersSpecified)

sprawdzałem parę razy w ciągu dnia, ale ciągle to samo.
???????????????

Posted by sYs|Berserker on 01-06-2003 22:18:

Tez wlasnie chcialem sobie zagrac :-), ale nie martw sie to nic z Twoim polaczeniem tylko upgradeuja jakis server czy cus.Jutro powinno dzialac.Chyba nadszedl czas zeby przejsc misje single player.

Posted by sYs|yavor on 02-06-2003 02:12:

Graven, masz pecha Od pol roku serwery Sierry dzialaly poprawnie, hiehiehie.... Teraz cos padlo (bo w niedziele nie modernizuja...). Obejrzyj sobie relacje T2TV, ktora zapodalem w temacie First Aid

Posted by savko on 02-06-2003 05:18:

Ja sie malo nie poplakalem 4 miechy bez kompa bede, ostatnia szansa, zeby cos pograc, a tu taka niespodzianka Shazbot!

Posted by GrAvEN on 02-06-2003 08:59:

No, to jestem spokojny, a juz myslalem, ze to cos ze mna jest nie w porzadku

Dzieki yavor, widzialem juz ten meczyk - naprawde wymiata.
Nordramor bardzo dobrze komentuje, ale tak "na faze" dobry jest tez Phr33ky ze swoimi textami w stylu: 'what the hell just happened' albo 'could anybody tell me where the flag is?'

Posted by sYs|yavor on 02-06-2003 10:44:

Tia... Z drugiej strony szczerze tym sprawozdawcom wspolczuje. Nie widza obrazu montowanego przez zespol realizatorski, nie maja wielu kamerzystow ulatwiajacych im prace. Sami musza prowadzic kamere w sposob pozwalajacy widzom cos zobaczyc, sami musza sie orientowac w przebiegu gry, na dodatek ciagle gadajac. Jak oni to robia - nie wiem, na moje to niemozliwe Dlatego teksciki w stylu "moze mi ktos powiedziec gdzie jest flaga" nabieraja dla mnie zupelnie innego znaczenia....

BTW slyszalem, ze Redneck dosc dobrze komentuje, ale nigdy nie mialem okazji obejrzenia relacji z nim jako sprawozdawca. Na mp3 z nim trafiam, na t2tv - nigdy. Ma ktos moze jakiegos linka do T2TV z nim?

Posted by sYs|pio on 02-06-2003 13:38:

O ile mi wiadomo to niedlugo Redneck bedzie mial relacje t2tv na esn

>Od pol roku serwery Sierry dzialaly poprawnie, hiehiehie.... Teraz cos padlo (bo w niedziele nie modernizuja...)..

Hehe czy ja wiem, kilka razy juz takie niespdzianki robili ale trwaly one moze z gora godzine.

Tak btw. mam nadzieje, ze bedzie tak jak kiedys (jakis miesiac przerwy chyba bylo).

Posted by Jarek on 03-06-2003 04:39:

A ja qrna nie moge sobie żadnych relacji obejżeć - UE

Wracając do tematu - Sierra back online

Posted by sYs|yavor on 03-06-2003 10:26:

UE? Hm... Masz wersje 25034? Sciagnij najnowsza wersje T2TV. Sciagnij najnowsze mappacki (potrzebne bylyby trzy do ogladania relacji: xpack, xpack2 oraz europack2). Jak nie chodzi - wywal skrypty i bedzie dzialac :-)

Posted by borowies on 03-06-2003 10:52:

yav, chcesz T2TV? mecz bdx v ga bedzie z relacja na zywo. wiec ogladaj, gram .

Posted by sYs|yavor on 03-06-2003 14:43:

Kiedy??? Gdzie???

Posted by borowies on 03-06-2003 16:35:

mecz zaczyna sie w niedziele o 21. a jakie serwery to nie mnie wiedziec :>.

Posted by Jarek on 04-06-2003 22:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
UE? Hm... Masz wersje 25034? Sciagnij najnowsza wersje T2TV. Sciagnij najnowsze mappacki (potrzebne bylyby trzy do ogladania relacji: xpack, xpack2 oraz europack2). Jak nie chodzi - wywal skrypty i bedzie dzialac :-)

Przed patchowaniem do 25034 zapomniałem przywrócić oryginalnego exec'a, i coś dziwnego sie działo z tym zcrackowanym - gra działała całkiem normalnie jako 25034, ale exec był z wersji wczesniejszej - dlatego nie działało
Ileż ja musiałem szukać płytki z trybami żeby reinstalke machnąć... geeez...

Posted by sYs|yavor on 05-06-2003 01:11:

Hehehe....

A propos wykladania roznych dziwnych rzeczy... Otoz np. w jednym z dem ZProtossa (to te ze shrikiem z Harvester, podane w First Aid) T2 sie wyklada, jesli sie nie zmieni ustawien grawitacji. Jak to zrobic - info jest podane w pliku readme dolaczonym do dem.

Posted by Jarek on 06-06-2003 01:20:

Huh, relacje moge już ogląć, niektóre akcje 'pro' klanów wgniatają w podłoge . Tylko że relacje to jedyne co mi zostało ;[

Od paru dni mam taką sytuacje :
Wchodzę sobie na serverek, wszystko miodzio. Ping wacha się w okolicach 'standardu' mojego łącza ( ~200 ) aż tu gdzieś tak po 5ciu minutkach gry wskakuje na bagatela ~7000 ;[

Rozmawiałem z adminem ( nic nie zmieniał ), probowalem o rożnych porach dnia i nocy i dalej to samo.

Posted by Rzbik on 06-06-2003 19:46:

dwa dni temu mialem taka sytuacje.. ping lata sobie tak max do 200ms ale co jakis czas lagi po kilka tysiecy... ale i tak najlepsze w tym bylo to, ze lecialem sobie nad remote towerkiem na kata i patrze ktos na dachu.. wyciagam szoka mysle sobie 'jak machne to rozpyle na atomy!' w ostatniej chwili zobaczylem tylko ze z drugiej strony nadlatuje zielony trojkacik.. no i lag... no coz mi pozostalo, przywalilem praktycznie dla formalnosci, bo 3000ms to 3sekundy jakby nie bylo, a tyle mniej wiecej mi wskoczylo.. no i po tych 3 sekundach, juz kawalek za miejscem akcji ujzalem dwa wyladowania.. teammate trafil go w pysk szokiem, a ja go skonczylem po plecach..

Posted by sYs|Berserker on 11-06-2003 13:00:

newwaypoints.cs (lub podobny - tyle, ze nie ma podobnego) - to skrypt pozwalajacy stawiac waypointy na wybranych graczach; stawiane sa dwa rodzaje waypointow, jedne z oznaczeniem Coop, drugie z oznaczeniem VIP

Moze ktos podac linka/wyslac na maila mi ten skrypt? Probowalem instalowac juz chyba ze trzy rodzaje waypointow i kazdy byl nie taki jak trzeba.

mail [email protected]

Posted by sYs|yavor on 11-06-2003 15:50:

Zaraz go rozsylam do wszystkich, ktorzy przyslali mi swoje maile na [email protected].

Posted by sYs|Berserker on 11-06-2003 22:10:

Thanks!

Posted by sYs|Berserker on 20-06-2003 13:04:

Nareszcie!

Zainstalowalem program, ktory wylacza przycisk 'windows' na klawiaturze.Nigdy wiecej nie zawiesi mi sie gra jak bede chcial podac flage(l alt). :-)

Posted by sYs|StEELhEArT on 20-06-2003 13:23:

pfff ja flage rzucam naciskajac "5" a nie sie babram w jakies alty
pozatym moj shell elegancko olewa samo wcisniecie "win keya"

Posted by sYs|Berserker on 20-06-2003 13:34:

Lucky you.Ja za bardzo sie do alta przyzwyczailem, a strasznie bylo to wkurzajace jak w podbramkowych sytuacjach sam sie wywalalem z gry :-p

Posted by Rzbik on 20-06-2003 14:42:

ja to poszedlem na latwizne, wzialem kawal srubokreta, podwazylem i... pstryk.. nie ma winkeya (a flage rzucam lshiftem). taki sam los spotkal przycisk shutdown komp, bo mi sie ostatnio kot na nim polozyl jak gralem, lol..
a jak bardzo bede potrzebowal uzyc tych guziczkow to leza sobie w poblizu kompa, ale jeszcze mi sie to nie zdazylo (zebym uzywal tego badziewia).

Posted by sYs|yavor on 20-06-2003 15:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez UT.Berserker.PL
Nareszcie!

Zainstalowalem program, ktory wylacza przycisk 'windows' na klawiaturze.

Link?

Posted by sYs|Berserker on 20-06-2003 16:34:

http://www.winguides.com/tweak/?isplugin 1.60mb

Posted by sYs|yavor on 20-06-2003 16:55:

1.6 MB zeby wylaczyc jeden klawisz? Tia, to moze chodzic wylacznie o produkt Microsoftu...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:11.