FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10802)

Posted by borowies on 30-06-2003 17:14:

POLAND, 2.07.2003 sroda, 21:00 CET, vs {E.M.S}

Tu miejsce na taktyki... tylko kto je napisze? Ja?

Posted by borowies on 30-06-2003 17:35:

-=MINOTAUR=-
-------------------
Pozycje:
1HD(bunkier)
2HD(flaga)
2 L anty HO i anty-ich-anty-HO, jak to yav mowi dzialaja na zewnatrz
2BT
2SPAM
1TM
4HO
___
1. HD-bro� bunkra, zawsze najlepiej z repair packiem, stawiam motion sensory i deployed camery przy polu silowym. postaw jednego clampa i motion sensor aby wykrywal cloakerow.
2. HD flaga-zabijajacie kazdego kto zblizy sie tam
3. L... tu mam watpliwosc czy nie wystarczylby jeden... jest to bardzo elstyczna pozycja i w gruncie rzeczy, zalezy od rodzaju gry do czego ci ludzie b�d� potrzebni - byc mo�e w og�le, byc moze tylko jeden. Prawdopodobnie przy niedoborze pracy jeden przemieszcze si� na HO/HD, drugi na Lightcapa albo BT. Ale to trzeba uzale�ni� od typu gry.
4. BT. Jedyne co maj� do roboty to niszczy� bunkier przeciwnika. Najlepiej rotacyjnie.
5. Spam: dwoch spammerow (KONIECZNIE W SHIELD PACKACH) utrudniajacych przeciwnikowi wyjscie z bazy/niszczacych wiezyczke. Mogliby gdzies w poblizu postwic DISa.
6. TM. Na minotaurze taka smieszna pozycja... ogolnie odpowiedzialny za disy i wiezyczki w podziemiach. Do Twych obowiazkow nalezy tez rozstawienie MPB.
7. HO. r�wnie� odpowiedzialne za disy, skoordynowanymi atakami zabierajcie flage.
HD (flaga) - Yavor
HD (flaga) - wayha
L - Simon
L - Bereserker
BT - Eldabor
BT - Steelheart
Spam - owca
Spam - blastloko
TM - 4DDh
HO - Piotrusek
HO - Silenzo
HO - Homic
HO - ke3per
------------------
------------------
-=KATABATIC=-
__
2 Bombery:
a) bomber pierwszy
- tailgunner jugg
- bombardier i pilot: assault z shieldem
b) bomber drugi
- konfiguracja j/w

1BT na ich tower
1Capper
1SO/cap
1SD
1HoF
1TM
2LD/chase
---
Oh tak, niestety taktyka jest bardzo elytarna, ze tak powiem, ale wymagajaca zgrania i dopracowanie elementow: MOCNO sugeruje TS'a z wyszczegolnionymi kanalami dla bomberow i capperow (jeden kanal). Obrony (drugi kanal). oraz reszty talatajstwa - trzeci.

1. Najpierw bomberki sobie leca i rozwalaja vpada i turreta na dachu oraz obrone. wyrzucaja swoich ciezkic tailgunnerow na BT (rozwalic geny) i bombarduja dopoty, dopoki bomber dziala. Jak zaraz ma sie rozwalic wysaidaja i robia BT. I tak w kolko. Maja jednak swiety obowiazek poinformowac cappera o tym, ze wlasnie wypuszczaja bomby, aby mogl on w odpowidnim momencie zabrac flage (capper komenda: VTF, notmiast bombardierowe teamy: "starting bomber run", lub prosciej - na TSie). zaloga bombowcow musi byc kompletna: pierwzy zabity czlonek zalogi bombowca robi nowego bombowca i czeka na reszte. bombowce podczas pierwszej akcji bombarduja razem, nastepnie - jak moga (ale ZAWSZE pelne).
2.BT w towerku - wiadomo - wkskujesz w assaulcika w shieldzie i robisz bum w ich wiezy, mozesz postawic DIS'a na gorze zeby bylo latwiej.
3. SO/cap... Twoim obowiazkiem jest niszczenie wiezyczek przeciwnika (stacjonarnych), radaru oraz n�kanie vpada przeciwnika i rozwalanie w miare szybko bomberow, shrike'ow, rozjezdzanie HO itp.
4. SD - rozwalasz wszystko co jezdzi i lata (oraz chodzi) w granicach mniej wiecej "naszej" olowy mapy. pozostawaj w poblizu bazy aby w razie czego scigac i rozwalac cappera (shrike chase). Najlepiej wylapuj go w zarodku jak szykuje sie do grabu.
5. HoF... st�j tam biedaku w �rodku i bij capper�w... niech inni daj� ci apteczki (defence). Powodzenia
6. TM: rozstawiasz w takiej kolejnosci:
a). DIS przy fladze.
b). clampy i landspike'i
c). DISY inne
d). chodzisz i reperujesz/uzupelniasz braki. zwracaj szczegolna uwage na wiezyczke na dachu bazy. lecz hofa w wolnych chwilach i strzelaj z rakiet we wszystko.
7. LD/chase: St�jcie na daszku i zabijajcie capper�w i HO (ale na CC miejcie oko na capper�w, to oni sa najwazniejsi!).

Aha, zepsute gensy naprawia G�OWNIE TM, ale tez czesc offence teamu. NIGDY LD i HoF. Jezeli hof nie jest w stanie sie przebrac w juggera, robi za chase. BTW: pamietajcie ze w wiezy kolo vpada jest IS, ktory nie podlega generatorom: zawsze ma energie. Jeszcze jedno.
!!! !!! !!! BOMBERY IDA PIERWSZE NA VPADZIE !!! !!! !!!
potem capper, potem SD, potem SO, potem MPB !!!to bardzo wazne

---- sQuad ----

BT (tower) - Steelheart
Cap - Silenzo
SO/cap - Simon
SD - 4DDh
HoF - ??? rezerwa (*)
TM - blastloko
LD/chase - pio
LD/chase - yavor

bomber1:
Pilot - ke3per
Bombardier - wayha
Tailgunner - Homic

bomber2:
Pilot - Eldabor
Bombardier - Owca
Tailgunner - Berserker
...
aha, nie stawac sobie na glowie na vpadzie prosze..|| aha, jako ze skald - jak to sklad - jest nie pewny, prosze wszystkich o stawienie sie w charakterze rezerwy.
(*) Rzbisio nie ma netu, kto� (kto b�dzie) zast�pi go. Mi�o by by�o jakby Tri albo Saracen przyszli. Albo SADEK

Posted by sYs|yavor on 30-06-2003 18:15:

To teraz jeszcze sprawdz, kto moze grac w srode, przydziel imiennie fuchy do pozycji i ciesz sie... do czasu, az sie zacznie mecz i przyjdzie inny sklad

BTW1 ja poprosze na mino na chasera (czyli HD przy fladze ).

BTW2 - jak przyjemnie sobie powybrzydzac w BTW1...

BTW3 - co z reszta map?

Posted by borowies on 30-06-2003 20:09:

druga mapke bede znal dzisiaj... a wlasnie musze poprzydzielac, mam nadzieje, ze chociaz to, co tam jest napisane (w browserze), tzn ranki i tak dalej odpowiadaja temu, kto moze grac, kt o nie itd . Wiem, ze nie, ale mniejsza

Nie wybrzydzaj za duzo :p

Posted by sYs|yavor on 30-06-2003 21:29:

Kata:

Ad.1. Pelna obsada bombowcow jest konieczna tylko na poczatku. Jesli baza przeciwnikow jest rozwalona, lepiej szybciej ponowic atak we dwoch, niz czekac bezczynnie minute, az tailgunner z poprzedniego rejsu zostanie rozwalony we wnetrzach bazy

Ad. 2. BT w ich towerku - nie robi sie tego biorac assaulta czy juggera z SP!!! Raaany... Bierzesz assaulta lub (lepiej) juggera z EP, lecisz do ich bazy, rozwalasz dwoma mortarami to co w srodku, pakujesz sie na gore i bierzesz SP lezacy na polce. Jedyny szkopul - wiedziec, w ktorej bazie w ktorym miejscu lezy SP. Prosty trik, a dzieki EP znaczaco skraca czas podrozy gracza do wiezy przeciwnika i zwieksza jego szanse w chwili, gdyby po drodze spotkal przeciwnikow.

Posted by borowies on 30-06-2003 22:32:

SP - shield pack
EP - energy pack

tak mowie, bo sam posiwecilem 5 minut zeby to zrozumiec .
A na kata, owszem, ale TYLKO razem. to juz panowie eldabor i homic sie porozumiec.

Posted by FrYtA on 01-07-2003 10:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Kata:

Ad.1. Pelna obsada bombowcow jest konieczna tylko na poczatku. Jesli baza przeciwnikow jest rozwalona, lepiej szybciej ponowic atak we dwoch, niz czekac bezczynnie minute, az tailgunner z poprzedniego rejsu zostanie rozwalony we wnetrzach bazy

co do tego co muwisz jezeli jest wam potrzebny szybki teleport do bazy (tak to nazywam) czyli smierc... potrzebujecie tego tail-a to polecam klikniecie CTRL + K = suicide samobujstwo i chwila moment jestes w bazie... i nie trzeba czekac... i chyba niezabiera punktow ale na to zadko patrze...

PS
jak nie macie squadu to czekam na info

pozdro

Posted by sYs|StEELhEArT on 01-07-2003 12:39:

suicide powoduje ze musisz chwile odczekac do spawnu (tak kiedys bylo przynajmniej) i tak odejmuje punkty, i tak jest lamerstwem do potegi !!!

ginie sie w walce albo z glupoty, niema miejsca na samobojcow

Posted by FrYtA on 01-07-2003 12:55:

nietrzeba czekac i nie jest lamerstwem tylko zagraniem taktycznym poprostu ja to odkrylem nie ty i chcesz mnie uwalic
nie no zart... ale to mozna wykozystac

Posted by borowies on 01-07-2003 13:04:

Ktos mi moze wytlumaczy, czy "zawieszona az do odwolania" dzialanlosc SADKA juz zostala odwolana?

Posted by sYs|StEELhEArT on 01-07-2003 13:49:

to jest taktyka stosowana od dawna przez 1337 mastahow

a ty to "czekanie" testowales w trybie w free for all czy tournament ??

Posted by sYs|yavor on 01-07-2003 13:50:

Obowiazuje to, co w temacie POLAND: Gracze na wakacjach. Jesli nie ma odwolania, jest to aktualne. Jesli ktos zapomnial poinformowac o zmianach - jego problem.

Sadek, chcesz Simonowi cos powiedziec odnosnie rozmowy na IRC?...

Posted by FrYtA on 01-07-2003 13:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|StEELhEArT
to jest taktyka stosowana od dawna przez 1337 mastahow

a ty to "czekanie" testowales w trybie w free for all czy tournament ??

w CTF-ie...

jezeli taktyka stosowana to yavor chyba nieznal bo sie martrwi czekaniem na kolesia....
bez obrazy czy cos

a co do wakacji to ja jestem narazie

pozdro

Posted by sYs|pio on 01-07-2003 15:55:

Hi misie, juz wrocilem i sie ciesze, ze jutro meczyk Aha Fryta, wybacz ale robienie suicide w base jest czystym lamerstwem - tracisz swoj czas jak i swojego teamu. Suicide w classicu jest natomiast czesto stosowane (bardzo krotki czas czekania na respawn) przez co zwlaszcza chase szybko wraca do swojej bazy. Natomiast w base jest to jakies 5-7 sec - w takim czasie mozesz rozwalic turrety/zneutralizowac HoFa/zajac sie tak obrona wroga, ze cap bedzie mial wolne pole. Moze poprostu widziales to w classicu bo w base ZADEN gracz tego nie stosuje - nawet l33t gracze jak mowil Steel robia granat+spin a nie suicide

Posted by borowies on 01-07-2003 15:59:

nooo, w koncu jestes. meczyk masz jutro jak widzisz :>. a ja robie suicide chaingunem. to DOPIERo jest l33t!!

Posted by sYs|pio on 01-07-2003 16:38:

a ja robie suicide target laserem;D

Posted by borowies on 01-07-2003 19:41:

Dobra panowie (i panie). Homciu sie smiertelnie obrazil, Rzbika odlaczylo. Prosze jeszcze raz wszystkich mozliwych o stawienie sie. :/

Posted by sYs|pio on 01-07-2003 21:58:

A czemu Gulgot sie obrazil??? Tesknil za mna tak bardzo?

Posted by Bromba on 02-07-2003 00:29:

Simon przestan wymyslac, bo nie jest tak jak m�wisz. Zabola�o i min�o. Og�lnie to spadaj ))

Posted by sYs|yavor on 02-07-2003 00:40:

Homic na prezydenta (tylko fotel prezydencki przed nim schowajcie, bo jak zobaczy - najpewniej rozwali ).

Posted by borowies on 02-07-2003 07:42:

Dobra to Homic juz sie odobrazil ale w dalszym ciagu ma skrzywiona psychike i manie przesladowcza.

Posted by FrYtA on 02-07-2003 09:26:

to wszystko dlatego ze ma zamala klatke

homik nie boj sie uratuje cie )

Posted by sYs|yavor on 02-07-2003 10:27:

Chowac przed nim taborety...

PS. Czy my aby nie spamujemy?

Posted by FrYtA on 02-07-2003 10:45:

my nie znamy slowa spam ani strach
ale wy tych tematow o meczach nie usuwacie ?

tydzien po meczu max juz powinno go nie byc wiec nic nikomu nie da taki spam jak sie go usunie

Posted by sYs|pio on 02-07-2003 11:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez FrYtA
to wszystko dlatego ze ma zamala klatke

homik nie boj sie uratuje cie )

A mi si chwalil, ze ma duza klate z malym ptaszkiem...

Posted by Eldabor on 02-07-2003 13:25:

po 1 beserker prosil mnie o zmiuane pozycji co tez ucznilem z pozycji klasycznej przeszlismy na lyzeczke ale mowiac powazniej jam jest pilot on bt !
po 2 po co nam zaznaczanie w temie ? proste jesli widze ze ho jest u nich w bazie lece z bobardierem jesli bombardier lece z ho jesli ja jestem u nich to oni leca proste !
po 3 chce mi sie kupe

Posted by Eldabor on 02-07-2003 13:31:

a po 4 prosze o zamienienie pozycji (znow pozycje hehehe) z homikiem czyli ja bt on ho powiedzialem i kropka. jesli ktos sie niezgadza niech pogada z moja babcia

Posted by borowies on 02-07-2003 13:46:

prosby spelnione. ale z kupa ci nie pomoge

Posted by sYs|yavor on 02-07-2003 13:59:

Ciekawe, kiedy Simon padnie na pysk z tymi zmianami skladu...

Hm...

W sumie na Mino lubie robic za HO.... i BT... i cappera... eeee..... Zrobmy tak: jest 15.00, do 16.00 przestaw mnie na mino na HO. O 17.00 przestaw mnie na BT. O 18.00 na cappera. O 19.00 fajnie by sie gralo na obronie bazy.... O 20.00 prosze mnie wpisac na LD, nie ma jak wsadzic cos prosiakowi od tylca....

Posted by Eldabor on 02-07-2003 15:13:

favorku proszono mnie to powiedzialem i dzieki simon ze zrobiles to
btw jak lubisz swianiaki to nie mow o tym glosno

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:22.