FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10811)

Posted by FrYtA on 01-07-2003 14:08:

pytanie z zestawu nr 1

elo

pytanie do wszystkich

co mi poradzicie jak stoje przed baza i czekam na bobardirta/taila czy cokolwiek innego do Vehicla a tu mi enemy wsiada i na odwrot jak ja jestem tym enemy ?
co wtedy wy robicie ?....
bo ja biore i wywoze go za mape
a jak jestem jako enemy to rozwalam nen pojazd

pozdro

Posted by borowies on 01-07-2003 14:32:

Re: pytanie z zestawu nr 1

eh, zalezy... jak wsiadam na pilota to rozjezdzam co jest i spadam. jak na bombardiera-puszczam pod siebie bomby . na taila nie wsiadam. Podobnie z czolgiem: na taila rozwalam co jest, ppilotem rozjezdzam ludkow na vpadzie. a jezeli ktos wsiadzie, coz... najlepiej wywiezc go gdzies, gdzie bedzie nieszkodliwy i wrocic.

Posted by sYs|yavor on 01-07-2003 15:46:

Wsiadam niekiedy na taila, gdy pakuje sie do bombowca w powietrzu, a ma obsade. Doprawdy, milo sie wowczas uzywa chaina, a i spin konczacy spadajacego pilota to rzecz niezapomniana

Fryta, generalna rada: nie dostarczaj sprzetu przeciwnikowi, a bedziesz mial prostsze zycie Polecam siedzac w pojazdach uzywac klawisza do rozgladania sie (natomiast nie polecam uzywania wowczas widoku z trzeciej osoby, gdyz widzi sie wowczas wiecej, niz widzialby prawdziwy pilot - czyli, ekhm, jest to forma cheatu ).

Posted by borowies on 01-07-2003 15:53:

eh, yavor, yavor zawsze to samo .

Posted by sYs|yavor on 01-07-2003 16:55:

Propaguje zdrowe, niesportowe zasady gry

Posted by FrYtA on 02-07-2003 09:29:

rozpowszechniasz cziterstwo

hmm przycisk do rozgladania ? no to bombowo musze go sobie skonfigurowac dobrze wiedziec

Posted by sYs|yavor on 02-07-2003 10:29:

Tia... Wiesz... Jest standardowo w grze Freelook sie bodaj nazywa, a dziala tak, jakby pilot mogl nagle szyjka skrecac... W sumie dosc fajny efekt, zwlaszcza, gdy wykonujesz jakis manewr i jednoczesnie ogladasz sie aby zobaczyc, co masz na ogonie...

Posted by FrYtA on 02-07-2003 10:49:

wiem ze jest standartowo muwiac skonfigurowac chodzilo mi o przypisanie klawisza (guzika)

i wyslij mi te skrypty new* !!!!

Posted by Lathspell on 04-07-2003 02:25:

Jeszcze zeby ci capperzy z bozej laski, sprzatali po sobie jak przyfaluja z flaga :/. przyjdzie taki pelno w gaciach ze szczescia ze zarobil swoje paredziesiat punkcikow. Nadlatuje wrogi cap bierze flage i wsiada w jego cholerny motorek/shirk i sajonara frajerzy. Rece czasem opadaja.

Posted by sYs|pio on 04-07-2003 08:40:

Wiecej w tym winy chaserow niz cappera.

Posted by Lathspell on 04-07-2003 23:19:

Pio wiesz jak to jest na ogolnych serwerach, czasem zadnych chasserow nie ma . I jak juz to nie chasserow tylko LD (ktorego tez czasem nie ma ). Ja wyznaje taktyke spalonej ziemi, nie zostawiac nic co sie moze przydac wrogom .

Posted by FrYtA on 06-07-2003 17:27:

da towarziszu da
eto jest dobra taktyka
rasyjska taktyka

na ogolnych nie ma taktyki... kazdy robi co chce tylko zeby SCORE roslo hyh

czyli najczesciej zabicie kolesia z flaga , doniesienie flagi , zniszczenie/naprawienie generatora , zabicie kogos... a zadko spotykane jest rozmieszczanie dzialek a i miny na fladze sa zawsze ZAWSZE

Posted by Hamil_Hamster on 06-07-2003 18:41:

�eby by�a rosyjska taktyka to trzeba wydzieli� odzia� karny do "oczyszczania p�l minowych przez spacer"
I trzeba pami�ta� ze amunicja kosztuje, a wi�c trzeba j� zabiera� preciwnikowi (cho�y w locie)

Posted by sYs|Berserker on 06-07-2003 19:35:

Mid air ammo grab :-)

Posted by Lathspell on 06-07-2003 21:45:

re up
No czasem spada na czlowieka taka gwiazdka z nieba

Posted by sYs|yavor on 07-07-2003 02:09:

...na dodatek niekiedy machajac jeszcze tymi promykami, co to z tej gwiazdki na boki wystaja.... (buziaki dla biodermow, nigdy nie wiem, czy to ginie, czy jest na dyskotece... )

Posted by Lathspell on 07-07-2003 14:02:

Mogli by dodac jakas inna animacje zgona czlowieka w powietrzu, w nastepnym pathu. Narazie to wyglada zawsze jak spadanie na pysk ala kreskowki z Cartoon Network (cos jak pare obrotow z q3 by bylo mile widziane)
Ps zawsze uwielbialem ogadac w q3 zgony w powietrzu w zwolnionym tempie takie Dance Macabre czy jak to sie tam pisze )

Posted by sYs|yavor on 07-07-2003 14:55:

T:V powinno wiec Ci sie spodobac

Posted by Hamil_Hamster on 07-07-2003 15:27:

Szkoda �e T:V nie b�dzie mia� systemu Havoc, a tylko zwyk�y raggdoll...ch�tnie bym zobaczy� jak wygl�da efekt trafienia w locie spinem prosto w brzuch na systemie havoc

Posted by sYs|pio on 07-07-2003 15:35:

A ja bym chetnie w T:V zobaczyl cos z T2

Posted by Hamil_Hamster on 07-07-2003 15:48:

...chyba spinfuzor b�dzie )))

Posted by sYs|Berserker on 07-07-2003 15:59:

A jak dobrze pojdzie to nawet jetpack .

Posted by FrYtA on 07-07-2003 15:59:

quote:
[i]
Ps zawsze uwielbialem ogadac w q3 zgony w powietrzu w zwolnionym tempie takie Dance Macabre czy jak to sie tam pisze ) [/B]

a ja zadnego powietrznego zgonu nie pamietam... tylko flaki z raila albo z rl i coz tam do ogladania ? bieglo sie dalej fragowac...

a co to to HAVOC i RAGGDOL ? chodzi cos o zachowanie postaci ? to fajne jest w hitmanie i red faction ze schodow fajnie cos/kogos zrzucic

Posted by Hamil_Hamster on 07-07-2003 16:07:

Ragdoll to tylko zachowanie si� trup�w....
A Havok to ca�a fizyka, wi�c i moze by� zastosowany nawet przy trafieniach...

Polecam ciekawe demko havok z szkieletem
To jest HAVOK - przekr�ci�em ostatni� litere

http://www.havok.com/xtra/demos/demo-ragdoll2.html

Jak chcecie "odczepi�" szkielet naci�nijcie "h"...

Posted by Lathspell on 07-07-2003 16:32:

FrYtA oj bylo na co popatrzec szczegolnie, jak ktos lecial wzdloz sciany i gdzies srutla kolo niego rakieta (ofkoz tak zeby nie bryznelo flakami ).
PS:
LoL wczoraj uciulalem ponad 660 pkt bez przylozenia flagi. Sorry ale musialem sie gdzies pochwalic na jakims topicu

Posted by sYs|pio on 07-07-2003 17:21:

Takie wyniki sie zazwyczaj robi wlasnie bez przykladania flagi... chyba ze classic Nie ma to jak BT na kata z lamkami w przeciwnym teamie

Posted by Lathspell on 07-07-2003 17:34:

Yep chlopy ciszyli sie swoimi genami tyle ile mi zabieralo po respawnie wziasc assa wlezc do shirka i tam doleciec Ale trzeba przyznac twardo bronili flagi

Posted by FrYtA on 08-07-2003 10:51:

twardo ? sciagali armory i kladli wokol flagi ?

a spektakularnej smierci w q3 nie widzialem w sensie animacji trupa hyh

Posted by Lathspell on 08-07-2003 15:25:

Fryta ano twardo, bo chyba wtedy nawet moja ekipa przegrala (ciolki jedne ) Mieli gdzies pochowane pare DISow, ale, ze moi nie potrafili ich unieszkodiwic to co chwila padali tuz po wzieciu flagi.
Zalatwili nas samym LD. Zenada ,a tak sie staralem .

Posted by sYs|yavor on 08-07-2003 16:18:

Tak sie staralem... napunktowac? Gdybys sie staral grac PPP to bys zrezygnowal w pewnym momencie z bezsensownego BT, przeszedl na snajpera lub cappera i im te flagi wydlubal

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:23.