FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10929)
Serwery "blueyonder games"
Blueyonder games
Z tego co zdazylem wyczytac mozna wynajac u nich serwer T2.
14 godzin gry kosztuje 3 funty. Pewnie przy wiekszej ilosci mozna dostac jakis rabat. Pelny admin (chyba przez www)
1. Czy ktos juz probowal , wie cos o jakosci gry tam ?
2. Czy sa chetni do wynajecia takiego serwerka do treningow
Tower, sYs, PL .. czy co tam jeszcze powstanie
http://www.bygames.com/index.jsp
Istnieje mozliwosc zalozenia serwera na laczu 100 lub 600 mbitow (nie pamietam, czy to istotne?), klopot w tym, ze trzeba byloby co miesiac placic te 20 zl przynajmniej w 20 osob. I co? I nico, jak to u nas. To juz moje kolejne podejscie do tematu, kolejne, w ktorym jest odzew zaledwie od garstki 5, moze 10 osob. Sadze wiec, ze skoro 20 zl za miesiac to za duzo, z tymi funtami za godzine Twoja propozycja nie ma zadnych szans.
quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Istnieje mozliwosc zalozenia serwera na laczu 100 lub 600 mbitow (nie pamietam, czy to istotne?), klopot w tym, ze trzeba byloby co miesiac placic te 20 zl przynajmniej w 20 osob. I co? I nico, jak to u nas. To juz moje kolejne podejscie do tematu, kolejne, w ktorym jest odzew zaledwie od garstki 5, moze 10 osob. Sadze wiec, ze skoro 20 zl za miesiac to za duzo, z tymi funtami za godzine Twoja propozycja nie ma zadnych szans.
Mowisz o serwerze, na ktorym ledwie paru polskich graczy mialoby pingi ponizej 100. Ja mowie o serwerze, na ktorym ledwie paru polskich graczy mialoby pingi powyzej 100.
Moim zdaniem nie ma zadnego sensu wynajmowanie serwera zachodniech. Pustych serwerow sa setki, opcje glosowania sa na kazdym, na klanowki mozna sie rezerwowac serwery ladderowe, wiec... ?
quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Mowisz o serwerze, na ktorym ledwie paru polskich graczy mialoby pingi ponizej 100. Ja mowie o serwerze, na ktorym ledwie paru polskich graczy mialoby pingi powyzej 100.
Moim zdaniem nie ma zadnego sensu wynajmowanie serwera zachodniech. Pustych serwerow sa setki, opcje glosowania sa na kazdym, na klanowki mozna sie rezerwowac serwery ladderowe, wiec... ?
Moja opinie znasz. Mogle placic za serwer, ale gdy mam mozliwosc administrowania nim i wykorzystania do klanowek oraz - co bardzo istotne, gdyz pierwszy warunek spelniaja serwery ladderowe - moge wreszcie zaczac stosowac MA jako srodek walki, a nie akt desperacji. Serwery BY tego drugiego warunku nie spelniaja, stad ja sie na uiszczanie za nie oplat nie pisze.
Nieeeee wynajmowanie blueyondera jest malo sensowne. Osobiscie wolalbym placic 20zl miesiecznie za polskie serwer (pingi w granicach 60) niz za blueyondera (w granicach 100-120). Mam gdzie grac na zagranicznych serwerach, zreszta jak chcecie robic treningi na zachodnich to rownie dobrzez mozecie z latwoscia wynajac za friko jakis serwer (od skene po pactomat). I tyle.
A ja mam pytanie z troche innej beczki...
Kiedy� by�o organizowane chyba raz w tygodniu takie co� �e mo�na sobie by�o pogra� z polakami.
Aktualnie mimo �e cz�sto du�o os�b gra ale rozrzucone po r�znych pubsach...
Czy nie ma ktos z polskich graczy na tyle dobrego �acza by np. raz w tygodniu za�o�y� na oko�o 3 godziny serwer na kt�rym mo�na by by�o sobie pogra� z ludzmi z Polski (ew. m�wi�cymi po polsku)?
Napisane oryginalnie przez sYs|pio
Nie.
Odpowiedzialem na pytanie Hamila... nie nikt z grajacych obecnie graczy nie ma takiego lacza, zeby mogl postawic serwer i zeby polacy mieli dobry ping. Poza tym wayha ja naprawde nie jestem ograniczony... jak chce serwer do treningu/scrimu to wchodze na mirca/stronke i bookuje serwa.
Chodzi o to zeby KAZDY polak mial dobre warunki na serwerze a nie 1/4 skladu. Poza tym masz racje jest pelno pustych serwerow z opcja "vote to admin". Ach, no i naprawde lepiej bawic sie w wysylanie kasy za granice i miec kiepski serwer niz wysylanie kasy do polaka i miec serwer na wyrabistym laczu?
Niema szans na to. Wi�cej nie pisze bo znowu yavor zamknie temat
10v10/14v14 {ZORN} Simon Destroyer
2v2/3v3/4v4 [omg] Simon Destroyer
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:24.