FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10969)
Parada Wolności w Łodzi!
cyt ze strony http://saveparade.w.interia.pl/
O Co Się Rozchodzi?!
Na czwartkowej (17.07) konferencji prasowej prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki ponownie wyraził swoją dezaprobatę wobec imprezy mówiąc, że nie widzi powodu do takiej zabawy na ulicach miasta. Prezydent nigdy nie ukrywał, że dla niego festiwal techno mógłby nie istnieć. Oficjalnej decyzji jeszcze jednak nie podjął...
Kontra
Zdaniem Adama Radonia, jednego z organizatorów imprezy, powody odmowy są absurdalne: – Według urzędników, wstrzymanie ruchu na alei Piłsudskiego w piątek wieczorem spowoduje gigantyczne korki. Nigdy nikomu wcześniej to nie przeszkadzało. A nie sądzę, że podczas Święta Łodzi miasto jest mniej zakorkowane.
Do tej pory zastrzeżeń do imprezy nie zgłaszały policja, pogotowie, straże pożarna i miejska, które wydawały pozytywną opinię.
Zagrożenia
Głównym problemem może stać się fakt, że PARADA WOLNOŚCI w tym roku nie dojdzie do skutku!
Beata Boratyn, szefowa BB Production, jednego z organizatorów imprezy, twierdzi, że nie podda się do końca: – Z długów wyjdziemy, a raz zlikwidowana impreza może się już tu nie podnieść. Dlatego będziemy się odwoływać i nakłaniać władze do zmiany negatywnej decyzji.
Jednak to nie koniec zagrożeń...
– W najgorszym wariancie przeniesiemy ją tam, gdzie przyjmą nas z otwartymi ramionami – dodaje Boratyn
NIE POZWÓLMY PRZENIEŚĆ PARADY DO WARSZAWY ! ! !
Jak Możemy Pomóc?!
Co możemy zrobić? Można powiedzieć, że "nic" w końcu jesteśmy tylko internautami... Ale to nieprawda. Jest sposób by każdy z nas, przyczynił się choć trochę do ocalenia PARADY. A pomoże Nam w tym narzędzie jakie posiadamy - INTERNET! Pokażmy władaczą Naszego miasta, że chcemy 5 września wyjść na ulice... Udowodnijmy, że Fani PARADY WOLNOŚCI potrafią się zjednoczyć! W tym celu wpisujcie się na każde FORUM poświęcone temu tematowi! Wysyłajcie maile do Urzędu Miasta - zapchajmy im skrzynki! Niech zobaczą, że Nam zależy!
Komentarze możecie dodawać np. w srewisie Nasze Miasto ( http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/286194.html )
a maile wysyłać na [email protected][email protected]
Więcej informacji zdobędziecie w artykule Ewy Kwiecińskiej "Burza przed ciszą?" z którego skorzystałem przy tworzeniu tego apelu. (link powyzej)
Sweetguy
i co o tym sadzicie???
aha treść petycji do Kropy: http://www.kfl.ho.pl/parada/petycja.doc
wzor listy na ktorej mozna zbierac podpisy pod petycja:
http://www.kfl.ho.pl/parada/lista.doc
wiecej informacji => http://www.parada2003.prv.pl/
taka troche podrobka berlinskiej love parade, jak chcecie sie bawic na ulicach to jezdzie na parad emilosci do niemiec, po co kserowac czyjes pomysly? te same pieniadze mozna wydac na cos innego, na jakis duzy festiwal techno (look creamfields.pl)
dodam ze sam lubie dobra zabawe i slucham techno, trance, electro od ladnych 5 lat ale takie kopiowanie czyis pomyslow to dla mnie bezsens, nikt tu w Polsce nie stanie sie drugim Westbam'em, nawet nazwa jest podobna...
bardzo sympatycznie sformuowana ankieta
zaznaczylbym tak ale wyszlo by ze uchodze za jakiegos fana tekno i ze moge sie przy takiej muzie bawic.. niestety ciezko mi to przychodzi.. wiec nie zaznacze niczego.. i nie bede edytowal ankiety rowniez...
Re: Parada Wolności w Łodzi!
quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
– W najgorszym wariancie przeniesiemy ją tam, gdzie przyjmą nas z otwartymi ramionami – dodaje Boratyn
taka troche podrobka berlinskiej love parade, jak chcecie sie bawic na ulicach to jezdzie na parad emilosci do niemiec, po co kserowac czyjes pomysly?
Niektorych a raczej wiele osob nie stac na taki wyjazd, ale fakt faktem ze podrobka ostra..
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
i tak najlepsza impreza jest zjazd fpp.pl![]()
Już sama ankieta mnie zniechęca. Jak nie chcę parady, to jestem od razu nietolerancyjny i zacofany? Cool. A swoją drogą: na pewno są lepsze sposoby niż zapychanie skrzynki urzędu miasta mailami w ilości 10-50 od jednej osoby o treści w stylu "Chcę Parady Wolności, Radości, Błogości czy jak jej tam". Bo na pewno takich geniuszy wysyłających takie listy jest sporo.
Tak na marginesie: jest coś, czego się teraz w Łodzi _nie robi_ ?
Ja rozumiem miasto "pana premiera Leszka" ale bez przesady...
aporopo ankiety- jeśli uwazasz ze wszyscy co nie słuchają techno są w średnioweczu to naprawde zastanawiam się czy sam przypadkiem nie cofnołeś sie do epoki lodofcowej
a wracając do tematu: NIE
Tia
Ja tam nie lubie techno ;>
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
i tak najlepsza impreza jest zjazd fpp.pl![]()
Ale Ty musiales poszpanowac co?
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Ale Ty musiales poszpanowac co?![]()
![]()
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Eh Glanu.. tez mam moda i jakby mi zalezalo to opcja by byla... a zostawilam jak jest zeby troche ponarzekac![]()
Ale Ty musiales poszpanowac co?![]()
![]()
no dobra:
ankieta: mea culpa - bylem troche 'wczorajszy' (jezeli nie przedwczorajszy )
martinek: w tym momencie Łódz juz nie jest miastem Millera (bo przegral tutaj wybory bo nic nie robil dla tego miasta). dlatego tez taka parada byla by mila odskocznią od handlu ludzkimi zwlokami, szukaniem martwych dzieci w beczkach czy monitoringiem ktory i tak nie dziala ( o to chodzilo ? )
Maslav: gdybys przeczytal ( ) to bys wiedzial: DUZYMI literami jak wół napisane:
NIE POZWÓLMY PRZENIEŚĆ PARADY DO WARSZAWY ! ! !
$corcerer: sam sie nie cofnąłem - senior Kropa całe miasto powoli cofa
aha i łódzka parada jest inna od tej z berlina poniewaz :
- mniej ludzi
- w berlinie najpier maszeruja a pozniej sie bawia w okolicach Siegeseule czy jak to sie tam pisze
- w Łodzi nie ma tyle komercji w stylu muzyki puszczanej na vivie czy mtv (oldskool r0x )
- w Łodzi płąci sie złotówkami (bo juz nie mam pomysłu na argumenty - narazie
)
temacik ten zalozylem by poznac stanowisko ludzi z roznych miast
takze nie myslcie ze ja tu chce naklaniac kogogs do sluchania podobnej muzyki co ja
a jesli juz chcesz robic cos z prawdziwego zdarzenia w Polsce, to moze cos a'la plaze Goa, polskie piekne morze itd... ludziom by sie to spodobalo... wszystko przed Toba
no dobra nie oszukujmy sie, mimo ze lubie trance (i tylko trance) niech takie imprezy beda jak najdalej ode mnie ) a z Krakowa nad morze jest kawalek
Trzeba być gorszym, by potem stać się lepszym
Trzeba być głupim, by móc stać się mądrzejszym
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
wole wypić winacza już już paradaować![]()
Napisane oryginalnie przez deathcrush
ano w to nie watpe, chociaz tam nie bylem... ale mysle ze gdyby ktos sie za to wzial to nad Baltykiem byloby calkiem niezle miejsce...
9 sierpnia to ja będe siem taczał we Wro :>
eh a co bsycie powiedzieli gdyby:
- nie zorganizowano przystanku Woodstock (bo za głośno)
- zabroniono by przeprowadzenia urodzin Sweep'a (bo za głośno)
- zabroniono by przeprowadzenia kazdego koncertu na wolnym powietrzu (bo za głośno)
- zabroniono by przeprowadzenia dyskotek w szkole (bo za głośno)
- zabroniono by sluchania jakiejkolwiek muzyki innej od Arki Noego i czegos z gatunku Gospel (bo za głośno)
tez byscie sie tak cieszyli??
- Deathcrush - sądząc po twoich wypowiedziach nie lubisz jak ktos narzuca z gory swoja wole - i co ty na to? nic? milczysz?
- Majes - Parada Wolności - wstep za darmo
- Creamfields - wstep cos kolo 80pln (albo i wiecej)
widze ze jednak wszyscy jestescie nie tolerancyjni....smutne....
a sluchajcie sobie tego zawodzenia na gitarkach i jakiegos niedogolonego dlugowlosego kolesia z przepitym glosem groooooooooooooragraaaaaaaaaaaaaagrogoooogroooooooooogaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrr na zdrowie
skoro wam sie to tak podoba
Napisane oryginalnie przez t0d
eh a co bsycie powiedzieli gdyby:
(...)
- Deathcrush - sądząc po twoich wypowiedziach nie lubisz jak ktos narzuca z gory swoja wole - i co ty na to? nic? milczysz?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:00.