FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10976)
Reset = e-zin?
Na forum ŚGK znalazłem info o powstawaniu e-zniu o nazwie RESET FOREVER. Autorzy są fanami genialnego pisma o grach, jakim był RESET i chcą go wskrzesić. 1 sierpnia ma wyjść pierwszy numer w/w magazynu. Autorzy poszukują ludzi którzy dołączą do redakcji i będą razem z nimi tworzyć pismo. Wszyscy zainteresowni mogą słać maile pod ten adres - [email protected]. Istnieje już strona, co prawda improwizorka, ale jest Istnieje pod adresem www.reset-forever.website.pl. Mam nadzieję, że pismo te będzie równie dobre (jeżeli nie lepsze
), od pierwowzoru
Zapraszam!
Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.
Roger Zelazny „Książe chaosu”
Re Re Kum Kum :P
Hmm ... zinów jest dużo więc naprawdę będą musieli się napracować aby dorównać poziomowi temu papierowemu
Poza tym chciałbym tam zobaczyć dział D.O.S.
GL (bedzie im potrzebne)
Mam nadzieję że im się uda, bo pomysł jest naprawdę wyśmienity
Fajnie by bylo gdyby im sie udalo.
PS. Pozwolisz, ze przeniose ten topic do "O niczym konkretnym...", gdzie wiecej osob sie moze tym zainteresowac?
To taksamo jak ja jestem fanem Illusion i bym zaczął grać ich muze. W życiu to nie będzie to, co jest pierwowzorem jak nie ma "tamtych" ludzi.
Nom, nie chce byc marudny ale co to za RESET ... to samo opakowanie inna zawartosc [ludzie]. Tak jak glan mowi, jak stara ekipa by sie za to wziela wtedy no problem...
Taki Reset to by musieli robić ludzie co pracowali w Resecie.
you accept (reject, respect);
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
oO
Zobaczymy jak im wyjdzie, fajnie by bylo, gdyby sciagneli do wspolpracy kogos z redakcji Reset'u, chociaz do takiej luznej.Choc watpie w to.
Fajnie by bylo gdyby im sie udalo.
PS. Pozwolisz, ze przeniose ten topic do "O niczym konkretnym...", gdzie wiecej osob sie moze tym zainteresowac?![]()
A ja jestem rękami i nogami za! Inteligentnej lektórze mówimy - tak! Fakt, to nie będzie ten sam reset, tworzony przez tych samych ludzi, ale nikt nie mówi że tak ma być. To że chłopaki chcą pisać dla ludzi o tym co ich interesuje to bardzo dobrze, a że przy okazji składają chołd gazecie która coś znaczyła, to jeszcze lepiej.
załoga
Ja jak zawsze powiem - Nigdy nie wiemy jak będzie :P
Możliwe, że zin tworzony przez wiernych fanów Reseta, będzie jednak dobry. Ludzie ci w końcu czytali te pisma od deski do deski, pare razy ten sam numer, może ten klimat, tekst wniknął w nich i będą tak samo pisać jak ich poprzednicy? Ktoś kiedyś powiedział: "Pożyjemy - zobaczymy", więc poczekajmy na wyniki :)
b * d r u n k * and b * p r o u d *
quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Spoko. Piszcie, o to w tym chodzi, tylko nie używajcie nazwy Reset, tylko innej, Reseciątko czy coś podobnego.
quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Spoko. Piszcie, o to w tym chodzi, tylko nie używajcie nazwy Reset, tylko innej, Reseciątko czy coś podobnego.
Mi jakos reset nigdy nie poszedl do gustu.. . wolalam SS wiec sie nie wypowiadam czy to dobrze czy zle
pici-polo
tia... kiedys nie mialem nic lepszego do roboty to sciagalem ziny z netu i czytalem po rozlaczeniu
niektore byly naprawde czerstwe - np taki 'wirtualny komputer' (lol, co za nazwa) z erotycznymi opowiadankami
albo taki BUNT, czy jak to sie tam pisalo, to juz w ogole porazka
:)
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Mi jakos reset nigdy nie poszedl do gustu.. . wolalam SS wiec sie nie wypowiadam czy to dobrze czy zle :)
http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.
macie jeszcze resetowe linijki? moja polamala sie wieki temu
Ja nie mam, i nie miałem, jak Saari kupowałem SS'a (pierwsza gazetka o grach jaką kupiłem to SS no. 49), ale fufmel z klasy z podstawówki miał linijke, może ma jeszcze .
Ja Reseta też nie lubiłem.
Za to po 4 latach premumeraty Gamblera, odkryłem felietony Alexa
I no przeczytałem Wsie
Sprostowanie: Reseta nie nielubiłem, ale już kupowałem SS'a, i uważam że to w pyte gazetka była . Nielubiłem to ja CDA (i dalej nie lubie)
.
kupowalem reseta i mam linijki.. nawet dwie bo cos musialem awaryjnie kupic i siegnalem po reseta a bylo wlasnie z linijka wtedy...
Reset byl wypasiony na max, nie bylo lepszej gazety na rynku. Teraz z perspektywy czasu patrze, ze nawet Top Secret mu ustapil w moich oczach tronu.
SS'a troche kupowalem, jak padl TS to sie tak blakalem po gazetkach. Kiedys dawno pozyczalem od kumpli SS, tylko i wylacznie dla KGB, ale trzymalem sie wiernie TS (pierwszy numer TS - luty 1994 - drugi odcinek "Piwem i Mieczem" i sie zakochalem ). SS jakos nigdy na powazniej nie przypadl mi do gustu, mialem wrazenie, ze czesc kacikow tam bylo prowadzonych na sile.
No i jak zobaczylem reklame Resetu na Game One od razu pobieglem do kiosku, kupilem (pierwszy numer - maj 1997) i to bylo to. Mam wszystkie numery (znaczy sie brakuje mi ok. 5 gdzies tam pojedynczych.... tak to jest jak sie jest milym czlowiekiem i pozycza kumplom gazety), niektore nawet podwojne (mialem prenumerate na wersje bez CD, a chcialem tez miec CD, wiec kupowalem i tak lol, nie?).
W ogole z ta prenumerata to jest motyw fajny. Swego czasu dawali rozne gadzety prenumeratorom. No to jak zamawialem kolejna prenumerate to napisalem, ze chce koszulke - czarna. Za miesiac mi przyslali - ale szara. No ok, l00z, moze im sie wyczerpaly czarne. I sie niezle zdziwilem jak mi miesiac pozniej przyslali jeszcze portfel! Obie rzeczy mam i nosze dumnie do dzisiaj.
No i linijka ofcoz tez jest w moim wyposazeniu wzorowego ucznia. Jeszcze gdzies sie tam walaja okularki 3d po szafach...
No i w Resecie byl QuakeWorld by RooS (tudziez raz RooSWorld by Quake). Byl tez Diablo Corner by Sathorn, byly Odloty (yayayayaya \\o \o/ o// yayayaya el viva), a w nich np. seria opowiadan Mamuta, artykuly o Atlantydzie, Egipcie i innych fajnych sprawach (niejednokrotnie przydawaly mi sie do szkoly). Dla porownania jeden numer SS'a czytalem ok. godzine, czesciej mniej. Reset wciagal mnie na duzo dluzej, czasem po kilku miesiach jeszcze do starych numerow wracalem, zeby sobie poczytac jakies artykuly w Odlotach...
Ech, kurde, sie naprodukowalem.... Na wspomnienia mi sie zebralo... No nic, co bylo juz nie wroci.
Namarie! jak to mowia Elfy.
'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'
[L]ipas | GG:
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Reset byl wypasiony na max, nie bylo lepszej gazety na rynku. Teraz z perspektywy czasu patrze, ze nawet Top Secret mu ustapil w moich oczach tronu. :)
SS'a troche kupowalem, jak padl TS to sie tak blakalem po gazetkach. Kiedys dawno pozyczalem od kumpli SS, tylko i wylacznie dla KGB, ale trzymalem sie wiernie TS (pierwszy numer TS - luty 1994 - drugi odcinek "Piwem i Mieczem" i sie zakochalem :D). SS jakos nigdy na powazniej nie przypadl mi do gustu, mialem wrazenie, ze czesc kacikow tam bylo prowadzonych na sile.
No i jak zobaczylem reklame Resetu na Game One od razu pobieglem do kiosku, kupilem (pierwszy numer - maj 1997) i to bylo to. Mam wszystkie numery (znaczy sie brakuje mi ok. 5 gdzies tam pojedynczych.... tak to jest jak sie jest milym czlowiekiem i pozycza kumplom gazety), niektore nawet podwojne (mialem prenumerate na wersje bez CD, a chcialem tez miec CD, wiec kupowalem i tak :D lol, nie?).
W ogole z ta prenumerata to jest motyw fajny. Swego czasu dawali rozne gadzety prenumeratorom. No to jak zamawialem kolejna prenumerate to napisalem, ze chce koszulke - czarna. Za miesiac mi przyslali - ale szara. No ok, l00z, moze im sie wyczerpaly czarne. I sie niezle zdziwilem jak mi miesiac pozniej przyslali jeszcze portfel! :D Obie rzeczy mam i nosze dumnie do dzisiaj. :D
No i linijka ofcoz tez jest w moim wyposazeniu wzorowego ucznia. :D Jeszcze gdzies sie tam walaja okularki 3d po szafach...
No i w Resecie byl QuakeWorld by RooS (tudziez raz RooSWorld by Quake). Byl tez Diablo Corner by Sathorn, byly Odloty (yayayayaya \\o \o/ o// yayayaya el viva), a w nich np. seria opowiadan Mamuta, artykuly o Atlantydzie, Egipcie i innych fajnych sprawach (niejednokrotnie przydawaly mi sie do szkoly). Dla porownania jeden numer SS'a czytalem ok. godzine, czesciej mniej. Reset wciagal mnie na duzo dluzej, czasem po kilku miesiach jeszcze do starych numerow wracalem, zeby sobie poczytac jakies artykuly w Odlotach...
Ech, kurde, sie naprodukowalem.... Na wspomnienia mi sie zebralo... :) No nic, co bylo juz nie wroci.
Namarie! jak to mowia Elfy.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:58.