FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11108)
Jestescie chorzy !!! (coponiektorzy)
Postwailem serwery ale bez wlaczonego PB (moje niedopatrzenie), wlaczylem go no i ....... zaczelo sie. Nagle 90% grajacych zostalo nagle wykopanych z serwera (nie wnikalem z jakich powodow).
I zaczely sie gadki "wylacz tego PB".
I w tym momencie watpie w intencje tych 90% grajacych. Psioczycie na cheat'erow a nie chcecie nawet tej znikomej obrony przed nimi jakim jest PB a moze sami nimi jestescie ??
Wiec chcialem powiedziec ze w Radomiu KAZDY serwer ma wlaczony PB i prosze nie liczyc na to ze bedzie wylaczony.
BTW
A tak nawiasem mowiac to w ciagu tych kilku dni wiem juz kto jest dobry a kto potencjalnym "oszustem".
Zobaczymy ilu graczy powie ze sciagnelo dopiero teraz nowa bete jak pojawi sie juz Cheat do UrT 3.0
ehkm
jak komus rwie pb przez caly czas to jest na to lekarstwo.. o ile zadziala, u mnie to bardzo pomoglo i praktycznie w ogole nie rwie od poczatku do konca mojej gry...
zanim wejdziecie na server wpiszcie:
/pb_system 1
/pb_sleep 500
/pb_writecfg
kupcie sobie oryginalne q3 i kropka.
Oczywiscie ze PB ma byc wlaczone , w ogole nawet nie ma takiej mozliwosci zeby bylo off ..... od czasu do czasu jednak ktos w to pb wpadnie i wtedy wiadomo ze warto zeby pb bylo :>
PB ON
proste ja od dawna jestem za tym zeby pb bylo wlaczone na kazdym serwie nie tylko polskim ale i zagranicznym.
nie po to ktos sie napracowal zeby wyeliminowac ******ch cziterow zeby teraz tego nie uzywac a jak pb nie bylo to kazdy *******il zeby cos z tym zrobic a teraz jak juz jest mozliwosc to sie miga.
zreszta zauwazcie ze wlasnie na tych serwach co jest pb off gra najwiecej osob dziwne ?
Napisane oryginalnie przez dook
jak komus rwie pb przez caly czas to jest na to lekarstwo.. o ile zadziala, u mnie to bardzo pomoglo i praktycznie w ogole nie rwie od poczatku do konca mojej gry...
zanim wejdziecie na server wpiszcie:
/pb_system 1
/pb_sleep 500
/pb_writecfg
PB ma byc ON Korzystajac z okazji pozdrawiam cala POLSKA SCENE URT
quote:
Napisane oryginalnie przez scalator
Zobaczymy ilu graczy powie ze sciagnelo dopiero teraz nowa bete jak pojawi sie juz Cheat do UrT 3.0
quote:
Napisane oryginalnie przez scalator
BTW
A tak nawiasem mowiac to w ciagu tych kilku dni wiem juz kto jest dobry a kto potencjalnym "oszustem".
quote:
akurat r�wnie� wpad�em na server po w��czeniu na nim PB i rzeczywi�cie ca�kiem sporo osob (rownie� ja) polecia�o z niego i to z bardzo prostej przyczyny ktorej nikt nie mog� po prostu przeoczy�: [ciach]
quote:
Napisane oryginalnie przez DooMEL
LOL
Nie s�dzi�em �e admin kt�ry nas broni przed czitami mo�e nie wiedzie� podstawowych rzeczy. Czity dzia�aja przecie� na q3 a nie pisze sie ich osobno dla ka�dej wersji ka�dego moda.
quote:
Napisane oryginalnie przez +Dugi+
hehehehehe, to chyba bylem wtedy wszystkich kicklo - zostalem ja i ktos jeszcze, lol. BTW ostatnio wqrza mnie (tylko nie pamietam na jakim serwie) PB ustawiony na rate miedzy 7000 a wiecej ja gram na duzo nizszym... i kick zrobcie cos z tym
Re: Re: Re: Jestescie chorzy !!! (coponiektorzy)
quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
LOL D:
czity do Urt to nie sa te same czity co sa normalnie w quake 3 , tylko do Urbana jest napisany osobny program, wiec to ty sie tutaj mylisz![]()
no ale po aktualizacji dalej mnie kopa�o za to samo zciaga�em p�niej bezpo�rednio ze strony PunkBustera pliki i dalej mnie kopa�o , wkurwilem sie i wywalilem katalog PB i zainstalowa�em od nowa PR 1.32 wszedlem do q3 zeby utworzylo nowe pliki PB odpalilem PBWEB zaktulizowa� sie PB , wbijam na serv i dalej KICK ! no to od nowa wywalilem PB katalog zainstalwoalem PR 1.32 nie odpala�em PB web tylko zciagne�em pliki ze stornki no i chodze i mi server wywala ze mam stara wersje i mnie na spec kopie , no to odpalilem PBWEB i posz�o no i wchodze iiiiiiii mam juz spokuj , tylko nie rozumiem dlaczego tyle zabawy z tym PB , specjalnie q3 now� instalke robi�em na q3ut3 ale to juz wczesniej . Wiec autorzy PB powinni sie bardziej postarac nad tym PB
a co dotych komend to ta pb_system 1 w ko�cu mi troszke pomog�a ale radze j� wpisywac do pbcl.cfg z katalogu PB bo nie zasze chce sie zapisac cfg podczas gry. Ko�cze juz...
ehhh Makrel Makrel.. a wystarczylo wyjsc do menu (/disconnect) wpisac pb_sv_enable... po czym pb_sv_update (i tak kilka razy, dopoki sie nie polaczy i nie sciagnie wszystkiego.. to musi z jakies 6 linii potwierdzenia byc, a nie 1 informujaca o sciagnieciu jednego pliku). Po czy pb_sv_disable, connect i... voila.
A pb_writecfg u mnei dziala bezproblemowo.
Dook bedac na serverze wpisywalem to parenascie ray pb_sv_update i nawet pokazalo sie ze zciagnelo jakies gowno ale dalej mnie kickalo , a co do tego writeconfig to mi czasami pb_cl_writeconfig nei chce zapisyac ustawien PB i sie resetuja nie wiedziec czemu
i mi server wywala ze mam stara wersje i mnie na spec kopie , no to odpalilem PBWEB i posz�o no i wchodze iiiiiiii mam juz spokuj , tylko nie rozumiem dlaczego tyle zabawy z tym PB ,
.
quote:
LOL wy ludzie nie czytacie co wam w konsoli wywala :Q
JAK NAJBARDZIEJ
------> ON <------
"Zabijajcie ich swoimi mieczami, zabijajcie lancami i w��czniami, zabijajcie ich be�tami waszych kusz. Zabijcie ich wojownik�w, ich kobiety i dzieci, starych i chorych. Zabijcie ich psy, byd�o i inwentarz. Ale ponad wszystko, zabijajcie z przyjemno�ci�."
oczywiscie ze ma dzialac
moze pb nie jest doskonale, ale w ramach pocieszenia dla tych chituajcych ...
nawet jak pb nie wykopie cie z servera za posiadanie syfu
to zostaje w logach info
game_integrity, pb_integrity
na et i rtcw mase osob z tym mialem, ale juz jest spokoj
i lista banow na 40ip
scalator przejrzyj sv_cheats.log i wszystko jak leci potraktuj
odpowiednio
pozdrawiam
banowac banowac i banowac !!! jedyna szansa !!!
"Zabijajcie ich swoimi mieczami, zabijajcie lancami i w��czniami, zabijajcie ich be�tami waszych kusz. Zabijcie ich wojownik�w, ich kobiety i dzieci, starych i chorych. Zabijcie ich psy, byd�o i inwentarz. Ale ponad wszystko, zabijajcie z przyjemno�ci�."
Napisaliscie kilka postow o tym ze pb was wywalalo po tym jak zostalo zalaczone i czujecie sie pokrzywdzeni i ��dacie jakis konstruktywnych wyjasnien ... n/c .
Przeciez wiadomo ze scalac postawil od nowa serv, pb jeszcze nie zdazyl sie sam zaktualizowac i wystarczylo tylko poczekac.Wejdziesz pol godziny pozniej i nie ma bledu ze server uzywa starej ver pb ... to jest normalne i tak by bylo na kazdym serverze :p
Pozniej tylko jesli sam nie masz najnofszej ver to poczekac na spect max 10 minut i juz masz.
Co poniektorym pb niemoze nawiazac polaczenia z evenbalancem i go wywala za pb initalazing failure cyz cos takiego ... w takim wypadku siega sie po pbweb'em ktory jest imo doskonalym programikiem ... ale w 10% to tez sie niesprawdza bo wyskakuja bledu w sciaganiu(czasami nic powaznego)a czasmi po wejsciu na serv znof blad "pb initalizing failure" sie pojawia
Wtedy ostatnia szansa jest poproszenie kolegi z juz zaktualizowanym pb zeby wyswal Wtedy podmieniami i wszystko dziala.
I mozna jeszcze w inny - po prostu czekac Czekac az za ktoryms tam razem sciagnie to pb
To tak na marginesie wszystko bylo ;x I nie paplac ze wam pb przeszkodzil bo byl stary ... tylko raz cos takiego bylo i niewiem na cholere wogole byla o tym gadka i to z pretensjami
quote:
Napisane oryginalnie przez Datrixo
Przeciez wiadomo ze scalac postawil od nowa serv, pb jeszcze nie zdazyl sie sam zaktualizowac i wystarczylo tylko poczekac.Wejdziesz pol godziny pozniej i nie ma bledu ze server uzywa starej ver pb ... to jest normalne i tak by bylo na kazdym serverze :p
Doomel !! ci co byli wtedy na snajperze nie mieli starej wersji klienta tylko server mial stara wersje servera : ) i dlatego kickalo kazdego po kolei , az server sie nie z udpatowal ... no teraz powinno byc wszystko jasne : ) aha no i jak ktos kto bedize mial stara wersje PB to server bedzie rpobowal ja zupdatowac jesli to sie nei powiedzie to klient dostanie kicka , albo bedzie go przenosilo na SPEC ale predzej czy p�niej i tak by kickne�o wiec nei da sie w sumei utrzymywac starej wersji PB , no chyba ze lubi ktos gdy go kickuje co chwile : )
tych co kickalo to kickalo po rowno 2 czy 3 min a pare osob sobie normalnie gralo zanim wszedlem na serv i jak juz na nim nie bylem to dalej sobie grali :> ( a w tym czasei server jeszcze sie nei zupdatowal i mial stara wersje)
wiec oni nie mieli nowej wersji pb klienta - chyba ze ktos moze podac jakies logiczne wytlumaczenie to czekam ...
Copyright (C) 2002-2003 noskill
http://**********
Note for users of previous versions:
The OGC Anti-PB system has been removed from this version of OGC.
The reason for this removal is that PB changed their policy to
globally ban any player who modified their software. Therefore,
to prevent you from being globally banned, OGC will no longer
patch PB to disable its detection. Instead, OGC will use advanced
methods to attempt to hide itself from Punkbuster. However, there
is no guarantee that it will not be detected. For this reason it
is suggested that you do not use OGC in clan matches or other
important gaming events, as there is a possibility of being detected
(however, you will NOT be globally banned)
To tytulem wstepu zaczerpniete z readme ogcut-3.0, juz lamerzy z tym biegaja, badalem pova paru graczy na serku po tym jak ginalem w "nieprzewidzianych okolicznosciach". Wallhacki itp sprawily, ze przestalem grac w tego moda, zaczalem 2.0 skonczylem 2.1. Wyszlo pr 1.32, pb dla q3, zaczalem grac znowu, ciekawe jak to bedzie tym razem.
quote:
Napisane oryginalnie przez bel
[ciach...]
To tytulem wstepu zaczerpniete z readme ogcut-3.0, juz lamerzy z tym biegaja, badalem pova paru graczy na serku po tym jak ginalem w "nieprzewidzianych okolicznosciach". Wallhacki itp sprawily, ze przestalem grac w tego moda, zaczalem 2.0 skonczylem 2.1. Wyszlo pr 1.32, pb dla q3, zaczalem grac znowu, ciekawe jak to bedzie tym razem.
a ju� nie wspomn� o fakcie �e ten ca�y przes�awny OGC to tylko jeden z oko�o 80 (s�ownie: OSIEMDZIESI�CIU) hack�w do quake3 jakie znalaz�em tak po prostu szukaj�c po internecie....
Niestety nic nas nie uchroni przed czitami - tylko samo kontrola nagrywanie demek i konsekwentne banowanie ich na serwerach...
quote:
[...]Wniosek : bany, bany, bany i jeszcze raz bany =d
no i gut.
p.s. cos testtowalem wlasnie z boardem i wielki LOL
po pierwszy kazdemu cziterowi uchodzi bezkarnie wszystko !!!
po drugie jesli zostanie z�apany to co z tego ze dostanie bany na wiekszosc server�w jak i tak po paru tygodniach albo te bany i IP gdzies z nikn� albo wyhdzie nowy server i bediz ei tak mogl grac sobie dalej ... no comment !!
cziter zawsze bedzie mogl sobei zagrac gdzies na polskim serverze wiec ni mu sie nei dzieje jak dostanie bany na 3 - 5 serverach , zmieni nick i bediz emogl dalej grac , tylko Admini beda widzieli jego IP i nikt wiecej ...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:28.