FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11306)
TL_SoupLadle
Nic nie powiem z wyjatkiem tego, ze wyglada na to, iz Polacy przestana wygrywac wylacznie na Mino
ah, jak bardzo bym chcial, zrozumiec cokolwiek...
wypas
ale trudniejsza od mino bo wieksze podziemia ( jest gdzie disy ukrywac )
As game journalists, we are the keepers of the flame, the true believers, the chosen few brave enough to keep the moron in oxymoron.
-- Robert Coffey, Computer Gaming World
Enigmus... Kotq nasz zlocisty...
Od pewnego czasu mamy nowy mappack w europejskim ladderze. Poniewaz europejski ladder nosi oryginalna nazwe The Ladder, wiec nazwy map w tym mappacku sa poprzedzone slicznym przedrostkiem TL. A poniewaz ladder jest glownie CTF-owy, wiec... ;-)
Sugeruje zerknac do tematu First Aid na tym forum w celu namierzenia namiarow na mappacka ;-)
oops, dzieki.
jak by co, to nie bylo tej rozmowy
owszem, pomysla fajny, podobna do mino (bunkry troche daleko od zejscia do podziemi ), podziemia mi sie podobaja, choc moglyby byc bardziej rozbudowe
nie podoba mi sie natomiast rozmieszczenie flag - jedna strona ma tak obstawiona baze, ze wystarczy postawic dwoch spamerow i koniec, nikt flagi nie wyniesie, zas drugiej druzynie mozna wynosic bez przeszkod
fakt, gralismy tam chyba w zaledwie 8 osob wiec moze przy wiekszej liczbie graczy byloby inaczej (zwlaszcza, jesli nasle sie 5 HO na bunkier przeciwnika), ale i tak rozmieszczenie flag powinno byc inne, a podziemia ciupke bardziej rozbudowane
Niestety, czesc map nowego mappacka wymaga przerobek. Bylyby znacznie lepsze po paru kosmetycznych zmianach.
Jest ktos chetny do zabawy z mapami? Puk pukkkkk?
quote:
Napisane oryginalnie przez D3mo
a wracajac do tematu rozmowy nt. mapy
owszem, pomysla fajny, podobna do mino (bunkry troche daleko od zejscia do podziemi), podziemia mi sie podobaja, choc moglyby byc bardziej rozbudowe
nie podoba mi sie natomiast rozmieszczenie flag - jedna strona ma tak obstawiona baze, ze wystarczy postawic dwoch spamerow i koniec, nikt flagi nie wyniesie, zas drugiej druzynie mozna wynosic bez przeszkod
fakt, gralismy tam chyba w zaledwie 8 osob wiec moze przy wiekszej liczbie graczy byloby inaczej (zwlaszcza, jesli nasle sie 5 HO na bunkier przeciwnika), ale i tak rozmieszczenie flag powinno byc inne, a podziemia ciupke bardziej rozbudowane![]()
Faktycznie role BT mozna calkowicie pominac, to nie ma wiekszego sensu.
Natomiast co do zabaw w podziemiach... Przede wszystkim osmiele sie zauwazyc, ze choc od flagi do flagi mozna przejsc praktycznie po prostej, to te podziemia male nie sa i raczej kojarza mi sie ze swinskim ogonkiem niekiedy
Wyobrazcie sobie za to meczyk 10v10, gdzie jeden gracz broni bazy, a pozostalych 9 operuje glownie na tym prostym odcinku miedzy flagami Czyz nie rozkoszne? Poza tym tr�ci nieco klimatami z UT, a te nie zawsze kojarza mi sie wylacznie z przygodami z kieleckimi graczami
Mia�em akurat na my�li wi�ksz� ni� na mino rol� MF, poluj�cych na juggi zasuwaj�ce z bunkra.
Ale z BT te� racja - kluczowe b�dzie chyba utrzymanie w�asnego wej�cia do podziemi i jak najwi�kszej ich cz�ci, z dzia�aj�cymi RISami. Zabawa w rozwalanie bunkra, przy takiej odleg�o�ci mi�dzy flagami mo�e kosztowa� nawet kilka przy�o�e� (wczoraj rekordowe by�o chyba poni�ej 10s).
Gdzie znajde te mape? (jakas stronka?)
Mappack TL, kochany (jesli nie wiesz, skad sciagnac tego mappacka, zerkni do First Aid
).
quote:
Napisane oryginalnie przez Ulraunt
Gdzie znajde te mape? (jakas stronka?)
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:56.