FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11608)
Powiekszenie sceny UrT
Przegladając board z nudow znalazlem ciekawy artukul F4+4La
CZe,
Otóż wpadlo mi do głowy że mozna napisać artykuły do gazet komputerowych o UT. Chodzi mi o cały gotowy artykuł zapoznawczy, w którym były by również strony skad ściagnąc UT i z serv polskimi.
Jest tylko jeden problem ktoś musi sie wysilic i taki artykuł napisać a potem rozesłać na skrzynki emailowe. Ja niestety nie mam talentu do pisania a więc pytanie jest do was czy ktos sie poswieci dla sprawy ?
MOZNA BYŁO BY TO POWTÓRZYĆ
Artykuly na roznych stronach takich jak www.q3arena.wp.pl www.gry.wp.pl albo cos takiego
lol -_-'
?
quote:
Napisane oryginalnie przez GruBk4
ee http://board.fpp.pl/showthread.php?threadid=11351 czytaj ...
To mogl chociarz powiedziec o co chodzi bo jak zobaczylem temat Sponsoring .... to przeczytalem kilka postow i wylaczylem
narazie 2 ale to chyba sie zmieni
Re: ekhm ...
quote:
Napisane oryginalnie przez n@sTi
shatter duzo ludzi sie nagadalo i gadac bedzie lecz nikt nic w praktyce nie zrobi, nie napisze ;/ a ja powiekszylem scene !! o 2 osoby <n4sTi_r0x>wczoraj zrobilem UrT qmplom z sieci
narazie 2 ale to chyba sie zmieni
![]()
Napisane oryginalnie przez Sh4tter
Zrobic to mozesz loda a nie UrTMam pomysl tez-moja wypowiedz z przed kilq dni: Mozliwoscia powiekszenia sceny jest pojscie do najblizszych kilku osiedlowych kafejek i pokazanie tej gry wszystkim. U mnie to zadzialalo, ale ostatnio zamknieto kafejke z powodu nie wiadomego (ale napewno nie z powodu z byt malej ilosci osob grajacych). Gdy zaistalowalem na kompach UrT to frekwencja w kafejce sie zwiekszyla kilka krotnie
![]()
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
kafejka musi czasem na siebie też zarobić
smutne, ale jakoś tak jest ten świat urządzony.
być może przyszło im spłacić sprzęt?
Napisane oryginalnie przez Sh4tter
Chodza pogloski ze facetowi odechcialo sie prowadzic kafejke
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
przestało mu się chcieć zarabiać?raczej nie.
przestało mu się chcieć dokładać do interesu?raczej tak.
a wlasnie ze nie !!!
serwer gier przynosi zyski, moze nie bezposrednia, ale jest jednym z ogniw (moze nawet dosyc waznym) ktory je generuje
quote:
(... )Jest też pewne że nikt nie będzie chcial kupować wieloprocesorowych maszyn aby stawiac na tym potem pare gier (...)
quote:
(...) serwery w polsce będa sie pojawiac i znikac, a grac sie bedzie dalo tylko na zagranicznych... smutne...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ekhm ...
quote:
Napisane oryginalnie przez scalator
jeśli gra nie ma "popytu" to nikt nie bedzie trzymał serwera jeśli gra na nim cztery osoby od czasu do czasu
-- serwer ma przynosic zyski i ... (tu jest podstawowe zadanie lokalnego serwera gier)![]()
nie wiem jeszcze jaki sprzęcior by to był, ale sporób podłączenia byłby identyczny: radiolinia 70mbits, dedykowana odnóżka od routera ATMowego 7200. lagów by więc raczej nie było. ponieważ jednak musze wywalić na to sprzęcior, narazić się (komu trzeba) i przypodobac (komu trzeba0 w firmie - nie umiem powiedzieć jak prędko to zrobię. na razie mi to łazi po głowie.
być może sprzęt byłby ten po killu, tzn PII333 256ram. sprawdziłem, że do 16 graczy jest spoko (ale to w 2.4 nie wiem jak 3.1 będzie) o ile maszyna nie robi nic innego (np. serwowanie 'filmów')
a być może cos nowego kupię, po styczniowej wypłacie
ja tylko powiem tak: w jaki wy sposób chcecie powiekszać scene jak kilku takich chwastów jak czax, z powodu tylko takiego ze IM się przestalo chcieć grać zniechcecają każdego kto zapyta na #urbanterror.pl o nasz mod.
Byłem świadkiem rozmowy pomiedzy jakimś nowym a czax'em który jasno i wyraźnie dawał mu do zrozumienia że w urt nie ma co grac bo w to juz nikt nie gra....
Dobrze że znalazł się jeden sprawiedliwy (LuZnY) ktory gostkowi pomogł ściagnac pliki i poinstalowac co trzeba...
Taka rada dla reszty:
Jesli was juz UrT nie bawi - to odejdźcie w ciszy i spokoju i nie psujcie innym zabawy!!!!
ja tylko powiem tak: w jaki wy sposób chcecie powiekszać scene jak kilku takich chwastów jak czax, z powodu tylko takiego ze IM się przestalo chcieć grać zniechcecają każdego kto zapyta na #urbanterror.pl o nasz mod.
Byłem świadkiem rozmowy pomiedzy jakimś nowym a czax'em który jasno i wyraźnie dawał mu do zrozumienia że w urt nie ma co grac bo w to juz nikt nie gra....
Dobrze że znalazł się jeden sprawiedliwy (LuZnY) ktory gostkowi pomogł ściagnac pliki i poinstalowac co trzeba...
Taka rada dla reszty:
Jesli was juz UrT nie bawi - to odejdźcie w ciszy i spokoju i nie psujcie innym zabawy!!!!
Po pierwsze to mowilem mu prawde (netcode, scena sie kurczy, mod umiera) a po drugie to n4sti uwazj sobie :o Wroclaw jest ok 200 km od Poznania a we Wrocku znam jeszcze kilka osob wiec sobie nie pozwalaj dziecko, co do 4evera to jesli ja jestem chwast to ty ***** wez sie schowaj pod stol, gram dluzej niz ty w ta gre i wiecej osob do niej przekonalem wiec przestan *******ic takie farmazony, ajt?
p.s. wy nadal wiezycie ze ***** urt przetrwa?:O
Po pierwsze to mowilem mu prawde (netcode, scena sie kurczy, mod umiera) a po drugie to n4sti uwazj sobie :o Wroclaw jest ok 200 km od Poznania a we Wrocku znam jeszcze kilka osob wiec sobie nie pozwalaj dziecko, co do 4evera to jesli ja jestem chwast to ty ***** wez sie schowaj pod stol, gram dluzej niz ty w ta gre i wiecej osob do niej przekonalem wiec przestan *******ic takie farmazony, ajt?
p.s. wy nadal wiezycie ze ***** urt przetrwa?:O
Ogólnie ryby i dzieci głosu nie mają
quote:
Napisane oryginalnie przez ucho-oko-itd
nie sluchajcie czaxa jest glupi, chociaz sie z nim zagadzam![]()
Napisane oryginalnie przez cZAx
n4sti uwazj sobie :o Wroclaw jest ok 200 km od Poznania a we Wrocku znam jeszcze kilka osob wiec sobie nie pozwalaj dziecko,
morda szczeniaku bo sie jeszcze przwiniesz :O
p.s. miesiac emu twoj brat byl mistrzem kick-boxingu a teraz komus kit wciskales ze jest mistrzem ju-jitsu :O
poprostu juz sporo to trenuje
spokuj bo zbanuje pol board'a zaraz
n@sti lol wykryłes ze są osoby po twojej stronie to sie taki mądry i silny w gębie zrobiłes ... :O
lol -_-
jeee , nasti ;p tez mnie starszyłes ;p ale jak to czax powiedzał to on wtedy walczył w ju-jitsu =P a nie w jakies inne gowno *** z tym ze mam ten jeden albo 2 lata więcej od ciebie ale nie jestem tak negatywnie *********** jak ty :Q wes sie dzidzuś opanuj i possa*** psu z cyca ;q odjebcie sie od czaxa robi co kce *****!
chupa-chups :D:D
bosh pat lepiej podlizac sie juz nie mogles ... Teraz napewno czax cie bardziej lubi ... LOL a mi i tak to zwisa juz bo w UrT gram raz na miesiac
Inactiv jestem sobie
nasti i to jest jedyna rzecz ktorą w tobie lubie ... "grasz raz na miesiąc " i za to ci dziekuje
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:57.