FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11687)

Posted by Poker on 18-11-2003 15:47:

coolnet i BM

Moze sie czepiam ale dlaczego na tym serwie jest Bm
przeciez ten serw prawie non stop jest empty
dlaczego nie mozna tam dac Ts?
Napewno wiecej ludzi bym tam wtedy gralo
Papuga

Posted by LuZnY on 18-11-2003 15:53:

stoi pusty, bo wszyscy graja na icp bez pb :>

\/

Posted by DARK_ANGEL on 18-11-2003 16:40:

Jak zwykle sie u nas jakas nowosc przyjela i wszyscy wola grac w bezmozgie TS

Pomimo tego w gruncie rzeczy mozna faktycznie dac coolnet na TS, choc nie wiem czy to cos da bo w koncu ludzie sobie wola poczitowac na icp D:

Posted by Makrel on 18-11-2003 16:50:

Jakbyscie na nim grali to byscie zauwarzyli ze tam sa potworne lagi jak gra troche osob , niestety :/

Posted by Avalone on 18-11-2003 17:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez Makrel
Jakbyscie na nim grali to byscie zauwarzyli ze tam sa potworne lagi jak gra troche osob , niestety :/

Nom ;( to nie PB ani BM odstrasza ludzi tylko skoki pingu z 80 na 680 :/

Posted by PAPUGa on 18-11-2003 17:59:

Re: coolnet i BM

quote:
Napisane oryginalnie przez Poker
dlaczego nie mozna tam dac Ts?

nie wysili�e� si� :/
gdzie ankieta? zr�b, wygraj wynik - b�dzie TS.

albo jeszcze lepiej - zaproponuj odpowiedni mapcycle, aby BM si� zmienia�o w nim razem z TS.
przecie� s� mapki do TS i mapki do BM.
s� oczywi�cie mapki do jeszcze innych tryb�w - ale one _nie_istniej�_ w Polsce ...

Posted by PAPUGa on 18-11-2003 18:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
stoi pusty, bo wszyscy graja na icp bez pb :>

mam wi�c wy��czy� PB?

Posted by PAPUGa on 18-11-2003 18:07:

quote:
potworne lagi jak gra troche osob , niestety :/

dlatego (aby temu zapobiec) jest 12 slot�w. dla 12 graczy.
5+5 <- dru�yny + 2 rezerwowych.

lagi sa w odpowiednich porach dnia/tygodnia. opr�cz tego coolnet stoi na ��czu radiowym.
wiele jest powod�w lag�w niestety.

chcia�bym Wam jednak podzi�kowa� za to, �e na nim grali�cie w pocz�tku listopada troszk�. dzi�ki temu mog�em go (serv UT) wybroni� przed .. likwidacj�. "bo ma�o ludzi na nim gra, przerobimy go na <dowolna-inna-gra>". w tym momencie mog�em pokaza� wyniki GameTrakkera za ostatnie par� tygodni i - coolnet nadal chodzi.

o ile wiem - jeden z serwer�w UT na Dami w�a�nie dlatego znikn�� r�wnie� - bo ma�o graczy na nim gra�o.
serwery gry stawia si� po to, aby ludzie na nich grali. a nie po to by sta�y "i nic".

Posted by Poker on 18-11-2003 18:17:

e tam

Papug daj TS na coolnecie wlacz voty na mapki w mapcycle wszystkie mapy i sie bedzie wybierac a tak to skozda zeby serwer pusty stal

Posted by Makrel on 18-11-2003 18:22:

papug sprubuj wywalic PB to moze nie bedzie tak lagowac , zawsze warto sprubowac ... wlacz voty i bedzie git najlepiej na allowvote 31 : ) i coolnet nie powininen stac pusty

Posted by DARK_ANGEL on 18-11-2003 18:41:

IMHO najbardziej debilny pomysl to wlaczenie votow :OOOOOOOOOO

Posted by Makrel on 18-11-2003 20:01:

no debilny i dzieki temu nei ma nawet gdzie zagrac treninga albo klan�wki bo votow nie ma , a przeciez nikt nei bedzie nonstop ganial za dminami ktorych ciezko dorwac , no mzoe 4ever jeszcze jako tako ... mecze w CB zazwyczaj odbywaja sie na zagranicznych serverach i skazani sa klanowicze na pingi 100 lub PL i lagi LOL

Posted by CaNi on 18-11-2003 23:50:

Question hmm

moze glupoty gadam bo sie nie znam ale jezeli mozna to w��czy� cz�� vot�w(jak mo�na zaznaczam nie znam sie) tylko zmaiana map i jakies m�dre map cycle typowe dla danego rodzaju gry a pb bym zostawi� bo skoro chcesz przeprowadzic sparing czy mecz pb jest konieczne

Posted by LuZnY on 19-11-2003 00:55:

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
mam wi�c wy��czy� PB?

chyba sie nie zrozumielismy (nie 1 raz zreszta;p) chodzilo mi raczej o mentalnosc pl graczy, ktorych zafsze cignie do syfu, a pozniej pierdola glupoty pod niusami na ut.p :O
zreszta tak samo bylo kiedy to na kulnecie nie bylo pb, snajper i dami sfiecily pustkami, a na kula nie szlo sie dopchac :O
a czy wylaczysz czy zostawisz pb, mnie to rybka, bo jak juz wspomianlem w innym temacie nie grywam od dawna w pl :>

\/

Posted by DARK_ANGEL on 19-11-2003 07:07:

quote:
no debilny i dzieki temu nei ma nawet gdzie zagrac treninga albo klan�wki bo votow nie ma , a przeciez nikt nei bedzie nonstop ganial za dminami ktorych ciezko dorwac , no mzoe 4ever jeszcze jako tako ... mecze w CB zazwyczaj odbywaja sie na zagranicznych serverach i skazani sa klanowicze na pingi 100 lub PL i lagi LOL

Ale coolnet to serw publiuczny nie na klanowki, wiec voty nic nie pomoga....

Poza tym jak mowilem voty w Polsce to najgorsze co mozna ustalic, aha nie da sie dac votow tylko na "kicki a na mapy nie" D:

Posted by Makrel on 19-11-2003 14:20:

"Poza tym jak mowilem voty w Polsce to najgorsze co mozna ustalic" a co to Polska to inny kraj ? jakis upo�ledzony czy co ?
jesli tak to po kij sie tutaj wypowiadasz ? moze idz na inne forum np. szwabskie ... denerwuje mnei takie m�wienie ze Polska bleee a reszta pa�stw to kr�lestwa ... jakby voty byly wszedzie wlaczone i troche ludzie popatrzyliby i zauwarzyli ze enie trzeba co chwile g�osowac na inna mape bo kicka za to mozna zarwac czy cos to by sie nauczyli , ale jak maja sie czegos nauczyc jak nie ma vot�w ??!! wsyscy ida po najkr�tszej lini oporu , bo co za filozofia wylaczyc voty i macie ,i grajcie ? jesli chodzi o server publiczny ... no to niech stoi ten publik i najlepiej pusty , tak bedzie wtedy dobze. Co do wywalenei PB to mi to obojetne (kiedys nie bylo ale teraz jest ,odkad zaistniala piekna komenda pb_system 1 ) ale jesli server wtedy przestanie lagowac to moze i lepiej zeby wywalic ... a czego wszyscy graja na ICP serverze , bo tam mozna po ludzku pograc bez zadnych lag�w i skok�w pingu , a na Coolnecie sa lagi , a na Daminecie kazdemu ping powyrzej 100 leci czasami i ludzie sie zniechecaja ...

Posted by DARK_ANGEL on 19-11-2003 16:38:

quote:
"Poza tym jak mowilem voty w Polsce to najgorsze co mozna ustalic" a co to Polska to inny kraj ? jakis upo�ledzony czy co ?
jesli tak to po kij sie tutaj wypowiadasz ? moze idz na inne forum np. szwabskie ... denerwuje mnei takie m�wienie ze Polska bleee a reszta pa�stw to kr�lestwa ... jakby voty byly wszedzie wlaczone i troche ludzie popatrzyliby i zauwarzyli ze enie trzeba co chwile g�osowac na inna mape bo kicka za to mozna zarwac czy cos to by sie nauczyli , ale jak maja sie czegos nauczyc jak nie ma vot�w ??!! wsyscy ida po najkr�tszej lini oporu , bo co za filozofia wylaczyc voty i macie ,i grajcie ? jesli chodzi o server publiczny ... no to niech stoi ten publik i najlepiej pusty , tak bedzie wtedy dobze. Co do wywalenei PB to mi to obojetne (kiedys nie bylo ale teraz jest ,odkad zaistniala piekna komenda pb_system 1 ) ale jesli server wtedy przestanie lagowac to moze i lepiej zeby wywalic ... a czego wszyscy graja na ICP serverze , bo tam mozna po ludzku pograc bez zadnych lag�w i skok�w pingu , a na Coolnecie sa lagi , a na Daminecie kazdemu ping powyrzej 100 leci czasami i ludzie sie zniechecaja ...

eeee zastanow sie dokaldnie co napisalem :OO

NIe napisalem ze Polska jest "be" czy "fe", tylko ze nie sprawdzaja sie u nas voty ( co zreszta sam potwierdziles).

Natomiast apropo graczy to watpliwe zeby sie czegos nauczyli bo to przeciez wysilek intelektualny D:

A co do PB to nie wplywa ono na lagi DDDD

Posted by Makrel on 19-11-2003 17:40:

sam potkresliles ze "VOTY W POLSCE" ale ok nie klucmy sie juz o to ; PP

co do graczy , to zawsze sie jakis jele� znajdzie co votuje i to nie tylko w POLSCE ! ; P

z tym PB chodzilo mi o to ze troche server nie wyrabia a PB go jeszcze dobija ... ; P

Peace ; PP

Posted by DARK_ANGEL on 19-11-2003 18:20:

;p

Posted by PAPUGa on 19-11-2003 21:15:

Question to jaki wniosek?

ustalili�cie co�?

Posted by on 20-11-2003 00:31:

Re: to jaki wniosek?

quote:
ustalili�cie co�?

Trudno bedzie

daj CTF

Posted by Makrel on 20-11-2003 17:17:

TS + voty na wszystko

Posted by GruBk4 on 20-11-2003 22:37:

f2

Posted by Makrel on 21-11-2003 12:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez GruBk4
f2

moze bys cos sam zaproponowal , moja odpowedz to nie ankieta/g�osowanie ...

Posted by n@sTi on 23-11-2003 09:07:

Talking :P

Teraz jest na coolnecie TS i gra duzo ludzi wczoraj nie mozna bylo sie dopchac :/ tlumacza ze graja bo juz nie laguje tak ale ja mysle ze to zmiana trybu tak na to wplynela TS rox

Posted by DARK_ANGEL on 23-11-2003 11:25:

heh w sumie to serw dla ludzi, wiec jak chca grac w TS to niech graja

Inna sprawa ze TS to przezytek ;p

Posted by forever on 25-11-2003 13:17:

TS to nie przezytek tylko co� co odr�nia�o t� gr� zawsze od CSa. Ludzie w to graj� bo to jest prosta i fajna rozgrywka, sprawia przyjemno�� i tyle... Kilku fanatyk�w kt�rzy graj� w BOMB mode nie zmieni faktu �e w POLSCE (nie wiem jak w innych krajach) gra sie przede wszystkim na publicznych serwerach w TS... Dlaczego??
Moim zdaniem proste - na publicu grasz z ludzmi kt�rych nie znasz, albo znasz ale z nimi w klanie nie grasz. BOMB mode jest owszem trudniejszy ale wymaga niesamowitego zgrania ktorego poza ludzmi z klanu nie uzyskasz. W chaosie serwera publicznego nie masz �adnych szans na osi�ŋi�cie takiego zgrania i z rozgrywki robi si� m�ka - to moje zdanie. Dlatego na publikach raczej rzadko BOMB b�dzie popularniejszy od TS.

Dlatego g�osuje za TDM
To dopiero fajna rozgrywka na przecwiczenie aima

Albo CTF ;D tam skolei mo�na spokojnie pokampic i pocwiczyc lamerskie sr-8

Mi�ej zabawy - ja tam i tak pozostane wierny TS bo my�le� to ja musze w pracy a potem to ja chce odpocz�� :>

Posted by PAPUGa on 26-11-2003 01:35:

Talking pomocy!

to poprosz� - powiedzcie mi kt�re mapki maj� by� w TS, kt�re w BM, kt�re w TDM, a kt�re w CTF.
si� zrobi mapcycle, kt�ry b�dzie zmienia� tryb gry i ka�dy b�dzie najedzony

Posted by DARK_ANGEL on 26-11-2003 12:09:

Re: pomocy!

quote:
i ka�dy b�dzie najedzony

Wontpliwe ;D

Apropo CTF`a to nie powinno byc go w mapcyclu za duzo (znajac OGROMNA popularnosc tego trybu w Polsce).

Proponuje tylko Rommla .....

Posted by forever on 26-11-2003 15:37:

Re: pomocy!

quote:
to poprosz� - powiedzcie mi kt�re mapki maj� by� w TS, kt�re w BM, kt�re w TDM, a kt�re w CTF.
si� zrobi mapcycle, kt�ry b�dzie zmienia� tryb gry i ka�dy b�dzie najedzony

dobrym pomyslem by bylo zrobienie cycla takiego jaki jest ale zdublowanie go bombmodem (o ile "available")
to znaczy casa TS, potem casa BM, potem np. docks TS i potem docks BM... mysle ze ludzie teraz na mnie pokrzycza ale by grali...

a CTF to tylko niektore mapki sie chyba nadaja... ja w to nie gralem nigdy specjalnie wiec niech sie wypowiedza milosnicy - jesli w polsce wogole sa...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:37.