FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1171)

Posted by mac{PL} on 20-09-2001 10:56:

serwer na win98se

witam wszystkich, mam pytanie:jestem szczęśliwym (?) posiadaczem SDI, postawiłem sobie mały serwerek na win 98se z włączonym Udostępnianiem Połączenia Internetowego dla małej sieci (trzy kompy z win98se). wpadłem na pomysł aby postawić serwer Q3 do grania nie w LANie tylko dla userów z zewnątrz (internet). odpaliłem konsolę, dedicated2, wszystko niby działa, z dwóch pozostałych kompów mogę grać wpisując IP zewnętrzne tego serwera ale niestety z zewnątrz nikt nie może pograć - w logu widzę że ktoś próbuje się podłączyć (connecting) a po dłuższej chwili wywala go (timed out). czy ktoś spotkał się już z takim problemem i czy jest jakaś rada na to? (wolałbym uniknąć stawiania serwera na linuxie z góry dzięki za pomoc, mac{PL}

Posted by primek on 20-09-2001 11:54:

No fajnie zaczynasz koles.Moze bys sie przedstawil ???

Posted by mac{PL} on 20-09-2001 12:05:

Thumbs down

nie chciałbym być niegrzeczny ale nie widzę takiej potrzeby aha, i nie mów do mnie koleś bo ktoś pomyśli że się znamy i będą się śmiać...

Posted by [FPP]xen0m on 20-09-2001 12:20:

ej primek wez sie uspokoj. co ma powidzic. nazywam sie janek, jestem fanem q3....

a co do serva to mialem tak samo i niestety nie wiem dlaczego tak sie dzieje.

Posted by primek on 20-09-2001 12:25:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ej primek wez sie uspokoj. co ma powidzic. nazywam sie janek, jestem fanem q3....

Własnie to moze powiedziec
Dobra, bez przesady

Posted by MerLin]b[DeN on 20-09-2001 13:25:

A potem by primek jezdzil z pretensjami ze serw neidziala
mac lepiej sie nieprzedstawaij, niewiadomo co tu za typy siedza

Posted by oxygen on 20-09-2001 22:28:

ej jakto sie nie znacie...z jednego klanu sa i sie nie znaja LoL
...mac daj sobuie spokuj z serverem na sdi, dobrze ci radze :>

Posted by mac{PL} on 21-09-2001 08:25:

oxy, możesz rozwinąć trochę temat? masz jakieś smutne doświadczenia z SDI? wiesz coś czego ja nie wiem a powinienem? zauważyłem że podobnie dzieje mi się na FTP - ludzie logują się ale nie mogą wejść i wywala ich zastanawiam się czy to sprawa SDI, funkcji "udostępnianie połączenia " czy tego że to jest winda a nie np. linux?

Posted by [FPP]xen0m on 21-09-2001 15:28:

bo na sdi to grac sie czasami nie da a co dopiero server stawiac. jezeli chciales to na powaznie robic to juz sobie to odpusc. do serva to trzeba miec conajmnie 2mb lacze a sdi ma az 115kb

Posted by emi on 21-09-2001 15:45:

quote:
bo na sdi to grac sie czasami nie da a co dopiero server stawiac. jezeli chciales to na powaznie robic to juz sobie to odpusc. do serva to trzeba miec conajmnie 2mb lacze a sdi ma az 115kb

so true.....

Posted by oxygen on 21-09-2001 18:39:

quote:
wlasnie to mialem na mysli....
sdi ma za slaba przepustowosc...pomysl chwile nad tym

Posted by mac{PL} on 24-09-2001 10:07:

hmmm... no dobra, pomyślałem nad tym ale uparcie chcę postawić ten serwer, czy ktoś ma jakiś pomysł na to że nikt się nie może zalogować?

Posted by r@fee on 24-09-2001 11:20:

Re: serwer na win98se

quote:
Napisane oryginalnie przez mac{PL}
witam wszystkich, mam pytanie:jestem szczęśliwym (?) posiadaczem SDI......wpadłem na pomysł aby postawić serwer Q3 do grania nie w LANie tylko dla userów z zewnątrz (internet). z góry dzięki za pomoc, mac{PL}

Sdi i server
Przy dwoch graczach korzystajacych z jednego sdi kazdy z nich ma ping okolo 120-160. Jesli do tego dojdzie kolega przegladajacy w tym czasie strony inetowe lub sciagajacy akurat kilku megowe pliki to ping skacze do magicznej liczby 999

Posted by mac{PL} on 24-09-2001 11:47:

od strony LAN będzie tylko jeden user (czyżby ja? ) bardziej mnie martwią ci którzy chcą a nie mogą z zewnątrz...

Posted by oxygen on 24-09-2001 16:21:

nawet jakby mogli ping by ich odstraszyl :>\
ja bym nie gral na pingu powyzej 100

Posted by [FPP]xen0m on 25-09-2001 01:38:

mac ale po co ten server. nikt nie bedzie na nim gral. nie lepiej pograc na servach postawionych na dobrym laczu?

Posted by oxygen on 25-09-2001 10:23:

moze chlopak mysli ze ma dobre lacze

Posted by [FPP]xen0m on 25-09-2001 16:42:

no coz, 2 lata temu tez tak myslalem :>

Posted by mac{PL} on 26-09-2001 12:12:

cholernie dużo się dowiedziałem ale i tak dzięki za wszystkie "'fachowe" porady......

Posted by Lucas on 26-09-2001 21:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez mac{PL}
cholernie dużo się dowiedziałem ale i tak dzięki za wszystkie "'fachowe" porady......

Nie to ze nikt nie lubi Tpsa i jej wspanialej uslugi SDI

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:37.