FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1171)
serwer na win98se
witam wszystkich, mam pytanie:jestem szczęśliwym (?) posiadaczem SDI, postawiłem sobie mały serwerek na win 98se z włączonym Udostępnianiem Połączenia Internetowego dla małej sieci (trzy kompy z win98se). wpadłem na pomysł aby postawić serwer Q3 do grania nie w LANie tylko dla userów z zewnątrz (internet). odpaliłem konsolę, dedicated2, wszystko niby działa, z dwóch pozostałych kompów mogę grać wpisując IP zewnętrzne tego serwera ale niestety z zewnątrz nikt nie może pograć - w logu widzę że ktoś próbuje się podłączyć (connecting) a po dłuższej chwili wywala go (timed out). czy ktoś spotkał się już z takim problemem i czy jest jakaś rada na to? (wolałbym uniknąć stawiania serwera na linuxie
z góry dzięki za pomoc, mac{PL}
No fajnie zaczynasz koles.Moze bys sie przedstawil ???

nie chciałbym być niegrzeczny ale nie widzę takiej potrzeby
aha, i nie mów do mnie koleś bo ktoś pomyśli że się znamy i będą się śmiać...
ej primek wez sie uspokoj. co ma powidzic. nazywam sie janek, jestem fanem q3....
a co do serva to mialem tak samo i niestety nie wiem dlaczego tak sie dzieje.
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ej primek wez sie uspokoj. co ma powidzic. nazywam sie janek, jestem fanem q3....

A potem by primek jezdzil z pretensjami ze serw neidziala 
mac lepiej sie nieprzedstawaij, niewiadomo co tu za typy siedza 
ej jakto sie nie znacie...z jednego klanu sa i sie nie znaja LoL 
...mac daj sobuie spokuj z serverem na sdi, dobrze ci radze :>
oxy, możesz rozwinąć trochę temat? masz jakieś smutne doświadczenia z SDI? wiesz coś czego ja nie wiem a powinienem?
zauważyłem że podobnie dzieje mi się na FTP - ludzie logują się ale nie mogą wejść i wywala ich
zastanawiam się czy to sprawa SDI, funkcji "udostępnianie połączenia " czy tego że to jest winda a nie np. linux?
bo na sdi to grac sie czasami nie da a co dopiero server stawiac. jezeli chciales to na powaznie robic to juz sobie to odpusc. do serva to trzeba miec conajmnie 2mb lacze a sdi ma az 115kb
quote:
bo na sdi to grac sie czasami nie da a co dopiero server stawiac. jezeli chciales to na powaznie robic to juz sobie to odpusc. do serva to trzeba miec conajmnie 2mb lacze a sdi ma az 115kb
hmmm... no dobra, pomyślałem nad tym
ale uparcie chcę postawić ten serwer, czy ktoś ma jakiś pomysł na to że nikt się nie może zalogować?
Re: serwer na win98se
quote:
Napisane oryginalnie przez mac{PL}
witam wszystkich, mam pytanie:jestem szczęśliwym (?) posiadaczem SDI......wpadłem na pomysł aby postawić serwer Q3 do grania nie w LANie tylko dla userów z zewnątrz (internet). z góry dzięki za pomoc, mac{PL}

nawet jakby mogli ping by ich odstraszyl :>\
ja bym nie gral na pingu powyzej 100 
mac ale po co ten server. nikt nie bedzie na nim gral. nie lepiej pograc na servach postawionych na dobrym laczu?
moze chlopak mysli ze ma dobre lacze 
no coz, 2 lata temu tez tak myslalem :>
cholernie dużo się dowiedziałem
ale i tak dzięki za wszystkie "'fachowe" porady......
quote:
Napisane oryginalnie przez mac{PL}
cholernie dużo się dowiedziałemale i tak dzięki za wszystkie "'fachowe" porady......

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:37.