FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11978)

Posted by SweepeR on 21-12-2003 12:36:

The Return of The King

Wiem, ze jest topic o filmach, ale uwazam, ze (podobnie jak w przypadku Matrixa), temu filmowi nalezy sie osobny temat.

A wiec polska premiera The Return of The King juz niedlugo. Z setek kilobajtow tekstu przez jakie sie przekopalem od poczatku grudnia wynika, ze ten film zmiecie wszystkich z powierzchni ziemi. Szeloba podobno jest zrobiona zajeswietnie, bitwa na polach Pellennoru wgniata w fotel, a Gwaihir i jego orly przylatujace na koncu po Froda to arcydzielo.

Nie moge sie doczekac.

Tymczasem we wroclawskim multipleksie Helios w ten weekend leca rozszezone wersje FOTR i TTT. Wczoraj chcialem isc na FOTR, poprosilem w kasie o bilety "na Wladce", dostalem, a kiedy trafilem do sali kinowej okazalo sie, ze to sa jednak Dwie Wieze... ;D No coz, obejrzalem sobie to z przyjemnoscia, bo choc od miesiaca mialem ta wersje na DivX to jednak nie obejrzalem jej jeszcze. Do wczoraj. I znow stwierdzilem (wczesniej to zrobilem po obejrzeniu rozszerzonej Druzyny...), ze ta wersja powinna leciec w kinach od samego poczatku, bo historia przedstawiona jest pelniejsza i prostsza do zrozumienia dla tych, ktorzy nie czytali ksiazki. Poza tym takie elementy jak spiewajacy pod nosem Aragorn czy recytujacy wiersze Drzewiec sa calkiem mile i pomagaja wczuc sie w klimat Srodziemia. No i wiele dodatkowych linijek elfickiego... (nie wazne, ze wymowa nie jest zbyt dokladna - wazne, ze w ogole jest cos ).

Przy okazji wylapalem trzy fajne bugi (dwa techniczne, jeden merytoryczny) w TTT:
- lancuszek, na ktorym Frodo nosi Pierscien lubi zmieniac dlugosc
- kiedy Gandalf & Co wchodza do Edoras do krola Theodena, w jednym ujeciu Gandalf niesie swoja laske prawie rownolegle do ziemi, w drugim sie o nia opiera
- Eomer zostaje wygnany z Rohanu ze swoim oddzialem. Kiedy spotykaja Aragorna, Gimliego i Legolasa liczy on jakies 30-50 typa na koniach - na oko. Gdy przybywaja z pomoca do Helmowego Jaru jest ich przynajmniej o jedno '0' wiecej... Moze Gandalf rzucil jakis super czar or smthg?

Podobnych rzeczy jest pewnie wiecej, ale nie przygladalem sie temu specjalnie. Te trzy mi sie tylko rzucily w oczy. Jutro ide na FOTR, tam pewnie tez wylapie wiecej.

Aha, i pewnie powiecie, ze jestem powalony... Ale sylwestra spedze w kinie na premierze Powrotu Krola. Mam juz to zaklepane, sorx AnouaaR

Posted by [FPP]glan on 21-12-2003 12:58:

ja tam czekam do 2 stycznia z obejrzeniem lotr:trotk... mam zaklepane w kinie cala noc z 3 czesciami lotra

Posted by AlieneK on 21-12-2003 13:16:

moj kolega sie wybiera na taki maratonik nocny wszystkie czesci naraz
ja sie tez bym wybra� bo drugiej czesci nie widzia�em
Tylko musia�bym kogos namowic bo samemu nie pojde :/

Posted by [FPP]glan on 21-12-2003 13:28:

alien wal do gdanska na 2 stycznia ]] ja juz mam bilety zarezerowane na ten maratonik

Posted by insmac*1337 on 21-12-2003 13:28:

Widze, ze nie tylko ja jestem Tolkienowcem maniakalnym.

Oczywiscie na film wybieram sie w porze premiery. Jak do tej pory slyszalem nt. trzeciej czesci trylogii same superlatywy, zarowno z ust krytykow (wiec albo film jest rzeczywiscie genialny, albo krytycy sa przeplaceni) jak i ludzi, ktorzy mieli juz szczescie obejrzec Powrot Krola.

Posted by AlieneK on 21-12-2003 14:39:

Maniakiem nie jestem, ale wypada�oby obejrzec

Posted by Jarek on 21-12-2003 15:36:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
alien wal do gdanska na 2 stycznia ]] ja juz mam bilety zarezerowane na ten maratonik

ekhm, a moge ja ?

Posted by AlieneK on 21-12-2003 15:49:

jesli juz to na sylwka ;D

Posted by [FPP]glan on 21-12-2003 16:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Yarek
ekhm, a moge ja ?

jajks.. myslalem ze sa jeszcze miejsca.. w sali w ktorej mam zarezerwowane to zostaly 4 miejsca ale z dala od nas ;( o kurfa ;(

zobacz w zalaczniku jakie.. moze ktores kces? :/ qfa ;/ ale to to sie szybko rozeszlo..
http://glan.boo.pl/enemef.jpg

code:
Przyjmujemy ju� rezerwacje internetowe na ENEMEF z W�adc� Pier�cieni, aby teraz przej�� na stron� z rezerwacj� kliknij tutaj. Przedsprzeda� bilet�w w kasach kina ruszy w czwartek, 11-ego grudnia (kasy czynne codziennie w godz. 10-22, adres kina: Waszyngtona 21). ENEMEF odb�dzie si� na 5 salach, tylko jedna z nich jest przeznaczona na rezerwacje internetowe - miejsca na pozosta�ych salach s� sprzedawane w kinie.

hmm albo na innej sali.. :/

Posted by [FPP]Shooler on 21-12-2003 17:38:

quote:
jajks.. myslalem ze sa jeszcze miejsca.. w sali w ktorej mam zarezerwowane to zostaly 4 miejsca ale z dala od nas ;( o kurfa ;(

zobacz w zalaczniku jakie.. moze ktores kces? :/ qfa ;/ ale to to sie szybko rozeszlo..
http://glan.boo.pl/enemef.jpg

Co chcesz? Zajebiste miejsca. Problem tylko - jak przerzucic ekran na przeciwna sciane zeby bylo cos widac

Posted by MaslaV on 21-12-2003 20:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Co chcesz? Zajebiste miejsca. Problem tylko

No niedoko�ca, nadgarstek od trzymania kamery pod k�tem mo�e go rozbole� :}

Posted by Jarek on 21-12-2003 23:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Co chcesz? Zajebiste miejsca. Problem tylko - jak przerzucic ekran na przeciwna sciane zeby bylo cos widac

Wez przestan, na reloaded siedzialem w 6stym, czy7mym rz�dzie, i po filmie mnie nad... ee..kark bola� od kr�cenia maqw� )

Posted by [FPP]Fausto on 21-12-2003 23:23:

ja bede szedl na maraton w wawie [jutro poznam szczegoly] jak ktos chce to sie moze podlaczyc.

Posted by [FPP]glan on 22-12-2003 05:15:

caua noc z faustem.. nie mozecie tego przegapic.. i to tylko za okragle 30 zl!!! naprawde warrto!! taka okazja nie zdarza sie dwa razy

Posted by bizonek on 22-12-2003 11:40:

Normalnie szkoda przegapi�. ;D

Posted by r00ster on 22-12-2003 14:23:

ogl�dn�lem ale narazie nie powiem co widzia�em i co mysle bo zostane skarcony

Posted by [FPP]glan on 22-12-2003 14:59:

i masz qrde racje >:>

Posted by killertowa on 22-12-2003 15:23:

aaaaaaaaagggggggggghhhhhhhhhrrrrrrrrrr!!!!!!!!!
mia�em i�� 2 na maratonik a tu dzi� kumpel m�wi, �e nie zd��y� ju� bilet�w kupi�

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by $corcerer on 22-12-2003 17:40:

Sweep: co do 3. to pozwole sobie sie niezgodzi�: Musisz pamieta� �e Je�d�cy Rohanu mieszkaj� w do�� du�ej "rozsypce" wiec Mithandir nie pojecha� jedynie po Eomera, ale chcia� zebra� tyle eoredu ile si� tylko da�o......

Pozatym w ksi��ce Eomer wcale nie przyjecha� do Helmowego Jaru, a Mithandir pojecha� do Fangornu aby poprosi� o pomoc Drzewca- wr�ci� z ok 200 huornami........

Ale kto by sie tym przejmowa�

BTW: razem z POZem znalezli�my w dw�ch wiezacz MUCH� kt�ra usiad�a na obiektywie kamery podczas bitwy w Helmowym Jarze.

Posted by [FPP]Fausto on 22-12-2003 23:42:

quote:
caua noc z faustem.. nie mozecie tego przegapic.. i to tylko za okragle 30 zl!!! naprawde warrto!! taka okazja nie zdarza sie dwa razy

to sie robi meczace :E nikogo nei zmuszam, kto chce to przyjdzie, i takbedzie nas z 10 osob.

Posted by [FPP]glan on 23-12-2003 05:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Fausto
to sie robi meczace :E

marudzisz

Posted by [FPP]Shooler on 23-12-2003 09:20:

Widzialem trailer

Posted by Atari on 23-12-2003 09:32:

co sadzicie o sciezce dzwiekowej ?
wg. mnie jest najslabsza
z fotr byla najlepsza

Posted by Infinite on 23-12-2003 10:41:

ja tam nie jestem tolkienowym maniakiem
filmy mi sie podobaja jednak ksiazka znudzila mnie szybko

dostalem 1 czesc kiedys od kumpla
ksiazka przedstawiala sie mniej wiecej tak

zyly sobie hobbity w zielonej i slicznej do obrzydliwosci krainie
potem okazalo sie ze jest problem z pierscieniem i trzeba z tamtad wypiedalac
no wiec hobbit taki jeden z kumplami wyszedl sobie i zaczal spierdalac
i tu sie ksiazka zacina...
idaa sobie idaaa... zatrzymuja sie zeby cos zjesc... potem dalj ida i ida... znow sie zatrzymuja zeby cos wszamac... znowu gdzies idaaa i idaaa... znowu sie zatrzymuja zeby cos zjesc
po drodze jeszcze czasem im sie jakas przygoda drobna trafila
a tak to sobieee idaaaaa i szukaja gdzie by tu wszamac i co wszamac

kurwicy dostawalem czytajac tolkiena

Posted by [FPP]Saari on 23-12-2003 13:05:

Infi .. przez ciebie dostane zawalu.. idz stad i nie bluznij wiecej synu!

Posted by [FPP]Shooler on 23-12-2003 13:10:

Imo po to nagrali film, zeby nie trzeba sie bylo meczyc z czytaniem

Posted by SweepeR on 23-12-2003 13:46:

Infi... Zabiles mnie tym streszczeniem Nie spodziewalem sie tego po tobie, fanie Forgotten Realms...

Posted by Infinite on 23-12-2003 13:55:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR*1337
Infi... Zabiles mnie tym streszczeniem Nie spodziewalem sie tego po tobie, fanie Forgotten Realms...

ehh no co ja poradze ze Tolkien zanudzil mnie nim zdazyl zainteresowac...

Posted by deathcrush on 23-12-2003 14:21:

ciii Infi, tolkien jest teraz w modzie, nie przegadasz ich...

och, ach, gandalfie, Twoje w�siki mnie podniecaj�
frodo, ale masz seksowne st�pki...

Posted by Lesio on 23-12-2003 16:38:

quote:
Napisane oryginalnie przez deathcrush
ciii Infi, [...]

OT
Nie rozumiem dlaczego wszyscy pisza "ciii". Nie wpowinno sie pisac "朜�"?
No, to tyle chcialem powiedziec

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:13.