FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12005)
Klepanka
Ostatnio jak zaglądam na Most-pl to aż odechciewa mi się grać.Panuje tam wielki chaos, tylko klepanie z giwer, rzeźnia.Mapy są robione tak aby była jak największa sieczka.Wszystko po to aby nabić jak największe statystyki.Chora rywalizacja ,pełno przekleństw i obrażania.Chyba wszystkim wiadomo co oznaczają słowa typu "kur wa" , "cwe lu"itd. itp.Wiecie o tym, że dostajecie bany za przekleństwa i nadal to robicie omijając program który wyłapuje brzydkie słowa.Mam nadzieję że Admin to wyłapie.Czy miejsce w czołówce statystyk wam coś daje?Powiecie -satysfakcję że jestem lepszy od pana X.Jakim kosztem?Żygać się chce jak się na to patrzy.Na serwerach oficjalnych NOVAWORLD gdzie często zaglądam,nic takiego się nie przytrafia, chłopaki czerpią radość z gry, grają taktycznie,aż miło popatrzeć.Jeszcze się nie spotkałem z mapą na której ogrodzeni murami maniacy odwalają rzeźnię.Po co takie mapy?Jak ktoś się chce wyżyć to niech pogra w Quake.Mówiąc szczerze kaszanka.Pewnie się na ten temat wypowiecie cwaniakując.Ale niech każdy z was się zastanowi,czy obrażanie innych graczy ma sens.Pozdrawiam i wesołych świąt.
Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZonK
ja juz kiedys to pisalem... ale napisze jeszcze raz, problem mozna rozwiazac poprzez usuniecie statystyk
Witaj szugi na boardzie
A wszystkim zaciętym statystkowiczom proponuję zagranie na serwerach niemieckich lub oficjalnych NOVAWORLD.Ocenicie tam swoje możliwości.
quote:heh... pewnie to znalazles w 1 z komentarzy, podaj linka, , napewno nie w newsie lub w jakims tekscie napisanym przeze mnie, wiec nie pisz ze 'moj' serwis "zacheca do takich ciekawych praktyk" komentarz moze napisac kazdy.. moge nawet napisac ze moze to twoja robota?
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
jesli nie zauwazyles to most jest "oficjalnym serwerem NOVAWORLD", ciekawe czemu nie zauwazyles tego?
co do mani statystyk zgadzam sie... godne pozalowania
ale kto zacheca do takich ciekawych praktyk jak nie http://bhd.fpp.pl slowami: "Ja zawsze obczajam gdzie wróg poza "spał pojntem" może zostać zrzucony a następnie udaję się tam z jakimś gościem i po dobrym zamaskowaniu biję punkty za strzały w głowę" ciekawe, ze autor tego tekstu jakos sie ie podpisal pod nim ;/
ZonK, to nie twoja robota?
pzdr... WESOLYCH SWIAT
quote:
heh... pewnie to znalazles w 1 z komentarzy, podaj linka, , napewno nie w newsie lub w jakims tekscie napisanym przeze mnie, wiec nie pisz ze 'moj' serwis "zacheca do takich ciekawych praktyk" komentarz moze napisac kazdy.. moge nawet napisac ze moze to twoja robota?i napisze ci ze nie lubie bezpodstawnego oskarazania!
quote:
heh... pewnie to znalazles w 1 z komentarzy, podaj linka, , napewno nie w newsie lub w jakims tekscie napisanym przeze mnie, wiec nie pisz ze 'moj' serwis "zacheca do takich ciekawych praktyk" komentarz moze napisac kazdy.. moge nawet napisac ze moze to twoja robota?i napisze ci ze nie lubie bezpodstawnego oskarazania!
pytanie zadaj autorowi tego tekstu nie mi, ja nie jestem autorem... napisal tak jak on uwaza, tak jak on gral w bhd... poza tym jak nie widzisz to autor tekstu jest na dole strony. Ja nie widze w tym nic zlego, kazdy gra jak mu sie podoba i czym mu sie podoba... tu chodzi o wyzywanie innych graczy i bicie punktow dla swoich statow, za wszelka cene, a gdzie w tym opisie Multi jest napisane zeby wyzywac graczy? nabijanie punktow to element gry, wiec nie widze tu zadnego powiazania, nabijanie statow tak, ale dla druzyny nie dla swoich statystyk, dlatego jestem za zamknieceim statow.
No i popatrz! a ja myslalem ze w bhd nie chodzi o przejmowanie psp i zabjanie wrogow i ze nie mozna atakowac z zaskoczenia. Czlowieku to jest element gry wiec jesli ktos ma jakis pomysl by zabic wroga niech sobie zabija jak mu sie podoba. Bo jesli on nie zabija to sam zginie, co nie?
Widocznie autor tego tekstu wychodzil z takiego zalozenia
Wiec teraz chyba ja powiniem sie domagac przeprosin ze bezpodstawne oskarzenie jakim bylo pisanie ze ja jestem autorem tekstu i ze prowokuje do zlych rzeczy
quote:
pytanie zadaj autorowi tego tekstu nie mi, ja nie jestem autorem... napisal tak jak on uwaza, tak jak on gral w bhd... poza tym jak nie widzisz to autor tekstu jest na dole strony. Ja nie widze w tym nic zlego, kazdy gra jak mu sie podoba i czym mu sie podoba... tu chodzi o wyzywanie innych graczy i bicie punktow dla swoich statow, za wszelka cene, a gdzie w tym opisie Multi jest napisane zeby wyzywac graczy? nabijanie punktow to element gry, wiec nie widze tu zadnego powiazania, nabijanie statow tak, ale dla druzyny nie dla swoich statystyk, dlatego jestem za zamknieceim statow.
No i popatrz! a ja myslalem ze w bhd nie chodzi o przejmowanie psp i zabjanie wrogow i ze nie mozna atakowac z zaskoczenia. Czlowieku to jest element gry wiec jesli ktos ma jakis pomysl by zabic wroga niech sobie zabija jak mu sie podoba. Bo jesli on nie zabija to sam zginie, co nie?
Widocznie autor tego tekstu wychodzil z takiego zalozenia
Wiec teraz chyba ja powiniem sie domagac przeprosin ze bezpodstawne oskarzenie jakim bylo pisanie ze ja jestem autorem tekstu i ze prowokuje do zlych rzeczy![]()
quote:
sorki... faktycznie nie Ty jestes autorem tekstu tego co niezminia faktu, ze znajduje sie na stronie
przepraszam. chociaz jako redaktor (czy inny "funkcyjny") moglbys go przeredagowac aby zachecal do zabawy a nie "rzezniczych praktyk"... takie jest moje zdanie
ja nic nie spominalem o wyzywaniu graczyczemu sie tak tego uczepiles?
pozdrawiam
potrafisz wywinąć kota ogonem....
pozdrawiam, Wesołycj Świąt raz jeszcze
quote:
pozdrawiam, Wesołycj Świąt raz jeszcze
A Wy tu znowu te brednie o nabijaniu statów ?
quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
A Wy tu znowu te brednie o nabijaniu statów ?![]()
quote:
jesli nie zauwazyles to most jest "oficjalnym serwerem NOVAWORLD", ciekawe czemu nie zauwazyles tego?
ale kto zacheca do takich ciekawych praktyk jak nie http://bhd.fpp.pl slowami: "Ja zawsze obczajam gdzie wróg poza "spał pojntem" może zostać zrzucony a następnie udaję się tam z jakimś gościem i po dobrym zamaskowaniu biję punkty za strzały w głowę" ciekawe, ze autor tego tekstu jakos sie ie podpisal pod nim ;/
pzdr... WESOLYCH SWIAT
quote:
a Ty znowu te brednie o bredniach o nabijaniu statow![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez SZUGI
Witaj Adam.W końcu zdecydowałem się na ten BOARD.A co do likwidacji statystyk, ty byłbym nawet za.Skończyło by się w końcu to dziwne rywalizowanie.A wszystkim zaciętym statystkowiczom proponuję zagranie na serwerach niemieckich lub oficjalnych NOVAWORLD.Ocenicie tam swoje możliwości.
quote:
Z tym oficjalnym serwerem Nova to jakaś lipa... niby ma w bazie serwerów ikonkę statserwera novy ale nie rejestruje wyników w bazie danych nova a tak się chyba powinny zachowywać te serwery.
quote:
pzdr... WESOLYCH SWIAT
Saluto Szugi, fajnie że wpadłeś w nasze szeregi
Co do klepanki, statystyk i temu podobnych to nie masz szans bo wielbiciele tychże opcji zjedzą Cię na starcie wmawiając Ci tchorzostwo, lamerstwo (sorry lame) a nawet pedalstwo byle obronić swoje ukochane staty (temat był wałkowany jak stara guma do żucia).
Gram dla przyjemności, nie dla statystyk.A to czy gram dobrze czy źle nie mnie oceniać.Czasami są lepsze dni a czasami wogóle nic nie idzie.Jak każdemu pewnie.Ale to nie powód aby obrażać innego gracza w czaie gry jak to ma miejsce na Most-pl.Pozdrawiam.
quote:
Most nie jest oficjalnym serwerem NOVA.NA most-pl serwer jest postawiony na oryginalnym krążku gry DF BHD-i dlatego jest wśród (niby) oficjalnych serwerów chociaż nie ma z nimi nic wspólnego.Na oficjalnych serwerach NOVA są prowadzone indywidualne statystyki każdego gracza, niestety most-pl do nich nie należy-ma swoje odrębne statystyki.Chyba musisz sobie kupić orginalną grę, wtedy się przekonasz i nie będziesz się wypowiadał na tematy o których nie wiesz.Pozdrawiam i nie obraź się chociaż.
quote:
Saluto.O jakich szansach mówisz?,bo nie wiem.Co do tego czy mam szanse, czy nie to nie będę się sprzeczał bo nie uważam się za super gracza.Gram dla przyjemności, nie dla statystyk.A to czy gram dobrze czy źle nie mnie oceniać.Czasami są lepsze dni a czasami wogóle nic nie idzie.Jak każdemu pewnie.Ale to nie powód aby obrażać innego gracza w czaie gry jak to ma miejsce na Most-pl.Pozdrawiam.
quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
(CIACH) ...nad calym mostem i czesto przedostaja sie rozne "hu je" i "pa la nty". Osobiscie jestem czuly na tym punkcie i nie zawahalbym sie oskarzyc typa ktory bezpodstawnie mnie lzy jak psa. Jak rodzice nie wpoili pewnych zasad to trza wyciagnac rozge i pogrozic.
(cięcie) Z resztą wg Twojej teorii wynika że w sieci jest tylko 35 oryginalnych gier a reszta około 400 to piraty.Także niestety to Ty jesteś w błędzie i do tego jeszcze pezpodstawnie kogoś oskarżasz. [/B][/QUOTE]
W moim pierwszym temacie poruszyłem problem obrażania graczy i robienia map "klepanek"Nie będę sie sprzeczał co do oficjalności serwera Most do oficjalności serwerów NOVA.Głównie chodziło mi o poruszenie tematu właśnie takich map które są tworzone do podbijania statystyk w szybkim tempie.Nie rozumiem jednego : skoro w regulaminie serwera Most jest napisane że chcą oni jak najbardziej oddać realność walki(stąd między innymi bany za dogadywanie się w kwestji zmiany broni na np noże-co jest nie realne w prawdziwej walce,bo kto dodaduje się z wrogiem na temat używanej bron?)Pytam więc gdzie jest ta realność walki?Mapy są robione na rzeźnie,ogrodzony murami fragment mapy gdzie kupa maniaków odwala "klepankę.To ma być realność walki?To mi się właśnie nie podoba.Skoro Most-pl jest tak oficjalny jak NOVA to niech korzysta z map które są na w/w serwerach.Tam nie ma dziwnych ogrodzonych murami miejsc gdzie stoją 2 lub 3 budynki i biega 30 maniaków z giwerami.Właśnie to jest nie realne.Proponowałbym też czasami zmianę trybu gry z TM na TKOTH lub jakiś inny.Ciekawi mnie jak sprawdzili by się maniacy na mapach DM?Kończąc dodam że chyba tylko Polacy potrafią tak się obrażać w czasie gry ,bo na zagranicznych serwerach można się spotkać tylko z określeniem n00b.Pozdrawiam
Więc wracamy do tematu. Jak zauwazyłeś i wszyscy dobrze wiedzą 75 % "nieszczęść to staty. Wg mnie idealnym rozwiązaniem jest powrót do punktacji "default" czyli mniejszej rozpiętości między kolejnymi rangami.Mapy. No cóż ktoś te mapy ogląda i zatwierdza do gry i widocznie podobają się. Co do obrażania to nienawiść do innych graczy wyzwalają .. staty - na innych serwerach czegoś takiego się nie widzi bo albo statów nie ma albo właśnie punktacja jest na tyle ludzka że staty nie są wyznacznikiem męskości i szybkości wskazującego palca tylko formą informacji dla gracza o postępach itp.
quote:
Swoją drogą to powstała nowa konkurencja - prześciganie się kto wymyśli lepiej zamaskowaną obelgę![]()
Re: Klepanka
quote:
Ostatnio jak zaglądam na Most-pl to aż odechciewa mi się grać(...)Ale niech każdy z was się zastanowi,czy obrażanie innych graczy ma sens.Pozdrawiam i wesołych świąt.
quote:
(cięcie) Z resztą wg Twojej teorii wynika że w sieci jest tylko 35 oryginalnych gier a reszta około 400 to piraty.Także niestety to Ty jesteś w błędzie i do tego jeszcze pezpodstawnie kogoś oskarżasz.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:56.