FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12005)

Posted by SZUGI on 24-12-2003 11:00:

Thumbs down Klepanka

Ostatnio jak zaglądam na Most-pl to aż odechciewa mi się grać.Panuje tam wielki chaos, tylko klepanie z giwer, rzeźnia.Mapy są robione tak aby była jak największa sieczka.Wszystko po to aby nabić jak największe statystyki.Chora rywalizacja ,pełno przekleństw i obrażania.Chyba wszystkim wiadomo co oznaczają słowa typu "kur wa" , "cwe lu"itd. itp.Wiecie o tym, że dostajecie bany za przekleństwa i nadal to robicie omijając program który wyłapuje brzydkie słowa.Mam nadzieję że Admin to wyłapie.Czy miejsce w czołówce statystyk wam coś daje?Powiecie -satysfakcję że jestem lepszy od pana X.Jakim kosztem?Żygać się chce jak się na to patrzy.Na serwerach oficjalnych NOVAWORLD gdzie często zaglądam,nic takiego się nie przytrafia, chłopaki czerpią radość z gry, grają taktycznie,aż miło popatrzeć.Jeszcze się nie spotkałem z mapą na której ogrodzeni murami maniacy odwalają rzeźnię.Po co takie mapy?Jak ktoś się chce wyżyć to niech pogra w Quake.Mówiąc szczerze kaszanka.Pewnie się na ten temat wypowiecie cwaniakując.Ale niech każdy z was się zastanowi,czy obrażanie innych graczy ma sens.Pozdrawiam i wesołych świąt.

Posted by [FPP]ZonK on 24-12-2003 11:35:

ja juz kiedys to pisalem... ale napisze jeszcze raz, problem mozna rozwiazac poprzez usuniecie statystyk
Witaj szugi na boardzie

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Posted by SZUGI on 24-12-2003 12:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZonK
ja juz kiedys to pisalem... ale napisze jeszcze raz, problem mozna rozwiazac poprzez usuniecie statystyk
Witaj szugi na boardzie

Witaj Adam.W końcu zdecydowałem się na ten BOARD.A co do likwidacji statystyk, ty byłbym nawet za.Skończyło by się w końcu to dziwne rywalizowanie.A wszystkim zaciętym statystkowiczom proponuję zagranie na serwerach niemieckich lub oficjalnych NOVAWORLD.Ocenicie tam swoje możliwości.

Posted by boski *PL* on 24-12-2003 12:57:

quote:
Napisane oryginalnie przez SZUGI
A wszystkim zaciętym statystkowiczom proponuję zagranie na serwerach niemieckich lub oficjalnych NOVAWORLD.Ocenicie tam swoje możliwości.

jesli nie zauwazyles to most jest "oficjalnym serwerem NOVAWORLD", ciekawe czemu nie zauwazyles tego?

co do mani statystyk zgadzam sie... godne pozalowania

ale kto zacheca do takich ciekawych praktyk jak nie http://bhd.fpp.pl slowami: "Ja zawsze obczajam gdzie wróg poza "spał pojntem" może zostać zrzucony a następnie udaję się tam z jakimś gościem i po dobrym zamaskowaniu biję punkty za strzały w głowę" ciekawe, ze autor tego tekstu jakos sie ie podpisal pod nim ;/
ZonK, to nie twoja robota?

pzdr... WESOLYCH SWIAT

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Posted by [FPP]ZonK on 24-12-2003 13:13:

quote:
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
jesli nie zauwazyles to most jest "oficjalnym serwerem NOVAWORLD", ciekawe czemu nie zauwazyles tego?

ale kto zacheca do takich ciekawych praktyk jak nie http://bhd.fpp.pl slowami: "Ja zawsze obczajam gdzie wróg poza "spał pojntem" może zostać zrzucony a następnie udaję się tam z jakimś gościem i po dobrym zamaskowaniu biję punkty za strzały w głowę" ciekawe, ze autor tego tekstu jakos sie ie podpisal pod nim ;/

pzdr... WESOLYCH SWIAT

heh... pewnie to znalazles w 1 z komentarzy, podaj linka, , napewno nie w newsie lub w jakims tekscie napisanym przeze mnie, wiec nie pisz ze 'moj' serwis "zacheca do takich ciekawych praktyk" komentarz moze napisac kazdy.. moge nawet napisac ze moze to twoja robota? i napisze ci ze nie lubie bezpodstawnego oskarazania!

Posted by boski *PL* on 24-12-2003 13:22:

quote:
heh... pewnie to znalazles w 1 z komentarzy, podaj linka, , napewno nie w newsie lub w jakims tekscie napisanym przeze mnie, wiec nie pisz ze 'moj' serwis "zacheca do takich ciekawych praktyk" komentarz moze napisac kazdy.. moge nawet napisac ze moze to twoja robota? i napisze ci ze nie lubie bezpodstawnego oskarazania!

prosze bardzo... oto tekst ktory znajduje sie na stronie http://bhd.fpp.pl pod linkiem "Multiplayer" i wspaniale rady autorow tego serwisu:

Delta Force: BHD

Multiplayer

Na multi okaże się co naprawdę potrafimy. Pamiętam, że podczas pierwszych dwóch godzin gry nie udało mi się nikogo zabić. Praktycznie na każdym wyższym budynku czyhał snajper. Grałem wtedy w demo i nieco zdziwiłem się, że niektórzy gracze mają lepszą broń niż ja. Do wyboru mamy to samo co w trybie single. Po około tygodniu w końcu natrafiłem w sieci na trainer, który odblokowywał całe uzbrojenie. Zaznaczam tutaj, że wyszły trzy demka: multi(ok. 50 mb), singiel(100 ileś mb) oraz singleplayer+multiplayer(130 mb, tylko ta wersja demo jest "na czasie"). W wersji demonstracyjnej na necie gramy za darmo, w full wersji musimy podać cd key naszej wersji gry i tutaj uwaga właściciele piratów, nie podejdzie byle klucz. Jeżeli okarze się że nasz (oczywiście nielegalnie wygenerowany) jest już przez kogoś innego wykorzystywany nie pogramy z innymi ludziskami. Aha, byłbym zapomniał, otóż możemy jeszcze tępić qmpli z sieci LAN . Grając możemy wybrać swoją specjalność(więcej na ten temat w dziale Specjalności). Muszę przyznać, że strzelanina w mieście jest dużo lepsza niż na otwartej przestrzeni, to przede wszystkim zasługa bardzo szczegółowej grafiki.

W przeciwieństwie do trybu single tutaj musimy dostosować się do przeciwnika, gdy np. zauważymy że większość osób z przeciwnej drużyny używa jako głównej broni jakiegoś karabinu maszynowego nie ma sensu ruszać na nich z MP5. W menu wyboru decydujemy czy jesteśmy w drużynie blue, red czy może jest nam to obojętne, wtedy-either. Niestety żyjemy w Polsce i wiadomo jak jest z połączeniami......czasami przepełnienie łącze potrafi nieźle wqrzyć, jeżeli ping=np 500 ms to nawet minutowy ostrzał może nie wystarczyć do unieszkodliwienia przeciwnika. Po jakimś czasie takiego badziewia i bezładu zaczynają się kłótnie tzn. oskarżenia, że ktoś jest cheaterem. Na necie zdążają się tacy, którzy obczaili technikę czitowania, jest to moim zdaniem proceder żałosny i godny potępienia, Zdarzało mi się już wiele razy obejrzeć pojedynek takich tytanów. Wygląda to trochę śmiesznie, najlepiej jest znaleźć jakieś wzniesienie i wtedy obserwować jak na dole biega 10 osób i wali do siebie bez przerwy nie doznając żadnych obrażeń.

Gra dopuszcza do zabawy na jednym serwerze do 16 osób, zdażają się jednak wyjątki-liczba player'ów wynosi 32, wtedy to dopiero jest rozpierdówa, trzeba być naprawdę zdolnym, żeby przetrwać w takiej bitwie. Zazwyczaj nie ilość się jednak liczy tylko jakość, gdy do zabawy dołączy się paru zaprawionych w bojach graczy z jakiegoś klanu nie jest już tak wesoło, mają oni dobrą taktykę i są dobrze zgrani, w szczególności tym ostatnim nie mogą poszczycić się "zwykli" śmiertelnicy.

Najskuteczniejsza i chyba najbardziej bezpieczna profesja to snajper, porostu wspinamy się na coś wysokiego i czekamy na ofiarę, najlepiej położyć za sobą parę min i nikt nam nie zagrozi.....przez jakiś czas. Po wylegiwaniu się w krzakach i na dachach ze snajperką wypadałoby rozprostować kości i ruszyć na miasto. Pierwszym i najważniejszym krokiem po takiej decyzji jest zmiana broni w betonowym klocu dumnie zwanym Armory. OK, jest nowa broń, no to ruszamy, jeżeli mamy miny umieszczajmy je na wąskich skrzyżowaniach między budynkami i very ważne-musimy pamiętać gdzie je zostawiliśmy!!! Najlepiej zostawić jeden ładunek wybuchowy także w zbrojowni. Na niektórych mapach możemy jednak przypadkowo (lubi nie) zabić swojego, więc lepiej zastanówmy się zanim zaminujemy jakiś obszar.

Najważniejsza rada: spróbujcie się jakoś dogadać z gostkami ze swojej drużyny i zorganizować jakąś bardziej zorganizowaną wyprawę na wroga. Ja zawsze obczajam gdzie wróg poza "spał pojntem" może zostać zrzucony a następnie udaję się tam z jakimś gościem i po dobrym zamaskowaniu biję punkty za strzały w głowę. Tak moi drodzy parafianie, sposób mordu też jest punktowany, dodatkowe punkty dostajemy za zabicie nożem i strzał w główkę. Podczas przeprawy przez rzeką nadaża się najlepsza okazja do pchnięcia nożem, schodzimy na dno(tylko patrzcie na pasek "powietrza" żeby nie utonąć) i staramy się niezauważalnie podejść do przeciwnika, który też zażywa kąpieli. Jeżeli uważamy że siła ognia naszego m240 jest za słaba mamy możliwość użycia czegoś o wiele mocniejszego, od razu zauważycie że po określonych trasach poruszają się łaziki, wystarczy, że podbiegniemy do takiego pojazdu, naciśniemy Shift i już mamy do dyspozycji całkiem przyzwoity karabin maszynowy. Mało tego...na niektórych pojazdach zostały zainstalowane działa. Jeżeli dokładniej przeszukamy nasz plac zabaw może odnajdziemy także wyrzutnię granatów. Po przejażdżce hummer'em wypadałoby postrzelać z zabójczego miniguna, to proste-wystarczy zobaczyć gdzie ląduje helikopter i dobra zabawa gwarantowana.

Na każdej mapie znajdują się tzw., spaw pointy, są to punkty w których możemy zostać dosłownie zrzuceni po śmierci. Wszystko zależy czy nasz team kontroluje dany punk czy nie, nasza reinkarnacja pod tą samą postacią następuje po określonym przez konstruktora strony czasie. Po instalce gry możecie nie widzieć niektórych budynków lub nawet nie będzie się dało załadować niektórych map, wchodzimy wtedy na ten jakże wspaniały serwis i ściągamy Master Addon, tylko jest klika rodzajów tego patha, każdy do innej wersji DFBHD, do demka wybieramy master addon demo. Jeżeli nie chce się nam załadować jakaś mapka, tzn. pokazuje się komunikat "polytron map no specyfied...ble ble ble" ściągamy plik z najnowszą grafiką. Dobra chyba tyle wystarczy na ten temat. Życzę miłej gry

co ty na to Zonk? przyznajesz sie do tego tekstu... jaki styl gry twoim zdanie sugeruje jego autor?

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Posted by boski *PL* on 24-12-2003 13:37:

quote:

a tak na marginesie
chyba naleza mi sie taraz przeprosiny... wzgledem "bezpodstawnego oskarazania"

Posted by [FPP]ZonK on 24-12-2003 13:42:

pytanie zadaj autorowi tego tekstu nie mi, ja nie jestem autorem... napisal tak jak on uwaza, tak jak on gral w bhd... poza tym jak nie widzisz to autor tekstu jest na dole strony. Ja nie widze w tym nic zlego, kazdy gra jak mu sie podoba i czym mu sie podoba... tu chodzi o wyzywanie innych graczy i bicie punktow dla swoich statow, za wszelka cene, a gdzie w tym opisie Multi jest napisane zeby wyzywac graczy? nabijanie punktow to element gry, wiec nie widze tu zadnego powiazania, nabijanie statow tak, ale dla druzyny nie dla swoich statystyk, dlatego jestem za zamknieceim statow.
No i popatrz! a ja myslalem ze w bhd nie chodzi o przejmowanie psp i zabjanie wrogow i ze nie mozna atakowac z zaskoczenia. Czlowieku to jest element gry wiec jesli ktos ma jakis pomysl by zabic wroga niech sobie zabija jak mu sie podoba. Bo jesli on nie zabija to sam zginie, co nie?
Widocznie autor tego tekstu wychodzil z takiego zalozenia
Wiec teraz chyba ja powiniem sie domagac przeprosin ze bezpodstawne oskarzenie jakim bylo pisanie ze ja jestem autorem tekstu i ze prowokuje do zlych rzeczy

Posted by boski *PL* on 24-12-2003 13:51:

quote:
pytanie zadaj autorowi tego tekstu nie mi, ja nie jestem autorem... napisal tak jak on uwaza, tak jak on gral w bhd... poza tym jak nie widzisz to autor tekstu jest na dole strony. Ja nie widze w tym nic zlego, kazdy gra jak mu sie podoba i czym mu sie podoba... tu chodzi o wyzywanie innych graczy i bicie punktow dla swoich statow, za wszelka cene, a gdzie w tym opisie Multi jest napisane zeby wyzywac graczy? nabijanie punktow to element gry, wiec nie widze tu zadnego powiazania, nabijanie statow tak, ale dla druzyny nie dla swoich statystyk, dlatego jestem za zamknieceim statow.
No i popatrz! a ja myslalem ze w bhd nie chodzi o przejmowanie psp i zabjanie wrogow i ze nie mozna atakowac z zaskoczenia. Czlowieku to jest element gry wiec jesli ktos ma jakis pomysl by zabic wroga niech sobie zabija jak mu sie podoba. Bo jesli on nie zabija to sam zginie, co nie?
Widocznie autor tego tekstu wychodzil z takiego zalozenia
Wiec teraz chyba ja powiniem sie domagac przeprosin ze bezpodstawne oskarzenie jakim bylo pisanie ze ja jestem autorem tekstu i ze prowokuje do zlych rzeczy

sorki... faktycznie nie Ty jestes autorem tekstu tego, co niezminia faktu, ze znajduje sie na stronie (a nie w komentarzach jak sugerowales) i nie byla to moja sprawka...
sadzac po twoim "oburzeniu" zabardzo sie niezgadzasz ze sposobem gry opisanym w tym tekciku.

przepraszam. chociaz jako redaktor (czy inny "funkcyjny") moglbys go przeredagowac aby zachecal do zabawy a nie "rzezniczych praktyk"... takie jest moje zdanie

ja nic nie spominalem o wyzywaniu graczy czemu sie tak tego uczepiles?

pozdrawiam

Posted by [FPP]ZonK on 24-12-2003 13:58:

quote:
sorki... faktycznie nie Ty jestes autorem tekstu tego co niezminia faktu, ze znajduje sie na stronie
przepraszam. chociaz jako redaktor (czy inny "funkcyjny") moglbys go przeredagowac aby zachecal do zabawy a nie "rzezniczych praktyk"... takie jest moje zdanie

ja nic nie spominalem o wyzywaniu graczy czemu sie tak tego uczepiles?

pozdrawiam

bo m.in. ten watek jest czesciowo o niemilych zachowaniach graczy
poza tym ja nie ingeruje w tresci nie napisane przeze mnie jesli nie sa one obrazliwe dla innych, kolo opisal jak on widzi multi i jak on gra... trzeba to jakos uszanowac. nie widze juz potrzeby dyskutowania nad tym fragmentem watku, mysle ze dyskusja bedzie juz dotyczyc nabijania statytskyk na serwerze Most

Posted by boski *PL* on 24-12-2003 15:31:

Red face

potrafisz wywinąć kota ogonem....

pozdrawiam, Wesołycj Świąt raz jeszcze

Posted by [FPP]ZonK on 24-12-2003 16:48:

quote:
pozdrawiam, Wesołycj Świąt raz jeszcze

no tez zycze Wesolych Swiat...
ja juz po kolacji Swiatecznej... lol

Posted by on 24-12-2003 21:12:

A Wy tu znowu te brednie o nabijaniu statów ?

Posted by boski *PL* on 24-12-2003 21:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
A Wy tu znowu te brednie o nabijaniu statów ?

a Ty znowu te brednie o bredniach o nabijaniu statow

Posted by on 24-12-2003 21:15:

quote:

pzdr... WESOLYCH SWIAT

Z tym oficjalnym serwerem Nova to jakaś lipa... niby ma w bazie serwerów ikonkę statserwera novy ale nie rejestruje wyników w bazie danych nova a tak się chyba powinny zachowywać te serwery.

Posted by on 24-12-2003 21:16:

quote:
a Ty znowu te brednie o bredniach o nabijaniu statow

A Ty znowu te brednie o bredniach, bredniach......

Posted by on 24-12-2003 21:17:

quote:
Witaj Adam.W końcu zdecydowałem się na ten BOARD.A co do likwidacji statystyk, ty byłbym nawet za.Skończyło by się w końcu to dziwne rywalizowanie.A wszystkim zaciętym statystkowiczom proponuję zagranie na serwerach niemieckich lub oficjalnych NOVAWORLD.Ocenicie tam swoje możliwości.

Saluto Szugi, fajnie że wpadłeś w nasze szeregi

Co do klepanki, statystyk i temu podobnych to nie masz szans bo wielbiciele tychże opcji zjedzą Cię na starcie wmawiając Ci tchorzostwo, lamerstwo (sorry lame ) a nawet pedalstwo byle obronić swoje ukochane staty (temat był wałkowany jak stara guma do żucia).

Posted by boski *PL* on 24-12-2003 21:57:

quote:
Z tym oficjalnym serwerem Nova to jakaś lipa... niby ma w bazie serwerów ikonkę statserwera novy ale nie rejestruje wyników w bazie danych nova a tak się chyba powinny zachowywać te serwery.

moze Mily wyjasni to kiedys na forum....

Posted by SZUGI on 24-12-2003 22:23:

quote:

pzdr... WESOLYCH SWIAT

Most nie jest oficjalnym serwerem NOVA.NA most-pl serwer jest postawiony na oryginalnym krążku gry DF BHD-i dlatego jest wśród (niby) oficjalnych serwerów chociaż nie ma z nimi nic wspólnego.Na oficjalnych serwerach NOVA są prowadzone indywidualne statystyki każdego gracza, niestety most-pl do nich nie należy-ma swoje odrębne statystyki.Chyba musisz sobie kupić orginalną grę, wtedy się przekonasz i nie będziesz się wypowiadał na tematy o których nie wiesz.Pozdrawiam i nie obraź się chociaż.

Posted by SZUGI on 24-12-2003 22:30:

quote:
Saluto Szugi, fajnie że wpadłeś w nasze szeregi

Co do klepanki, statystyk i temu podobnych to nie masz szans bo wielbiciele tychże opcji zjedzą Cię na starcie wmawiając Ci tchorzostwo, lamerstwo (sorry lame ) a nawet pedalstwo byle obronić swoje ukochane staty (temat był wałkowany jak stara guma do żucia).

Saluto.O jakich szansach mówisz?,bo nie wiem.Co do tego czy mam szanse, czy nie to nie będę się sprzeczał bo nie uważam się za super gracza.Gram dla przyjemności, nie dla statystyk.A to czy gram dobrze czy źle nie mnie oceniać.Czasami są lepsze dni a czasami wogóle nic nie idzie.Jak każdemu pewnie.Ale to nie powód aby obrażać innego gracza w czaie gry jak to ma miejsce na Most-pl.Pozdrawiam.

Posted by dżery on 25-12-2003 02:18:

quote:
Gram dla przyjemności, nie dla statystyk.A to czy gram dobrze czy źle nie mnie oceniać.Czasami są lepsze dni a czasami wogóle nic nie idzie.Jak każdemu pewnie.Ale to nie powód aby obrażać innego gracza w czaie gry jak to ma miejsce na Most-pl.Pozdrawiam.

Mysle ze nie mozna zbyt mocno wiazac ze soba statystyk i obrazania innych (choc powiazanie jakies raczej istnieje). To bardziej zalezy od natury czlowieka, a tego tak latwo zmienic sie nie da. Ja np. gram TYLKO dla przyjemnosci, ale przyjemnosc sprawia mi samo granie jak i analiza statystyk. Nie obrazam nikogo (na czacie ) tylko dlatego ze przeszkadza mi w osiagnieciu lepszych statow. Szkoda by mi bylo jesli nie bylo by statow a do tego chamstwo raczej pozostaloby. Mysle ze najlepszym lekarstwem bylby strach przed banem. Jak widac Admin stara sie banowac huliganow ale nie moze zapanowac nad calym mostem i czesto przedostaja sie rozne "hu je" i "pa la nty". Osobiscie jestem czuly na tym punkcie i nie zawahalbym sie oskarzyc typa ktory bezpodstawnie mnie lzy jak psa. Jak rodzice nie wpoili pewnych zasad to trza wyciagnac rozge i pogrozic.

Posted by on 25-12-2003 08:31:

quote:
Most nie jest oficjalnym serwerem NOVA.NA most-pl serwer jest postawiony na oryginalnym krążku gry DF BHD-i dlatego jest wśród (niby) oficjalnych serwerów chociaż nie ma z nimi nic wspólnego.Na oficjalnych serwerach NOVA są prowadzone indywidualne statystyki każdego gracza, niestety most-pl do nich nie należy-ma swoje odrębne statystyki.Chyba musisz sobie kupić orginalną grę, wtedy się przekonasz i nie będziesz się wypowiadał na tematy o których nie wiesz.Pozdrawiam i nie obraź się chociaż.

No i niestety mylisz się w kwestii serwerów. Wyobraź sobie że jesteśmy w posiadaniu oryginalnych gier jak i stawiamy serwer do gier na oryginalnym produkcie i żaden z nich jak i setki innych nie maja ikonki novy przy nazwie - te ikonki posiadają serwy które należą do novy lub podpisały współpracę z novą i są odpowiednio zmodyfikowane i nie ma to nic wspólnego z tym czy serwer jest stawiany na oryginale czy na piracie, są statserwery i serwery publiczne. Z resztą wg Twojej teorii wynika że w sieci jest tylko 35 oryginalnych gier a reszta około 400 to piraty.Także niestety to Ty jesteś w błędzie i do tego jeszcze pezpodstawnie kogoś oskarżasz.

Posted by on 25-12-2003 08:33:

quote:
Saluto.O jakich szansach mówisz?,bo nie wiem.Co do tego czy mam szanse, czy nie to nie będę się sprzeczał bo nie uważam się za super gracza.Gram dla przyjemności, nie dla statystyk.A to czy gram dobrze czy źle nie mnie oceniać.Czasami są lepsze dni a czasami wogóle nic nie idzie.Jak każdemu pewnie.Ale to nie powód aby obrażać innego gracza w czaie gry jak to ma miejsce na Most-pl.Pozdrawiam.

Chodziło mi o szanse z przeforsowaniem tego tematu na boardzie - tutaj to temat rzeka i tak naprawdę już się znudził - przerzyjforum to się przekonasz.

Posted by on 25-12-2003 08:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
(CIACH) ...nad calym mostem i czesto przedostaja sie rozne "hu je" i "pa la nty". Osobiscie jestem czuly na tym punkcie i nie zawahalbym sie oskarzyc typa ktory bezpodstawnie mnie lzy jak psa. Jak rodzice nie wpoili pewnych zasad to trza wyciagnac rozge i pogrozic.

Swoją drogą to powstała nowa konkurencja - prześciganie się kto wymyśli lepiej zamaskowaną obelgę

Posted by SZUGI on 25-12-2003 10:42:

(cięcie) Z resztą wg Twojej teorii wynika że w sieci jest tylko 35 oryginalnych gier a reszta około 400 to piraty.Także niestety to Ty jesteś w błędzie i do tego jeszcze pezpodstawnie kogoś oskarżasz. [/B][/QUOTE]

W moim pierwszym temacie poruszyłem problem obrażania graczy i robienia map "klepanek"Nie będę sie sprzeczał co do oficjalności serwera Most do oficjalności serwerów NOVA.Głównie chodziło mi o poruszenie tematu właśnie takich map które są tworzone do podbijania statystyk w szybkim tempie.Nie rozumiem jednego : skoro w regulaminie serwera Most jest napisane że chcą oni jak najbardziej oddać realność walki(stąd między innymi bany za dogadywanie się w kwestji zmiany broni na np noże-co jest nie realne w prawdziwej walce,bo kto dodaduje się z wrogiem na temat używanej bron?)Pytam więc gdzie jest ta realność walki?Mapy są robione na rzeźnie,ogrodzony murami fragment mapy gdzie kupa maniaków odwala "klepankę.To ma być realność walki?To mi się właśnie nie podoba.Skoro Most-pl jest tak oficjalny jak NOVA to niech korzysta z map które są na w/w serwerach.Tam nie ma dziwnych ogrodzonych murami miejsc gdzie stoją 2 lub 3 budynki i biega 30 maniaków z giwerami.Właśnie to jest nie realne.Proponowałbym też czasami zmianę trybu gry z TM na TKOTH lub jakiś inny.Ciekawi mnie jak sprawdzili by się maniacy na mapach DM?Kończąc dodam że chyba tylko Polacy potrafią tak się obrażać w czasie gry ,bo na zagranicznych serwerach można się spotkać tylko z określeniem n00b.Pozdrawiam

Posted by on 25-12-2003 11:18:

Więc wracamy do tematu. Jak zauwazyłeś i wszyscy dobrze wiedzą 75 % "nieszczęść to staty. Wg mnie idealnym rozwiązaniem jest powrót do punktacji "default" czyli mniejszej rozpiętości między kolejnymi rangami.Mapy. No cóż ktoś te mapy ogląda i zatwierdza do gry i widocznie podobają się. Co do obrażania to nienawiść do innych graczy wyzwalają .. staty - na innych serwerach czegoś takiego się nie widzi bo albo statów nie ma albo właśnie punktacja jest na tyle ludzka że staty nie są wyznacznikiem męskości i szybkości wskazującego palca tylko formą informacji dla gracza o postępach itp.

Posted by Jaro(PL) on 25-12-2003 19:05:

quote:
Swoją drogą to powstała nowa konkurencja - prześciganie się kto wymyśli lepiej zamaskowaną obelgę

To już nie te czasy, teraz bluzgi lecą jak serie z M60 ( jakiekolwiek zbieżność broni słownych i giercwoych jest niezamierzona, to tylko porównanie)

Posted by Jaro(PL) on 25-12-2003 19:11:

Re: Klepanka

quote:
Ostatnio jak zaglądam na Most-pl to aż odechciewa mi się grać(...)Ale niech każdy z was się zastanowi,czy obrażanie innych graczy ma sens.Pozdrawiam i wesołych świąt.

Polecam lekturę maga topick'u , który rozpoczął się od podobnego intro gorąco polecam http://board.fpp.pl//showthread.php...;threadid=11194
"I wszystko tam znajdziesz , brud , siarę i kwas" "KSU"

Posted by on 25-12-2003 19:12:

Posted by Jaro(PL) on 25-12-2003 19:53:

quote:
(cięcie) Z resztą wg Twojej teorii wynika że w sieci jest tylko 35 oryginalnych gier a reszta około 400 to piraty.Także niestety to Ty jesteś w błędzie i do tego jeszcze pezpodstawnie kogoś oskarżasz.

W moim pierwszym temacie poruszyłem problem obrażania graczy i robienia map "klepanek"(...).Pozdrawiam [/B][/QUOTE]

Jeśli chodzi o realizm servera MOST to jedynym punktem stycznym jest realizm bluzgów . Reszta to już ściema. "Widziałeś" kiedyś realny oddział składający się z 20 gunnerów. Mapy "piaskownice" też są BARDZO realne. Nierealnym jest natomiast gdy ludzie zapragną powalczyć na noże. No bo realnie to niemożliwe, żeby wojacy walczyli tylko na noże
A tak na marginesie to widać ,że nie radzisz sobie z grą i wypisujesz populistyczno-demagogiczne posty, więc wracaj na te plugawe zagraniczne severy, gdzie nie ma statów i grają cieniasy bojące się spojrzeć prosto w twarz statów

P.S.
Mam tylko nadzieję, że masz poczucie humoru.Pozdro i witaj w klubie.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:56.