FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12469)

Posted by Infinite on 18-03-2004 13:37:

Unhappy Życie jest Lepperem

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.h...em&kat=8172

--------------------------------------------------------

patrzac na to co sie ostatnio dzieje bardzo obawiam sie o przyszlosc
coraz bardziej niepokoi mnie rosnaca popularnosc najlepszego polityka-komika czyli Leppera
lepperiada swieci tryumfy pnac sie do gory w sondarzach, co jednak dziwic sie ludziom kiedy zdesperowani i rozczarowani dotychczasowymi rzadami zwracaja sie ku radykalnemu rozwiazaniu. no bo w koncu co oferuje Lepper? otoz nie posiada on zadnego konkretnego planu gospodarczego ani spolecznego. o swoich cudownych planach na magiczne uzdrowienie gosporadki mowi raczej niewiele. temu czlowiekowi wydaje sie ze jesli dojdzie do wladzy to nagle wszystkie problemy znikna. w dodatku jest krzykaczem ktory nie boi sie rzucac oskarzen pod adresem osob z rzadu. wyzywajac ich od zlodzieji i oszustow moze sobie oczywiscie jedynie dodac popularnosci. on zwyczajnie pnie sie na niezadowoleniu spolecznym jakie wytworzylo sie po dlugoletnim rozkradaniu majatku narodowego przez ludzi ktorzy znalezli sie na szczycie. bo w sumie nie ma sie co oszukiwac, nasze finanse publiczne nie bylyby dzis w tak katastrofalnym stanie gdyby nie to ze sa poprostu masowo rozkradane na kazdym kroku. ujawniane wielomilionowe afery sa tylko czubkiem gory lodowej. az strach pomyslec jak wiele mniejszych i wiekszych afer nigdy nie wyjdzie na swiatlo dzienne.
uwazam ze Lepper jest ogromnym zagrozeniem dla naszego kraju. jesli taki czlowiek jak on stanie u steru z pewnoscia nie doplyniemy do celu zbaczajac z trasy i rozbijajac sie gdzies na rafach.
chcialbym poznac wasze zdanie. czy rowniez jestescie pelni obaw co do najblizszych wyborow. bo ja patrzac na wzrastajace punkty procentowe dla samoobrony w sondarzach jestem przerazony.

Posted by bizonek on 18-03-2004 14:43:

weź lepper zmierdzi.
jak on udaje swiętego-nietkniętgo, popełnia przestepswa, a potem rzuca sie na opozycję ze coś mu tam zrobiła :>
jak słuchałem go i rokity w Zetce to byla jatka

Posted by Manfred on 19-03-2004 06:43:

nasze spoleczenstwo wlasnie przechodzi kolejny egzamin dojrzalosci (tzn. przygotowuje sie do kolejnego), tym razem jest egzamin z demagogii.
czym bowiem od leppera sie roznia jego poprzednicy, w tym premierzy Miller, Pawlak, ministrowie Kołodko, Łapicki... ?
Ano tym chyba tylko, ze nie maja burackiej mordy i glosu, dzieki czemu bardziej gladko przechodza ich hultajstwa... no i jeszcze jednym (na pewno wspomnicie), ze maja program - tzn. ze jakis program przedstawiaja, ale w rzeczywistosci, albo nie wprowadzaja zadnego, albo wprowadzaja jego antyteze.

Natomiast co do samego leppera musze stwierdzic, ze powinien dazyc do jednej rzeczy: zeby nie przejac oficjalnie wladzy: nie posiadajac zadnego programu, ba, nie potrafiac zadnego programu stworzyc, lepper jako premier zginie szybciej, niz sie pojawil - fakt, ze zatopi przy tym prawdopodobnie pol polski, ale to akurat robili i jego poprzednicy.

Posted by DeZo on 19-03-2004 07:19:

Nasz rzad jest wogole do niczego...Na Wiejskiej to jest istny cyrk.

"Lepper - Bedzie Leppiej" Masakra ten gosc sie do niczego nie nadaje....wogole sie dziwie ludziom ze moga mu dawac poparcie, abstrakcja.

Jesli chodzi o politykow to posluchajcie kawalka O.S.T.R - ABC najlepiej przedstawia to co sie dzieje u nas na stolkach...

Jednym slowem Zenada

Mój numerek gg: 2285535

Posted by CybeR on 19-03-2004 08:04:

Lepper to jedna wielka kpina...
A to ze ma on dosyc wysokie poparcie zawdziecza temu ze wiekszosc jego wyborcow pochodzi ze wsi, obraca sie w podobnych klimatach, i nie ma pojecia o polityce. Wiec na kogo maja zaglosowac jak rozumieja tylko jego prosta mowe (w stylu zlodzieje, balcerowicz musi odejsc itp)

Posted by AlieneK on 19-03-2004 08:23:

E tam. Nie jest większym zagrożeniem niż inni. Plan jaki taki. Plan oczywiście jest zły, ale co tam
On chce wywalić zagranicznych inwestorów, dofinansować rolnictwo itp. To jest złe. Ale z drugiej strony chce nawiązac kontakty ze wschodem, wywalić tych wszysctkich "kryminalistów" z sejmu tu bym sie nie obraził :F

Jego "podobno" najgłupszym pomysłem (nie wiem, nie znam sie na ekonomii itp.) jest uzycie pieniędzy z rezerw jakistam. Ale jeśli to jest tak niebezpieczne jak mówią inni politycy to sądze, że Lepper tego nie zrobi.

Posted by Manfred on 19-03-2004 08:33:

jesli "odpowiedzialni" politycy i specjalisci d/s prywatyzacji potrafili wypuscic potworka nfz, to wierzaj, ze lepper zrobi to, a wtedy polska gospodarka cofnie sie mniej wiecej do poziomu z lat 1986-1989, tzn. zanim Balcerowicz (ktory nota bene musi odejsc zdaniem leppera - czyz nie dziwny zbieg okolicznosci ?) wzial sie za jej naprawe.

quote:
blah blah Aljenek
Nie jest większym zagrożeniem niż inni.

jest o tyle, ze ma specyficzna charyzme - podobna charakteryzowal sie Hitler...
czaisz niebezpieczenstwo ?

Posted by johny_blaze on 19-03-2004 08:48:

"Co jest blazny czy wystarcza wam wyobrazni
Czy mozg razem z potem zostawiliscie w lazni
Ino pokazcie tych odwaznych co swoj honor licza w baksach
Za pieniadze podatnikow obijaja dupsko w taxach
Jego ***** mac senacka obietnica bez pokrycia
Nie ******* mi o ludziach najpierw naucz sie ich zycia..." - O.S.T.R

Posted by Onion on 19-03-2004 08:53:

Unhappy

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
Jego "podobno" najgłupszym pomysłem (nie wiem, nie znam sie na ekonomii itp.) jest uzycie pieniędzy z rezerw jakistam. Ale jeśli to jest tak niebezpieczne jak mówią inni politycy to sądze, że Lepper tego nie zrobi.

Zapewne chodzi Ci o rezerwy dewizowe NBP dzieki ktoorym w wyjatkowych okolicznosciach NBP moze wplywac na kurs naszej waluty.Jednak to nie jest jego najglupszy pomysl.Ostatnio slyszalem ze Lepper chce przejac dla budzetu panstwa pieniadze ktoorymi w tej chwili zarzarzadzaja otwarte fundusze emerytalne, a wtedy nasze emeryturki nie beda zalezec od tego ile sobie odlozymy na starosci i potem zostanie powiekszone na skutek inwestycji OFE tylko od tego co kiedys ktos bedzie laskaw nam rzucic(czyli tak jak teraz, dostaniemy po 700plnoow)

Posted by LoveBeer on 19-03-2004 09:21:

oczywiscie uwazam ze ten dziad to najgorsze co moze byc pod sloncem... ale ostatnio mam tez inna zajawke - jakby glupio to nie zabrzmialo - ciesze sie z porazek polski i polskiego rzadu - hyundai na slowacji ? zajebiscie ! nicea pada ? zajebiscie ! po prostu od jakiegos czasu zaczalem uwazac ze musi sie wszystko totalnie s*******ic zeby ludzie sie nauczyli i poszli po rozum do glowy. no i jak bedzie juz tak bardzo zle to bedzie znaczylo ze moze byc juz tylko lepiej. w swietle tego ostatnio mysle ze w zasadzie to chcialby zeby lepper wygral przyszle wybory (najlepiej w koalicji z lpr ) - wiem - to by byla tragedia - ale wlasnie o to chodzi - ten facet w pol roku ro******by wszystko co sie da - budzet by sie rozlecial na drobne kawalki, inflacja poszybowalaby w kosmos (juz teraz trzeba myslec o jakiejs neutralnej walucie... frank szwajcarski or sth), bezrobocie jeszcze dalej - a nawet rolnicy i emeryci nie cieszyli by sie bo okazalo by sie ze wcale nie ma pieniedzy dla nich - albo sa ale starczylo ich na 3 miesiace. oj dzialoby sie dzialo - i wlasnie to bym chcial zobaczyc. a ci glupi ludzie ktorzy popieraja samoobrone tudziez lpr w koncu by przejrzeli na oczy - bo innego sposoby na nich nie ma. tylko najlepiej ogladac cos takiego z jakiegos dalekiego rejonu ziemi

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by Manfred on 19-03-2004 09:25:

i guwno by sie ludzie nauczyli, tak, jak sie nie nauczyli do tej pory...

za duzo podobnych przykladow znalezc mozna w historii, zeby w to wierzyc

Posted by [FPP]ZonK on 19-03-2004 09:28:

wiesniak pasuje na wiejska

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Posted by Onion on 19-03-2004 09:40:

Unhappy

ktos ma jakies propozycje gdzie spierdalac zaraz po nastepnych wyborach?

Posted by bizonek on 19-03-2004 09:41:

- Dlaczego Sejm jest okrągły?
- A kto widział kwadratowy cyrk? :>
LB : Mądry Polak po szkodzie

Posted by Infinite on 19-03-2004 09:47:

smutne ale prawdziwe
wydaje sie ze jedyna droga do odrodzenia Polski jest odbicie sie od dna, a napewno siegniemy dna jesli lepper dojdzie do wladzy
ta jak ktos mowil ze on w pol roku zniszczy kraj, jest to niestety prawda. chyba pora robic zapasy zywnosci bo bedziemy mieli zamieszki jak w argentynie.

Posted by bizonek on 19-03-2004 11:23:

hyhy
to ja może tego DE .50 kupię

Posted by driada on 19-03-2004 11:56:

nie, nie wydaje mi se, żeby polacy sie czegoś nauczyli po osiągnięciu dna. my tak naprawdę całkiem nieźle sobie radzimy, gdy juz dno osiągniemy, coraz gorzej nam idzie dopiero, gdy się robi lepiej. chodzi mi w tym momencie może nie tyle o sprawy materialne, ale jakies społeczne zjawiska. kiedy społeczeństwo jest do.sc spójne, zgodne, ludzie sobie pomagają i kombinują na wszystkie sposoby, żeby oszukać zły system? i stoją na straży dobra? no, właśnie wtedy, gdy dostają po dupie.
więc może i lepper zrujnuje ten kraj, my się wtedy poorganizujemy, zrobimy parę strajków, pokrzyczymy, obalimy rząd - i znowu zaczniemy sie korumpowac i zajmować własnym interesem, podkładac sobie świnie i takie tam.

a lepper jest niebezpieczny, właśnie tak jak hitler. jego tez na początku nikt nie brał poważnie. no powiedzcie, czy to nie jest paranoja, że tylu ludzi wierzy człowiekowi bez wykształcenia, który umie głośno krzyczeć i robi skandal za skandalem? i ma w sobie tyle nienawisci i agresji? to typowo polskie....

Posted by Onion on 19-03-2004 12:07:

Polacy od zawsze zyja wg sinusoidy ktoora to leci na leb na szyje to znowu sie wznosi. Przed rozbiorami byli sarmaci no i dostalismy po dupie ale sie podnieslismy jak feniks z popioloow. teraz bedzie lepper, znowu dostaniemy po dupie i znowu sie podniesiemy. Tylko trzeba bedzie to "minimum lokalne" przeczekac gdzies w pieknym i spokojnym zakatku swiata z milym towarzystwem

Posted by alka on 19-03-2004 15:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez *DeSO14tOR
Nasz rzad jest wogole do niczego...Na Wiejskiej to jest istny cyrk.

"Lepper - Bedzie Leppiej" Masakra ten gosc sie do niczego nie nadaje....wogole sie dziwie ludziom ze moga mu dawac poparcie, abstrakcja.

Jesli chodzi o politykow to posluchajcie kawalka O.S.T.R - ABC najlepiej przedstawia to co sie dzieje u nas na stolkach...

Jednym slowem Zenada

ale dlaczego Ty znowuz piszesz to co ja powinnam napisac ?
ja sie tak nie bawie
innymi slowy podzielam Twoje zdanie i przypominam zrobmy partie fpp i wejdzmy do rzadu!! to zrobimy porzadek dopiero

How I'm killing you

Posted by SweepeR on 19-03-2004 16:37:

Kiedys byl w Teatrze Telewizji taki spektakl (dosc glosno o nim bylo) pt. "17-sty poludnik". W roli glownej wystepowal Andrzej Grabowski jako wlasnie taki krzykacz, ktory zostal wybrany na prezydenta Polski. Panie, co tam sie dzialo... Troszke przekolorowane, ale dajace jednak do myslenia. I mnosto nawiazan do Leppera.

Co do samego Leppera... Hmm... byc moze rzeczywiscie powinno sie to wszystko roztentegowac i zaczac od poczatku. Ale z drugiej strony Polacy tez maja takie glupie cos, ze jak wprowadzaja cos nowego to IMO oczywistym jest, ze np. przez dwa lata to nie bedzie funkcjonowalo tak jak powinno docelowo, ze trzeba bedzie do tego doplacac. Ale jak juz sie zacznie cos powoli rozkrecac to wtedy ktos stwierdzi, ze jest do dupy i trzeba od poczatku. I tak w kolko. (Vide Kasy Chorych i Narodowy Fundusz Zdrowia).

Swoja droga ciekawa sprawa... Wszedzie wokol media trabia jakim to zagrozeniem dla Polski jest Lepper, jaki to z niego burak, etc. A poparcie dla niego rosnie. Wiec efekt jest dokladnie odwrotny od zamierzonego. A dodatkowo Lepper zyskuje w ten sposob wiecej okazji do publicznych wystapien (i to ogromnej ilosci - w ciagu ostatnich tygodni ciagle jestesmy nim bombardowani). Dlatego zastanawiam sie czy czasem nie powinno sie uciszyc mediom i pozwolic mu samemu dzialac i martwic sie o rozglos. Bo o ten martwic sie nie musi. A w polityce jest poniekad jak w show-biznesie - "nie wazne co o tobie pisza, wazne zeby pisali". Teraz mnostwo gospodyn wiejskich moze uwazac Leppera za kozla ofiarnego tych wszystkich zlodzieji i oszustow co siedza nie tylko w rzadzie, ale i tych co rzadza mediami. I w ten sposob wzrasta ich sympatia do niego, wiec na niego glosuja.

W tym momencie zaluje, ze urodzilem sie dopiero w sierpniu, bo z checia wzialbym udzial w tegorocznych wyborach do senatu. Tym bardziej, ze z okregu wroclawskiego startuje Janusz Korwin-Mikke, ktory w miare rozsadnie gada, a na dodatek jest "pieprzonym kapitalista" jak sam sie okresla. Choc moze czasami przesadza i nie zgadza, sie do konca z jego wszystkimi pogladami.

A tak poza tym to jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia... Kilkadziesiat minut temu mowili na TVN24 w Faktach, ze w lutym produkcja przemyslowa wzrosla o 18%... No ja nie wiem kurcze. Juz jakis czas temu gospodarka miala ruszac, wszyscy sie mieli cieszyc. Zaczynam watpic czy to tylko propaganda rzadu, czy moze rzeczywiscie cos w tym jest. Padlo nawet zdanie, ze "Polska ma szanse w przyszlym roku na status najszybciej rozwijajacego sie panstwa w Europie" (Miller bodajze to palnal). No lol. Z tego co wiem to aktualnie to miejsce zajmuje Irlandia i wcale nie maja zamiaru sie z kimkolwiek nim dzielic. Tym bardziej, ze tam naprawde gospodarka zachrzania jak dziki osiol. Dzieki kilku dobrym decyzjom podjetym przez ich rzad na poczatku tamtejszej restrukturyzacji - m.in. inwestycje w przemysl IT.

Co do miejsca przeczekania. To wlasnie polecam Irlandie.

Ale szczerze mowiac to mi sie dosc dobrze zyje. Bo wiekszosc elementow do niezadowolenia wytwarzaja dla mnie media i sa to dla mnie sprawy dosc odlegle...

Posted by DeZo on 19-03-2004 19:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez alka
ale dlaczego Ty znowuz piszesz to co ja powinnam napisac ?
ja sie tak nie bawie

A ja nie wiem.. Tak jakos wychodzi Moze dlatego ze za dobrze sie znamy ??

"Tylko umiesz podliczac, tylko umiesz leb wpychac, tylko umiesz chwytac pieniadz siejac zaraze.
Za kogo mnie masz za Kamikadze, dosyc mam wciskam pauze, sam sobie poradze, mikrofon w reku trzymam...wladze.
Ryzyko wielkie jak drogich fureksow kradziez.
Mimo to nie dam sie pladze, wiary nie zdradze
Choc przy nich jestem maly jak karzel i jak mam ufac pieknym przemowieniom poslow, gdy 3/4 z nich to banda dyplomowanych oslow......."

Cd O.S.T.R

Mój numerek gg: 2285535

Posted by johny_blaze on 19-03-2004 19:32:

"Co odlicza szmelc od kosztów
poniesionych za kadencji
broniąc brak kompetencji siłami prewencji
ciągłe nadstawianie szczęki
jęki zawodu by minister doznał wzwodu na widok samochodu.
Typu limo S klasa
ale na ten temat milczy prasa..." - O.S.T.R

Posted by szpak on 19-03-2004 20:16:

wywiad o ktorym wspomnial wczesniej bizonek
lepper vs rokita (takze do posluchania w mp3)

http://www.radiozet.pl/rozmowy_gosc.html?wid=5041678

Jan Rokita: Pan jest hochsztaplerem na dodatek. Pan pamięta jak Pan pojechał w marcu 98 roku do Brazylii.

Andrzej Lepper: W Lutym.

Jan Rokita: Był Pan tam na przełomie lutego i marca. Ja jak coś mówię, to sobie sprawdziłem uważnie. I przedstawiał się Pan tam jako prezydent Związku Rolnictwa Ludowego, senator, doktor, Andrzej Lepper.

Andrzej Lepper: Pan jest chory całkowicie.

Jan Rokita: Pamięta Pan jak o tym pisały gazety? Bo pan na dodatek jest hochsztaplerem, Pan udaje kogoś innego, niż jest naprawdę. Rozumie Pan? Pan w ogóle nie jest politykiem, pan jest cwaniakiem, a Pan udaje polityka. Pan jechał do Brazylii i dlatego Pan się przedstawiał jako senator i doktor, bo Pan potrzebuje jakiejś powagi. Pan chce zrobić wrażenie poważnego człowieka.

----

Monika Olejnik: Czy wycofuje się Pan z tego, co mówi o Aleksandrze Kwaśniewskim, ze to jest szmaciarz?

Andrzej Lepper: Nie ja to powiedziałem w kontekście takim, że był taki zawód kiedyś w Polsce, że jeździł po wsi, zbierał szmaty. Prezydent Kwaśniewski pojechał do Szwecji, przywiózł stare łodzie podwodne z 1952 roku do złomowania, pojechał do Niemiec, stare czołgi przywiózł za złotówkę, ale do remontu, ze Stanów stare samochody. I porównałem to do tego zawodu. Prezydent nie może poniżać Polski. Stał Pan na czele Inicjatywy Trzy Czwarte?

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Posted by SweepeR on 20-03-2004 13:02:

Buahaha, dzieki za ten link!

Najlepsze jest o tej Brazylii:

Andrzej Lepper: Ojej. Dobrze, o tej Brazylii jedno powiem. Ja swojego wyksztalcenia sie nigdy nie wstydzilem. Wie Pan, to co Pan tutaj cytuje... Pan jest tak plytki, tak denny. Wie Pan. Panu sie chyba juz calkowicie pomieszalo pod ta lysa glowa i nie ma co trzymac po prostu rozumu w glowie i Panu ulecial rozum calkowicie [fajnie w tym momencie Lepper sie meczy i nie wie co mowic, zdenerwowany jest strasznie - przyp. SweepeR

Komedia, komedia. Zeby sie tylko nie zmienila w tragikomedie...

Posted by SweepeR on 20-03-2004 13:03:

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34375,1938906.html

Posted by [FPP]Krypton on 20-03-2004 17:05:

Jak Samoobrona dojdzie do wladzy (a po sondazach widac, ze roznie moze byc) to ja chyba zmienie obywatelstwo i sie wyprowadze. Wstyd i tyle.

Posted by oxygen on 21-03-2004 12:09:

polska rzondzi :ASD

jak tylko skoncze szkole to wypierdalam z tego zaburaczonego kraju.

Posted by szpak on 21-03-2004 12:55:

jakie to modne

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Posted by LoveBeer on 21-03-2004 17:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez szpak
jakie to modne

yhym. tak samo jak modna jest chec ucieczki koreanczykow z korei polnocnej do poludniowej, jak niechec do dostania kulki przez zolnierza na wojnie oraz potepianie przez rozsadnych ludzi terroryzmu. tylkio czy to moda czy objaw myslenia ?? zastanowilbym sie nastepnym razem zanim mial bym palnac cos takiego...

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by oxygen on 21-03-2004 18:18:

tak wlasnie. zalosna polska do piachu, lepper na prezydenta.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:47.