FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12494)
Parada Techno we Wrocławiu
czytac, komentowac: http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,1984026.html
szkoda ze nie mieszkam we wrocławiu :/
moze ktos wkleic tego niusa - nie moge otworzyc strony
Nie dziekuje, nie chce. Tego jeszcze brakowalo, zeby mi zrobili zlot cpunow prawie pod nosem. Predzej sie poloze pod murami parlamentu z granatem niz dopuszcze do tego. Sam nie mieszkam we Wroclawiu, ale lubie to miasto. Nie pozwole, zeby dokonano takie profanacji. Nawiasem mowiac lokalni NS, i skinheadzi bede mialy zabawe. Jeden plus. :>
a co bys powiedzial gdyby tam zrobili "totalny rozp*erdol systemu perejd 2004" ?
Re Re Kum Kum :P
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
a fajne ostatnie zdanie jest ;D ze robia na wiosne duza rockowa impreze.. ciekawe co bedzie >:>
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Tego jeszcze brakowalo, zeby mi zrobili zlot cpunow prawie pod nosem. Predzej sie poloze pod murami parlamentu z granatem niz dopuszcze do tego. Sam nie mieszkam we Wroclawiu, ale lubie to miasto. Nie pozwole, zeby dokonano takie profanacji. Nawiasem mowiac lokalni NS, i skinheadzi bede mialy zabawe. Jeden plus. :>
ja sie nie wybieram
rownie dobrze my mozemy robic roz******* na imprezach dla syfiarzy w glanach i nie mowcie mi ze oni nie cpaja, cpaja wszyscy
tez myślę, że wszyscy ćpają.
a w ogole, nie moje , niestety klimaty. juz na takie rockowe prędzej.
nie mowcie mi ze oni nie cpaja, cpaja wszyscy![]()
Napisane oryginalnie przez t0d
no tak a w Łodzi pełno brudasów sie bedzie szwendało i szukało miejsca gdzie by tu sobie w kanal dać albo gdzie mozna zrobić jakaś czarną msze
quote:
Napisane oryginalnie przez Majes
lol, a niby czemu banda brudasow ma miec dobra zabawe kiedy ktos sobie przyjedzie na jakas tam parade? imo zalosne podejscie, zalosny podzial na subkultury...
rownie dobrze my mozemy robic roz******* na imprezach dla syfiarzy w glanach i nie mowcie mi ze oni nie cpaja, cpaja wszyscy [/B]
do Anouaar'a sie juz nie przyczepiasz?
quote:
Nie dziekuje, nie chce. Tego jeszcze brakowalo, zeby mi zrobili zlot cpunow prawie pod nosem. Predzej sie poloze pod murami parlamentu z granatem niz dopuszcze do tego. Sam nie mieszkam we Wroclawiu, ale lubie to miasto. Nie pozwole, zeby dokonano takie profanacji. Nawiasem mowiac lokalni NS, i skinheadzi bede mialy zabawe. Jeden plus. :>
Oh yeah, bedzie jazda! Dobry news w sumie. Maja isc do Hali Ludowej na Pola Marsowe. Spoko spoko, tylko to tak nie do konca centrum miasta, tzn. centrum, ale troche na uboczu I dosc daleko ode mnie, ale mi to zwisa
Za to Hala Orbita to doslownie kilka krokow od mojego domu. Ostatnio pod nia pilismy z Gazorem Doslownie po drugiej stronie parku... Tylko, ze pewno tam juz nie pojde, bo $$$ i w ogole. Ale Hala sama w sobie jest fajna, kiedys jak rozmawialem z manager zajmujaca sie jej wynajmem etc to stwierdzila "No, jeszcze kilka imprez techno i znowu bedziemy musieli robic remont"
quote:
[FPP]glan:
a fajne ostatnie zdanie jest ;D ze robia na wiosne duza rockowa impreze.. ciekawe co bedzie >:>
quote:
Anouaar:
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
A teraz maly background...
Jakby Wam to powiedziec, z doswiadczenia wiem, ze coraz mniej ludzi zwiazanych z ruchem punk/metal/hipis cpa. A dlaczego? Poniewaz robia to tylko ludzie starej daty, roczniki jarocina itp, a tych coraz mniej. Mlodzi ludzie juz nie siegaja po narkotyki z tego wzgledu, ze:
a) nikt im juz nie proponuje
b) sa madrzejsi
c) nie stac ich
d) boja sie
Wszystko sprowadza sie do tego, ze juz dawno nie widzialem nacpanego punka, czy metala.
Nie wiem, moze jestem poprostu uprzedzony, ale parada tekno kojarzy mi sie z jednym wielkim fesytiwalem homoseksualistow, nie mam nic przeciwko, ale troche realizmu. Wszystko mozna wypsrodkowac, z kazdym idzie sie dogadac. Kiedy ja jeszcze moge pogadac z technomaniakiem, to ten do mnie nie podejdzie, bo jestem brudas i cpun. Bledne kolo panowie. Poza tym, przyznajdzie, techno od zawsze bylo 'for drags'.
no to moze ja po background'zie Anouaar'a zrobie Case Study:
quote:
A teraz maly background...
Jakby Wam to powiedziec, z doswiadczenia wiem, ze coraz mniej ludzi zwiazanych z ruchem punk/metal/hipis cpa.
quote:
Nie wiem, moze jestem poprostu uprzedzony
quote:
ale parada tekno kojarzy mi sie z jednym wielkim fesytiwalem homoseksualistow
quote:
nie mam nic przeciwko,
quote:
Wszystko mozna wypsrodkowac, z kazdym idzie sie dogadac. Kiedy ja jeszcze moge pogadac z technomaniakiem, to ten do mnie nie podejdzie, bo jestem brudas i cpun. Bledne kolo panowie.
quote:
Poza tym, przyznajdzie, techno od zawsze bylo 'for drags'.
do Anouaar'a sie juz nie przyczepiasz?
zobacz ktory post byl wczesniej: mój czy jego?
jego?
omg! niemoze byc!!!
wiesz co to sarkazm? zdjem te klapki z oczu i czytaj cale posty a nie tylko odpowiedzi - unikniesz nieporozumień i ośmieszenia
innymi słowy: pisałem tylko pięknym za nadobne if you know what i mean...
quote:
i u majesa tez widocznie...
mozecie chociaz tutaj darowac sobie obrazliwe okreslenia dla ludzi sluchajacej innej muzy? nie wiem czy to na formie zartu bylo czy nie.. ale jakos takos dziwnie...
quote:
czytam cale posty i powiem jedno: jesli on obrazil jakos ciebie to obraz go a nie cala reszte
quote:
Wszystko mozna wypsrodkowac, z kazdym idzie sie dogadac. Kiedy ja jeszcze moge pogadac z technomaniakiem, to ten do mnie nie podejdzie, bo jestem brudas i cpun. Bledne kolo panowie.
poprostu mnie denerwuje jak ktos identyfikuje moja muzyke tylko z lalkami barbie, kenami i prochami i innym niezdrowym syfem - podobnie jak Ciebie denerwuje jak ktos identyfikuje ogolnie pojeta muzyke rockowa z brudem, syfem i stanazmiem.
w Twoim jak i w moim przypadku są to stereotypy ktore z czasem zostaly przyjete przez wiekszość za pewnik. a czy tak jest naprawde?
czuje sie gorszy :@
atari sux - amiga rox
lepiej?
Dzieki czarnej mafii kropy Lodz idzie na dno.
quote:
w Twoim jak i w moim przypadku są to stereotypy ktore z czasem zostaly przyjete przez wiekszość za pewnik. a czy tak jest naprawde?
quote:
Napisane oryginalnie przez Majes
w ogole dla mnie jest to chore, to co niektore osoby tu wypisuja - ja gdy zobaczylbym na boardzie topic o koncercie rock'owym to po prostu bym nie wszedl - coz, nie moje klimaty, w ogole mnie to nie interesuje o czym tam ktos opowiada - za to tutaj musial wejsc ktos i popisac jakies glupoty o prochach tak jakby to czy ktos cpa zalezalo od tego jakiej muzyki slucha - lol!
ależ miszczuniu to celowo nie bylo w Anouaara poniewaz swoim postem on 'zaatakowal' nie pojedynczą osobe tylko cala rzeszę fanow technicznych brzmień
do mieszkających we Wrocławiu: jak zobaczycie jakieś plakaty or sth to dajta znać
- Instytut Energetyki
- AOV
Niestety nie odbywaja sie zbyt czesto
Instytut rzadko a AOV jeszcze rzadziej(Raz na rok)
Ale sa napewno wypas
zaznaczam ze nie trzeba byc dresiarzem zeby sluchac elektronicznej muzyki, dodam ze "techno" jako takie to nie tylko Clubbasse czy jakis Brooklyn Bounce tak jak sie niektorym wydaje i najlepszym przykladem na to jest kolega insmac
to tak w gwoli wyjasnien
jedyny komentarz do dyskusji:
zwlaszcza, ze przeplynalem (jak zapewne wiekszosc bioracych udzial w dyskusji)
od punka, przez metal (najskrajniejsze odmiany: grind core, black met, death met etc.), hipisowskie psychodele (lacznie minimalizmami lat 70tych) do gatunkow elektronicznych, a w tych: radykalne odmiany minimalizmu, minimal ambient, hard house, goa trance, hard step, tech step, drill n bass, noizz, click tech i obecnie deep tech...
i nie znalazlem zadnych dramatycznych roznic pomiedzy tymi gatunkami - wszedzie mam do czynienia z dzwiekami
DeS. - jakies straszne masuwy wyciagnales - takie, na ktorych wlasnie najwiecej nacpanego dresiarstwa sie zjezdza...
imho nie ma nic lepszego od malego przytulnego klubiku z przyjemnym chill out'em ;D
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:57.