FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12563)

Posted by johny_blaze on 09-04-2004 20:15:

Kingpin:life of crime

Pamieta ktos tę grę?Ja wlasnie niedawno calkiem ja odnalazlem i wygrzebalem ze stosu jakichs staroci no i zainstalowalem,ku memu milemu zaskoczeniu, mimo iz gra zostala wydana 5 lat temu jest niczego sobie. Nie bede sie rozpisywal nad klimatem bo jest poprostu niepowtarzalny, muzyka robiona przez cypress hill jest duzo lepsza niz w nie jednej nowszej produkcji, moze troszke grafika ze zrozumialych wzgledow odstaje ale poza tym mozna sie jeszcze solidnie pobawic, polecam. Znacie jakies stare tytuly warte polecenia?cos w tym stylu?

Posted by d4 on 09-04-2004 20:38:

saper&pasjans

Posted by weirdo on 09-04-2004 21:12:

quake 1
fallout
starcraft
incubation

you accept (reject, respect);

Posted by MaslaV on 09-04-2004 21:13:

Tak, Kingpin to genialna gra. Szczególnie za sprawą klimatu który powoduje że słow o "f*ck" coraz częściej gości na naszych ustach Gra coprawda jest na engine Q2 ale uważam że do dziś grafika jest świetna. Polecam każdemu.. !

Posted by [FPP]glan on 09-04-2004 22:40:

transport tycoon deluxe giera wgnita jak sie przynajmniej ma pojecie malutkie jak grac trzeba ... a jeszcez z dodatkowym patchem ktory zmienia wiele aspektow gry to koparka w dol potrafi zejsc naprawde wysmienita

Posted by rcube on 09-04-2004 23:03:

Wolfenstein3D

Posted by gazi on 10-04-2004 00:03:

Jesli mowa o klasyce to przedewszystkim polecam takie bardzo lekkie milutkie przyjemne strategie:
settlers i railroad tycoon
oraz troszke mniej milutkie - syndycate - ehh te dowodzenie oddzialem cyborgow z minigunami i robienie sieczki posrod cywilow

A ze starych FPP... Duke Nukem 3D

Posted by Jarek on 10-04-2004 01:56:

A ja co czas jakis pogrywam w Screemer Rally 2 - na zmiane z cmr4

Posted by [FPP]glan on 10-04-2004 02:11:

geez.. sciagnalem z torrenta moto racer'a 1.. miazdzy

Posted by bizonek on 10-04-2004 08:24:

TTD+TTDPatch :>
do tego seria GTA ( jedynke mozna z netu za friko possac )

Posted by LD on 10-04-2004 09:41:

Blood
KK'N'D
Might&Magic

Posted by alka on 10-04-2004 12:35:

quake 1,2
cywilizacja i inne strategi
Diablo oczywiscie

How I'm killing you

Posted by AlieneK on 10-04-2004 15:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
railroad tycoon

taa
Kiedyś w to nie potrafiłem grać, jakoś mnie nie wciągnęło.. ale niedawno... (niecały rok temu) to grałem wymiata :F

Posted by DEiMOss on 10-04-2004 18:13:

Heroes Of Might And Magic, fajnie jest sie zapoznac z pierwsza czescia kultowej gry. Smaczny klimat.

w tle: Lole Y Manuel - Tu Mira

Posted by d4 on 10-04-2004 18:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez DEiMOss
Heroes Of Might And Magic, fajnie jest sie zapoznac z pierwsza czescia kultowej gry. Smaczny klimat.

w tle: Lole Y Manuel - Tu Mira

II lepsze, właśnie w to gram z dodatkiem. 3 brzydkie 4 pokręcone, 1 za mało rozbudowane.

Posted by bizonek on 10-04-2004 20:12:

gaz wrzucisz mi syndykata na maila ?
a HOM&M 3 jest lepszy od 2

Posted by d4 on 10-04-2004 20:28:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
gaz wrzucisz mi syndykata na maila ?
a HOM&M 3 jest lepszy od 2

Gowno. **********nka plastikowymi zwierzaczkami.

Posted by Graba on 10-04-2004 20:59:

HoM&M2 najlepsze bylo z calej seri bez dwoch zdan

Jak ktos gustuje w klimatach typu Age of Wonders to polecam "Master of Magic", imo wielki tytul i klasyka gatunku

Jesli dla kogos nie jest najwazniejsza grafika i wykozystanie do granic swojej karty gieforce, a gustuje w klimatach RPG, to serdecznie polecam gierkeADOM. Trudny do opanowania interfejs wynagradza jeden z najbogatrzych swiatow fantasy z jakimi sie zetknalem.

Posted by AlieneK on 10-04-2004 22:17:

nom.. 2ka herosów wymiatała. Jedna z gier przy których spędziłem niesamowite ilości czasu

Posted by on 10-04-2004 22:21:

Heroes 3 z dodatkami jest zdecydowanie najlepszy ze wszystkich części!
A ze starszych gierek to ostatnio:
Starcraft
Warcraft II
Jagged Alliance I & II
Rollercoaster Tycoon

Posted by [FPP]PaRoWa^^ on 10-04-2004 22:26:

one must fall 2097 [co do tego roku to nie jestem pewien :> ]
ta bijatyka przebija [w moim odczuciu] mortal kombaty i mlucilem w nia spory czas... zreszta ostatnio znow ja zassalem i jakie wielkie bylo moje zaskoczenie, gdy odszedlem od niej dopiero po 3 godzinach pykania. Ze starych produkcji polecam jeszcze Championship Managera z serii 3, bo 4 ma tak zrypany engine, ze szok - dlugo by tu pisac, wiec dam prosty przyklad: druzyna z okregowki mozesz wygrac z Man Utd, Realem czy Juventusem tworzac druzyne z wcale nieznanych graczy posiadajacych jedynie wysokie atrybuty fizyczne [zatrudniasz 11 murzynow i podbijasz swiat ]

Posted by johny_blaze on 11-04-2004 07:32:

Re: Kingpin:life of crime

przypomnialo mi sie jak daaawno temu siedzialem z kumplem pietro wyzej nad contrą dlugie godziny, pozniej bylo micro machines no i niesmiertelny dizzy; zawsze wychodzilem od kumpla z wypiekami na twarzy...to byly czasy gdy nieliczni mogli sobie pozwolic na luksus jakim byl pegasus

Posted by [FPP]Fausto on 11-04-2004 14:18:

Jak juz powracacie do korzeni, to u zrodla blyszczy najjasniejsza gwiazda wsrod gier fpp, objawienie sceny, rewolucja grafiki i gry multiplayer, innowacja i rewelacja w jednym, czyli quakeworld :>. Ale proponuje z botami, bo na serwerach to przez pierwze 2 miechy nie wyjdziecie z minusa :>

Posted by [FPP]Saari on 11-04-2004 15:26:

A ja mam gre jedna z pierwszych jakie pojawily sie w moim domu i pierwsza ktora zjednoczyla rodzine przed komputerem by dzien w dzien patrzyli wszyscy co bedzie dalej.. Little Big Adventure .^^.

Posted by johny_blaze on 11-04-2004 20:33:

Właśnie przeszedłem Kingpina, pierwsze wrażenie było zdecydowanie lepsze niż końcowe. Po pewnym czasie gra robiła sie jednostajna. Co ciekawe zauważyłem wiele elementów wykorzystanych w nowszych produkcjach. Mówię o drobnostkach takich jak dźwięk wybuchającej beczki, wyciąganego pistoletu (Return To Castle Wolfenstein) lub dźwięk wybuchu rakiety (Quake)I(). Spodobał mi się efekt miotacza ognia, całkiem realistyczny...

Posted by d4 on 15-04-2004 14:54:

During Interplay's quarterly financial conference call today (you can listen and check out some Powerpoint-like slides right here) it was revealed that the publisher will be releasing a sequel to Kingpin, their contraversial first person shooter that was first created by Xatrix Entertainment (now Gray Matter) back in 1999. The game will be released for PC and Xbox but a developer and release date was not announced.

Posted by Atari on 16-04-2004 16:45:

Settlers 1, 2 to gry ktore srednio co 1 rok odgrzewam
to link do s2 gold

http://www.the-underdogs.org/downlo...zip&id=2770

Posted by oxygen on 16-04-2004 16:59:

qw, q2, q3

na inne nie mam czasu albo nudza mnie szybko.

Posted by on 16-04-2004 18:28:

quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
Settlers 1, 2 to gry ktore srednio co 1 rok odgrzewam
to link do s2 gold

http://www.the-underdogs.org/downlo...zip&id=2770

Eee...tego udalo ci sie to odpalic na 2k/XP?

Posted by rcube on 16-04-2004 20:35:

Dobra a jak Wam idzie rozgrywka w Far Cry. Dla mnie gra miazdzy Pamietacie filmiki reklamujace HL2, ta fizyke, grafe i inne *******y..... W Far Cry to wszystko jest + woda Ogolnie klimacik jest zajefajny, teraz mecze jakies mutanty w laboratoriach (koniec chyba relaksujacych widokow plazy ) i giera teraz bardziej przypomina doom'a 3 .

PS.
Ciekawe kiedy powstanie jakis dzial o tej grze i jakies www na fpp.pl . narazie w necie sa tylko 2 witrynki poswiecone tej grze i dosyc slabe do tego

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:25.