FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12603)
Kraftwerk!
http://www.kraftwerk.com/
27 maja w Sali Kongresowej
bedzie szczanie w majty, oj bedzie
to se pampersa szczel
Nie kazdego to bierze i z tego co widze zainteresowanie tematem na naszym forum jest dosc mierne... no poza Deadem ktory jak zwykle entuzjastycznie podchodzi do wszystkiego i pod powloka gbura kryje uhahane na maksa, radosne dziecko
Z checia bym pojechal z kumplem ale niestety brak mi czasu i funduszy.
PS. A po ile sa w ogole bileciki?
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
nie wiem, szacunkowo pewnie 150~200, ale ponoc ida jak woda
nieswiadomym do wiadomosci:
przy Kraftwerku formacje takie jak Metallica to piku� - K. nie zrewolucjonizowali rozwijajacego sie gatunku muzyki, oni go stworzyli od poczatku do konca.
cale gatunki muzyki elektronicznej wywodza sie z pojedynczych utworow Kraftwerka - dotyczy to glownie ekskluzywnych nurtow minimalizmu, electro, detroit i wielu innych.
Dlaczego napisalem o Metallice, bo dobrze kojarzycie ten zespol , aby jednak uzmyslowic Wam miejsce Kraftwerka dam takie porownanie:
J.M.Jarre albo Vangelis maja sie tak do Kraftwerka, jak Metallica do Elvisa Presleya.
ta tylko ze nam kraftwerk nie robi zupelnie metallica wrecz odwrotnie mozesz dawac dalej racje ze metallica jest bee i wogole ale nam to nie robi
metalika sretalika ;>
a gu gu :D
Ka�dy �adnie cztery elementy jednych tchem wymienia i ja te� je wymieni�, co tak b�d� g�upio sta� to: pieni�dze, forsa i oczywi�cie szmal.
M�j komputer czasem wydaje podobne piski :F
Mnie jako� to nie zainteresowa�o
�wiec p�omienie pr�no si� z�oc�... nie skrzypn� drzwi...
Dobre elektro nie jest z�e. Troche tego swojego czasu przeslochalem, i ten kraft srednio przypadl mi do goostu. Fakt oldschool, ale moze to wlasnie dlatego mi sie nie podoba ?
b * d r u n k * and b * p r o u d *
quote:
blah blah [FPP]glan
ta tylko ze nam kraftwerk nie robi zupelnie metallica wrecz odwrotnie
quote:
mozesz dawac dalej racje ze metallica jest bee
quote:
Napisane oryginalnie przez d34d
Jarek : a mo�e zapomnia�e� tablete zarzuci� przed s�uchaniem?![]()
[rozwalanie_topica_mode]
C� to za insynuacje?! :D
Ten sylwester i "fajka" z twoim qzynem to wyj�tek :P
[/rozwalanie_topica_mode]
Whoy ze przekimal pol imprezy
"-"
MINUSA
Panie Glanie tak nie uchodzi.
dlatego wlasnie porownuje K. do Metallici
tlumaczenie ignotum per ignotum nie ma sensu
quote:
Napisane oryginalnie przez Manfred
�e M. jest bee ?
[b]dalej ?
quote:
Napisane oryginalnie przez Manfred
Jarek: to fakt bezsprzeczny - pierwsze albumy K. sa dzis po prostu smieszne,
quote:
Napisane oryginalnie przez Manfred wiekszosc dzisiejszych legend rocka przejedzonymi przez heroine dziadkami nadrabiajacymi nazwiskiem i warsztatem
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
d34d: kurfa to czeba bylo fajniejszy pociag se wybrac a nie ten ktory sie spoznil ;P
� http://gazi.deviantart.com �
quote:
d34d pierdzielil glupoty takie jakMoja wina, �e we wrze�ni s�ysze - "siabadaba poci�g o 320 min p�niony, przepraszamy, cmoknijcie nas". Po 2gie szukalim Cie tam i NIKT CIE NIE ZNA�.
Grrrr. Siem zdenerwowa�em.
quote:
d34d pierdzielil glupoty takie jak
A co do Twojej imprezy i "jakie kude pol.. 3 godziny kurfa tylko" a impreza trwa�a pewnie 2 ;>
quote:
a kto mial mnie tam znac oprocz .. hmm.. 10 osob moze? ;) nie ja to organizowalem, a sam bylem doczepka doczepki... ;)
quote:
ee nie qfa.. zdrzemnac sie od 3 rano do 6 ranem do jasnej ciasnej nie mozna ;)
... co wiecej wyznaczaja w zasadzie trendy we wspolczesnej sztuce audiowizualnej (prezentacje multimedialne)
glan: to ze nikt o nich nie slyszal nie znaczy ze graja zla muzyke. pozatym czemu sadzisz, ze manfred czy hakan chca cie koniecznie przekonac bys zaczal niby sluchac muzyki elektronicznej? bo ja widze tylko, ze probuja ciagle sie bronic przed twoja wypowiedzia z poczatku topicu "eee a co to wogole? nie wiem.. siakies to to dziwne.. chyba nawet napewno tam nie pojade.. nom... 31 maja metallica to nie bede kasy tracic ;D". to nie jedz. zreszta z mojego punktu widzenia to i jedno widowisko i drugie bedzie zblizone. tu i tu beda tlumy i tu i tu trzeba bedzie wydac sporo kasy za popocenie sie wspolne z innymi ludzmi.
reasumujac: jeden slucha tego inny tamtego a jeszcze ktos inny ani jednego ani drugiego badz jedno i drugie. i cacy jest.
glan: to ze nikt o nich nie slyszal nie znaczy ze graja zla muzyke. pozatym czemu sadzisz, ze manfred czy hakan chca cie koniecznie przekonac bys zaczal niby sluchac muzyki elektronicznej? bo ja widze tylko, ze probuja ciagle sie bronic przed twoja wypowiedzia z poczatku topicu "eee a co to wogole? nie wiem.. siakies to to dziwne.. chyba nawet napewno tam nie pojade.. nom... 31 maja metallica to nie bede kasy tracic ;D". to nie jedz.zreszta z mojego punktu widzenia to i jedno widowisko i drugie bedzie zblizone. tu i tu beda tlumy i tu i tu trzeba bedzie wydac sporo kasy za popocenie sie wspolne z innymi ludzmi.
reasumujac: jeden slucha tego inny tamtego a jeszcze ktos inny ani jednego ani drugiego badz jedno i drugie. i cacy jest.![]()
chcialbym Glan naprostowac pewna kwestie, bo (jak sie obawiam) zostalem zle zrozumiany:
jak sie okazuje nikt nie ma pojecia czym jest Kraftwerk, skoro wiec mam przyblizyc znaczenie tej grupy, chce wytlumaczyc korzystajac z formacji duzo popularniejszej - Metallici, przy czym nie oznacza, ze wklad pp. Hetfielda, Ulricha, Hammeta (oraz kilku nastepnych, kt�rzy przewineli sie przez ten zespol) w rozwoj muzyki rozrywkowej jest zerowy, stwierdzam tylko, ze jest on nieporownanie mniejszy od wkladu Kraftwerka.
Ponadto nie odrzucam tworczosci Metallici - no prawie nie odrzucam - mowiac szczerze ostatnia plytka, ktora mi sie podobal to oczywiscie [black album], bo po prostu zawsze wolalem dobre thrash'owe �ojenie, kt�rego symbolem do '91go byla wlasnie M.
dzis ten zespol to po prostu jeden z wielu zespolow grajacych w sumie wciaz ta sama muze i wciaz tak samo - takie jest moje odczucie, poniewaz juz ich nie slucham, ale tez wlasnie dlatego ich nie slucham.
p.s. - wszystko to pisze z max. wyluzowanymi posladkami ;D
* * *
aha... na dobitke chcialbym napisac, ze w Pl bedzie tez ponoc grac Banco de Gaia i zgadnijcie, co w kontekscie tej formacji napisze o Metallice ...
Kraftwerk - chetnie ale kto mnie zasponsoruje? :>
[chamstwo]
Manfred : ciemna masa nie zrozumie - chyba ze im narysujesz to przy uzyciu duzej ilosci krwi, pentagramow itp (tak celowo was obra�am
poraz kolejny weszliscie w topic ktory was zupelnie nie obchodzi i nabijacie sobie posty
)
[/chamstwo]
[bezczelnosc]
poza tym to Metallica jest beee bo przez ni� (m.in) upad�y Audio Galaxy i Napster w swoich pierwotnych formach - tak to panowie z M. jako jedni z pierwszych zwrocilki sie do RIAA
[/bezczelnosc]
a teraz ide chla� do akademika
ps moze zalozyc topic na najfajniejszy utworek Kraftwer? ze starych: Music NonStop z nowych : Tour De France etape 3 (albo 2 juz sam nie wiem)
geez.. t0d idz kiedys pomyslec przed napisaniem posta, przeczytaj WSZYSTKIE posty z danego topicu i dopiero napisz odpowiedz.. czemu sie przypierdalasz do ludzi sluchajacych metalu/rocka itd a nie do pierwszych osob ktore ro******y topic? i znowu ***** wyjezdzasz na nas z bluzgami... no wes sie *******nij mocno w glowe w rytm twojej muzyki to moze kiedys zmadrzejesz od tego walenia bo narazie to widze wielka pustke w twojej glowie i zero tolerancji.. wiec nie wymagaj czegos od innych jak sam tego nie masz..
== eot ==
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:32.