FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12632)

Posted by johny_blaze on 28-04-2004 14:57:

Prawko...

Musze sie pochwalic, ze dzisiaj za pierwszym razem podchodzac do egzaminu na prawo jazdy udało mi się zaliczyc pozytywnie, jak to u was wyglada??Ciekawe ile biorą za pewne zdanie, jesli wogole biorą?bo u nas w Gdyni ostatnio wyszla spora afera na ten temat, polała sie krew i głowy pospadaly i od tego czasu nie slyszalem zeby ktoryś wziął...

Posted by bizonek on 28-04-2004 15:18:

gratz!
witam w klubie

Posted by Hakan on 28-04-2004 15:18:

Moze dla tego udalo ci sie zdac

Chociaz z prawkiem to jest tak, ze zalezy na jakiego goscia trafisz, jeden przymknie czasem oko drugi ni ch...

Ja zdalem bez wiekszych problemow za pierwszym razem, i mialem do zrobienia caly plac a nie tylko trzy elementy jak to teraz jest. Troche stresu i po bulu

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Posted by [FPP]glan on 28-04-2004 15:42:

w gda to wiadomo... jakos normalnie sie zdaje tylko czasem sie do czegos przypieprza glupiego ja zdalem za 3 ale to juz inna sprawa ;O

Posted by johny_blaze on 28-04-2004 16:13:

No u nas była troche rzeznia, ja zdawalem gdzies tak jako 30-35 w kolejce a zdalo tylko 5 osob, musze powiedziec ze mialem sporego farta, ze trafilem na tego egzaminatora, inny by mnie ujebal na pierwszym skrzyzowaniu; choc na samym poczatku wydalal sie ostatnim squrwielem pozniej wyszedl z niego czlowiek ale ja sie ciesze

Posted by AlieneK on 28-04-2004 16:13:

za drugim
Przy pierwszej probie trafiłem na kolesia, który oblał mnie po 2ch bledach.
Przy drugiej nie oblał mnie przy kilku ponieważ stwierdził ze dobrze jeżdze, a zaden bład sie nie powtorzyl

Posted by d4 on 28-04-2004 17:34:

Ja za pierwszym.
Ale jakie to kurwa ma znaczenie?

Posted by [FPP]Saari on 28-04-2004 18:38:

No takie ma ze za kazdym razem placisz... u nas w Krakowie to horror.. mozna nawet do 11 razy podchodzic .Oo.

Posted by d4 on 28-04-2004 18:45:

Kasa dla nich kasą.
Ja się pytam jakie to ma znaczenie z punktu widzenia umiejętności.

Ktoś kto zdał za 1wszym razem może kompletnie sobie nie radzić z jazdą, ktoś, kto nie zda za 30tym razem może być bardzo dobrym kierowcą.

Przecież na prawku uczą tylko parkowania tyłem między pachołkami po krętej z zamkniętymi oczyma. A w jeździe na mieście uczą jak ustępować wszystkim i co robić, aby ludzie na ciebie trąbili. Nic wspólnego to nie ma z jazdą w ruchu ulicznym.

Jeździć to się nauczysz dopiero jeżdżąc samemu.

Posted by [FPP]glan on 28-04-2004 18:53:

dlatego dead'u wprowadzili wiecej godzin jazdy na miescie i na placyku.. wiecej h jazdy -> wieksza praktyka i mniejszy strach.. imho to git pomysl ze wiecej kursanci beda spedzac....
sam osobiscie dokupilem h jazdy bo nie pewnie sie jeszcze czulem.

szkoda tylko ze wiecj h jazdy -> wiecej za kurs wybulic.. :/

Posted by on 28-04-2004 19:55:

ja za tydzien podchodze 3 raz do egzaminu :>
mimo tego uwazam sie za dobrego kierowce - jezdze autem od gowniarza, ale jakie to ma znaczenie? egzamin na prawo jazdy to loteria like totolotek - albo znasz albo nie zdasz bez wzgledu na to jak jezdzisz...

Posted by johny_blaze on 28-04-2004 21:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez MajeS
...egzamin na prawo jazdy to loteria like totolotek - albo znasz albo nie zdasz bez wzgledu na to jak jezdzisz...

Ciezko jest ocenic egzaminatorom umiejetnosci kursanta po przejechaniu 10 kilometrow po miescie i 200 metrow po placu

Posted by d4 on 28-04-2004 21:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
dlatego dead'u wprowadzili wiecej godzin jazdy na miescie i na placyku.. wiecej h jazdy -> wieksza praktyka i mniejszy strach.. imho to git pomysl ze wiecej kursanci beda spedzac....
sam osobiscie dokupilem h jazdy bo nie pewnie sie jeszcze czulem.

szkoda tylko ze wiecj h jazdy -> wiecej za kurs wybulic.. :/

Moga se wprowadzic miliard godzin, co nie zmieni faktu, ze instruktorzy slabo ucza, i taki kierowca siwerzynka jak wczesniej nie pojezdzi sobie z tatusiem to stanowi zagrozenie i utrudnienie na drodze.

Posted by AlieneK on 28-04-2004 22:27:

Plac jest prosty. Wystarczy ze 5 godzin na opanowanie.
A na mieście trzeba nie sobie po prostu jeździć. To nie tylko sprawdzenie czyjejś jazdy. Trzeba wiedzieć na czym można oblać, znać teren i działać z wyprzedzeniem. Nie udawać jakim to sie jest pr0 mastahem tylko grzecznie bezbłednie przejechać trase.
Ja swoje ostatnie 3 dodatkowe godziny przejechalęm z zajebsitym instruktorem, wiec dzięki niemu zdałem.

Posted by bizonek on 29-04-2004 07:26:

majes ja pierwszy raz samochodem smigałem 3 miechy przed zdaniem examu
a jakos dobrze mi sie smiga

Posted by MAr-n on 29-04-2004 11:46:

d34d dobrze gada. Ja zdalem w sumie za pierwszym razem (3 lata temu) i nie mam sie czym szczycic bo po otrzymaniu prawka i tak jezdzic nie umialem - i teraz tez nie mowie ze jest zajeb*isty, umiejetnosci przychodza z czasem. Siostra wlasnie nie dawno zdala i jezdzi tak tragicznie ze az sie boje z nia jechac - nierozumiem jak mozna komus takiemu prawo jazdy dac a sa gorsi od niej

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by on 29-04-2004 18:20:

a ja nie rozumiem jak za to mozna komus nie dac kiedy dobrze jezdzi :o

Posted by alka on 29-04-2004 18:28:

jakto jak ...
jestesmy w Polsce ....

How I'm killing you

Posted by DEiMOss on 29-04-2004 18:53:

Prawda zyciowa: ladna laska dostanie prawko za laske. A tak powaznie to wiadomo, ze ladne i mile dziewczyny dostaja czesciej prawo jazdy niz ladni i mili faceci, nie patrzac na to jakie maja umiejetnosci.

Moja opinia: chodzi o oglade, swiadomosc, ze nigdy nie jest sie wystarczajaco dobrym kierowca; swiadomosc, ze na drodze jezdza zywi ludzie, ktorzy prawdopodobnie chca zyc. Idzcie droga Zen! ona wskazuje wam szczesliwe zycie.

Posted by [FPP]PaRoWa^^ on 30-04-2004 20:22:

Nie ma to jak ojciec z auto szkola i praktyka fura od 13 roku zycia

Moze macie poprostu nieudolnych instruktorow, zapraszam do Boleslawca - pelen profesjonalizm, za haslem "ty parowo" znizki nawet o 50%

Posted by Lucas on 01-05-2004 20:37:

Ja zdalem z apierwszym razem, mimo ze nie wykonalem jednego polecenia egzemniatora.

A koles co mnie uczyl - to byl dobry - potrafil zaparkowac tylem siedzac na swoim fotelu (nie ma gazu!). Tyle ze lekcje mialem po 45 min... Ale to byly inne czasy (mniejsza konkurencja)

Posted by rcube on 02-05-2004 10:24:

Ja zdalem za drugim.

Wszyscy ktorzy zdali za pierwszym razem to jakies kujony

Posted by Onion on 02-05-2004 10:37:

Ja zdalem za 4. Wymiatam

Posted by Lucas on 02-05-2004 12:31:

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Ja zdalem za drugim.

Wszyscy ktorzy zdali za pierwszym razem to jakies kujony

Pociesze cie - ja mialem zero bledow na pisemnym. A mialem jeszcze stare testy (slynne 20 zestawow) a uczylem sie do nowych (ministerstwo przekladalo kilka miesiecy wprowadzenie nowych)...

Posted by rcube on 02-05-2004 15:11:

ja tez mialem te stare testy i sie wogole nic nie uczylem.
I cos Ci powiem - tez mialem zero bledow

Posted by Lucas on 02-05-2004 17:08:

quote:
ja tez mialem te stare testy i sie wogole nic nie uczylem.
I cos Ci powiem - tez mialem zero bledow

Ja mailem zestaw 13.

Zeby smiesznie bylo - to mailem te testy dzien przed egzaminem -a le byla marna kopia i zlalem. Nazajutrz patrze - i mnie trafia

Posted by rcube on 02-05-2004 20:31:

ja nie pamietam jaki mialem zestaw

Hehe ale jakis koles (okolo 40-tki) zostal przylapany na sciaganiu rotfl

Posted by [FPP]ziel1na on 03-05-2004 11:17:

ja jako pierwszy rocznik zdawalem na kompach(teorie) i ogolnie prawko zdalem za 1 razem
ale ode mnie z grupy to sieka byla zdlay chyba 2 osoby na 9/10 :o

Posted by CybeR on 05-05-2004 21:57:

tez zdalem za pierwszym ale teraz bym nie zdal bo te nowe przepisy (50km/h w zabudowanym) to nie dla mnie

Posted by AlieneK on 06-05-2004 09:42:

quote:
ja nie pamietam jaki mialem zestaw

Hehe ale jakis koles (okolo 40-tki) zostal przylapany na sciaganiu rotfl

U mnie na egzamie koleś jakiemuś chłopakowi zabrał sciage ściąga byłą skłądana i rozlozona miala chyba ponad metr dlugości
chyba wszystkie pytania tam miał :>

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:01.