FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12685)

Posted by Cali on 13-05-2004 21:58:

Bić czy nie bić ?#2

dres aka dresiarz nie chce tu obrazac tej grupy bo zaraz ktos mi wyskoczy ze jestem nie obiektywny ale trzeba spojzec prawdzie w oczy ze Ci panowie nie ubieraja sie w dresiki addidasa czy nike ,ale w skory ( ktore wczesniej skroili ) spodnie dzinsowe itd. dobra niech to beda pseudo dresiarze !

Juz kiedys zakladalem topic o podobnym charakterze tzn tyczyl sie dresiarstwa ale i nie tylko ,tym razem chcialbym poruszyc sprawe ta doglebniej , tzn. ostatnie wydazenia daja duzo do myslenia coraz wiecej rozbojow pobic itd choc znalezlismy sie w UE nie czuje wielkiej roznicy w bezpieczenstwie nadal sa problemy z pewna grupa ludzi ,wezmy chociazby ostatnia Juwenalie gdzie zgina student bo jacys ( dresiaze , pseudokibice ) postanowli sie zabawic. I ten przypadek wcale nie jest odosobniony coraz wiecej mozna zauwazyc takich oto incydentow ,juz nie chodzi im tylko o skrojenie malolatow z zegarka czy komorki stali sie coraz bardziej pewni siebie juz nie pytaja "ktora jest godzina" lub "czy masz 2 zl" wala odrazu w gebe i tyle ,nie podejmuje sie zadnych krokow zeby przeciw dzialac temu ,gdyz albo policji sie nie chce interweniowac BO MA LEPSZE ZAJECIA lub z naszej obojetnosci na cudza krzywde ,coraz wiecej osob zauwaza w swoim otoczeniu coreaz wiecej ze tak powiem dresiarstwa ktore juz wcale sie nie ukrywa ze swoim zajeciem kradna nie tylko po godzinie 22.oo lecz w dzien w centrum przy ludziach stali sie bezkarni.

A co wy o tym myslicie ,ten problem nie dotyczy juz tylko Warszawy ale calej Polski

Posted by [FPP]Fausto on 13-05-2004 22:05:

O odpowiedz zapytajmy experta...

Posted by Cali on 13-05-2004 22:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Fausto
O odpowiedz zapytajmy experta...

ty zyjesz ,a juz myslalem ze student ktory zgina to byles ty

Posted by on 13-05-2004 22:17:

Powiem krótko: BIĆ S*****SYNÓW!

Posted by rcube on 13-05-2004 22:24:

Tez mam skure

Posted by Infinite on 13-05-2004 22:39:

a ja kiedys juz zakladalem topic w ktorym chcialem wyjasnic zasady bezpiecznego poruszania sie po ulicy, reagowania na sytuacje zagrozenia i odpierania atakow. wtedy jednak tylko sie smieliscie, jednak jak widac problem wcale nie maleje ale nasila sie i wraca do nas jak bumerang.

Posted by rcube on 13-05-2004 22:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
a ja kiedys juz zakladalem topic w ktorym chcialem wyjasnic zasady bezpiecznego poruszania sie po ulicy, reagowania na sytuacje zagrozenia i odpierania atakow. wtedy jednak tylko sie smieliscie, jednak jak widac problem wcale nie maleje ale nasila sie i wraca do nas jak bumerang.

Pewnie Cali sie zastosowal do twoich porad w praniu i stwierdzil ze sie zbytnio nie sprawdzaja

Posted by d4 on 13-05-2004 23:25:

Re: Bić czy nie bić ?#2

quote:
Napisane oryginalnie przez flip`Cali ...nie podejmuje sie zadnych krokow zeby przeciw dzialac temu ,gdyz albo policji sie nie chce interweniowac BO MA LEPSZE ZAJECIA lub z naszej obojetnosci na cudza krzywde...[/B]

Nie do końca tak jest z tą Policją jak mówisz. Nie pałują bo potem "każdy spałowany" to kochany synek mamusi, on tylko tak wygląda, jest dobrym dzieciakiem, tylko pracy nie ma i dlatego przed blokiem stoi.

"Wysoki Sądzie! Powtarzam, nie uwierzę,
że mój młodszy syn, choć narkotyków sam nie bierze
Sprzedaje je w mieście ludziom bardzo młodym
Przecież kiedyś wygrał w ping-ponga zawody!"

Posted by [FPP]krzysiek on 13-05-2004 23:32:

ja sobie z tydzien temu wracam z uczelni a tu pod blokiem 5ciu typa napierdala jakis 2ch gosci. przechodze sobie kulturalnie, jakby nigdy nic, patrze a tu moj brat wsrod tej piatki. okazalo sie ze chcieli go skroic z kurtki adaska i akurat to widzial jego kolega palacy na balkonie.

a mnie dresy juz sie z 2 lata nie czepiaja (odpukac).

Posted by Jarek on 13-05-2004 23:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]krzysiek
(...) patrze a tu moj brat wsrod tej piatki (...)

Nowy, "przeciętny" 13'to latek ?

quote:
a mnie dresy juz sie z 2 lata nie czepiaja.

Zapusc znowu brode, skrzetuskiemu* beda sie wręcz kłaniac

Umnie podobnie jak u Krzysia, tez juz dobre 2-3 lata ( pukamy razem 2lp ) nikt taki nie zaczepil, a ostatnim razem, bylo.. hm.. rozrywkowo, jako ze sam nie (+ trzezwy ) bylem

* - (c) by my mom, po zobaczeniu zdjecia Krzysia z brodą :>

Posted by [FPP]glan on 14-05-2004 00:08:

traktowac obojetnie... na wiekszosc nei reaguja ... poprostu oleja.. a jak agresywni to nie wiem.. siakos nie bylem w takiej sytuacji.. jak raz bylem to nie bylem w stanie zareagowac [nawalony w 3 dupy szedlem]

ale ogolnie to ukroocic ich samowolke...

Posted by Onion on 14-05-2004 00:17:

Cool

Ja tam jestem za organizowaniem grup szybkiego reagownia
Zebrac grupe znajomych ktoorzy znaja sie na rzeczy i spooscic im w******* albo wylapywac pojedynczo(wtedy tak nie kozacza juz) i przeprowadzic proces resocjalizacji

Posted by DEiMOss on 14-05-2004 00:44:

Trzeba... zawiazac koalicje punkowa i rozpierdolic szeregi wroga. Kiedy sukces zostanie osiagniety i kazdy jeden skurwiel zostanie zanihilowany, upic sie prytem w znak solidarnosci wolnosciowej. Po czym nalezy rozwiazac swoj klub "dobrego obywatela" na rzecz niekonczacego sie obalania kolejnych litrow porzeczkowego (na ten przyklad) trunku.

A tak na serio to biernym byc, nadstawiac drugi policzek i kupowac lepsze komorki. Rola dziwki w spoleczenstwie nie jest zla...

Posted by Infinite on 14-05-2004 09:11:

Re: Re: Bić czy nie bić ?#2

quote:
Napisane oryginalnie przez d4
Nie do końca tak jest z tą Policją jak mówisz. Nie pałują bo potem "każdy spałowany" to kochany synek mamusi, on tylko tak wygląda, jest dobrym dzieciakiem, tylko pracy nie ma i dlatego przed blokiem stoi.

"Wysoki Sądzie! Powtarzam, nie uwierzę,
że mój młodszy syn, choć narkotyków sam nie bierze
Sprzedaje je w mieście ludziom bardzo młodym
Przecież kiedyś wygrał w ping-ponga zawody!"

sam bym tego lepiej nie ujął
to prawda co mowisz d4

Posted by AlieneK on 14-05-2004 10:39:

I poraz kolejny zacytuje słowa pewnego dresa na temat jego kolegi ktory kiedys został zastrzelony przez zołnierza bo mu pyskował
(blablabla jaki to on był dobry)... Odkąd wyszedł z więzienia nawet go nie spisali

Posted by gazi on 14-05-2004 11:46:

Jedynym typem dresiarstwa jakie sie mnie czepia sa kontrolerzy biletow... napakowane polglowki nie widza ze pieczatka w legitymacji rozmazana, ale jak zaplacilbym kilka zlotych to nagle dostrzega ze jednak jest.
Teraz juz nie negocjuje tylko szybko oddalam sie w nieznanym kierunku.

Posted by alka on 14-05-2004 12:44:

Re: Bić czy nie bić ?#2

quote:
Napisane oryginalnie przez flip`Cali
dres aka dresiarz nie chce tu obrazac tej grupy bo zaraz ktos mi wyskoczy ze jestem nie obiektywny ale trzeba spojzec prawdzie w oczy ze Ci panowie nie ubieraja sie w dresiki addidasa czy nike ,ale w skory ( ktore wczesniej skroili )
a moze dostali na gwiazdke od mikolaja ??
quote:

Juz kiedys zakladalem topic o podobnym charakterze tzn tyczyl sie dresiarstwa ale i nie tylko ,tym razem chcialbym poruszyc sprawe ta doglebniej , tzn. ostatnie wydazenia daja duzo do myslenia coraz wiecej rozbojow pobic itd choc znalezlismy sie w UE nie czuje wielkiej roznicy w bezpieczenstwie nadal sa problemy z pewna grupa ludzi

- hmm ile jestesmy w UE 13 dni? co Ty myslales ,ze od razu 2 maja stahniemy sie krajem stoikow ?,
quote:
wezmy chociazby ostatnia Juwenalie
quote:
-sprawdziles w slowniku czy napewno dobrze napisales? pozatym jush jest o tym topic ...
pierdu pierdu pierdu

dobra kazdy zna ten temat przecie ... Cali moze zadzwon pod niebieska linie... ok "o niczym konkretnym w sumie" ale ile mozna... ??

How I'm killing you

Posted by Cali on 14-05-2004 12:51:

dresiara ;/

Posted by alka on 14-05-2004 12:56:

jak dresiarze ce****a sie tym, ze chodza ubrani na czarno,nosza glany i sluchaja metalu to owszem zaliczam sie do nich slodki chlopaczku ale wole jak mowia do mnie poprostu alka

How I'm killing you

Posted by [FPP]PaRoWa^^ on 14-05-2004 13:43:

Zaostrzyc kary juz na te najdrobniejsze przestepstwa i usprawnic system sadownictwa. Jezeli dres bedzie mial swiadomosc, ze moze realnie stracic rok, albo pare lat zycia, siedzac za kratkami za jeden w*******, to moze dla wlasnego dobra nie bedzie juz chodzil po miescie i nie **********l wszystkiego co sie rusza, a nie ma 3 paskow na spodniach.

Posted by Cali on 14-05-2004 14:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez alka
jak dresiarze ce****a sie tym, ze chodza ubrani na czarno,nosza glany i sluchaja metalu to owszem zaliczam sie do nich slodki chlopaczku ale wole jak mowia do mnie poprostu alka

Dziewyczno czego na mnie najejzdzasz wiekszosc osob sie zgadza zemna tylko tobie jakos nie pasi :F rozumiem kobiety w maja takie dni w miesiacu ,ale nie wyzywaj sie na mnie, masz przecierz psa

Posted by Infinite on 14-05-2004 14:45:

alka nie zasmiecaj dyskusji
jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie mow i poczekaj az ci cos madrego do glowy przyjdzie

Posted by rcube on 14-05-2004 15:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
Jedynym typem dresiarstwa jakie sie mnie czepia sa kontrolerzy biletow... napakowane polglowki nie widza ze pieczatka w legitymacji rozmazana, ale jak zaplacilbym kilka zlotych to nagle dostrzega ze jednak jest.

OMG A ja zapomnialem swoja podbic w pazdzierniku... i nadal mi sie do sekretariatu nie chce isc. Ale przed wakacjami trzeba wkoncu, wiadomo - tranport PKP

Posted by rcube on 14-05-2004 15:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
alka nie zasmiecaj dyskusji
jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie mow i poczekaj az ci cos madrego do glowy przyjdzie

LOL

Posted by Atari on 14-05-2004 16:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]PaRoWa^^
Zaostrzyc kary ...

wg mnie lepsza jest nieuchronnosc kary
a tego niema bo
1 napady to nic dziwnego i napadniety nie biegnie na policje
2 ... a jak jsuz dobiegnie na policje ( co sie zdaza po ciezzym pobicu/skrojeniu) to raczej trudno znalesc goscia z opisu "lysy w dresie adidasa" i policja za duzo nie moze/nie chce
mysle ze dobrym sposobem sa czeste patrole wtedy mozna szybko podbiec do policjanta i drania zlapac bo po kilku godz. sprawa staje sie coraz trudniejsza/niemozliwa do rozwiazania

Posted by driada on 14-05-2004 18:05:

upadek autorytetów obserwujemy w społeczeństwie, frekwencja na wyborach zawsze marna, ludzie nie wierzą sądom, policji, lekarzom, nikomu w ogóle... w takich warunkach o wiele łatwiej wprowadzać rządy gangów.trzeba być tylko odpowiednio twardym, mieć ze sobą kilkunastu kolesi, prać po mordach tych, co sie wychylają - i juz. jestes ustawiony. bo na policje nikt nie pójdzie. bo już nikt nie wierzy w jej skuteczność.
ja sie tego boję. że to się wymknie spod kontroli i sie nie da zapanować nad tym. kiedyś chroniłby mnie fakt, ze jestem kobietą. teraz kobiety też dostają. mogę wrócić z nocnego spaceru tak samo zmasakrowana jak facet, tylko dlatego, że nie miałam komórki, i nie mieli mi czego zabrać.
cała ta sytuacja dzisiaj przypomina coraz bardziej "mechaniczną pomarańczę"....

Posted by [FPP]Fausto on 14-05-2004 18:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]krzysiek

a mnie dresy juz sie z 2 lata nie czepiaja (odpukac).

To ja nawet wiem dlaczego... Jak cie odwiedzaja koledzy kalibru 2x2metry to jakos nie dziwne ze cie nikt nie zaczepia :J

Posted by Cali on 14-05-2004 18:54:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Fausto
To ja nawet wiem dlaczego... Jak cie odwiedzaja koledzy kalibru 2x2metry to jakos nie dziwne ze cie nikt nie zaczepia :J

bracia K. :>

Posted by LD on 14-05-2004 19:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez flip`Cali
dresiara ;/

miszczu teach me how to rozpoznac dresiarza

Posted by AlieneK on 14-05-2004 19:05:

Trzeba bić po pyskach i łamać paluchy.
Nie chce więcej, żeby 5ciu lamusów z nożem pod moim domem mnie chcialo okraść... i to tylko z komórki... burżuje :F

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:39.