FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12685)
Bić czy nie bić ?#2
dres aka dresiarz nie chce tu obrazac tej grupy bo zaraz ktos mi wyskoczy ze jestem nie obiektywny ale trzeba spojzec prawdzie w oczy ze Ci panowie nie ubieraja sie w dresiki addidasa czy nike ,ale w skory ( ktore wczesniej skroili ) spodnie dzinsowe itd. dobra niech to beda pseudo dresiarze !
Juz kiedys zakladalem topic o podobnym charakterze tzn tyczyl sie dresiarstwa ale i nie tylko ,tym razem chcialbym poruszyc sprawe ta doglebniej , tzn. ostatnie wydazenia daja duzo do myslenia coraz wiecej rozbojow pobic itd choc znalezlismy sie w UE nie czuje wielkiej roznicy w bezpieczenstwie nadal sa problemy z pewna grupa ludzi ,wezmy chociazby ostatnia Juwenalie gdzie zgina student bo jacys ( dresiaze , pseudokibice ) postanowli sie zabawic. I ten przypadek wcale nie jest odosobniony coraz wiecej mozna zauwazyc takich oto incydentow ,juz nie chodzi im tylko o skrojenie malolatow z zegarka czy komorki stali sie coraz bardziej pewni siebie juz nie pytaja "ktora jest godzina" lub "czy masz 2 zl" wala odrazu w gebe i tyle ,nie podejmuje sie zadnych krokow zeby przeciw dzialac temu ,gdyz albo policji sie nie chce interweniowac BO MA LEPSZE ZAJECIA lub z naszej obojetnosci na cudza krzywde ,coraz wiecej osob zauwaza w swoim otoczeniu coreaz wiecej ze tak powiem dresiarstwa ktore juz wcale sie nie ukrywa ze swoim zajeciem kradna nie tylko po godzinie 22.oo lecz w dzien w centrum przy ludziach stali sie bezkarni.
A co wy o tym myslicie ,ten problem nie dotyczy juz tylko Warszawy ale calej Polski
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Fausto
O odpowiedz zapytajmy experta...
a ja kiedys juz zakladalem topic w ktorym chcialem wyjasnic zasady bezpiecznego poruszania sie po ulicy, reagowania na sytuacje zagrozenia i odpierania atakow. wtedy jednak tylko sie smieliscie, jednak jak widac problem wcale nie maleje ale nasila sie i wraca do nas jak bumerang.
a ja kiedys juz zakladalem topic w ktorym chcialem wyjasnic zasady bezpiecznego poruszania sie po ulicy, reagowania na sytuacje zagrozenia i odpierania atakow. wtedy jednak tylko sie smieliscie, jednak jak widac problem wcale nie maleje ale nasila sie i wraca do nas jak bumerang.
Re: Bić czy nie bić ?#2
quote:
Napisane oryginalnie przez flip`Cali ...nie podejmuje sie zadnych krokow zeby przeciw dzialac temu ,gdyz albo policji sie nie chce interweniowac BO MA LEPSZE ZAJECIA lub z naszej obojetnosci na cudza krzywde...[/B]
ja sobie z tydzien temu wracam z uczelni a tu pod blokiem 5ciu typa napierdala jakis 2ch gosci. przechodze sobie kulturalnie, jakby nigdy nic, patrze a tu moj brat wsrod tej piatki. okazalo sie ze chcieli go skroic z kurtki adaska i akurat to widzial jego kolega palacy na balkonie.
a mnie dresy juz sie z 2 lata nie czepiaja (odpukac).
quote:
a mnie dresy juz sie z 2 lata nie czepiaja.
traktowac obojetnie... na wiekszosc nei reaguja ... poprostu oleja.. a jak agresywni to nie wiem.. siakos nie bylem w takiej sytuacji.. jak raz bylem to nie bylem w stanie zareagowac [nawalony w 3 dupy szedlem]
ale ogolnie to ukroocic ich samowolke...
Ja tam jestem za organizowaniem grup szybkiego reagownia
Zebrac grupe znajomych ktoorzy znaja sie na rzeczy i spooscic im w******* albo wylapywac pojedynczo(wtedy tak nie kozacza juz) i przeprowadzic proces resocjalizacji
Trzeba... zawiazac koalicje punkowa i rozpierdolic szeregi wroga. Kiedy sukces zostanie osiagniety i kazdy jeden skurwiel zostanie zanihilowany, upic sie prytem w znak solidarnosci wolnosciowej. Po czym nalezy rozwiazac swoj klub "dobrego obywatela" na rzecz niekonczacego sie obalania kolejnych litrow porzeczkowego (na ten przyklad) trunku.
A tak na serio to biernym byc, nadstawiac drugi policzek i kupowac lepsze komorki. Rola dziwki w spoleczenstwie nie jest zla...
Re: Re: Bić czy nie bić ?#2
quote:
Napisane oryginalnie przez d4
Nie do końca tak jest z tą Policją jak mówisz. Nie pałują bo potem "każdy spałowany" to kochany synek mamusi, on tylko tak wygląda, jest dobrym dzieciakiem, tylko pracy nie ma i dlatego przed blokiem stoi.
"Wysoki Sądzie! Powtarzam, nie uwierzę,
że mój młodszy syn, choć narkotyków sam nie bierze
Sprzedaje je w mieście ludziom bardzo młodym
Przecież kiedyś wygrał w ping-ponga zawody!"
Jedynym typem dresiarstwa jakie sie mnie czepia sa kontrolerzy biletow... napakowane polglowki nie widza ze pieczatka w legitymacji rozmazana, ale jak zaplacilbym kilka zlotych to nagle dostrzega ze jednak jest.
Teraz juz nie negocjuje tylko szybko oddalam sie w nieznanym kierunku.
Re: Bić czy nie bić ?#2
quote:a moze dostali na gwiazdke od mikolaja ??
Napisane oryginalnie przez flip`Cali
dres aka dresiarz nie chce tu obrazac tej grupy bo zaraz ktos mi wyskoczy ze jestem nie obiektywny ale trzeba spojzec prawdzie w oczy ze Ci panowie nie ubieraja sie w dresiki addidasa czy nike ,ale w skory ( ktore wczesniej skroili )
quote:
Juz kiedys zakladalem topic o podobnym charakterze tzn tyczyl sie dresiarstwa ale i nie tylko ,tym razem chcialbym poruszyc sprawe ta doglebniej , tzn. ostatnie wydazenia daja duzo do myslenia coraz wiecej rozbojow pobic itd choc znalezlismy sie w UE nie czuje wielkiej roznicy w bezpieczenstwie nadal sa problemy z pewna grupa ludzi
quote:
wezmy chociazby ostatnia Juwenalie
quote:pierdu pierdu pierdu
-sprawdziles w slowniku czy napewno dobrze napisales? pozatym jush jest o tym topic ...
How I'm killing you
dresiara ;/
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you
Zaostrzyc kary juz na te najdrobniejsze przestepstwa i usprawnic system sadownictwa. Jezeli dres bedzie mial swiadomosc, ze moze realnie stracic rok, albo pare lat zycia, siedzac za kratkami za jeden w*******, to moze dla wlasnego dobra nie bedzie juz chodzil po miescie i nie **********l wszystkiego co sie rusza, a nie ma 3 paskow na spodniach.
Świec płomienie próżno się złocą... nie skrzypną drzwi...
quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
Jedynym typem dresiarstwa jakie sie mnie czepia sa kontrolerzy biletow... napakowane polglowki nie widza ze pieczatka w legitymacji rozmazana, ale jak zaplacilbym kilka zlotych to nagle dostrzega ze jednak jest.
quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
alka nie zasmiecaj dyskusji
jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie mow i poczekaj az ci cos madrego do glowy przyjdzie
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]PaRoWa^^
Zaostrzyc kary ...
upadek autorytetów obserwujemy w społeczeństwie, frekwencja na wyborach zawsze marna, ludzie nie wierzą sądom, policji, lekarzom, nikomu w ogóle... w takich warunkach o wiele łatwiej wprowadzać rządy gangów.trzeba być tylko odpowiednio twardym, mieć ze sobą kilkunastu kolesi, prać po mordach tych, co sie wychylają - i juz. jestes ustawiony. bo na policje nikt nie pójdzie. bo już nikt nie wierzy w jej skuteczność.
ja sie tego boję. że to się wymknie spod kontroli i sie nie da zapanować nad tym. kiedyś chroniłby mnie fakt, ze jestem kobietą. teraz kobiety też dostają. mogę wrócić z nocnego spaceru tak samo zmasakrowana jak facet, tylko dlatego, że nie miałam komórki, i nie mieli mi czego zabrać.
cała ta sytuacja dzisiaj przypomina coraz bardziej "mechaniczną pomarańczę"....
a mnie dresy juz sie z 2 lata nie czepiaja (odpukac).
To ja nawet wiem dlaczego... Jak cie odwiedzaja koledzy kalibru 2x2metry to jakos nie dziwne ze cie nikt nie zaczepia :J
Trzeba bić po pyskach i łamać paluchy.
Nie chce więcej, żeby 5ciu lamusów z nożem pod moim domem mnie chcialo okraść... i to tylko z komórki... burżuje :F
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:39.