FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=94)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13299)

Posted by Kpt.Fred on 11-10-2004 12:37:

Smile Techniki strzelania

Byc moze te pytania pojawily sie juz na forum, ale ze jestem nowy chcialbym je jednak zadac. dotycza one technik strzelania, rozumiem ze nie kazdy chce sie nimi dzielic ale byc moze znajda sie jacys ludzie ktorzy chetnie o tym podyskutuja,

1. Jak celowac z thompsona i innych mg? czy celowac w dol(w miare w nogi) i czekac az odrzut podniesie lufe czy tez starac sie celowac w miare w glowe i sciagac mysze do dolu?Szczegolnie jezeli walka jest bardzo blisko?

2. W razie walki jeden na jeden, czy klasc sie czy tez starac sie biegac na boki?Co wg was jest bardziej skuteczne?

3. Jak radzic sobie z brakiem celownika,(rysujecie sobie kropki na ekranie?) z tego co wiem uzywanie jakichkolwiek celownikow jest cheaterstwem.

generalnie jakie techniki strzelania stosowac z poszczegolnych broni?Jakie sa wasze sposoby?

Posted by [FPP]Totek on 11-10-2004 14:50:

Ja polecam strzelanie kr�tkimi seriami z thopmsona. (oko�o 2-3 naboje i przerwa kr�ci�tka). Je�lic hodzi o walk� 1v1 to najlepiej jest si� rusza�, chyba, �e przeciwnik nas nie wiodzia to wtedy k�adziemy sie i przycelowujemy. A je�li chodzi o brak celownika to co� masz nie tak z gr� gdy� ja mam celownik

Posted by bait on 11-10-2004 14:57:

quote:
Napisane oryginalnie przez totek
JA je�li chodzi o brak celownika to co� masz nie tak z gr� gdy� ja mam celownik

Nie, to mo�na zmienia� w Opcjach

Posted by Cpl.Spider on 11-10-2004 21:11:

Multiplayer options

wchodzisz w Multiplayer options i ustawiasz YES w Draw Crosshair i ju� masz celownik, chyba �e admin serwera ustawi� �e wszyscy nie maj� celownika i wtedy trzeba celowa� ze szczerbinki czy te� muszki

Posted by Kpt.Fred on 12-10-2004 10:01:

ech, z celownikiem chodzilo mi o to ze jest pusty w srodku i troche ciezko czyms takim dokladnie przycelowac

Posted by Hoolo_Duck on 12-10-2004 10:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez Kpt.Fred
ech, z celownikiem chodzilo mi o to ze jest pusty w srodku i troche ciezko czyms takim dokladnie przycelowac

Celownik robi sie pusty kiedy nawala sie z giwery jak oblakany
Aby zminimalizowac efekt trzeba strzelac krtokimi seriami jak napisano wczesniej.
A i nie wiem czy PB nie kopie za zbytnie grzebanie przy celowniku w pliku configuracyjnym (mam nadzieje ,ze tak

Posted by bait on 14-10-2004 08:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez Kpt.Fred

W takim wypadku to strzelam krutkimi seriami (tak jak totek) No chyba �e jest 1v1 i jeste�my blisko siebie, to ju� inna sprawa

Posted by ognisty on 24-10-2004 16:20:

po 1. strzelaj by zabi�
po 2. chowaj sie by nie zgin��

podstawowe 2 zasady

...kompania braci

Posted by MatSan on 26-10-2004 13:30:

Lecz je�li jeste� sniperem to nie chowaj sie za d�ugo w jednym miejscu.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:59.