FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=109)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13371)
Serwery
Póki co w Polsce brak serwerów (a przynajmniej tak pokazuje TASE), więc musimy się zadowolić zagranicznymi.
Na jakich serwerach gracie i jakie możecie polecić?
Ja mam w sumie trzy preferowane, choć ze względu na to, że serv potrafi wykopać podczas zmiany mapy, biegam na co się da - ale na tych trzech w sumie najrzadziej mam problemy z jakże widowiskowym w BF lagiem
*GER*Galactic Battle - 80.86.187.36:3658
jolt.co.uk - Battlefront:1 - 213.208.119.138:3658
43thStarWarsBattlefront - 217.172.189.59:3658
Sytuacja z serwerami powinna sie poprawic po wydaniu serwa pod linuxa i spatchowaniu przegladarki, poki co te serwy, ktore wymieniles i klika innych w miare nadaja sie do gry, jest to jednak wciaz malo jak na nowa gre MP :/.
UWAGA: W tym topicu prosze podawać wszelkie polskie serwery, ktore chcecie zobaczyc wylistowane na stronie
Dzisiaj widziałem już pierwszy Polski serwer Battlefronta o nazwie V3T Stronghold. Niestety zniknał dzisiaj po południu. Jak pojawi się znowu podam IP
quote:
Napisane oryginalnie przez BK-505
Dzisiaj widziałem już pierwszy Polski serwer Battlefronta o nazwie V3T Stronghold. Niestety zniknał dzisiaj po południu. Jak pojawi się znowu podam IP![]()
Snail a czy ten serwer bedzie stały i czy V3t bedzie grało już przez dłuższy okres w BF czy jak w JA po paru miechach znowu sie na cos innego przerzuci :>??
A swoja droga to przydalibyci sie sponsorzy na wiecej serverow niz jeden :/ ale o to jak wiadomo dosc trudno -_- ale jeden server to malo jak na 48 mln ludzi w Polsce ale moze nie wiele jeszcze gireke zakupilo (kub zassalo i znalazlo cd keye odpowiednie) :>
Niom chodzi o to żeby jakaś telewizja kablowa czy duzy portal jak np. WP czy TENbit postawił jakiś dobry szybki serwerek . Ale narazie nie ma co marzyć bo po piwerwsze nie ma wersji linuxowej serwera ,po drugie kod sieciowy jest narazie w opłakanym stanie, a po trzecie sponsorom musi sie opłacać stawiac reklame ;d
Czyli morał taki ze:rozbudowujemy scene, czekamy na patcha i server od pandemic studios, a na koniec molestujemy setkami maili potencjalnych sponsorów ;d
Co sie tyczy sponsorow jest pare portali ktore stawiaja servy wzamian za reklame w JA np UF ma server Leet.pl czy ktos tam ma game.net ale praca z nimi to udreka. Ale prawdziwa sztuka jest wogole zalatwinie czegos takiego:p no coz... nie ma lekko
"Life is cheap, especially main"
V3T SH stoi juz na patchu 1.1
server zostal zupdatowany do ver 1.11 (wsparcie dla mapki z jabba)
i zostala tez zmieniona nazwa na: FPS_powered_by_V3T_StrongHold | 62.87.169.2:3658
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:46.