FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=94)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13454)

Posted by Balchatrock on 15-11-2004 10:07:

NIe moge uruchomić CALL of Duty Deluxe Edition pleas pomocy !!!

Kupiłem CALL of Duty Deluxe Edition czyli podstawka + dodatek.
Instalacja przeszła pięknie, ale gdy próbuje uruchomic grę pojawia sie komunikat:"Wykryto emulator napędów CD/DVD. Wyłącz proszę emulator i ponownie uruchom grę. Nie mam żadnego emulatora !!! o co chodzi !!!
Pomóżcie. Oczywiście dystrybutor czyli LEM nie odpowiada na maila, a telefonu żadnego nie podali.

Posted by Gajos.pl on 15-11-2004 12:34:

a nie używałeś czasem demon toola?

Posted by Balchatrock on 15-11-2004 12:54:

quote:
Napisane oryginalnie przez Gajos.pl
a nie używałeś czasem demon toola?

Nawet nie wiem co to jest. NIe nic takiego nie mam zainstalowane

Posted by Gajos.pl on 15-11-2004 14:10:

To chyba musi ci pomóc ktoś mądrzejszy niż ja jestem w tej kwestii. Bo nic wiecej do głowy mi nie przychodzi.

Posted by Axar on 15-11-2004 15:10:

A masz moze nagrywarke i korzystasz z programu alcohol 120 ?
Bo jak ten soft instalujesz to on tworzy nowy virtualny naped.

btw.CZy Call of duty pójdzie na karcie riva tnt 32 mb ?

Posted by Rafael on 15-11-2004 16:12:

Ja jak miałem Deamona i Clone CD to też mi nie chodził Deluxe...musiałem dopiero przeinstalować go i za każdym razem wyłączać emulacje i CCD'ka. Teraz po reinstalce nie mam żadnych takich pierdółek i CoD myka aż miło.

Posted by Balchatrock on 15-11-2004 16:15:

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez DeRaph
Ja jak miałem Deamona i Clone CD to też mi nie chodził Deluxe...musiałem dopiero przeinstalować go i za każdym razem wyłączać emulacje i CCD'ka. Teraz po reinstalce nie mam żadnych takich pierdółek i CoD myka aż miło. [/QUO
Ja nie mam clone Cd, odinstalowałem, wyłączałeś CD?
Ja mam nagrywarke DVD i Nagrywarke CD

Posted by Balchatrock on 15-11-2004 16:20:

A najbardziej wkur.... jest to że gdybym wgrał cracka to pewnie wszystko by działało. ALE ku... mać nie po to kupuje oryginał żeby grać na piracie

Posted by [FPP]Totek on 15-11-2004 19:42:

A weź wgrywaj cracka, ja tez mam oryginalną wrsje ale na Singleplayer cracka wgrywa bo szkoda mi niszczyc cd z grą. A ważny jest cd-key, a nie czy ma się cracka czy nie. bo przez neta mozna grać bez problemu na cracku i oryginalnym cd-key'u...

Posted by Rafael on 15-11-2004 19:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez Balchatrock
[QUOTE]Napisane oryginalnie przez DeRaph
Ja jak miałem Deamona i Clone CD to też mi nie chodził Deluxe...musiałem dopiero przeinstalować go i za każdym razem wyłączać emulacje i CCD'ka. Teraz po reinstalce nie mam żadnych takich pierdółek i CoD myka aż miło. [/QUO
Ja nie mam clone Cd, odinstalowałem, wyłączałeś CD?
Ja mam nagrywarke DVD i Nagrywarke CD

Owszem, wyłączyłem też emulacje napędów. Ostatecznie został mi tylko jedyny, prawdziwy napęd i wszystko działa. Ale chyba podobny problem był z Sims 2 i dotyczył również Clone CD.

Posted by Eddy on 15-11-2004 20:22:

Talking

dokładnie to bylo w sims 2 ja odinstalowalem clone cd i WYWALIŁEM Z REJESTRU dopiero poszło tak bedzie i z tym.
(instrukcja dla ulomnych) Jak wywalic z rejestru::

Start -> Uruchom -> wpisujesz Regedit nastepnie pojawi Ci sie okienko. W nim musisz skasowac pliki ktore znajduja sie w tych kluczach.

HKEY_CURRENT_USER\Software\SlySoft\

HKEY_CURRENT_USER\Software\Elaborate Bytes\

JAK NIE POJDZIE TO JUZ NIE WIEM CO

www.sfh.kom.pl

Posted by Balchatrock on 16-11-2004 13:23:

Działa . W I E L K I E D Z I Ę K I

Posted by ognisty on 16-11-2004 20:48:

a które programy wykrywa CoD? Clone to juz wiemy, a co z Daemonem, Alkoholem, Virtual cd ?

...kompania braci

Posted by Gajos.pl on 17-11-2004 07:26:

Deamon bedzie robił problemy chyba tylko wtedy gdy najpierw miałeś pirata i zrobiłeś sobie wirtualny obraz płyty a w napędzie jest oryginał to może być taki efekt. Ale pewności nie mam. Czy ktoś może wie czy dobrze to wymyśliłem czy z deamonem jest inaczej?

Posted by Cpl.Spider on 17-11-2004 13:06:

Ja tam mam i alkohola i Clona i Demona wgranego i mi chula. Z tym że ja nie mam Delux tylko normalną wersje

Posted by Rafael on 17-11-2004 17:45:

No właśnie...a ten problem jest akurat na Deluxe (a dokładniej UO). Ja na podstawowym angielskim CoDzie też nie miałem problemów, ale dopiero na Deluxie się przejechałem i musiałem pomieszać troche w VCD'kach

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:17.