FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13878)

Posted by t0d on 16-02-2005 20:04:

ceny waszych stałek

jak wam sie zmieniaja (jezeli w ogóle) ceny stałych łącz po 1 marca 2005 (wprowadzenie 22% stawki Value Added Tax)

gdzies czytalem ze tp sa podnosi, chello tez - upc to samo. prawda?

musze sie pochwalic ze moj ISP (Toy@ .net) nie zmienia cen a ponadto w grudniu przysle za free fakturki tak by mozna bylo sobie odliczyc to od podstawy opodatkowania

jak u was?

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Posted by [FPP]glan on 16-02-2005 20:12:

http://osk.pl/index.cgi?pg=*|Oferta&wtitle=Oferta

^ tak sie zmienia... niby za ta sama cene mam 2 razy wiekszy upload ale 2 mniejszy download.. chyba ze wezme symetrzyncze i kijowka ceny z uja wziete

Posted by insmac*1337 on 16-02-2005 21:22:

Nie chce mi sie sprawdzac, czy TP planuje podwyzki na neoplus

Posted by johny_blaze on 16-02-2005 21:41:

heheh ja mam cały czas modem, ale na szczęście jedyne co mnie ogranicza to 150h w miesiącu no i oczywiście zatory na laczach, nie płace w ogóle bo mój ojciec był wojakiem i korzystamy z ich linii

Posted by Lucas on 17-02-2005 07:14:

Ja mam 59 zl/mies.

Co do VATu - jak zrobili to, ze koncozwy nie placi (czyt. provider ma w dupe) to moj provider wzial to na siebie... Czy teraz tak bedzie... Powinnien zostawic cene - bo vat znowu moze osbie odliczac...

Posted by bizonek on 17-02-2005 08:48:

u mnie doliczają te 22%, ale download wzrasta dwa razy

Posted by insmac*1337 on 17-02-2005 10:07:

Kto pierwszy wyjedzie z "bo to Polska, za granica maja net za darmo i 50x szybszy"

Posted by [FPP]Shooler on 17-02-2005 15:38:

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
Kto pierwszy wyjedzie z "bo to Polska, za granica maja net za darmo i 50x szybszy"

Idz sie polansowac po miescie

Posted by G.mbit on 18-02-2005 02:01:

Talking Re Re Kum Kum :P

Hmm ... kolega u którego płacę za net (DSL by TPSA) nic nie wspominał o podwyżce. Tak więc na razie się nie martwię.

Posted by oxygen on 20-02-2005 05:55:

cos ci sie pomylilo

cena chello idzie w dol (jednak doliczaja 22% vatu wiec wychodzi mniej wiecej tyle ile bylo), a samo chello ponownie przyspiesza...fakturki dostaje co miesiac od 3 lat

Niektóre osoby dostały już razem z fakturą ulotkę, że chello znowu przyspieszy. Jak informuje UPC, przyspieszenie nastąpi między lutym a majem 2005 roku.
Można się jedynie spodziewać, że przyspieszenie (tak jak ostatnio) rozpocznie się od chello plus, a po kilku kolejnych miesiącach zakończy na chello light.
Nowe prędkości jakie będą obowiązywały (po przyspieszeniu), to:
chello light - 1024kbps
chello classic - 2048kbps
chello plus - 4096kbps
Nowością będzie pakiet: chello easy, którego prędkość wyniesie 256/64kbps. Nieoficjalnie wiadomo, że limit dla chello easy prawdopodobnie wyniesie 7GB.
W pozostałych pakietach wartość limitu nie ulegnie zmianie.

Ale to jest to pierwsze przyspieszenie.
Przyspieszy również... cena!
Nowe kwoty opłat miesięcznych (nie obejmują opłat za TV):
chello easy: 59zł
chello light: 84zł
chello classic: 119zł
chello plus: 199zł

zrodlo: http://chellopl.one.pl

cheers

Posted by t0d on 20-02-2005 15:20:

chodzilo mi o doliczanie do ceny VAT'u - czyli sie nie pomylilem - na wirtualnemedia.pl nie bylo nic napisanego o zmienie oferty

tak przy okazji: ile wynosza te limity dla light, classic i plus?

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Posted by rcube on 20-02-2005 15:46:

t0d: nieskumales
Ceny zmienili tak zeby vat nie wplynal na cene koncowa. Dodatkowo dochodzi cena za TV. Prawda jest taka ze w UPC (chello) kazdy placi inaczej bo sa promocje (ja place cene promocyjna od 3 lat ktora miala byc tylko przez dwa miesiace i prozno takiej szukac w cenniku ) , obnizki, podwyzki, pakiety, srety, rozne umowy, lokalki itp itd Dodatkowo mozna sie targowac (serio )

Przy okazji przyspiesza upload dla plusa (512 kbps) oraz dla classica (384 kbps). A limit na download to kolejno: 50GB, 25 GB, 15GB oraz 7,5 GB.

Posted by Lucas on 20-02-2005 15:54:

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube

Prawda jest taka ze w UPC (chello) kazdy placi inaczej bo sa promocje (ja place cene promocyjna od 3 lat ktora miala byc tylko przez dwa miesiace i prozno takiej szukac w cenniku ) , obnizki, podwyzki, pakiety, srety, rozne umowy, lokalki itp itd Dodatkowo mozna sie targowac (serio )

Divide et empera - tak zeby ludzie nie podskakiwali ;p

Posted by t0d on 20-02-2005 18:31:

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
t0d: nieskumales

skumalem za pierwszym razem chodzi o sam fakt doliczenia vat'u - ja tak nie mam i cena mi sie nie zmienia

Posted by Lucas on 20-02-2005 20:27:

Ogolnie to

U mnie nasz osiedlowy skurwiel (czyt. operator) wykorzysta niby doliczanie vatu (bo teraz sam go moze odliczyc) do podwyzki cen :/

Posted by oxygen on 21-02-2005 05:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
skumalem za pierwszym razem chodzi o sam fakt doliczenia vat'u - ja tak nie mam i cena mi sie nie zmienia

wszystko zalezy od punktu widzenia hehe
na jedno wychodzi
tylko ten operator powiedzial inaczej a ten inaczej ;>
moze tobie zrobili tak samo jak w chello, tylko sie tym nie pochwalili.

Posted by t0d on 21-02-2005 07:46:

zobacze jak przysla fakturki

Posted by insmac*1337 on 21-02-2005 08:07:

Ja nie narzekam...i tak siec dziala mi 300% lepiej niz za kadencji jasnie wielmoznego poprzedniego ISP

I w zasadzie to co mam [1mbps] to 120% tego co potrzebuje...absolutnie nigdy nie zdazylo sie, zebym sie zdenerwowal w rodzaju "*****...czemu to tak sie wlecze"

Jedyna wada to cena...

Ta ja wiem ze nisko upadlem....

Posted by bizonek on 21-02-2005 11:00:

a ja chce 100Mbps do domku

Posted by Lucas on 23-02-2005 02:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
a ja chce 100Mbps do domku

Mi wystaczy jeden...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:06.