FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13883)
Nagrywarka DVD
Na dniach zamierzam kupic cacko do smazenie durzych srebnych krazkow. Grill odpada Wybralem wypalare DVD
Pytanie jaka ?
Moge przeznaczyc na to ~300 zeta ale nie chce przeplacac
Co sadzicie o Nec 3520A ?
Styknie ?
Moze cos lepszego ?
I jakie odrazu plytki kupic ? + czy - i jakiej firmy ?
A i jaka DVDRW ?
Z Gory Wielkie Calusy za odpowiedzi
PS.
Wiem ze jest dzial Hardware ale tam chyba malo osob zaglada No ale jesli przeszkadza ten topic tutaj to niech jakis admin go przeniesie bo nie widze tutaj moderatorow
i chyba niedlugo sie przesiadam na sony + x8
ja mam liteon'a od jakiegos czasu i nie narzekam chyba nawet ani razu nie zwalila mi plyty
kupujac wybieralem wlasnie pomiedzy neciem i liteonem, kolo z MM polecal wlasnie ta 2 ale wiadomo jak to jest ze specjalistami z hipermarketow a zdecydowalo to z moja nagrywarka dostalem oryginalnego nero :> a nec byl w oemie
z plytkami bywa roznie bo przeciez nie kazde urzadzenie odtwarza i + i - ale zdaje sie ze wiekszosc ma w standardzie te dodatnie ;p
NEC jest ok.
a co do - to jako� wole + ;> bo nigdy nie zjeba�o p�ytki
Dla wszystkich :*
Lucas, podaj argumenty dlaczego Liteon i jaki model Z taka postawa jak Twoja w poscie to ja bede omijal LG szerokim lukiem do konca zycie poniewaz mam uraz do tej firmy
(bo kiedys mialem ich ferelna serie napedow CD)
Acha, plytki mam kupic DVD+ ? A RW tez polecacie + ?
Czyli minusy to lipa ?
(bo kiedys mialem ich ferelna serie napedow CD)
Acha, plytki mam kupic DVD+ ? A RW tez polecacie + ?
Czyli minusy to lipa ?![]()
Napisane oryginalnie przez rcube
Ale lipaTo ja juz nie wiem co kupic
![]()
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
sranie w banie lucas.
korzystam z napedu ostro obie nagrywary mam lg i chodza bezblednie. wiec wez prezstan co chwila wywalac takie *******y![]()
Napisane oryginalnie przez Lucas
Ale napisz ile z niej korzystasz...
quote:
naped combo: 1,5 roku
nagrywara dvd: 7 miesiecy
no niekoniecznie. zapomnialem o jeszcze jednym napedzie lg. u siostry.... moja stara nagrywara.. 4 lata. dziala. wiec cos twoja teoria z dupy wzieta...
sluchaj nie mowie ze mam jeden naped dzialajacy.. mam 3. siostra nagrywa troche mniej ode mnie, ale wczesniej naped ten byl u mnie w kompie. wiec troche wypalil plyt zanim do siostry polazl. zreszta nie jestem jedyny ktoremu napedy lg dzialaja. mam troche osob w sieci, blazoq tez na swoja nagryware lg nie narzeka. masz racje.. lepiej prowadzic ta dyskusje o napedach lg nie majac stycznosci z takowym...
quote:
sluchaj nie mowie ze mam jeden naped dzialajacy.. mam 3. siostra nagrywa troche mniej ode mnie, ale wczesniej naped ten byl u mnie w kompie. wiec troche wypalil plyt zanim do siostry polazl. zreszta nie jestem jedyny ktoremu napedy lg dzialaja. mam troche osob w sieci, blazoq tez na swoja nagryware lg nie narzeka. masz racje.. lepiej prowadzic ta dyskusje o napedach lg nie majac stycznosci z takowym...
A to ze LG jest dupne - nie wnioskuje z tego, ze tu i tam popsuly sie 3, czy 4 napedy. To jest logiczne rozmumowanie. Jezeli naped A, B i C kosztuje 100 zl, a LG 90 zl. To co to oznacza? LG ma lepasza wydajnosc?? Bardziej gnoi pracownikow?? Nie - robily to takie same fabryki! Gdzie jest haczyk?? Uzyli tanszych czesci. I to nie uzyli bezmyslnie - tylko wyliczyli, ze napedy zaczna dzialac wadliwie co najmniej po roku, dwoch. To jest ekonomia.
Nec tez jest tanszy od LG ale kupie NecaNa cdrinfo ludzie glownie Nec'a 3520A polecaja a na wypalarki DVD Liteona niby narzekaja ze nie takie dobre jak wypalary CD (ktora sam mam tej firmy
)
![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Fajnie przekracasz, wpierw piszesz ze jak cos jest tansze to jest gorsze. A teraz piszesz o czyms innym byle tylko udupic LG (sam nie szanuje tej firmy ale sa pewne granice).
Powiem tylko ze w kazdym niemal sklepie w Polsce nagrywarki DVD firmy LG sa drozsze od nagrywarek DVD Liteon a Twoj Ad1 to offtopic w tej dyskusji![]()
Ktostam napomknal o naprawie - "nie oplaca sie, kup pan nowy". Lucas chyba. Racja - cala Polska. U mnie tak bylo z autem - kwestia z******* czesci w desce rozdzielczej, pojechalismy do jednego zakladu - 3000 zl za naprawe albo raczej wymiane tego, co bylo zwalone - no to wiadomo, olewamy i jedziemy do nastepnego - i tam zrobili bez ******* za 100 zl.
To samo jest w innych rzeczach elektronicznych - najprosciej tak powiedziec "kup pan nowy" - ostatnio z aparatem mialem podobne historie. Wkurzylem sie i zamiast 300 zl naprawilem sam.
To taki offtopic troche...ku przestrodze
quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
To taki offtopic troche...ku przestrodze
To mnie mozecie doliczyc do szczesliwych uzytkownikow LG. Naped CD-ROM (CRD-8320B) uzywalem przez 3-4 lata do czasu wymiany na DVD-ROM. A LG GSA-4120B kupilem w sierpniu ubieglego roku. Nie sprzedaje plyt na targu, ale swoje wypalam i jak na razie zadnych problemow. Zreszta jak na swoj czas to byla jedna z lepszych nagrywarek pod wzgledem ceny i jakosci.
A takie zakladanie, ze jedna firma robi gorszy sprzet od drugiej to o kant dupy otluc. Wystarcza mi smieszne klotnie NVIDIA VS ATI.
dzieki deimoss. wkoncu ktos mnie poparl.
lucas poprostu teraz jestes uprzedzony do marki i *******isz farmazony
tak samo niby wszyscy psiocza na matizy.. bo sie psuja, bo same klopoty itp itd.. auto jak auto, wazne ze dziala i nie czeba zapier#@$ tramwajami
quote:
lucas poprostu teraz jestes uprzedzony do marki i *******isz farmazony![]()
tak samo niby wszyscy psiocza na matizy..bo sie psuja, bo same klopoty itp itd.. auto jak auto, wazne ze dziala i nie czeba zapier#@$ tramwajami
![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:04.