FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13938)
Nowa matura - polski
Tak wiem, ten temat staje sie juz nudny ale musze o to zapytac bo wiem ze na boardzie jakies 10 osob w tym roku podobnie jak ja ma zasrana mature...
Otoz szukam opracowanego juz przez kogos (tak, jestem nygusem i dobrze mi z tym) tematu na ustna mature z polskiego - wybralem temat gramatyczny, o neologizmach wiec znalezienie czegokolwiek w sieci jest jeszcze trudniejsze...
Ale moze znacie jakies dobre site'y z gotowymi prezentacjami na nowa mature? Jakos na google nic konkretnego nie moge znalezc, ewentualnie znacie kogos kto za drobna oplata wykonuje takie uslugi?
Chetnie naucze sie tego i przedstawie komisji, nie widzi mi sie tylko opracowywanie tego w domu
Jakies sugestie?
a) Po co wybierales temat o ktorym nie masz zielonego pojecia?
b) Za pozno pytasz.
c) Kup gazete i poprzegladaj ogloszenia.
d) Po co w ogole zdawac mature?
e) Nie mam wiecej sugestii...
quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
a) Po co wybierales temat o ktorym nie masz zielonego pojecia?
b) Za pozno pytasz.
c) Kup gazete i poprzegladaj ogloszenia.
d) Po co w ogole zdawac mature?
e) Nie mam wiecej sugestii...
Heheh Majes doniose na Ciebie w szkole
Heheh Majes doniose na Ciebie w szkole![]()
Napisane oryginalnie przez [FPP]Mika
Heheh Majes doniose na Ciebie w szkole![]()
lol, cpales cos?
to pomoze mi ktos czy nie?
quote:
Napisane oryginalnie przez majes
to pomoze mi ktos czy nie?![]()
No stary, sam sobie wziales przerabany temat to teraz cierp... Trza bylo sobie wybrac cos z interpretacji jakis ksiazek, najlepiej takich, ktore juz przeczytales i nie musialbys sie z niczym meczyc. Mogles sie tez obudzisz dwa tyg temu i jeszcze ewentualnie zmienic temat. A teraz to juz za pozno
nie rozumiecie jednej rzeczy - otoz ja ze swojego tematu jestem bardzo zadowolony i wcale nie zmienilbym go na zaden inny... czuje sie w nim mocny i takie tam - sek w tym ze nie chce mi sie go opracowywac i chetnie zaplace komus zeby zrobil to za mnie - teraz rozumiecie?
pytam tu bo wiem ze sporo osob z board'a ma mature w tym roku i myslalem ze jest tu wiecej nygusow z podobnym problemem i ktos mi pomoze - coz, myslilem sie...
miki sie pytaj
ugh ja mam swoja prace do napisania i tak mi za duzo ;d aczkolwiek temacik bardziej przystepny bo: Literatura Fantasy nowy gatunek czy odmiana science Fiction. Om�w na wybranych dzie�ach ;D No poprostu cud miod temat ale cholerka tez czasu zzera. Wiec ja to raczej nie jestem wstanie
myslalem bardziej o jakiejs studentce na 4 roku ewentualnie nauczycielce dorabiajacej wlasnie w ten sposob![]()
3 lata temu mialem prace o zapo�yczeniach w j�zyku polskim - a to ma sie nijak do twojego tematu (buahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahah)
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
omg jaki wybredny... co do wzrostu/koloru wlosow/miejsca zamieszkania tez takie wymagania masz?![]()
To zamykamy...
quote:
dzizas to chyba jasne ze jesli mam placic to komus kto zrobi to profesjonalnie a nie tak samo jak ja...
przestnacie sie przypierdalac tylko sprobujcie pomoc albo zamknijcie topic jesli nie macie nic do powiedzenia...
dzieki za dobre checi
ja swoj� prace napisa�em na podstawie kilku grubszych s�ownik�w j�zyka polskiego, plus pare opracowa� z neta i tyle...to wcale nie jest takie trudne jak si� wydaje, wystarczy usi��� dwa trzy dni i troche popracowa�, moj temat to satyra jako spos�b prezentacji problem�w spo�ecznych na wybranych przyk�adach literackich, zaw�y�em sobie do tw�rczo�ci Krasickiego...i ma�e piwko...zobaczymy jak oceni�
dzisiaj wyhaczy�em dobr� stronk�, oce� sobie
http://www.sciagawa.pl/p/11.html
dzizas to chyba jasne ze jesli mam placic to komus kto zrobi to profesjonalnie a nie tak samo jak ja...
1) Samemu. Bez przesady, to jest o ile dobrze sie orientuje 15 minut gadania, chociazby skaly sraly, wyklad to nie bedzie. Kilka dni roboty i masz sprawe zalatwiona. Idziesz do biblioteki, szukasz literatury przedmiotu i wio...
2) Prosisz o przysluge, ale na boardzie to raczej nie licz na pomoc...
2) Prosisz o przysluge, ale na boardzie to raczej nie licz na pomoc...
otoz to, moj koles znalazl sobie korepetytorke z polskiego ktora nie dosc ze uczy w liceum klas maturalnych to jeszcze jest egzaminatorem! wiec jakby nie patrzec taka kobieta zna sie troche lepiej na sprawie niz ja i za drobna oplata moze mi pomoc przygotowac sie tak zebym nie mial zadnych problemow pozniej kiedy stane przed ta cala komisja...
Ino na pocz�tku m�wi�es o napisaniu tak zwanego gotowca, kt�rego sie potem nauczysz i przedstawisz Teraz z kolei szukasz nauczyciela/studenta, ktory pomo�e Ci napisac ta prace, a to ca�kiem zmienia posta� rzeczy
Jesli chodzi o taka pomoc to nie ma sprawy popytam sie dziewczyn, one same korzystaja z takiej pomocy i o ile dobrze pami�tam placa 20zl za godzine
Ino tylko musze wziasc nr telefonow
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Mika
(...)wziasc (...)
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:02.