FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1414)

Posted by SweepeR on 04-10-2001 20:15:

Dual Fantome - nowa mapa

Niom, to macie tu mapke, nad ktora obecnie pracujemy. Tak tak, pracujemy, poniewaz zostalem zaproszony do wspolpracy przez e|x0r'a. Oto co nam wyszlo, jeszcze nie jest to wersja finalna, ale podejrzewam, ze ostateczny wyglad bedzie bardzo podobny do tego. Mapka jest IMO (i nie tylko IMO) bardzo fajna, szybka, ale nadal nie traci na taktyce.

Podczas jej tworzenia mielismy wsparcie znanych ludzi jak np. rat czy arQon.

Milego grania, czekam na wasze opinie, powiedzcie co zmienic.

Aha, prosba do osob, ktorym mowilem o przyszlosci tej mapy (czyli do giBBeR'a, Saari, MajeS'a i OGA i byc moze jeszcze kogos). Plz, nie mowcie publicznie tego co wam powiedzialem. Sprawa nie jest jeszcze do konca rozstrzygnieta. Jak mowilem stanie sie TO na 80%, wiec zawsze jest jeszcze te 20%...

Download (1,5 MB)

Posted by Q on 04-10-2001 20:20:

Re: Dual Fantome - nowa mapa

i byc moze jeszcze kogos). Plz, nie mowcie publicznie tego co wam powiedzialem. Sprawa nie jest jeszcze do konca rozstrzygnieta. Jak mowilem stanie sie TO na 80%, wiec zawsze jest jeszcze te 20%...

TO???. A o co chodzi na powiedzcie pliss
A mapa jest super cool

Posted by SweepeR on 04-10-2001 20:28:

Re: Re: Dual Fantome - nowa mapa

quote:
Napisane oryginalnie przez [sD]Q
TO???. A o co chodzi na powiedzcie pliss
A mapa jest super cool

Przekonasz sie za jakis czas jak wypuszcza pewna mila rzecz

Najpierw bys zagral na tej mapie a dopiero pozniej wyrazal opinie, co?

Posted by [FPP]xen0m on 04-10-2001 22:25:

qrde nasptepny... jak masz cos mowic to mow a jak nie to nie mow. troche to denerwujace no i powiedz oco chodzi jak nie publicznie to chociaz na icq czy gdzies indziej

Posted by oxygen on 04-10-2001 22:47:

przeciez to sie latwo mozna domyslic....ta mapka bedzie w nowym mappaku tak?

Posted by [FPP]xen0m on 05-10-2001 10:15:

no tez tak na poczatku myslalem ale nie wiem... moze... zobaczymy

Posted by OGO on 05-10-2001 12:11:

Kolorystyke w mapce zmie�cie, bo bani jest. Nie rozumiem te� uk�adu jednej wyskoczni skoro obok sa schody, po schodach wejdziesz bez niepotrzebnego ha�asu. Uk�ad pomieszcze� - przeci�tny.

Mapka taka sobie. Wygl�da wog�le na jaka� pust� w sensie �e nic tam nie ma tylko trzeba szuka�.

Musicie troch� nad ni� popracowa� i kolorystyke zmie�cie, albo textury, albo kolorowe �wiat�a dodajcie i popracowa� nad wype�nieniem jej oraz ciut zmieni� uk�ad pomieszcze�.

Posted by oxygen on 05-10-2001 12:49:

pogralem....imho korytarzyki sa za waskie i czasami za bardzo zakrecone...co powoduje miejscami spowolnienia w rozgrywce...

Posted by SweepeR on 05-10-2001 13:25:

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
przeciez to sie latwo mozna domyslic....ta mapka bedzie w nowym mappaku tak?

Tak. Tzn. na 80%.

[FPP]OGO: Kolorystyka jest bardzo dobra wg mnie. Prawdopodobnie jeszcze ja troche przyciemnimy i zrobimy troche bardziej niebieska (vide CPM12).

Co do skoczni to ona musi tam byc. Juz nie raz mialem taka akcje, ze stojac na gorze, przy GA, oberwalem od kolesia bedacego na dole, przy RL rajlem. Apteczek pdo spodem nie bylo. I co? Nie mam zadnej drogi odwrotu, za daleko jest mi isc w strone pomiesczenia z LG (na ta gorna kladke), po schodach nie zejde bo sa otwarte i dostane jeszcze raz. Dlatego uciekam korytarzem z jump padem, od ktorego dzieli mnie tylko jeden skok. I ratuje swoja dupe. Oczywiscie, koles moze mi odciac droge dolem / zrobic rocket jumpa i przyfasolic mi przy wyjsciu, etc. Po to wlasnie od jump pada prowadza dwie drogi, jedna w strone MH a druga do LG (po drodze dwie +25) - moge namieszac i zmylic kolesia.

Mowisz, ze pusta, bo po prostu jeszcze jej dobrze nie znasz. Owszem, wydaje mi sie ze jeszcze jedna +25 albo +50 by sie przydala i za malo ammo na niej jest. Pracuje nad tym.

oxygen: W ktorym miejscu wydaja ci sie za bardzo zakrecone korytarze? Okolice YA i +25? Moze masz racje... Nie ja ukladalem plan, tylko x0r a to jego taki specyficzny styl jest

Posted by oxygen on 05-10-2001 14:23:

no tak...jego poprzednia mapka tez miala kilka :>

Posted by OGO on 07-10-2001 14:29:

SweepeR : ja si� nie znam, mo�e do cpma jest ta mapka oki ale mi si� nie podoba. Ale ja si� nie znam na mapach do Q3 =P Mo�e i masz racj� i� jest dobra i kolorystyka i wog�le.

Posted by SweepeR on 07-10-2001 16:06:

http://members.home.net/e-xor/Maps/xsdm1.pk3

nowsza troche wersja. Wlasnie pracuje nad pomniejszeniem pokoju z mh i to prawdopodobnie bedzie juz ostateczna zmiana. =")

Posted by [FPP]xen0m on 07-10-2001 18:18:

a w tej co zmieniliscie?

Posted by SweepeR on 07-10-2001 19:09:

Rozmieszczenie kilku przedmiotow. Zobacz sam.

Posted by Q on 07-10-2001 21:17:

Re: Re: Re: Dual Fantome - nowa mapa

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR

Przekonasz sie za jakis czas jak wypuszcza pewna mila rzecz

Najpierw bys zagral na tej mapie a dopiero pozniej wyrazal opinie, co?

Co nie gra�em o co Ty mo�esz wiedzie�. Godzine sobie po niej skaka�em a szczeg�lnie do RA. Dobra mapka bo du�o na niej myk�w (cho� nie tak jak na x0r2) a Ja lubie takie mapki

Posted by [FPP]xen0m on 08-10-2001 08:53:

posta napisales 5 min po Sweepie i mowisze ze godzine skkales???

Posted by Lucas on 08-10-2001 11:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m

LOL...

Kurcze Sweep - straym off-line'owym testerom znac nie dal o nowej mapie

Posted by SweepeR on 08-10-2001 14:21:

Sorka wielkie, zapomnialem. W sumie to pod wplywem chwili wrzucilem ja tutaj, tak jakos bo mi sie nudzilo Chcialem juz poczekac do ostatecznej wersji i dopiero wtedy zapodac.

Ale z drugiej strony myslalem, ze ty albo Juice zobaczycie to tutaj wlasnie, wiec sie nie klopocilem Dobra, obiecuje, ze przy nastepnej mapce (a to chyba niezbyt predko nastapi bo sie zabieram za robienie homepejdza) was powiadomie.

Posted by SweepeR on 08-10-2001 18:41:

http://members.home.net/e-xor/Maps/xsdm1.pk3

Posted by Q on 08-10-2001 20:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m

Jezoo przecie wiadomo, �e nie zci�gna�em i nie gra�em zaraz na niej godzine nie??> Dwnl, zobaczy�em napisa�em a potem skaka�em; mniejsz o to; ale jak skoczyc po Ra pezpo�rednio z Tele?? Skoczy� doskocze ale nie bespo�rednio na taka ju� lama mnie....

Posted by SweepeR on 09-10-2001 14:36:

Skok z tele do ra jest prosty. Po prostu robisz zwyklego double jumpa i lecisz. Mozna tez bez problemu skoczyc bez uzycia teleportu, samym strafe jumpem. Stan kilka krokow od brzegu polki gdzies pod katem 70 stopni do ra. Podbiegnij troszke do przodu i skaczac mocno zamachnij sie myszka. Nic trudnego

Posted by Q on 09-10-2001 21:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Skok z tele do ra jest prosty. Po prostu robisz zwyklego double jumpa i lecisz. Mozna tez bez problemu skoczyc bez uzycia teleportu, samym strafe jumpem. Stan kilka krokow od brzegu polki gdzies pod katem 70 stopni do ra. Podbiegnij troszke do przodu i skaczac mocno zamachnij sie myszka. Nic trudnego

Stary przecie� chyba wiem jak strafe machn��. Pyta�em si� o wybicie z tele bo to mi nie sz�o

Posted by [FPP]xen0m on 10-10-2001 08:20:

cwicz a wyjdzie

Posted by Yazoo on 10-10-2001 10:59:

mapka calkiem niezla, tylko kolorystyka mi nie odpowiada. za bardzo ...bura?

Posted by Q on 10-10-2001 21:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Yazoo
mapka calkiem niezla, tylko kolorystyka mi nie odpowiada. za bardzo ...bura?

Ta wszystko do oko�a bure i ciemne troszke nie czytelne. Ale ja nie na�ekam mi to nie przeszkadza

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:59.