FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1420)

Posted by killertowa on 05-10-2001 07:21:

OSP 0.99v i brak gauntleta

No więc mam taki problem odkąd zainstalowałem tę wersję OSP i PR 1.29h. W normalnym Q3 gauntlet działa, a pod OSP tylko go słychać, ale nie zadaje ciosów.
Inny "problem" to to, że w trakcie odliczania do rozpoczęcia gry nie można strzelać.
Mam już ściągniętego PR 1.30, ale czy jak go zainstaluję to problem zniknie?

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Posted by oxygen on 05-10-2001 09:53:

grasz z botami czy z ludzmi?
jezeli z botami to sie nie dziw

Posted by Q on 05-10-2001 21:10:

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen

Warto przeczytać dokumentacjie do madzika mi pomogła wiele zrozumieć

Posted by fryx on 05-10-2001 21:57:

lul moze po prostu nie dziala ci podczas warm upa?
jesli tak to normalne bo wtedy kazda bron nie strzela

Posted by eX3 on 05-10-2001 22:08:

a jak nie ?

Posted by oxygen on 06-10-2001 02:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez Fryx
lul moze po prostu nie dziala ci podczas warm upa?
jesli tak to normalne bo wtedy kazda bron nie strzela

lul...czasami tez nie dziala w grze...ale nigdy mi sie to nie zdarzylo podczas gry pvp, bo pvm to zawsze...
moze to zalezy od tego czy gra sie na dedykowanym serku czy nie?

Posted by killertowa on 06-10-2001 17:46:

quote:

Twoje pytanie związane jest z gauntletem czy rozgrzewką?
W domu tylko z botami i się jednak dziwię bo do tej pory tego problemu nie było - czyli do zainstalowania ostatnich PR i OSP.

P.S. Wczoraj urodził sie jeszcze jeden problem.
Zrobiłem sobie dzień ogladania demek i aby móc ogladać stare wykorzystalem program (nie pamiętam teraz nazwy a nie jestem u siebie, ale jakis polski i chyba ściągnięty od Lagrandy lub z WP), dzieki któremu moge odpalać grę pod różnymi PR. Program fajny tylko rozwalił mi configurację. Po restarcie kompa straciłem ustawienia grafiki. Nie pomaga komenda "exec". Działa tylko na ustawienia postaci i jej kontrolę a nie grafikę. Config nie jest zwalony bo sprawdzałem. Czy to oznacza, że mam przeinstalować gierkę?

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Posted by oxygen on 06-10-2001 18:00:

generowales cfg czy sam go pisales od podstaw?

Posted by killertowa on 06-10-2001 18:09:

Do standardowego, w miarę upływu czasu, zdobywania informacji itp. dodawałem z konsoli zmiany, tworzyłem kopie zapasowe itd. Wszystko było cool dopóki nie zacząłem uruchamiać starych dem.

Posted by [FPP]xen0m on 06-10-2001 18:31:

no ale masz zapisany cfg jako costam.cfg czy defaultowo q3config.cfg?

Posted by killertowa on 08-10-2001 07:34:

cośtam.cfg
defaultowy.cfg zresetował się do ustawień "fabrycznych"

Posted by [FPP]xen0m on 08-10-2001 09:03:

no to jezeli w tym swoim cfg masz wszystko powpisywane to musi byc git.

piszesz exec costam pozniej vid_rest i powinno byc git

Posted by killertowa on 08-10-2001 09:13:

no ale właśnie nie jest i w tym problem

Posted by [FPP]xen0m on 08-10-2001 11:25:

niemozliwe to jest

Posted by QuaD on 08-10-2001 11:37:

Mozliwe tylko sprawdz czy ten cfg o ktorym mowa jest w odpowiednim katalogu. Moze po prostu q korzysta z cfg w katalogu OSP a ten swoj masz w CPMA.

Posted by sp0x on 08-10-2001 11:49:

Talking Re: OSP 0.99v i brak gauntleta

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
No więc mam taki problem odkąd zainstalowałem tę wersję OSP i PR 1.29h. W normalnym Q3 gauntlet działa, a pod OSP tylko go słychać, ale nie zadaje ciosów.
Inny "problem" to to, że w trakcie odliczania do rozpoczęcia gry nie można strzelać.
Mam już ściągniętego PR 1.30, ale czy jak go zainstaluję to problem zniknie?

Czemu moze nie dzialac.. moze zerdzewial ?

Posted by killertowa on 08-10-2001 16:03:

zawsze configi trzymałem w katalogu baseq3 i nie było wcześniej problemów, ale może źle robiłem... hmm już sam nie wiem.
Jak nie roziążę problemu do końca tygodnia to wywalam qwaka i robię jego reinstalkę.
Ale najbardziej dziwi mnie to, że zanim jeszcze zaczęły mi się problemy z grafą to nie działał gauntlet, a bardzo się do niego przywiązałem

Posted by [FPP]xen0m on 08-10-2001 19:07:

po co masz czekac do konca tygodnia... rob teraz reinstall

Posted by killertowa on 09-10-2001 08:06:

I tak z reguły nie gram przed piątkiem, a może ktoś z boarda wpadnie w międzyczasie na jakiś pomysł

Posted by oxygen on 09-10-2001 09:33:

przekopiuj swoje configi do katalogu cpma i osp i wtedy je execuj...moze w tym tkwi sek...

Posted by manyec on 09-10-2001 10:08:

co do braku obrazen z kotleta pomieszaj wartoscia sv_fps
zaczynajac od 20
u mnie przy pewnych wartosciach tez nie dzialalo(chyba 60)

Posted by oxygen on 09-10-2001 10:29:

co ty...to nie od tego zalezy....juz predzej od com_maxfps...ale napewno nie od sv...sv_fps to komenda do nagrywania dem tylko...

Posted by killertowa on 09-10-2001 10:34:

quote:
przekopiuj swoje configi do katalogu cpma i osp i wtedy je execuj...moze w tym tkwi sek...

Jak wrócę do domu to spróbuję. Problem z grafą i niereagowaniem na mój config jest też w zwykłym q3.

Ja mam tylko dwa katalogi: baseq3 i cpma, a osp nigdy mi się nie utworzył.

Posted by oxygen on 09-10-2001 10:42:

no chyba ze ta komenda faktycznie Ci pomaga....to wtedy bede wiedzial ze cpma jest do konca po*******one :>

Posted by manyec on 09-10-2001 10:48:

quote:
no chyba ze ta komenda faktycznie Ci pomaga....to wtedy bede wiedzial ze cpma jest do konca po*******one :>

bo jest

Posted by killertowa on 09-10-2001 10:49:

Oxy, a tak nie jest? Kiedyś odpalałeś jakąś gierkę i tylko w nią grałeś, a teraz bez ustawień ani rusz

Posted by oxygen on 09-10-2001 12:00:

wlasnie....w nic nie gram....oprocz q3 i diablo....q3 cpm 1.00 i cpma....w d2 bez ustawien )))))))

Posted by newbie on 09-10-2001 23:14:

spróbuj taki manewr:
wywal q3config.cfg z katalogu baseq3 (na wszelki wypadek z katalogu cpma rowniez), odpal kwaka i zrob /exec costam.cfg
moze pomoze

Posted by [h4n3k] on 09-10-2001 23:27:

quote:
wlasnie....w nic nie gram....oprocz q3 i diablo....q3 cpm 1.00 i cpma....w d2 bez ustawien )))))))

Skoro jush o grach gadamy... to co sadzicie o metal gear solid (ja dopiero jutro skombinuje sobie full wersje... narazie gralem w demko o jest super...)

e-mail --> [email protected]
--------------- gadu-gadu: 1230396 -----------

Posted by oxygen on 10-10-2001 05:17:

ja gram w gry multiplayer only....
single sux ...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:15.