FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=16)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1451)
Rozmyslania
Eh, dzisiaj, juz od rana ima sie mnie jakis taki sentymentalny nastroj, czesciowo jest to spowodowane ponownym zajrzeniem na pierwsza Polska strone o Quaeku - Yooniora. Wtedy to byly czasy... ,byly... ale czy jeszcze kiedys wroca? Kazdy mowi, ze kiedys bylo lepiej. Zawsze dawiej jest lepiej, a teraz czemu nie moze byc dobrze? Przeciez to nie zalezy od czasu, ale od ludzi, od nas...
Mysle, ze warto by bylo, aby wreszcie cos zaczac porzadnie dzialac. Zostawmy elite z forum resetu, ludzi z gracz.net, zrobmy cos sami! A wtedy oni zauwaza, ze my tez nie jestesmy gorsi, ze qw nie umarl, ze ciagle sa nowi ludzie, ktorzy kochaja te gre i chca cos robic. Trza sie wreszcie ruszyc!! Do dziela!!!
Do roboty!
Nie smiej sie. Jezeli wszyscy podejda do tego pomyslu jak ty to na pewno sie nie uda, a warto cos sprobowac zrobic.
quote:
Napisane oryginalnie przez r1q
aha wreszcie przeczytalem![]()
..
Pamietacie taka imreze jak zakonczenie dzialania serwera Ciapek? Nie? Ja, tez jej nie pamietam, bo chociaz wtedy juz gralem w quake to nie mialem netu i nie wiedzialem, ze w swiecie quake cos sie takiego dzieje, ale czytalaem o niej i duza czesc z was napewno tez. Jezeli nie to wejdzcie na: http://riad.usk.pk.edu.pl/~pmj/quake/ (gdzies to tam powiino byc). Moze byliscie w wigilie 2000 na specjalnym serwerze do quaka ze specjlna mapka? Tez bylo fajno.
A moze fpp.pl by zorganizowal cos takiego? Moze postawil by jakis fajny serwer, moze zorganizowal jakas lige? Pewnie zaraz ktos mnie zbluzga, albo powie, ze nabijam sobie posty, ale fajnie by bylo cos zorganizowac.
Klarkash-ton -- my�liciel
Klarkash-ton to z tymi postami to napewno nie do ciebie, tylko do r1q. Co do ligi czy czegos podobnego poki co nie wypowiadam sie. poczekam gdy wiecej ludzi zainteresuje sie tematem.
O, widze, ze jakis odpowiedzialny czlowiek skazowal niepotrzebne posty q1r. Brawo!
No wiec ludzie, wupowiadajcie sie, wszystko lezy w waszych rekach!
quote:
Napisane oryginalnie przez Klarkash-ton
O, widze, ze jakis odpowiedzialny czlowiek skazowal niepotrzebne posty q1r. Brawo!
Posty w rodzaju - tak popieram, tak, te� gra�em i tym podobne zosta�y usuni�te. �lad po nich zosta� w wypowiedziach innych ludzi z boarda w postaci nawi�za�. Kara si� nale�a�a za to co on robi� w tym dziale, oraz co wycznynia w innych dzia�ach. U mnie czyli tu gdzie moja juryzdykcja si�ga takie wyst�pki karane s� surowo.
I am the law!
!
Przynajmniej ja o nim nie zapomn� ...
Re: Quake FOREVER !
quote:
Napisane oryginalnie przez Kazik
Co do Quake, to on i tak nie umrze, zawsze b�dzie si� do niego powraca�o... Takich gier poprostu si� nie zapomina
!
Przynajmniej ja o nim nie zapomn�...
Chyba najlepiej, jakby wszyscy grali we wszystko.
Re: Re: Re: Quake FOREVER !
quote:
Napisane oryginalnie przez Sahasrara
Trudno si� w to wszystko wkr�ci�, �wiat Q jest surowy i nieprzyjazny
Lepiej pogra� sobie w jaki� plastik, o kt�rym wszyscy zapomn�. A Quake to historia gier komputerowych!
Chyba najlepiej, jakby wszyscy grali we wszystko.
Trudno sie dziwic, ze w q1 nie graja nowi ludzie. Spojrzcie na serwery na ktorych da sie grac i na ktorych moga grac "nowi".
Spojrzcie na mojego posta z pytaniem o proxy. Zobaczcie ile odpowiedzi na niego dostalem. To jak chcecie zeby w q1 gralo duzo osob jak sami zawezacie ten krag. Wole pograc sobie w quejka po lanie(Choc juz nikt nie chce w to grac bo kazdy woli jakiegos tam q3 czy cs). Tam przynajmniej nikt nie wyzywa mnie od lamy, tam nie mam pingow rzedu 500, tam wreszcie sa ludzie, dla ktorych nie jestem niechcianym lamerem. To tyle.
Nie wiem kto cie wyzywal na servach qw? to sie raczej nie zdaza. Co do pingoow to ja mam po 50-80 na SDI i jest dobrze, servery zazwyczaj stoja puste ( a jak nie to zawsze jakis sie znajdzie ) wiedz nie widze problemu, zeby umoowic sie z graczem rownym sobie i pograc troche nie narazajac sie na ewentualne "bluzgi"
Hehehe
Ano mielismy... Niestety nie moglem zostac na nocke
Ale nic straconego! Rubta jakom impre czy turnieja w Inowroclawiu to wpadne i wypijem sobie wiecej,
dooozo wiecej
Mam nadzieje ze napijemy sie Frugo na poczatku grudnia w Krakowie
Gazi ja tez mam takom nadzieje
Omus, widze, ze podobnie jak ja mieszkasz w Gliwicach. Pozdrawaim serdecznie. Dobra, do rzeczy znasz moze jakies fajne kafejki, w ktorych nadal gra sie w quakeworlda? a Ty grasz gdzies, czy tylko przez neta?
W qw juz dawno nie widzialem, zeby ktos w kafeii gral. Probowalem ludzi troche stopniowo przekonac na drodze CS-DMC-QW ale skonczylo sie na DMC - qw to juz dla nich za daleko od CS
Granie w kafejach (ewentualnie lan) to najlpesze co moze byc. Przeciez o wiele lepiej jest grac z przeciwnikiem ktory siedzi onok Ciebie. Nigdy nie zapone gre w dooma2 na planszy 7 w 4 osoby, darlismy sie w niebloglosy, klimat byl niesamowity! Jeszcze lepiej bylo pozniej z q1 (jeszcze nie bylo wtedy qw!) Niestety te czasy trwaly krotko. Ale przeciez dalej mozna cos zorganizowac!
Re: QW rulez!
quote:
Napisane oryginalnie przez Klarkash-ton
Granie w kafejach (ewentualnie lan) to najlpesze co moze byc. Przeciez o wiele lepiej jest grac z przeciwnikiem ktory siedzi onok Ciebie. Nigdy nie zapone gre w dooma2 na planszy 7 w 4 osoby, darlismy sie w niebloglosy, klimat byl niesamowity! Jeszcze lepiej bylo pozniej z q1 (jeszcze nie bylo wtedy qw!) Niestety te czasy trwaly krotko. Ale przeciez dalej mozna cos zorganizowac!
Co do kafejek w Gliwicach to mi najbardziej odpowiada "Vist" na Barlickiego maj� super transfer mozna czasami nawet pogra� w necie ( cho� pingi niecz�sto s� niskie)....ale mi zdazy�o si� kiedy� w Q3 mie� 40!!!
Slyszalem o tej kafei, ale jeszcze tam nie bylem. Mozna tam pograc w quakeworlda? Fajna jest tam atmosfera?
Teraz w Gliwicach powstala nowa kafeja na przeciw LO IV (moja szko�ka), ale tam jest bida, 4 kompy i zadnego quake nie ma tylko jakies cs i inne unreale .
Fajnie by bylo jakby powstala jakas kafejka tylko do qw.
w vi�cie mo�esz gra� w co ci si� tylko podoba ale musisz to sobie zainstalowa�... atmosferka mo�e by�... a jak si� d�u�ej posiedzi to mo�na j� bardzo polubi�... mo�na wynaj�� j� na ca�� no�, bior�c pod uwage �e jest z 10 komp�w to ca�kiem nie�le... i niedrogo bo nock kosztuje chyba 200 z�... mo�naby pogra� jak zbierze si� wi�ksza ekipa...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:16.