FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1457)

Posted by on 07-10-2001 10:44:

Question Tribes2.fpp.pl

Co sadzicie?

Posted by OGO on 07-10-2001 13:41:

Niebiesko tu.

Posted by Jarek on 07-10-2001 14:36:

hieh
Wyglada na to że ludzie jeszcze niewiedzą że jest taka gra :<

Posted by Wania on 07-10-2001 14:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez Yareq
hieh
Wyglada na to że ludzie jeszcze niewiedzą że jest taka gra :<

Nie wiedza i duzo traca, bieganie po gigantycznych mapach, jezdzenie czolgiem po zielonych polaciach MIAZDZY.. niestety mialem okazje grac tylko w grupie 8 osob, ciekaw jestem jak to wygladaloby w 30 np

Posted by Yazoo on 07-10-2001 22:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez Wania

Nie wiedza i duzo traca, bieganie po gigantycznych mapach, jezdzenie czolgiem po zielonych polaciach MIAZDZY.. niestety mialem okazje grac tylko w grupie 8 osob, ciekaw jestem jak to wygladaloby w 30 np

powiem krotko - czadowo
ta gra wymiata, to nowy kierunek w fpp. nie mozna porownac jej do zadnej innej! t2 rulez

Posted by MaslaV on 08-10-2001 10:11:

Dobra a gdzie to można kupić bo bez orginałki raczej se nie pogram....

Posted by on 08-10-2001 10:13:

w sklepie z grami komputerowymi?

Posted by Yazoo on 08-10-2001 19:25:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
w sklepie z grami komputerowymi?

w Empiku? Jakimś supermarkecie? Przez sprzedaż wysyłkową? Możliwości jest dużo .

Posted by [STER]ziec on 12-10-2001 08:13:

Thumbs down Re: Tribes2.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
Co sadzicie?

Jednym slowem "SUX" ... Jak mozna w to grac?

Posted by MaslaV on 12-10-2001 14:08:

Re: Re: Tribes2.fpp.pl

LOL jaka wyczerpująca odpowiedz

Posted by Yazoo on 12-10-2001 14:17:

Re: Re: Tribes2.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]ziec

Jednym slowem "SUX" ... Jak mozna w to grac?

mozna...mozna i trzeba!!!

Posted by [STER]ziec on 12-10-2001 14:24:

Nie bede sie klucil ...
Ale mojim skromnym zdaniem ta gra nie ma przyszlosci!

Posted by snap_x2 on 13-10-2001 09:15:

Tjaaa??? A co wy w tym sterze gracie tylko w kantera????
Joosz powinien wam sie znudzic. Nowe odkryfcze gry czekają
np : TRibes 2 Albo RED Faction. Geo mod wymiata.

I WYDAJE MI SIE ZE WY SRODOWISKO KANTERKOWE ZABARDZO SIE ZAMYKACIE. CZY PRZYKLAD Z PANAMI ZAGRYWAJACYMI SIE W 6 (CHYBA) LETNIEGO Q1 NIE PSZEMAWAA DO WAS ?!!?!?!?!.

NIE MAM NIC PSZECIWKO CS''OWI NO ALE ILE W TO MOZNA GRAC

NA HORYZONCIE PSZECIESZ DOOM 3
SOF 2
DUKE NUKEM FOREVER
LULA 3D

Posted by mAJKiEL on 14-10-2001 22:32:

Wiesz dlaczego counterowcy sie tak zamykaja bo CS dal nowy kierunek w grach timowych nie ma jeszcze na ziemi tak miodnej gry multiplajerowej jak CS kazdy kogo znam (wiekszosc graczy Q2 Q3 ) ktorzy raz zagrali w CS'a graja juz w niego przez caly czas do dnia dzisiejszego nie ma gry ktora doronywala by cs'owi w jego kategorji i dlatego caly czas gram w cs i dlatego wszyscy inni odwracaja sie od gier takich jak tribes 2 poprostu zadlugo servovano nam glupawe kosmiczne strzelaniny Naszczescie duzo teraz na choryzoncie gier mogacych pobic CS'a np nowy team fortres SOF 2 i tym podobne .... ale czas pokaze

Posted by Urasat on 22-10-2001 13:56:

Thumbs up

Niech powstanie tribes2.fpp.pl . Niech ludzie wiedzą, że taka gra istnieje.

Posted by Jarek on 23-10-2001 09:56:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez Urasat
Niech powstanie tribes2.fpp.pl . Niech ludzie wiedzą, że taka gra istnieje.

heh.. powstało :>

Posted by oxygen on 30-10-2001 01:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez mAJKiEL
Wiesz dlaczego counterowcy sie tak zamykaja bo CS dal nowy kierunek w grach timowych nie ma jeszcze na ziemi tak miodnej gry multiplajerowej jak CS kazdy kogo znam (wiekszosc graczy Q2 Q3 ) ktorzy raz zagrali w CS'a graja juz w niego przez caly czas do dnia dzisiejszego nie ma gry ktora doronywala by cs'owi w jego kategorji i dlatego caly czas gram w cs i dlatego wszyscy inni odwracaja sie od gier takich jak tribes 2 poprostu zadlugo servovano nam glupawe kosmiczne strzelaniny Naszczescie duzo teraz na choryzoncie gier mogacych pobic CS'a np nowy team fortres SOF 2 i tym podobne .... ale czas pokaze

to ja chyba jestem wyjatkiem...cs wcale mi sie nie podoba i byl dla mnie tak miodny ze az gralem w niego 10 min...dziekuje postoje...zostane przy q3...i nie pisz ze jest to najbardziej miodna gra...bo ze ty tak uwazasz nie znaczy ze wszyscy...
nie mam nic do csa...peace

Posted by mAJKiEL on 04-11-2001 00:45:

hehe piekna wypowiedz ale mialem na mysli " w jego kategorji" czyli gier taktyczno fppowo teamowych

Posted by Lucas on 04-11-2001 08:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez mAJKiEL
hehe piekna wypowiedz ale mialem na mysli " w jego kategorji" czyli gier taktyczno fppowo teamowych

To ustalcie o jkich kategoriach mowicie - bo zaraz bedziecie to porownywac z Tomb Raiderem

Posted by kag on 10-11-2001 17:28:

First Person Perspective

seria bolesnych pytan prosto w nery :

1. ile jest [mniej - wiecej ] polskich serwerow t2 ?
2. gdzie sa ci wszyscy [tzn ile] ludzie grajacy w t2 ?
3. czy jest szansa na mocne srodowisko t2 w Polsce gdy nadchodzi wolf, podobno, byc moze, kiedys tam bedzie DN4E czy inne Halo

Posted by DarkXenocide on 12-11-2001 16:40:

Ja bym poczekal az ludzie zaczna gra i powstanie pare serwow z prawdziwego zdarzenia.

W tribes gralem juz dosc dawno temu w wersje "z pewnych zrodel" niestety tylko z botami moglem, ale zabawa byla dosc ciekawa.

Pozdrowienia.

PS: Q1 jako gra teamowa tez jest very good choc to dziadzio

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by RaT on 12-11-2001 17:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez kag
seria bolesnych pytan prosto w nery :

1. ile jest [mniej - wiecej ] polskich serwerow t2 ?
2. gdzie sa ci wszyscy [tzn ile] ludzie grajacy w t2 ?
3. czy jest szansa na mocne srodowisko t2 w Polsce gdy nadchodzi wolf [mnie sie akurat nie podoba, ale to o niczym nie swiadczy], podobno, byc moze, kiedys tam bedzie DN4E czy inne Halo

Ad. 1
Ani mniej ani wiecej tylko jeden Jedyny jest Gry-Online ...

Ad. 2
Kiedys Miesiac po premierze gralem wlasnie na tym SERVIE ...
i bylo 10 osob na krzyz ... i gralismy sobie zawsze gdzies w 8-smiu
i gralo sie swietnie ... lecz niestety gdy bylo 4 na team to sabotarz w bazie to byl barszcz ... teraz po kilku miesiecznej przerwie powrocilem do grania i patrze i nikogo niema ani kalnowiczow (bylemw pierwszym polskim klanie Traibsa2 [Wrr])
ani nie znalazlem polakow co mnie bardzo boli bo ciezko dogadac sie z jakimis dupkami z Niemiec, co strasznie pogarsza gre

Ad. 3
Nie!?
gra nie jest mloda, wiec watpie czy teraz chwyci gra jak wtedy tego nie zrobila, a niestety jak wyjdzie HALO to niestety "zmiecie"
traibsa ...

lecz niema co nazekac Traibs2 to najbardziej rozbodowana gra Temowa jaka kiedykolwiek widzialem !

tu bez zgrania nie zrobi sie kapletnie nic ...
ani sie nie polata ani nie pojezdzi anie flagi nie obroni ...

wiec prosze was nie piscie ze gra typu Counter-Strike ma byc gra Temowa(no dobra jest moze w 10% bo sa 2-wie drozyny
gdzie kazdy biegnie na pale by ubic reszte ... grrr

pozdrofko RaT

Posted by DarkXenocide on 12-11-2001 18:16:

quote:
Napisane oryginalnie przez RaT

Ad. 3

tu bez zgrania nie zrobi sie kapletnie nic ...
ani sie nie polata ani nie pojezdzi anie flagi nie obroni ...

wiec prosze was nie piscie ze gra typu Counter-Strike ma byc gra Temowa(no dobra jest moze w 10% bo sa 2-wie drozyny
gdzie kazdy biegnie na pale by ubic reszte ... grrr

pozdrofko RaT

Moim skromnym zdaniem mowisz o typowej grze na serwie, gdzie gra mix roznych klanow i graczy. W grze zespolowej- mecze, sparringi. Gra sie teamem dokladnie wedlug taktyk, gdzie kleska jednej czesci zespoly zazywczaj prowadzi wlasnie do przegranej... broni sie BombSite, uwalnia zakladnikow etc. tego bez planu na pale sie prawie nie da zrobic w spotkaniach klanowych.

Posted by RaT on 12-11-2001 20:22:

Thumbs down

no coz taktyka w CS`ie polega an tym ze po prostu dzieli sie na dwie gropy moze i przy dobrym wietrze 3

i karze sie jednej to drogiej tamto no coz ... to taktyka jakby wyimagowana ... rozumiem jest to taktyka ale w tak nielicznym stopniu ... np. taktyke masz w Rainbow Six , S W A T 3 (czy jaksi tam) te gry sa do taktyki dlatego sa MINI MAPY gdzie mozesz zaznaczac co kto ma robic, a te "taktyki" co ty wlasnie mowisz to sa zrobione przez graczy dla graczy, by ulatwic sobie gre i zlikwidowac chaos podczas Walk Klanowych... takie taktyki przypominaja mi nauczycielke co stawia po kontach ucznow

Wiec niestety chyba do konca swych dni bede sie spieral ze CS to Kill em , Kill em all ...

Posted by DarkXenocide on 12-11-2001 21:23:

W CSq tez sa mapy i planuje sie dokladnie wiele taktyk z roznym stopnie skomplikowania sytuacji tyle ze robi sie to poza gra
Nie bede wnikal bo to poprostu trzeba robic patrzac z boku mozna miec takie wraznie fakt. Nie team ktory kill`em zaszedl gdzies

A w R6 to jak niby jest? naprawde tak inaczje? tak samo dzielisz ludzie, wspolpracuja, rzucaja flasze i wybijaja przeciwnikow etc. Mniej to odbiega niz myslisz.

Pozdrawiam

Posted by RaT on 13-11-2001 12:40:

Talking

He... W CS`a gralem !kiedys! nalogowo, wiec niestety dobrze wiem o co w tej gierce chodzi ...

i sadze ze zalozenie tworcow moda CS nie bylo takie a zeby zrobic powolna gre taktyczna gdzie trzeba przemyslec akcje, lecz "SIEPY" by biegaly dwie wrogie sobie drozyny i wybjialy sie nawzajem ... wiec powiem jeszcze raz gre niby taktyczna zrobili sobie gracze planujac przemieszczanie sie na osobno zrobionym obrazku mapy... Wiec to wlasnie gracz zrobili sobie gre taktyczna..

a jakbys zagral w Traibsa to ma specjalna mape taktyczna gdzie mozesz zaznaczac punkty miejsca rozkladania sprzetu, rozkazywac czlonka droznym np do eskortowania naprawienia czegos, oraz mozesz przejac obsloge nad turrentem ..

to jest dopiero gra taktyczna ...

lecz dla kazdego CS moze byc postrzegany inaczej (nie wnikam w to) lecz dlamnie CS to jest typowa gra na Refleks typu Quake1,2,3

Posted by on 15-11-2001 17:38:

Lightbulb

Wszystko zaczeło się od Tribes 1, grałem bardzo dużo w tą grę dzień i noc. Potem wyszedł CS, więc zobaczyłem...poleciałem...kupiłem.
Następnie któregoś pięknego dnia zobaczyłem zapowiedź Tribes 2, niemogłem się doczekać kiedy wyjdzie...i wyszło.

Teraz gram w tribes2 i moim skromnym zdaniem obie gry są dobre.

Tych gier nie można do siebie porównać:

*CS jest lepszy pod względem realizmu rozgrywki(wyjątek stanowi tu planowanie -wogóle go nie ma w grze).

*A Tribes 2 pod względem grywalności i planowania.

W CS nie ma pojazdów i ogromnych map, ale za to w Trajbsie nie da się grać tak dokładnie(chodzi mi o skradanie się nasłuchiwanie itp.) tylko lecisz z Teamem strzelasz i pokrzyku. W CS musisz zachowywać się bardziej jak szpieg.

Ale (nie)stety lata świetności CS`a mineły i nadeszedł czas na Tribes 2...

Posted by RaT on 16-11-2001 14:31:

Question

co do jednego sie niezgodze tribes2 ma juz niespelna rok ...
co ja mowie byla wydana w 2000 wiec nie wiem czy moze cos zaswiecic w polskim srodowisku ta gra ... bo jest juz stara jak swiat, nawet zobacz sobie pingujac servery wybierz filtry EUROAPA i minimum jednego gracz to zobaczysz ile europejczykow "pykoli" w ta gierke ona po prostu nie przyjela sie w srowodisku europejskim ... a teraz dla przykladu spingoj ameryke to zobaczysz mase serwow gdzie graja po 40 graczy ...

hmm a czemu CS tak sie zadomowil w srodowisku graczy?
bo CS moze sie wydawac ze gra jest jakby bardizje "dynamiczna" a to jest spowodowane ciasnymi przejsciami i wogole ciasnota map i niestety nigdy nie powiem ze gra CS jest gra realistyczna bo kto to widizal ze granat rani ciebie za sciana no paranoja ... a np czemu m4a1 (niewiem czemu a1) potrafi przebic drzwi a takowy mp5 juz tego nie umie ? a np zobacz ile osob sfragujesz sobie z glocka uff chyba zabraknie skali dla tych fragow, po prostu te bronie sa zle "wywazone" w sile ognia co niestety troszke psuje fakt ze ta gra jest dla was realistyczna ...

bunajmniej jest takie moje zdanie co do CS`a

Posted by on 16-11-2001 17:34:

Faktycznie, Tribes 2 jest już w podeszłym wieku.
Moim zdaniem nie przyjął się w europie ponieważ np. w Ameryce ludziska są o wiele do przodu z kompami i grami on-line. I u nich np. stałe łaczą to normalka a u nas to depiero wchodzi.

Ale dlaczego CS się przyjął bardziaj...nie wiem, myśle może dlatego że został dobrze rozdmuchany (rozreklamowany itp.) po sieci, a po za tym HalfLife był wspaniałą grą FPP i on zagrzał miejsce w rankingu dla CS (kurcze jak coś wyszło na Enginie HL to musi być dobre - tak pewnie mysleli niektórzy). A po za tym wymagania sprzętowe...do CS jeszcze ujdzie ale Tribes 2 - ludzie paranoja mam 2x533Mhz(Celeron),512ramek i GF256... i jeszcze wolno chodzi.

Ale i tak wole Tribes 2 :-)

Posted by sYs|yavor on 30-11-2001 02:18:

Odpowiem zbiorowo:

>W CS nie ma pojazdów i ogromnych map, ale za to w Trajbsie
>nie da się grać tak dokładnie(chodzi mi o skradanie się
>nasłuchiwanie itp.) tylko lecisz z Teamem strzelasz i pokrzyku.
>W CS musisz zachowywać się bardziej jak szpieg.

Powaznie???? Opowiadasz... A grales kiedys w T2 scoutem z shocklanca i cloakpackiem? A polowales kiedys na cloakera na otwartej przestrzeni? Cale bogactwo gry CS da sie zawrzec w jednej rozgrywce w T2 - i na dodatek bedzie to zaledwie 10-20% calosci. I nie chodzi o to, ze T2 lubie, a CS nie (za to gram niekiedy w TO). Chodzi o konstrukcje tych gier.

>co do jednego sie niezgodze tribes2 ma juz niespelna rok ...

To ja sie pozwole nie zgodzic co do drugiego :-P Premiera T2 w Stanach miala miejsce pod koniec marca, mamy wiec jak do tej pory 8 miesiecy. Polska premiera byla 2 miesiace pozniej o ile mnie pamiec nie myli, w maju. Jak byk wynika, ze T2 ma w Polsce pol roku.

>bo jest juz stara jak swiat, nawet zobacz sobie pingujac servery
>wybierz filtry EUROAPA i minimum jednego gracz to zobaczysz ile
>europejczykow "pykoli" w ta gierke ona po prostu nie przyjela
>sie w srowodisku europejskim ... a teraz dla przykladu spingoj
>ameryke to zobaczysz mase serwow gdzie graja po 40
>graczy ...

Nie da sie zaprzeczyc, ze T2 jest bardziej popularny w Stanach. Tym niemniej w Europie jest calkiem sporo serwerow, na ktorych gra po kilkadziesiat osob. Sam mam w faworytkach ok. 100 serwerow, z czego wieczorami ok. 15-20 jest wypchanych na maksa (30-50 osob). Na dodatek mimo ze nie ma polskich serwerow, na ok. 5 serwerow zagranicznych (tych po kilkadziesiat osob) mam pingi w okolicach 100.

>hmm a czemu CS tak sie zadomowil w srodowisku graczy?

Bo ma kilka lat? Bo jest pelno krakersow a cd-keye dostaje sie na kazdym forum? Bo ma stary engine graficzny ktory chodzi na tandetnych kafejkowych kompach? Bo po tygodniu grania w CS mozesz juz byc calkiem niezlym graczem, podczas gdy w T2 musisz spedzic miesiac-dwa wyczuwajac mozliwosci, jakie daje ci konkretny zestaw zbroja-pack-bron, przy czym zestawow takich sa dziesiatki? No jeszcze pare "bo" bym znalazl :-P

>Faktycznie, Tribes 2 jest już w podeszłym wieku.

Lol, kochani... Na ziemie prosze... O faktach... Nie o bajkach :-P Poza tym nie mamy w ogole czego porownywac miedzy T2 a CS, to ten ostatni mod jest juz czysto archaiczny (wszak wykorzystuje engine HL, a gra ta powstala... no, pamietacie? w 1998 roku :-P)

Co do kompa, wedlug mnie optymalny zestaw obecnie to procek ok. 1.3 GHz, minimum 256 MB i przynajmniej GeForce2 GTS Pro. Wtedy gra sie juz w miare dobrze i nie wyczuwa sie ograniczen sprzetowych.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:02.