FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1821)
o polskiej scenie urban terror
nie lubie duzo pisac, ale jest okazja i cos tam wyskrobie.. jeszcze nie wiem ile, nie wiem czy, ale wyskrobie
Hmm... tak naprawde nie wiem od czego zaczac wiec powiem ogolnie. Polska scena ut powieksza sie, ale powoli.. czasem widzi sie nowe xywki na serwerach.. ale nie ma zadnych nowych klanow, oprocz [r3]. Wlasnie r3.. jak jush pisalem jest to klan mlody 'posklejany' z innych. Najpierw byl alien i deen, potem za alienem poszedl chyba Duke, pozniej ott i Sil.. czyli inaczej mowiac r3 to SoT z inna nazwa, pod innym dowodzeniem i bez rudego . Mysle, ze klan ten ma szanse na sukces ze wzgledu na dobrych graczy.. i tu mam prosbe do wszystkich: nie zachowujcie sie jak 'bydlo', ktore wchodzi tylko do najlepszych klanow. Jak beda 2 klany w polsce to **** z tego wyjdzie. Wy malo doswiadczeni gracze [sa tacy?] powinniscie tworzyc wlasne obozy szkoleniowe [hi osama ;p] i powinniscie cwiczyc, zeby w przyszlosci zastepowac nas dziadkow
. eh *******e od rzeczy. Znaczy sie macie grac w ut zebym mial kogo headshotowac ;p.
Moze jak bedzie urbanterror.pl to cos sie rushy. Slyszalem, ze "ma to byc serwis dla graczy", wiec....
hmm.. jedziemy dalej. Chyba przdwczoraj teku zdjal z neta teku.ptc.pl.. szkoda . Wiem ze wiekszosc przesiadla sie na snajpera, ale 1 serw w polsce to chyba za malo... jak wiecie na coolnet nie ma szans sie dostac: INWALID SIDIKEJ, wiec zostaje tylko ten 1.
hmm.. MajeS cos tam wspominal, ze bedzie walczyl o postawienie serwa na fpp.pl. Oby sie udalo. Walcz MajeS! )
Dalej.. trzeba jakies klanoofki zorganizowac, bo kolejne klany sie rozpadna [ja nic nie sugeruje..]
alien wymyslil, zeby jakas lige 2 na 2 wykombinowac. Pomysl dobry, ktory napewno ozywi graczy/scene, tylko potrzebny nam jest ochotnik na jej zorganizowanie.
To narazie wszystko co mi przychodzi do glowy.. moze troche s*******ilem tego txta, ale lejcie na to.. aha i standardowo piszac to nie chcialem nikogo obrazic ;p
tak poza tematem: wiecie ze mozna cheatowac w UT?
eh
eh ****owe to forum...
jak sie pisze przeklenstwa to on zagwiazdkowuje to (((
niestety
wiemy ze mozna chetowac i to bardzo mnie boli. ale we wszsytko ludzie chetatuja. Ale ja w innej spawie. Pisz Ott jezli Ottar to za dlugie i trudne. Bo jakby ktos pisal "ru" zamiast rudy albbo Rudy...
1. Czy te cheat'y sa "powazne"? Nie znam ich wiec pytam...
2. Ligi nie bedzie nigdy dopoki nie bedzie duzej ilosci serverow, duzej ilosci graczy i kilku chetnych do jej prowadzenia...
3. ut.pl sie zbliza wielkimi krokami wiec rzeczywiscie moze cos sie ruszy...
4. ru [lol] nie udawaj takiego mastah
5. ja tez mam nadzieje ze polska scena ut sie rozwinie [w koncu mocno sie w to zaangazowalem]
6. no i ja tez nie chcialem nikogo urazic
hmm...
Ottar, [prawie]wszedzie sie podpisujesz "ottar", wiec jak pisalem "ott" to myslalem ze jest ok, ale jak chcesz to bede pisal Ottar. A poza tym na mnie tez wszyscy mowia rudy a nie rudy101 wiec mi to rybka...
Poza tym chcialbym znac wasze zdanie na temat: "Co z ta pi******* scena bedzie..."
heh
b�dzie, bo co� si� na niej zaczyna dzia�. Tylko ca�y ten Auf-co�tam mi �mierdzi, kolesie zmieniaj� warunki gry. Trzeba by sie umowi� jeszcze z 1-2 klanami na granie w lidze...
r3 = sot
Ehhh rudy. Na scenie ruskiej np. jest taki trick ze polosatyi, pow3r i inni ciagle sie rozchodza i schodza w jeden klan. Poza tym r3 nie powinno byc tak porownywane, bo jest wprawdzie 3ech graczy z SoTu [mimo ze ja przeciez rudy prawie w socie nie gralem, sam wiesz] to jednak i tak r3 oparte jest moim skromnym zdaniem jako CLa na ottarze i gruszce, a nie ottarze, duku i mnie... Ottar grucha i deen to wg podstawowi jak na kazdy mecz gracze. Dopiero potem Duke ja i piotra5.
A z tymi zlepkami jak to nazwales - to poprowadzi tylko do lepszego. Chcesz zeby w polsce byly dobre klany [nawet gdyby ich mialo byc 2-3] ? W takim razie trzeba budowac konkurencje. Bo jezeli bylby sobie 1 klan jak AV i 10 innych z conajwyzej 1 dobrymi graczami to AV takie olewaloby sobie wszystko i wcale nie stawlo sie lepsze.
Przyznaj ze troche w tym racji. Poza tym UT to gra tylko teamplayowa, mielismy Ottar, deen, grucha, duke, piotra5 i ja siedziec bez sensu jak wolni strzelce? Po co skoro mozna stworzyc dobry klan i przy okazji podniesc poziom calej grajacej sceny?
[email protected]
[email protected]
;]
"Pomysl dobry, ktory napewno ozywi graczy/scene, tylko potrzebny nam jest ochotnik na jej zorganizowanie."
lol rudy101 mowish o UT jakby jush niedlugo mial sie rozsypac, z newsow na UT.pl wiemy, ze rozwija sie i beda nowe bronie.
Thx al1en za uznanie, uwazam ze kazdy z nas ma prawo gry w podstawowym skladzie,nie ma podzialu na lepszych i gorszych, bardzo podoba mi sie zaangazowanie al1ena w sprawy klanowe, naprawde staramy sie razem zbudowac potezna druzyne, mam nadzieje ze klanowki pokaza na co nas stac, po cichutq 'marze' aby treningi, wygladaly tak jak wygladaja i aby kazdy gracz .r3 wkladal tyle energi, gral z takim zapalem jak do tej pory.
Jak widzicie, pogrywam na serwerach, bardzo czestmo mozna mnie spotkac na snajperze oraz coolnet, mimo iz moj ping nie jest zadawalajacy, zyczylbym sobie aby na kazdej klanowce, sparingu, treningu dopisywal mi oraz calej druzynie dobry ping.
rozpisalem sie... ale mysle ze jest powod dla ktorego pisze, gralem przez pewien okres czasu w CS'a bardzo podobal mi sie mod, jednak czeste TK, lagi oraz zadko rozgrywane klanowki, daly do myslenia i zmienilem cs'a na UT, z czego bardzo sie cieshe.
Mozecie pomyslec iz moj post, odbiega zupelnie od teamtu, ale sam wiem ze jest na miejscu i nie pomylilem sie wchodzac wlasnie tutaj.
alien mash ofkorz troche racji.. i w sumie nie widzialem w twoim poscie czegos z czym nie moglbym sie zgodzic
deen: muwish UT jakby jush niedlugo mial sie rozsypac
co? wcale tak nie mowie...
�le sie dzieje!!!
1.Moim zdaniem �eby rozwija�a sie scena UT jest potrzebna wi�kasz ilo�� graczy.(trzeba ludzi namawia� aby w ut grali)
2.Jest jeszcze jedna z�a rzecz.Problem z wej�ciami na servery.
A problemem tym jest INVALID_CDKEY -to wi�kszo�ci graczom przeszkadza
a pozatym zgadzam sie z wami �e powinno by� pare bardzo dobrych klan�w a ni3 paredzie�ci ale kisznych.
moze jakas wrozke wynajac?!!? ;ppp
no spokojnie... cs tez nie byl od razu hitem...
zreszta ut ma na dzien dziesiejszy malo do zaoferowania wiec jest jak jest...
wraz z promocja ut w naszym kraju [hi ut.pl] i pojawianiem sie coraz to nowszych wersji ut bedzie lepiej...
to juz kwesta czasu [obym sie nie mylil]
pamietajcie tez o tym ze ut moze okazac sie jeszcze porazka...
o MajeS
a moze zdradzisz nam cos na temat up.pl?
moze kiedy odslona... a moze dasz jakiegos linka co?
no w przeciagu tygodnia powinno to ruszyc...
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
no w przeciagu tygodnia powinno to ruszyc...
nie no stary... one sa wypas! pogadamy jeszcze na irc'u...
swoja droga czesciej bywaj na #fpp.pl i zainstalu jsobie icq - ja jestem prawie caly czas online
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
nie no stary... one sa wypas! pogadamy jeszcze na irc'u...
swoja droga czesciej bywaj na #fpp.pl i zainstalu jsobie icq - ja jestem prawie caly czas online![]()
UT w Polsce
�eby rozrusha� scene, potrzebny jest animator, ktos, kto poci�gnie spraw� (albo kilku ktosi�w ;-)).
-Du�o zrobi� wyyiad z Ottarem, po tym si� sporo ruszy�o.
-Potzrebny jest PIERWSZY MECZ Z BYLE KIM, potem kolejny wywiad, najlepiej zareklamowanie sie w jakim� resecie czy innej gazetce (w sensie cho�by wzmianki o rozgrywkach, sk�adach itd....troch� screen�w, takich cool ;-))).
-Co jaki� czas MUSI WYST�PI� JAKIE� ZDARZENIE. NIE CO Pӣ ROKU, BO SCENA ZDECHNIE Z G�ODU.
-Potrzebne s� serwy, co najmniej kilka ze statystykami i RANKINGAMI (wiadomo, �e pojawi� si� cheaterzy i b�d� to psuli, ale to zwyczajna rutyna)
-Trzaby zorganizowa� UT-party ...
....................i mo�na tak dalej.
(potrzebni sa te� sponsorzy, ale to dopiero po rozruszaniu sceny, bo przed, to nikt gadac z nami nie b�dzie ;-)))
Y.
Re: UT w Polsce
quote:
Napisane oryginalnie przez -v3-Yarecki
�eby rozrusha� scene, potrzebny jest animator, ktos, kto poci�gnie spraw� (albo kilku ktosi�w ;-)).
-Du�o zrobi� wyyiad z Ottarem, po tym si� sporo ruszy�o.
-Potzrebny jest PIERWSZY MECZ Z BYLE KIM, potem kolejny wywiad, najlepiej zareklamowanie sie w jakim� resecie czy innej gazetce (w sensie cho�by wzmianki o rozgrywkach, sk�adach itd....troch� screen�w, takich cool ;-))).
-Co jaki� czas MUSI WYST�PI� JAKIE� ZDARZENIE. NIE CO Pӣ ROKU, BO SCENA ZDECHNIE Z G�ODU.
-Potrzebne s� serwy, co najmniej kilka ze statystykami i RANKINGAMI (wiadomo, �e pojawi� si� cheaterzy i b�d� to psuli, ale to zwyczajna rutyna)
-Trzaby zorganizowa� UT-party ...
....................i mo�na tak dalej.
(potrzebni sa te� sponsorzy, ale to dopiero po rozruszaniu sceny, bo przed, to nikt gadac z nami nie b�dzie ;-)))
Y.
Re: Re: UT w Polsce
quote:
Napisane oryginalnie przez deen
hehe lol jak scena bedzie w podobym stanie jak teraz to sponsora mozna szukac, ale na targu lub w miesnym, glowna nagroda beda parowki
no i moze po lizaq, organizatorzy zafunduja![]()
[email protected]
[email protected]
poczekamy, zobaczymy co bedzie... i wtedy mozna rozkrecic cos.. w tym kierunq, chetnie dolacze do kolegow w organizacji ligi
quote:
Napisane oryginalnie przez deen
poczekamy, zobaczymy co bedzie... i wtedy mozna rozkrecic cos.. w tym kierunq, chetnie dolacze do kolegow w organizacji ligi![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:02.