FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2069)
MAX LIVES-kontrowersje
hehehe moj pierwszy raz)) W kazdym badz razie moim zdaniem limit respawnow na gre to swietna sprawa.W tym miejscu dopiero zaczyna sie prawdziwa zabawa,kto nie wspolpracuje w teamie ginie i tyle.A od medykow naprawde zalezy zwyciestwo.Na minus mozna zapisac tylko pieniaczy,ktorzy ciagle sie wydzieraja o medyka,ale moze po prostu trzeba voty robic na takich.
Debile z miotaczami boja sie samospalenia i patrza w co wala.
Zaczyna sie bieganie grupami - no bo jak bez medyka???
Awek my gralismy z FF - OFF, obawiam sie tylko tych.. nalotow przy FF - ON.
Taka gra ozywia cialo i umysl ))
..:: i need ammo!
Heh ... no wiec koniec grania typu 34 fragz w 8 minut ... A to bylo moim ulubionym zajeciem ... Teraz to trzeba ganiac za medykiem i spamowac chat - Medic ! Medic ! ... Wiem, ze to ma byc gra teamowa ale jakby nie patrzec moze sie zmienic w gre kamperska ...
Inaczej to nie ma zabawy jak w teamie jest jeden medyk i kazdy sie boi zostac inzynierem.
sud
W sumie tak dobrze sie zastanawiajac to faktycznie rozgrywka w takim trybie powinna byc duzo ciekawsza. Szczegolnie z mala liczba zyc. Nikt wtedy nie gra na punkty tylko faktycznie sie stara, a akcje pewnie wygladaja tak jak w tym filmiku jak wychodzisz z gry... 2 aliantow skrada sie Murder Hall a za murem dwoch szkopow i nagle wychodza na siebie i strzelanina. Chociaz pewnie przez ten limit duzo ludzi grajacych niemcami zacznie kampowac w warroom juz na stale. Jeszcze jeden minus to lagi. Teraz naprawde beda przeszkadzac i ktos bez szybkiego lacza ma utrudnione zadanie.
sud
Heh ... no wiec koniec grania typu 34 fragz w 8 minut ... A to bylo moim ulubionym zajeciem... Teraz to trzeba ganiac za medykiem i spamowac chat - Medic ! Medic ! ... Wiem, ze to ma byc gra teamowa ale jakby nie patrzec moze sie zmienic w gre kamperska ...
www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl
willkommen afcio
moje piec groszy - podpisuje sie pod awekiem recami i nogamy
zoltie ja znam twoje zdanie na ten temat i ze nawyki z q3 ciagle daja o sobie znac ale wlasnie moze max lives to remedium na te twoje instynkty? z czasem moze docenisz rozgrywke jaka zalozyli tworcy gry, tzn. team pelna geba
moim skromnym to troche ograniczanie tez jest bo sa wlasnie ludzie ktorzy chca sobie posiekac i takich tez trzeba w druzynie - wiec tutaj minus takiego rozwiazania... ;(
pozdry dla zalogi i miejcie cierpliwosc dla starego fritza, on nie miec teraz kompa w domciu i bardzo cierpiec z tegoz powodu i nie byc jeszcze na froncie jakis czas... mam nadzieje ze nie tak dlugi ze wyjdzie full ver. =)
vide nasza rozmowa na ircu
. No coz fajnie sie gralo, teraz bedzie sie mniej fajnie grac. Spektakularne akcje na plazy bedzie mozna schowac do szuflady
Moim zdaniem wszystkie kwasy wokol max lives , powstaja z trunosci przestawienia sie na nowy tryb gry. Pozornie niewielkie zmiany wprowadzone w mptest2, okazaly sie pewnym utrudnieniem dla graczy z wyrobionymi nawykami w grze. Niestety jezeli takie sa wymogi gry trzeba bedzie sie dostosowac.
Hej - to sa testy....
Wiecie chyba co id robilo z testem q3 a potem z PR, do plenje wersji wolfa jeeszcze dluga droga....
Chyba od test�w do full'a, a od full'a do PR d�uga droga. Tak czy siak, ID powinno wporwadzi� takie co� jak team leader. Wkurza mnie jak ca�y team spokojnie kampuje w War Room, ja daj� apteczki, zbieram ammo i masakruje aliant�w, a jaki� debil si� wyrwie z okop�w: "Medic! Medic! Medic! Medic!...", a jak do niego dojde, to gostek zdycha...
Re: MAX LIVES-kontrowersje
He, he
To chyba ja wzbudzilem te kontrowersje ustawiajac na prosbe BadIdea MaxLives. Moim zdaniem opcja jest niezla, ale moze powodowac tez negatywne skutki w postaci przejscia do defensywy obydwu teamow. No i sa ludzie, ktorym to sie zdecydowanie nie podoba. Wiec postanowilem, ze bede co jakis czas na pare rundek wlaczac na moim #rtcwpl.
Ja ostatnio graj�c szkopem medykiem przesz�em na ofensywe, przeskauje m�r, biegne do wody, a wtedy to jak zobacze jakiego� kampera na pla�y z mauserem/panzerfausem... no�em go, no�em .
Wiec postanowilem, ze bede co jakis czas na pare rundek wlaczac na moim #rtcwpl. Nightman-tylko powiedz na #wolfpl kiedy... bo nie ma praktycznie serwerow z ustawionym takim trybem gry,a cwiczyc warto
Napisane oryginalnie przez Nightman
He, he
No i sa ludzie, ktorym to sie zdecydowanie nie podoba. Wiec postanowilem, ze bede co jakis czas na pare rundek wlaczac na moim #rtcwpl.
Yo ! Maxlives to wogole mus , zawsze sie patrze czy jest na serverze jak nie - to sorry , moj ulubiony ? Tak , tak DaExperts T1
Mozna by dlugo wymieniac zalety ale najwazniejsze to
:Koniec z podupconymi atakami typu suicide to warroomu by dotknac dok�w za wszelka cene
:W tescie 2 jest duzo ludzi ktorzy odruchowo naciskaja spacje chociaz biegam w wyciagnieta strzykawka by ludzie z daleka mnie rozpoznawali -> taka gra ukroca takie zachowanie
:Satysfakcja z rozwalenia goscia na max_lives = 1 yest ogromna
:Nightman - nic sie nie zmienia bo alianci musza atakowac by wygrac a Axis i tak kampuja w WR
obijanie sie oplaca - Yeeees !
))
i.t.p , i.t.d - jak jest limit to przynajmniej wiem ze koles z Murder Hole nie zmieni nagle zdania i nie nacisnie spacji , ze gra sie w grupie ....
Powiem tak jako gracz CSa mam 1 zycie na runde i czekam az all padna jak zgine. Dzieki temu gra jest trudna i uczy grac o wiele lepiej, bo nie traktujesz HP jak szmaty bo zaraz respawn.
Jak dla mnie moze byc 1 zycie ehhe
Tyle ze... cos takie zwieksza wspolczynnik kampy o jakies 500% wiec ciezko ocenic czy to dobry pomysl. Moze cos ala 5 zyc max.
I`m MEDIC
ja gralem dzisiaj na max lives i tak samo tylko chelm z cyferka :>>>> moze dlatego ze jestem medykiem ale za to ofensywnym medykiem heheh
http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty si� u�miechniesz?
Frozen do expansion packa.
quote:
Napisane oryginalnie przez JeloneK
MAX LIVES daje aliantom now� szanse na wygranie, wybicie niemc�w z panzerfaus�w.
Mi sie zdaje ze przydalby sie 5sek freez cos ala to jak niektorych grach jest, zeby wszyscy zaskoczyli etc. Zsynchronizowali. Mi sie przytrafia lag tylko na poczatku runy takie 3-2 sek wtyki czy cos, budze sie martwy bo jak zaczne w forward b to dostaje panzera na cze jak zaczne bez laga to zawsze zwiewam
przed 1 salwa niewyzytych panzermanow
ja tez zawsze mam takie kilkusekundowe przyciecie pod tytulem connections problem' jestem ciekaw czy wiecej osob ma takie problemy, bo moze to nie wina lacz w naszym pieknym zinternetyzowanym kraju tylko jakis bug w mptest2 ?
quote:
Napisane oryginalnie przez AWEK
hehehe moj pierwszy raz)) W kazdym badz razie moim zdaniem limit respawnow na gre to swietna sprawa.W tym miejscu dopiero zaczyna sie prawdziwa zabawa,kto nie wspolpracuje w teamie ginie i tyle.A od medykow naprawde zalezy zwyciestwo.Na minus mozna zapisac tylko pieniaczy,ktorzy ciagle sie wydzieraja o medyka,ale moze po prostu trzeba voty robic na takich.
W ten spos�b RTCW staj� si� bardziej gr� taktyczn� akcji i o to chodzi. Je�li zawodnicy w danej dru�ynie s�abo wsp�pracuj� to nie wygraj�. No i z MAX LIVES=1 gra staje si� bardziej realna.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:57.