FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2075)

Posted by F4+4L on 09-11-2001 12:12:

Unhappy Astercity robi klientow w ...

CZesc wam,

Mam zle wiesci (glownie dla mnie a wiec, kto mnie nie zna nie moze nie czytac) ale chcialem sie z wami podzielic nimi. Astercity (ten co daje niektorym lacze do internetu) wprowadzilo taryfe 0,54 za 15 min w sieci. A tym samym skonczylo sie nieograniczony dostep do ineternetu. Tera za kazda minute place. Co jednoczesnie ogranicza granie z wami. Bo bogaty nie jestem. tym samym raczej bedzie to koniec z UT po sieci dla mnie ... starsi nie daruja mi tego ze za gre placa oni. Wczesniej byl miesieczny abonament nie bylo problema, a tera ... oznacza to ze koncze z UT no chyba ze znajde spasora...
Oczewiscie minimalny dostep bede mial tzn jakies 5 h miesiecznie w ramach dostepu do skrzynki.
Jak macie jakis pomysl to dajcie, poza tym chcialem sie od was dowiedziec na temat lacz internetowy jakie macie bo moze uda mi sie zmienic i wtedy bedzie po staremu.

Posted by rudy101 on 09-11-2001 12:48:

ale pizdy z tych a astrer..
pokaz im a potem zrob
ja mam sdi tez jest chu|jowo, ale przynajmniej mam abonament miesieczny... pozostaje ci zainwestowac w tepse?! chociaz to nie jest najlepsze rozwiazanie...

Posted by al1en on 09-11-2001 16:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez rudy101
pozostaje ci zainwestowac w tepse?! chociaz to nie jest najlepsze rozwiazanie...

W tym wypadku chyba najlepsze Moim zdaniem zostaje Ci SDI. Inne lacza stale sa dopiero drogie....

--------------------------------
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Posted by GuriaS on 09-11-2001 21:04:

Ca�kowicie popieram al1ena
A tak swoj� drog� to p�jd� do nich i im powiedz co o nich my�lisz

Posted by F4+4L on 09-11-2001 21:34:

Dz�ki ch�opaki, juz chyba znalazlem wyjscie. Kablowka od astera tez skoczyla a wiec chyba przerzuce sie na PTK i za�atwie chello moj kompel ma i sie nie skar�y (prawie) a wiec chyba sie przezuce jeszcze tylko zorietuje sie w laczach i kosztach. Kto wie moze mi sie uda dzieki za pomoc @ll : ).

Posted by GuriaS on 09-11-2001 21:39:

dobry pomy�lunek
m�j qmpel te� ma CHELLO z PTK i m�wi �e jest ZAJE*****!
good luck

Posted by F4+4L on 10-11-2001 11:07:

Exclamation

Co do chello mam mieszane opinnie jeden mowi ze dobre drugi ze do kitu. Tzn. KaZaA na chello podobno ma przekaz gora 2kb/s c0o jest krytyczne przy 15 kb/s kture teraz mam z kolei chello szybciej daje strony zachodnie a wolniej polskie a wiec jeszcze lukne w ceny i zaczne ciulac na zmiane lacza bo z asterem (blee) nie da sie wytrzymac. Jeszcze raz dzieeki za pomoc all.

Posted by ZimZum on 10-11-2001 14:24:

na jakiej zasadzie dziala astercity?
Modem kablowy, czy dial-up?

Posted by GuriaS on 10-11-2001 17:42:

hmmmm
b�de strzela� �e jest to modedm kablowy bo DIAL-UP jest taki SYFNY (tak jak MODEM og�lnie) �e F4+4L by chyba nie gra� z taki ��czem

Posted by F4+4L on 11-11-2001 08:14:

Talking YEEEEEEEA

Ludzieeeeee !!!! Mam eXtra waidaomo�� !!!!

Astercity znane jest ze swego ba�aganu i syfu jakiego maja w firmie.
Najpierw zacz�lem dzwonic po kolagach kt�rzy maja astera i dowiedzia�em sie �e oni nic takiego nie dostali ! Troche sie zdziwilem. Dzwonie do tego syfu (at sera) i pytam sie co jest grane. A wiecie co oni na to ?!. M�wia ze to promocja i sie sam zg�osilem i jak to nie wiem co zg�osilem ?!!!. Po d�ugich przeszukaniach i k��tniach (ca�a sobota) okaza�o sie ze jakis inny gos� skorzysta� z promocji a mnie zapisano zamiast niego !!! i tu szczena mi Jestem wkorzuni i happy bo wracam do gry !

Posted by GuriaS on 11-11-2001 09:25:

Thumbs up

fatal to na i imprezka do rana

Posted by Ottar on 12-11-2001 11:07:

Mam mysl

Zaskarzymy ich z powodztwa cywilnego - przeciez poniosles strate, twoja rownowaga psychofizyczna zosta�� zachwiana. Bede musieli wyplacic pieniazki na pck i przeprosiny w oficjalnych mediach, a jak udowodnimy im ze odniosles trwaly uszczerbek na zdrowiu to beda ci musieli dac odszkodowanie zdrowotne np. (dozywotnia renta) hyhyhy

w USA nie takie numery w sadach przechodza

Posted by GuriaS on 12-11-2001 12:00:

Talking

OTTAR spoko pomys� ale POLSKA to nie USA i tutaj takich numer�w si� nie da wykr�ci�..... szkoda

Posted by Ottar on 12-11-2001 12:22:

Poczekaj

az za rok dostane papier adwokata, wtedy nie takie numery przejda

Posted by GuriaS on 12-11-2001 12:38:

chello RULEZ
wszyscy kt�rych znam i maj� CHELLO nie narzekaj� wr�cz przeciwnie...wychwalaj� na MAXA... tylko �e trzeba mie� kabl�wke (a ja nie mam bo nie ma jej nikt na osiedlu i koszt doprowadzenia kabla wyni�s� by oko�o .... 2000z� a ka�y ma j� WIZJE albo inn� jeban� satelite...) jest jesscze CHELLO satelitarne ale nie ma por�wnania do KABL�WY

Posted by F4+4L on 12-11-2001 17:02:

Lightbulb

SpoX g�owa do g�ry poszukaj go�ci na osiedlu kt�rzy rwnie� chcieli by mie� PTK. Na pewno kto� sie zajdzie i wtedy koszt 2000 z� dzielisz np. na 20 os�b ! P�acisz st�wke i masz PTK a p�zniej Chello paru koleg�w tak juz zrobilo i wymiata.

Posted by deen on 12-11-2001 18:30:

zygac mi sie chce...polska scena..

Cieshe sie bardzo, f4+4l jush myslalem ze scena UT, starci starego gracza, jezeli tak dalej pojdzie nie rokuje nic dobrego polskiej scenie ut, mamy jeden serwer ( w tej chwili dziala tylko snajper.pl) i nie ma na nim zadnego gracza i jak tu sie nie burzyc, a na niemcu jakies lamy bija mnie bo jaja pinga 50 przy czym moj nie spada ponizej 300.
polska scena ut umiera, przed narodzinami... nie ma wielu graczy, a ci ktorzy grali wczesniej z jakis przyczyn odchodza, albo nie moga grac, zalosne...

Posted by F4+4L on 12-11-2001 19:01:

Angry

DEEEEENNNNNN peir dolisz w�asnie jest na odwrut polskich graczy jest coraz wiecej !!!!! Ile to razy widzalem jakiego� Jurka czy Michala kt�rzy walili �mialo wszystkim ty�ki. Wystarczy ich rekrutowa� nim sobie p�jd�. Pokaza� im �e UT to CO� !!!!!

Posted by deen on 12-11-2001 19:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez F4+4L
DEEEEENNNNNN peir dolisz w�asnie jest na odwrut polskich graczy jest coraz wiecej !!!!! Ile to razy widzalem jakiego� Jurka czy Michala kt�rzy walili �mialo wszystkim ty�ki. Wystarczy ich rekrutowa� nim sobie p�jd�. Pokaza� im �e UT to CO� !!!!!

lol skoro tak ci sie podobali to czemu sie nie umowiles ?
btw, wejdz teraz na serwer i znajdz mi 2 osoby grajace !
w tym momencie rodzi sie pytanie po co nam wiecej serwerow ?!?
hmm chyba ze jest to spowodowane, nieznajomoscia adresow polskich serwerow i mlodzi gracze znaja tylko kulnet ktory w tej chwili jest padniety......

Posted by GuriaS on 12-11-2001 20:14:

f4+4l jak by qmple chcieli to bym pyka� ju� dawno na CHELLO!
ale u s� takie BUCE �� im nie zale�y czy maj� modem czy siec wa�ne ��bu wej�� na czata

Posted by F4+4L on 12-11-2001 21:12:

Thumbs down

wspulczucie takich to tylko i zeby lezeli

Posted by GuriaS on 12-11-2001 21:16:

THX zaa wsp�czucie ))
ja tylko gram z nimi w noge... o grach z nimi nie pogadam bo CIEMNIEKA a o sprz�cie to ju� nie wspomne

Posted by F4+4L on 12-11-2001 21:22:

Exclamation

Spisz przy tym boardzie ???

Posted by GuriaS on 12-11-2001 21:28:

hehe
nie musze spa�... po prostu mam w��czonego non-stop jak siedze przy kompie... ja mam oko�o 10 rzeczy naraz w��czonych jak siedzie przy nim

Posted by F4+4L on 13-11-2001 07:20:

Smile

Jakbym mial w�aczone 3 okienka i q3 to by mi skakalo : ( no wiesz celeron 400 mhm sux. Ale nie jest tqak zle da sie grac poza tym bede zmienial na .... i tu mam problem czy na AMD czy na pentiuma ? za kija nie wiem jeden drozszy ale lepszy. Ktory wybrac ? Kolejna zagadka tego �wiata

Posted by Ottar on 13-11-2001 10:25:

Mam rozwiazanie

Athlona - jak masz kase to w wersji XP. KAzdy athlon xp powyzej 1400+ jest szybszy od pentium4 2ghz w 95% zastosowan.

na potwierdzenie moich slow:

http://www.anandtech.com/cpu/showdo...?i=1554&p=2

oraz

http://twojepc.pl/artykuly.php?p4_vs_athlonxp

Posted by *Av*MystikaL on 13-11-2001 12:01:

Smile AMD

siemasz , chcialbym sie wypowiedziec na temat lacza stalego ( aka fatal ) i kompa
1. ja mam stlae droga radiowa . W domku mam antenke , i ok 200 m. dalej stoji stacja bazowa .Zaplacilem 1tys 600 zl. za to cudenko . Mowie cudenko bo tak jest . Po 20 na kulnecie ping spada mi nawet ponizej 20 ( czest tak jest ) nigdy nie mam zadnych lagow , doslownie nigdy . Jak ktos wam bedzie wmiawial ze necik droga radiowa jest do bani ( jak pada deszcz lub snieg to przerywa ), NIE WIERZCIE .To sa bzdury
2.Co do kompa ( znam sie na tym calkiem calkiem ) to zaden tam athlon 1400xp bo po co ? Lepiej kupic sobie ( odrazu wykluczam intela ) ahlona 1000 - 1200 i plytke soltek na ddr'ach . I jest teraz sprawa ramu . Wszyscy mowia ze 256 wystarczy .No i spoko , wystarczy ale do windowsa ME/98/95 ) Ja uzywam wisndowsa XP i mam wlasnie A 1000 + soltek na sdramach i 256 ..... zbyt za wolno .... do windowsa XP trza miec 512 ramu , spoko wystarczy

sorki zse to takie nudne ale siedze teraz na uczelni i wlasnie mam EKONOMIE , wyklad , ale stwierdzilem ze sobie daruje ten nudny przedmiot ))

Posted by *Av*MystikaL on 13-11-2001 16:25:

Red face co jest?

heheheheh , jak wam sie nie podoba moj pomysl , piszcie )) ja sie nie obraze

Posted by F4+4L on 13-11-2001 16:44:

Talking

Dzeki ludzie przekonaliscie mnie tera musze wyskubac te 1600 zl i bedzie spox a co do lacza to aster nie jest taki zly ma tylko burdel w firmie i to niezly ale po za tym jest spox (na qlnecie ping 15 to norma raz mialem ping 2 !!! Na temat lacza satelitarnego nie bede sie wypowiadal bo nie mam nikogo kto to ma i sie tym chwali a wiec to by bylo na tyle

Posted by Pwael on 13-11-2001 16:59:

Talking ufff

to dobrze fatalku ze znuf jestes z nami

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:58.