FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2133)
2x COOLNET !
Mozliwe ze beda staly 2 servery UT CoolNetu! Wysłałem za namową Ottara maila do Darka B. z CoolNetu, z prośba o postawienie 2x server z maxclients 12 zamiast 1x maclients 20. Oto odpowiedz:
-------------------
Witaj Michał,
w zasadzie mozna to zrobic, technicznie nie ma problemu ale nie wiem
czy komp wytrzyma. na tym kompie stoi juz sporo serverow: 4xq2, CS,
DOD i q3- UT. ludzie i tak narzekaja na lagi, jak doloze jeszcze jeden
to bedzie klapa. planuje dokupic pamieci do 1GB (teraz jest 512) to
sprobuje na probe postawic jeszcze jeden serv q3-UT
-------------------
Poza tym mam pytanko do Ottara: Darek powiedzial mi takze, ze moze zmienic maxclients narazie an tym jednym serverze, na tyle na ile chcemy. Mamy juz 2 servery lacznie ze snajperem, wiec moze warto ustawic coolneta na maxclients 12? Nie byloby tam takich rzezni? A moze lepiej zostawic jak jest? Odp. tutaj pls.
[email protected]
[email protected]
ZAAJEBIAŚCIE!!!
miejmy nadzieje że PING bedzie THE BEST!
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
a ja mysle ze maxclients 12 bylby lepszy na tym serwerku co juz stoi...
[email protected]
[email protected]
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
a ja mysle ze maxclients 12 bylby lepszy na tym serwerku co juz stoi...
quote:
Napisane oryginalnie przez al1en
No ja tez tak uwazam, ale nie moge zmieniac tego z mojego widzimisie, bo na serverze gra cala polscka scena. Jak wy sadzicie? maxclients 20 czy 12?
deen nie przesadzaj!
nie wiem doqadnie ile jest osób (moge strzelać? 30-50 ) a cały czas się powiększa...już to napisałem ale powtrze
"TO TYLKO KWESTIA CZASU...!"
po co dwa serwery?
po co dwa serwery ?
Przeciez kulnet jak jest preladowany to polacy ( lub ci ktorzy znaja adres ) moga sie przezucic na snajpera
ja zawsze mowie zeysy przesli na snajpera jak na kulnecie zaczyna sie robica FFA ale jakos nikomu sie nie chce
Jak zwykle szukasz dziury w calym
takie pytanie, po co komus 200 tys zlotych jak ma 100 tys.
Co wolisz 2 servery z maxcients 12-14 czy jeden z 20 na ktorym wiecznie panuje tlum i nie da sie rozegrac zadnej sensownej gry? Kolejny server daje mozliwosc np - utowrzenia rozgrywek ligowych, grania sparringow nie przeszkadzajac innym graczom itp. Kolejny server napewno nie zaszkodzi. Zaś granie 10vs10 na mapcycle abbey, streets - jak dla mnie mija sie z celem.
ps. Coolnet znajduje mi w przegladarce serverow quake, a snajpera nie - dlatego jest roznica chetnych graczy na oba servery. A im wiecej serverow tym wiecej chetnych do gry. Ze snajpera korzystamy, wczoraj poprostu nie dalo sie grac na coolnecie, z falami przelewajacego sie zagranicznego bydla ktore pod koniec zwraclo nam uwage ze mamy gadac po angielsku, a nawet probojacego kiknania graczy...
Re: Jak zwykle szukasz dziury w calym
quote:
Napisane oryginalnie przez Ottar
takie pytanie, po co komus 200 tys zlotych jak ma 100 tys.
Co wolisz 2 servery z maxcients 12-14 czy jeden z 20 na ktorym wiecznie panuje tlum i nie da sie rozegrac zadnej sensownej gry? Kolejny server daje mozliwosc np - utowrzenia rozgrywek ligowych, grania sparringow nie przeszkadzajac innym graczom itp. Kolejny server napewno nie zaszkodzi. Zaś granie 10vs10 na mapcycle abbey, streets - jak dla mnie mija sie z celem.
ps. Coolnet znajduje mi w przegladarce serverow quake, a snajpera nie - dlatego jest roznica chetnych graczy na oba servery. A im wiecej serverow tym wiecej chetnych do gry. Ze snajpera korzystamy, wczoraj poprostu nie dalo sie grac na coolnecie, z falami przelewajacego sie zagranicznego bydla ktore pod koniec zwraclo nam uwage ze mamy gadac po angielsku, a nawet probojacego kiknania graczy...
MAXCL 12? and UINy!!!
Panowie, SZYBKA decyzja. Wyslac Darkowi z Coolnetu maila zeby ustawil coolnet na 12 graczy max?
PS. BARDZO Was prosze o podanie tutaj swojego Uinu [numerek] ICQ WSZYSKICH ktorzy takowe maja. Po powstaniu ut.pl mam zamiat bardziej zaglebic sie w rozwijaniu sceny, potrzebny mi bedzie wiec kontakt z doslownie kazdym graczem. Thanx
[email protected]
[email protected]
Re: MAXCL 12? and UINy!!!
quote:
Napisane oryginalnie przez al1en
Panowie, SZYBKA decyzja. Wyslac Darkowi z Coolnetu maila zeby ustawil coolnet na 12 graczy max?
PS. BARDZO Was prosze o podanie tutaj swojego Uinu [numerek] ICQ WSZYSKICH ktorzy takowe maja. Po powstaniu ut.pl mam zamiat bardziej zaglebic sie w rozwijaniu sceny, potrzebny mi bedzie wiec kontakt z doslownie kazdym graczem. Thanx
GG:1436980
Y.
quote:
Napisane oryginalnie przez GuriaS
GG:1436980
[email protected]
[email protected]
pasi!
2x10-12
gg 1718969 (przedtem 611326 ale zapomnialem hasla :<< a na maila nie przyslali help! )
hehe
człowieku ja nie wiem czemu NIE MOGE CIEautoryzować!
jak bym mógł to bym to już dawno zrobił...
MajeS może miałeś ciężką noc???
quote:
Napisane oryginalnie przez GuriaS
MajeS może miałeś ciężką noc???
![]()
hyhy
quote:
Napisane oryginalnie przez deen
hhmm jezeli dobrze rozumuje MajeS pishc ten teks mial na mysli ze to absurd pyrat co wolimy, oczywiste jest ze 2x 12 to jest to czego nam naprawde trzeba![]()
Panie, daj mi sile...
gatka...
Mówiliście o tym serverze w 2001 roku, gdzie on teraz jest???Chcem 12 maxlients 2 servery
na poczatek dac max clients 14-16?
wydaje mi sie ze 12 to troszku za malo:>
jak gram na angielskich serwerach gdzie jest 16 to jest w sam raz:>
chociaz na abbey to i tak za duzo a nie wiedziec czemu wszyscy najbardziej lubia te mape:>>
no i jak tam z tym serverem? zapowiedzi słyszymy już od chyba kwartału, a serverka nie ma... zreszta narazie jest gdzie grać wiec sie nie spieszcie
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:04.