FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2194)
Kampowanie w.g. Venotoma
Mój podpis brzmi:
"Ulubiony gatunek gier elektronicznych: taktyczne gry akcji. A które dokładnie? Te, w których:
-masz jedno życie,
-i szturmujesz i kampujesz (takie są realia prawdziwej wojny).
Ulubiona gra elektroniczna: Ghost Recon.
"
Tak więc lubię gry w które są możliwie podobne do prawdziwej wojny. Respawny, RJ itp. nie interesują mnie. A kampowanie?
KAMPOWANIA DODAJE GRZE REALNOŚCI.
W Ghost Recon bardziej efektywny jest szturm, szturm z kilku pozycji na raz, 2 oddziały i bierzecie ze wschodu i z południa i rozwalacie tango tak że się nie skapują o co chodzi. Jeden kamper do pokrycia pola czasem się przydaje w postaci snajpera który jest daleko i spokojnie pokrywa zachód i część północy.
Jeżeli będziesz w miejscu stał i tylko strzelał to po Tobie. WIesz jaka jest złota zasada snajpera ? Nigdy nie strzelaj 2x z tegosamego miejsca, wtedy będziesz nie do wykrycia i wprowadzisz zamęt, a zamęt jest Twoim sprzymierzeńcem. Jeżeli szybko zmienasz pozycje i strzelasz z odległych od siebie miejsc to snajperem jesteś w stanie zrobić duże kuku. Jak będziesz tylko w miejscu stał to ciah nie ma Cię. Nie wyrobisz. <- to są tajniki dobrej taktyki =P
Venotom grałeś w R6 ? Widziałeś jakieś filmy dot oddziałów specjalnych ? To wiesz pewnie iż sprawna akcja dobrze zaplanowana to z kamperstwem za dużo wspólnego nie ma. Dobra akcja trwa maksymalnie 3minuty 40sec. Szybka z zaskoczenia cay czas w ruchu i po bulu.
Tak więc lubię gry w które są możliwie podobne do prawdziwej wojny. Respawny, RJ itp. nie interesują mnie. A kampowanie?
KAMPOWANIA DODAJE GRZE REALNOŚCI.
Jeżeli już mam trochę czasu by pograć, to nie interesuje mnie gra w której czaję się i czekam.
Ostatnio miałem okazję przyglądać się grze CS.
Moje wrażenia? Można je opisać znanym tekstem:
"Patrzę w lewo, w prawo i nic. Nic się nie dzieje!"
A już wogóle nie mogę tego zrozumieć, że ci goście bulą w cafejkach za wiele godzin takiej nudy.
A jeżeli chodzi o jak najbardziej realne warunki? Zapomnijcie o nich. Żadna gra nie wprowadza takiego stresu jak w realnej sytuacji. Widzieliście kiedyś gracza, który zesrał się w gacie szturmując oddziały przeciwnika lub rzygał przed walką?
W realnej walce możesz umrzeć, a w tych grach, w które gramy dzisiaj można co najwyżej umrzeć z głodu lub ze śmiechu.
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Hm. Powiem tak: gry elektroniczne to nie moje hobby tylko dodatek do hobby. Wolę grać w paintball na świeżym powietrzu niż w Ghost Recon, ale jeśli mam wolny czas i nie ma możliwości do przyjemnej gry na dworzu (chociaż ćwiczę inne sporty również w zabudowaniach) to zgarniam kolegów do kafejki i trwa bitwa, że aż miło.
Napisane oryginalnie przez Venotom
Kwestia gustu.![]()
ogolnie Q rulez
a siedzenie w jednym miejscu i kampowanie? imho bez sensu... nuda... tyle z mojej storny...
Venotom :
Qhfa czy ty wogule wiesz co piszesz?
"Ulubiony gatunek gier elektronicznych...
Ulubiona gra elektroniczna: Ghost Recon.
"
W gry elektroniczne grało sie jakieś 8-9 lat temu
A wygladały mniej więcej tak :
http://www.fx4.pl/gry/nu_pagadi.swf
Yareq/ Jakim wspólną nazwą określisz gry PC i konsolowe?
quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
Yareq/ Jakim wspólną nazwą określisz gry PC i konsolowe?
pici-polo
Taaaaa..
Ale IMO to troche jak zalowac ze nie ma juz Giertycha w rzadzie
Z jednej strony brak tego wyskakiwania z idiotycznymi pomyslami, dzieki ktorym cos sie dzialo, a z drugiej jakby wrocil to by mi spowrotem gral na nerwach
Chociaz Giertycha az tak nie brakuje bo pis nadal dostarcza "rozrywki" D:
gg: 1854672 | blog | http://kosz.fpp.pl | Kawa
ja tez nie jak nazywa
Każdy ładnie cztery elementy jednych tchem wymienia i ja też je wymienię, co tak będę głupio stał to: pieniądze, forsa i oczywiście szmal.
Dla potomnych wklejam zapis PW z Venem z okresu jego pierwszych postów. Niestety swoich wiadomości nie mam i nie mogę ich znaleźć.
quote:
Venotom napisał dnia 09-11-2001 18:57:
To jest początek Prywatnej Rozmowy.
quote:
Venotom napisał dnia 09-11-2001 19:32:
Mało kto się może ze mną równać.
quote:
Venotom napisał dnia 09-11-2001 19:35:
Nie straszę Cię. Trenujesz szermierkę? Poczułem respekt. Naprawdę.
quote:
Venotom napisał dnia 09-11-2001 19:40:
Ja ze sztuk walki trenuję TKD ITF. Przez tą szermierkę poczułem respekt. Napisz coś więcej o tym, a przeproszę Cię publicznie. Sportsmani się rozumieją.
Każdy ładnie cztery elementy jednych tchem wymienia i ja też je wymienię, co tak będę głupio stał to: pieniądze, forsa i oczywiście szmal.
quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
a ja teraz nawet nie jak się nazywa minister edukacji![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:58.