FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2438)

Posted by on 27-11-2001 17:29:

Exclamation O T2 słow kilka

Dobra ludzie trzeba ożywić tego boarda...

Może...jakie stosujecie taktyki walki w T2 i co byście chceli zmienić w tej grze.

Ja np dodał bym coś w stylu APC - naziemnego (havoc szybko się nudzi).

Posted by [STER]ziec on 28-11-2001 09:25:

Re: O T2 słow kilka

quote:
Napisane oryginalnie przez Icea
Dobra ludzie trzeba ożywić tego boarda...

Może...jakie stosujecie taktyki walki w T2 i co byście chceli zmienić w tej grze.

Ja np dodał bym coś w stylu APC - naziemnego (havoc szybko się nudzi).

nie da sie ozywic tego boarda bo nikt (moze pare osob) w to nie gra...

Posted by sYs|yavor on 28-11-2001 11:27:

>Może...jakie stosujecie taktyki walki w T2 i co byście chceli
>zmienić w tej grze.

Taktyki... Coz, potrzebowalbym jakies 100 KB tekstu, zeby je pobieznie omowic.

Co zmienic? Polecam temat Tribes 3 na Polskim Forum w T2 - wyslalem Ci invite'a.

>nie da sie ozywic tego boarda bo nikt (moze pare osob) w to nie
>gra...

Sceptyczne podejscie do zycia kolega prezentuje. W Tactical Ops gralem w kwietniu ubieglego roku. Bylo ok. 5-6 graczy z Polski, w tym tylko dwoch, ktorzy pogrywali w te gre nieco czesciej. Zadnego polskiego serwera - teraz jest bodajze 7. W tej chwili mamy w TO kilkadziesiat klanow, pierwsze proby utworzenia ligi itp.

Z T2 bedzie podobnie. Gra jest wysmienita, idealnie dopracowana pod katem rozgrywek internetowych (w przeciwienstwie do lamerskich meczykow w UT czy Q tam generalnie nie ma lagow), wymaga wspolpracy zespolowej, przy ktorej TO czy inny Counter Strike sprawiaja wrazenie zabawek dla przedszkolakow. Na dodatek ma spore wymagania techniczne i wymaga rejestracji konta do gry online.

Zatem nie pobije popularnoscia CS, bo tam mozna sobie powalczyc bez oryginalu, na dodatek w praktycznie kazdej kafejce internetowej.

Sadze jednak, ze w Polsce jest dostatecznie wielu zaawansowanych milosnikow gier FPS, aby z czasem Tribes 2 stal sie znacznie popularniejszy.

Posted by on 29-11-2001 17:19:

Angry

Tylko jedno mnie nurtuje... a manowicie wymagania.
Ludzie mam
2x Celeron 533MHz = 1066MHz 512Ram GF256...i jeszcze wolno chodzi na b. słabych detalach. Na dodatek nie mogę se poćwiczyć z wiecej niż 5-6 botami bo zaczyna tak żabkować że to wpale się nie mieści..............żeby nie te wymagania gra byłaby idealna.

Kiedy ta !#%$%^@# sierra wypuści jakiś patch który to zmieni.

Posted by sYs|yavor on 30-11-2001 02:26:

>Tylko jedno mnie nurtuje... a manowicie wymagania. Ludzie
>mam 2x Celeron 533MHz = 1066MHz

To jest zle rownanie, kolego :-P Nawet na profesjonalnych wieloprocesorowych systemach operacyjnych zwiekszenie wydajnosci oprogramowania wystepuje wyraznie tylko wowczas, gdy oprogramowanie bylo pisane z mysla o pracy wieloprocesorowej. Prymitywne systemy operacyjne Windows nie odwala roboty za programiste. Nie bardzo wierze, zeby gry byly pisane na maszyny wieloprocesorowe, naklad kosztow zbyt duzy. Zatem z punktu widzenia Tribes 2 Twoj komputer ma jeden procesor 533 MHz. Sprawdzales w ogole, jak wyglada obciazenie obu procesorow podczas gry w T2?

>Kiedy ta !#%$%^@# sierra wypuści jakiś patch który to zmieni.

Nigdy. To bardzo proste. To nie wina patcha, tylko duzej jak na mozliwosci obecnych komputerow domowych zlozonosci scen 3D. Tribes 2 obsluguje sceny, w ktorych liczba wielokatow oraz roznego rodzaju efektow graficznych wielokrotnie przewyzsza skromne mapki z np. CS czy UT, skladajace sie z reguly z duzych plaszczyzn z odpowiednia tekstura. Z tego powodu T2 jest gra nieco na wyrost (i bardzo dobrze, takie gry maja zywotnosc kilku lat i glupota jest pisanie ich tak, by dzialaly na najslabszych kompach dostepnych na rynku w momencie premiery).

Posted by Sith on 30-11-2001 11:24:

Wink

Yo @ll !!!

Hmm dawno dawno temu gralem w QW, poniznej sporo czasu i do teraz w Q3A, ostatnio czesciej w CS'a, jednkaze dalej poszukuje czegos co mogla byc nastepca ww. fppsow.

Red Faction nie spelnil moich oczekiwan, wlasciwe to padl od razu na poczatku kiedy zorientowalem sie ze alt'u nie moza w zaden sposob wykorzystac, a ja niestety nie chce zminiac swoich przyzwyczajen i odstawilem na polke :p =]

Teraz mam troche pytan co do T2?

1.Jakie sa ogolne wymagania do pobiegania/polatania/pojezdzenia tam wiem ze oczywiscie im wyzej tym lepiej, mniej wiecej mam taki komp: PIII 700, 512 RAM'u, GF2MX400 64MB, jak to sie odnosi to w miare nie skaczacej gry czyli jednym slowem plynnosc

2.Czy istnieja jakies servery w PL, na ktorych ludzie graja w T2 i wiem trudne czy sporo ludzi tam gra czy trzeba szukac serverow zagranicznych

3.Lubie CTF'a i jezeli gra bedzie fajna i np.: uda mi sie przekonac moze ) ludzi z naszego klanu zeby wylaczyc serv Q3A, bo CS'a na razie nie chce ruszac to byc moze istnialaby mozliwosc uruchomienia serva T2 - jakie sa wymagania stawiane servowi i czy T2 moze dzialac na linuchu, gdzie znalezc configi itp na pewno zajrze na oficjalna strone tribes2, ale zanim tam sobie poczytam chcialbym poznac rowniez wasze osobiste opinie =]

To chyba tyla
Pozdro @ll
-bmf-Sith

Posted by on 30-11-2001 17:11:

Unhappy

Co do 2 procków to wiem że gra ich nie wykorzystuje na raz.
Ale z tego co słyszałem drugi powinie choć trochę wspomagać ten pierwszy...pozatym win XP miał obsługiwać 2xCPU ale qurna T2 na nim nie chodzi (nic tylko się zastrzelić)

A co do patcha wypuścili już jeden taki niech wypuszczą drugi.
Mogli by używać wiekszej kompresji terenu i textur.

BDW. czy muszą być w dwuch slotach takie same procki czy mogę jednego celka zminić na szybszy.

Posted by on 30-11-2001 17:21:

1. Komp w zupełności wystarczy

2. W polsce są tylko dwa serwy Gry-Online i mało gra na nich ludzi ponieważ zdecydowana wiekszość gra na niemickich szybszy! transfer i więcej graczy

3. Z tego co wiem na linuchu pójdzie, powinien wystarczeć CPU 700, 512 ramek itd.

A jeżeli chodzi o samą grę to total zajebiocha, zbierasz team kupujesz havoca i lecisz robisz desant, zabierasz flagę pod pazuche i z powrotem do havoca...startujesz itd. - naprawdę super akcje można tworzyć z teamem.

Posted by RaT on 30-11-2001 17:39:

Red face

System operacyjny : Windows 9x/00/NT
Procesor : Pentium II 400 MHz
Pamięć : 64 MB
Pamięć dyskowa : 531 MB
CD-Rom : 4x
Karta Dźwiękowa : Kompatybilna z Direct Sound
Akcelerator : 12 MB
Zalecane : akceleratory minimum o mocy kart TNT2

Sa To wymagania ze strony http://tribes2.fpp.pl/
No lecz kiedy mialem:
Procesor: 633- Celleron
Karte: G-force 2 mx 32 ;(
RAM: 128
i na niskich detalach ze ludzie wygladali jak biegajace klocki
gra mi sie niesamowicie ciela ;( w rozdzielczosci 640x460 grrr

lecz teraz jak proca wymienilem sobie na Durona 700 (zawsze lepsze bo na magistrali 100 a nie jak mialme celerona 60 pff)
i jedyne co z detali mam wylaczone to NIEBO- po co komu ?
czesciowo na _2/3 wylonczone detale ziemi (ze wyglada troszke dziwnie takie same plamy zostaly ...) no i cienie tez wylonczylem ... i smiga bez zaciec jeszcze

hmmm jest polski server jeden az i nikt na nim niegra a w descryption jego napisal admin ze serv sie sypie ;(

a co do serva jasne ze dziala na linux to podstawa a otym jak stawiac mozesz przeczytac na http://www.t2dedserver.com/
zreszta link jest w "linkach" na TRIBES2.FPP.PL

pozdrofko RaT

Posted by sYs|yavor on 01-12-2001 00:44:

>1.Jakie sa ogolne wymagania do
>pobiegania/polatania/pojezdzenia

Powinienes w miare pograc. Da sie, bedzie nawet dosc milo, ale grafika niekiedy moze sie przycinac.

>2.Czy istnieja jakies servery w PL, na ktorych ludzie graja w T2 i

1, GryOnline, byl do niedawna - teraz go nie widze. Zreszta i tak byl skopany i nikt na nim nie gral. Calkiem przyzwoicie (i bez lagow) gra sie na serwerach zachodnich - jest przynajmniej kilka ludnych i pozwalajacych przyjemnie pograc.

Jesli chodzi o postawienie serwa - na moje na razie nie ma to sensu. Jeszcze za malo Polakow w te gre gra. W 5-10 osob to sie mozna w UT lub Q bawic, ze o CS nie wspomne :-P, w T2 milo by bylo w Huntersow lub Rabbita, ale w CTF wialoby nuda.

Posted by sYs|yavor on 01-12-2001 00:46:

>A co do patcha wypuścili już jeden taki niech wypuszczą drugi.

Owszem, ale cudow nie oczekuj.

>Mogli by używać wiekszej kompresji terenu i textur.

Masz ustawienia grafiki w grze, mozesz to znacznie zmniejszyc. Jest brzydko, gra sie kiepsko.

Posted by on 01-12-2001 10:13:

Już jest taka brzydka że bardziej być nie może

Posted by on 01-12-2001 10:19:

Smile

quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]ziec

nie da sie ozywic tego boarda bo nikt (moze pare osob) w to nie gra...

Widzisz Ziec a jednak się udało

Posted by Sith on 01-12-2001 11:25:

Dzieki @ll za pomoc, wlasnie sie z Krzycholem, czyli glownym adminem serva, zastanawiamy co wybrac, bo Q3A prawdopodobnie zniknie, sa jak na razie 3 gry, RTCW, OFP i T2 =] ale jeszcze nie wiemy co wybrac :p

Posted by on 01-12-2001 11:58:

Cool

Wybierzcie T2 to rozreklamujemy server na boardzie i jak podasz mi IP to będe grał na nim - nie wiem jak inni

Posted by RaT on 01-12-2001 12:27:

Talking

no ale RTCW tez moze byc ciekawe ale wez wybierz Traibsa
bo w RTCW bedzie mase serwerow polskich i gracze moga niegrac na waszym a jak bedizecie mieli polski w Traibsie to Polacy beda zmuszeni grac na waszym

pozdrowienia :>

Posted by sYs|yavor on 01-12-2001 14:43:

>Już jest taka brzydka że bardziej być nie może

Gram w 1024x768, wszystkie parametry na max (ostatnio nawet zwiekszylem na maksa anizotropie, wreszcie mam wrazenie, ze lece przez mgle :-))) ), no i bez kompresji tekstur. Szczerze wspolczuje tym, ktorzy nie maja ustawien na maksa, bo naprawde wiele traca.....

Posted by on 01-12-2001 14:54:

Może jak kupie se 2x PIII 800 coś da

Posted by on 01-12-2001 14:55:

Noooooo ale ważne że da się grać w miarę płynnie i przy nie najlepszej grafie ale drużyny rozróżniam

Posted by sYs|StEELhEArT on 01-12-2001 22:32:

Cool

No panowie widac ze jestescie troche na bakier z architektura PC i systemow operacyjnych

1. Jezeli program (tu Tribes2) pracuje jednowatkowo to moze byc przydzielony tylko do 1 procesora.(pomine tu technologie ktora to zmienia bo raczej niejest u was zastosowana i niepredko trafi pod strzechy.

2. wydajnosci bedzie oczywiscie ale niewielki. Dlaczego ?
Dlatego ze system wykorzystuje 1 procesor a Tribes2 drugi wiec dziala tak jakbys go uruchomil pod 1 celeronem 566-600

3. System operacyjny...tia. Przydalo by sie gdyby oblslogiwal SMP
czyli wieloprocesorowosc.
opcje:
windows NT 4 workstation (wersja wieloprocesorowa)
windows NT 4 server
windows 2000 prof. (wieloprocesorowy)
windows 2000 server
windows XP
dowlony Linux/Unix

oofko
StEEL

ps. jakie tam windy 2k wyszly to dokladnie niepamietam, moze standardowy professional tez ma obsluge SMP....

Posted by on 02-12-2001 10:55:

Tja tylko że pod WinXP T2 nie działają (może to bo mam pirata )

Posted by Sith on 02-12-2001 15:01:

Wink

Jutro chyba podskocze do Empiku zeby kupic T2 mam pytanie moze mi podac liste serverow na jakich mozna sie bawic w miare z dobrym pingiem z PL plz :p

Posted by on 02-12-2001 16:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez Sith
Jutro chyba podskocze do Empiku zeby kupic T2 mam pytanie moze mi podac liste serverow na jakich mozna sie bawic w miare z dobrym pingiem z PL plz :p

W polsce są tylko dwa serwy i to porąbane - ale niemieckie są też b. dobre (100-200 pingu - da się grać przez modem)

Posted by sYs|StEELhEArT on 02-12-2001 18:51:

Thumbs up

quote:
Napisane oryginalnie przez Sith

z moich modemowych doswiadczen:
w tribes mozna bezbolesnie grac z pingiem do 300
w browserku mam ok 20 serwow w europie z pingiem 150-200 (w czasie gry 220-300)
Niema tu tego ,co w Q czy UT, ze gdy wyskoczysz zza rogu to przeciwnik strzeli pierwszy i masz marne szanse na przezycie.
Duel przy odrobinie() wprawy mozna wygrac nawet przy duuzej roznicy pingu.

Problematyczne jest namierzanie rakiet ale tez sie mozna nauczyc...

Posted by sYs|StEELhEArT on 02-12-2001 18:53:

Exclamation

quote:
Tja tylko że pod WinXP T2 nie działają (może to bo mam pirata )

a probowales sie bawic ustawieniami "compatybility" dla tribes ?
podobno to b.dobrze dziala...

Posted by Sith on 03-12-2001 12:44:

mam w domciu stale przez kabloofke astercity.net z predkoscia 256/128 ? Czy ktos z obecnych sprawdzal jak @ll dziala z ACN ?

Posted by on 03-12-2001 17:27:

Thumbs down

quote:
Napisane oryginalnie przez de_StEELhEArT

a probowales sie bawic ustawieniami "compatybility" dla tribes ?
podobno to b.dobrze dziala...

Dupaaa a nie "compatybility" tak naprawdę to się tym bawiłem przez godzinę w parunastu grach i żadna nie ruszyła

Posted by sYs|StEELhEArT on 03-12-2001 19:03:

Thumbs down

quote:

Dupaaa a nie "compatybility" tak naprawdę to się tym bawiłem przez godzinę w parunastu grach i żadna nie ruszyła

reklamacje slac do Redmond USA, Bill G.

Posted by on 03-12-2001 19:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez de_StEELhEArT

reklamacje slac do Redmond USA, Bill G.

Najlepiej z białym proszkiem w kopercie. (- do prania )

Posted by RaT on 05-12-2001 07:37:

hehe Icea zawsze mozesz zainstalowac starego podcziwego Win 98

albo poczekac na Łatkę do Tribes2

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:59.