FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2438)
O T2 słow kilka
Dobra ludzie trzeba ożywić tego boarda...
Może...jakie stosujecie taktyki walki w T2 i co byście chceli zmienić w tej grze.
Ja np dodał bym coś w stylu APC - naziemnego (havoc szybko się nudzi).
Re: O T2 słow kilka
quote:
Napisane oryginalnie przez Icea
Dobra ludzie trzeba ożywić tego boarda...
Może...jakie stosujecie taktyki walki w T2 i co byście chceli zmienić w tej grze.
Ja np dodał bym coś w stylu APC - naziemnego (havoc szybko się nudzi).
Taktyki... Coz, potrzebowalbym jakies 100 KB tekstu, zeby je pobieznie omowic.
Co zmienic? Polecam temat Tribes 3 na Polskim Forum w T2 - wyslalem Ci invite'a.
>nie da sie ozywic tego boarda bo nikt (moze pare osob) w to nie
>gra...
Sceptyczne podejscie do zycia kolega prezentuje. W Tactical Ops gralem w kwietniu ubieglego roku. Bylo ok. 5-6 graczy z Polski, w tym tylko dwoch, ktorzy pogrywali w te gre nieco czesciej. Zadnego polskiego serwera - teraz jest bodajze 7. W tej chwili mamy w TO kilkadziesiat klanow, pierwsze proby utworzenia ligi itp.
Z T2 bedzie podobnie. Gra jest wysmienita, idealnie dopracowana pod katem rozgrywek internetowych (w przeciwienstwie do lamerskich meczykow w UT czy Q tam generalnie nie ma lagow), wymaga wspolpracy zespolowej, przy ktorej TO czy inny Counter Strike sprawiaja wrazenie zabawek dla przedszkolakow. Na dodatek ma spore wymagania techniczne i wymaga rejestracji konta do gry online.
Zatem nie pobije popularnoscia CS, bo tam mozna sobie powalczyc bez oryginalu, na dodatek w praktycznie kazdej kafejce internetowej.
Sadze jednak, ze w Polsce jest dostatecznie wielu zaawansowanych milosnikow gier FPS, aby z czasem Tribes 2 stal sie znacznie popularniejszy.
Tylko jedno mnie nurtuje... a manowicie wymagania.
Ludzie mam
2x Celeron 533MHz = 1066MHz 512Ram GF256...i jeszcze wolno chodzi na b. słabych detalach. Na dodatek nie mogę se poćwiczyć z wiecej niż 5-6 botami bo zaczyna tak
żabkować że to wpale się nie mieści..............żeby nie te wymagania gra byłaby idealna.
Kiedy ta !#%$%^@# sierra wypuści jakiś patch który to zmieni.
>Tylko jedno mnie nurtuje... a manowicie wymagania. Ludzie
>mam 2x Celeron 533MHz = 1066MHz
To jest zle rownanie, kolego :-P Nawet na profesjonalnych wieloprocesorowych systemach operacyjnych zwiekszenie wydajnosci oprogramowania wystepuje wyraznie tylko wowczas, gdy oprogramowanie bylo pisane z mysla o pracy wieloprocesorowej. Prymitywne systemy operacyjne Windows nie odwala roboty za programiste. Nie bardzo wierze, zeby gry byly pisane na maszyny wieloprocesorowe, naklad kosztow zbyt duzy. Zatem z punktu widzenia Tribes 2 Twoj komputer ma jeden procesor 533 MHz. Sprawdzales w ogole, jak wyglada obciazenie obu procesorow podczas gry w T2?
>Kiedy ta !#%$%^@# sierra wypuści jakiś patch który to zmieni.
Nigdy. To bardzo proste. To nie wina patcha, tylko duzej jak na mozliwosci obecnych komputerow domowych zlozonosci scen 3D. Tribes 2 obsluguje sceny, w ktorych liczba wielokatow oraz roznego rodzaju efektow graficznych wielokrotnie przewyzsza skromne mapki z np. CS czy UT, skladajace sie z reguly z duzych plaszczyzn z odpowiednia tekstura. Z tego powodu T2 jest gra nieco na wyrost (i bardzo dobrze, takie gry maja zywotnosc kilku lat i glupota jest pisanie ich tak, by dzialaly na najslabszych kompach dostepnych na rynku w momencie premiery).
Yo @ll !!!
Hmm dawno dawno temu gralem w QW, poniznej sporo czasu i do teraz w Q3A, ostatnio czesciej w CS'a, jednkaze dalej poszukuje czegos co mogla byc nastepca ww. fppsow.
Red Faction nie spelnil moich oczekiwan, wlasciwe to padl od razu na poczatku kiedy zorientowalem sie ze alt'u nie moza w zaden sposob wykorzystac, a ja niestety nie chce zminiac swoich przyzwyczajen
i odstawilem na polke :p =]
Teraz mam troche pytan co do T2?
1.Jakie sa ogolne wymagania do pobiegania/polatania/pojezdzenia
tam wiem ze oczywiscie im wyzej tym lepiej, mniej wiecej mam taki komp: PIII 700, 512 RAM'u, GF2MX400 64MB, jak to sie odnosi to w miare nie skaczacej gry czyli jednym slowem plynnosc 
2.Czy istnieja jakies servery w PL, na ktorych ludzie graja w T2 i wiem trudne czy sporo ludzi tam gra czy trzeba szukac serverow zagranicznych
3.Lubie CTF'a i jezeli gra bedzie fajna i np.: uda mi sie przekonac moze
) ludzi z naszego klanu zeby wylaczyc serv Q3A, bo CS'a na razie nie chce ruszac
to byc moze istnialaby mozliwosc uruchomienia serva T2 - jakie sa wymagania stawiane servowi i czy T2 moze dzialac na linuchu, gdzie znalezc configi
itp na pewno zajrze na oficjalna strone tribes2, ale zanim tam sobie poczytam chcialbym poznac rowniez wasze osobiste opinie =]
To chyba tyla 
Pozdro @ll
-bmf-Sith
Co do 2 procków to wiem że gra ich nie wykorzystuje na raz.
Ale z tego co słyszałem drugi powinie choć trochę wspomagać ten pierwszy...pozatym win XP miał obsługiwać 2xCPU ale qurna T2 na nim nie chodzi (nic tylko się zastrzelić)
A co do patcha wypuścili już jeden taki niech wypuszczą drugi.
Mogli by używać wiekszej kompresji terenu i textur.
BDW. czy muszą być w dwuch slotach takie same procki czy mogę jednego celka zminić na szybszy.
1. Komp w zupełności wystarczy
2. W polsce są tylko dwa serwy Gry-Online i mało gra na nich ludzi ponieważ zdecydowana wiekszość gra na niemickich szybszy! transfer i więcej graczy
3. Z tego co wiem na linuchu
pójdzie, powinien wystarczeć CPU 700, 512 ramek itd.
A jeżeli chodzi o samą grę to total zajebiocha, zbierasz team kupujesz havoca i lecisz robisz desant, zabierasz flagę pod pazuche i z powrotem do havoca...startujesz itd. - naprawdę super akcje można tworzyć z teamem. 
System operacyjny : Windows 9x/00/NT
Procesor : Pentium II 400 MHz
Pamięć : 64 MB
Pamięć dyskowa : 531 MB
CD-Rom : 4x
Karta Dźwiękowa : Kompatybilna z Direct Sound
Akcelerator : 12 MB
Zalecane : akceleratory minimum o mocy kart TNT2
Sa To wymagania ze strony
http://tribes2.fpp.pl/
No lecz kiedy mialem:
Procesor: 633- Celleron
Karte: G-force 2 mx 32 ;(
RAM: 128
i na niskich detalach ze ludzie wygladali jak biegajace klocki
gra mi sie niesamowicie ciela ;( w rozdzielczosci 640x460 grrr
lecz teraz jak proca wymienilem sobie na Durona 700 (zawsze lepsze bo na magistrali 100 a nie jak mialme celerona 60
pff)
i jedyne co z detali mam wylaczone to NIEBO- po co komu ?
czesciowo na _2/3 wylonczone detale ziemi (ze wyglada troszke dziwnie takie same plamy zostaly ...) no i cienie tez wylonczylem ... i smiga bez zaciec jeszcze 
hmmm jest polski server jeden az i nikt na nim niegra
a w descryption jego napisal admin ze serv sie sypie ;(
a co do serva jasne ze dziala na linux to podstawa
a otym jak stawiac mozesz przeczytac na http://www.t2dedserver.com/
zreszta link jest w "linkach" na TRIBES2.FPP.PL
pozdrofko RaT
>1.Jakie sa ogolne wymagania do
>pobiegania/polatania/pojezdzenia
Powinienes w miare pograc. Da sie, bedzie nawet dosc milo, ale grafika niekiedy moze sie przycinac.
>2.Czy istnieja jakies servery w PL, na ktorych ludzie graja w T2 i
1, GryOnline, byl do niedawna - teraz go nie widze. Zreszta i tak byl skopany i nikt na nim nie gral. Calkiem przyzwoicie (i bez lagow) gra sie na serwerach zachodnich - jest przynajmniej kilka ludnych i pozwalajacych przyjemnie pograc.
Jesli chodzi o postawienie serwa - na moje na razie nie ma to sensu. Jeszcze za malo Polakow w te gre gra. W 5-10 osob to sie mozna w UT lub Q bawic, ze o CS nie wspomne :-P, w T2 milo by bylo w Huntersow lub Rabbita, ale w CTF wialoby nuda.
>A co do patcha wypuścili już jeden taki niech wypuszczą drugi.
Owszem, ale cudow nie oczekuj.
>Mogli by używać wiekszej kompresji terenu i textur.
Masz ustawienia grafiki w grze, mozesz to znacznie zmniejszyc. Jest brzydko, gra sie kiepsko.
Już jest taka brzydka że bardziej być nie może
quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]ziec
nie da sie ozywic tego boarda bo nikt (moze pare osob) w to nie gra...
Dzieki @ll za pomoc, wlasnie sie z Krzycholem, czyli glownym adminem serva, zastanawiamy co wybrac, bo Q3A prawdopodobnie zniknie, sa jak na razie 3 gry, RTCW, OFP i T2 =] ale jeszcze nie wiemy co wybrac :p
Wybierzcie T2 to rozreklamujemy server na boardzie i jak podasz mi IP to będe grał na nim - nie wiem jak inni
no ale RTCW tez moze byc ciekawe
ale wez wybierz Traibsa 
bo w RTCW bedzie mase serwerow polskich i gracze moga niegrac na waszym a jak bedizecie mieli polski w Traibsie
to Polacy beda zmuszeni grac na waszym 
pozdrowienia :>
>Już jest taka brzydka że bardziej być nie może
Gram w 1024x768, wszystkie parametry na max (ostatnio nawet zwiekszylem na maksa anizotropie, wreszcie mam wrazenie, ze lece przez mgle :-))) ), no i bez kompresji tekstur. Szczerze wspolczuje tym, ktorzy nie maja ustawien na maksa, bo naprawde wiele traca.....
Może jak kupie se 2x PIII 800 coś da
Noooooo ale ważne że da się grać w miarę płynnie i przy nie najlepszej grafie ale drużyny rozróżniam
No panowie widac ze jestescie troche na bakier z architektura PC i systemow operacyjnych 
1. Jezeli program (tu Tribes2) pracuje jednowatkowo to moze byc przydzielony tylko do 1 procesora.(pomine tu technologie ktora to zmienia bo raczej niejest u was zastosowana i niepredko trafi pod strzechy.
2. wydajnosci bedzie oczywiscie ale niewielki. Dlaczego ?
Dlatego ze system wykorzystuje 1 procesor a Tribes2 drugi wiec dziala tak jakbys go uruchomil pod 1 celeronem 566-600
3. System operacyjny...tia. Przydalo by sie gdyby oblslogiwal SMP
czyli wieloprocesorowosc.
opcje:
windows NT 4 workstation (wersja wieloprocesorowa)
windows NT 4 server
windows 2000 prof. (wieloprocesorowy)
windows 2000 server
windows XP
dowlony Linux/Unix
oofko
StEEL
ps. jakie tam windy 2k wyszly to dokladnie niepamietam, moze standardowy professional tez ma obsluge SMP....
Tja tylko że pod WinXP T2 nie działają (może to bo mam pirata
)
Jutro chyba podskocze do Empiku zeby kupic T2 mam pytanie moze mi podac liste serverow na jakich mozna sie bawic w miare z dobrym pingiem z PL plz :p 
quote:
Napisane oryginalnie przez Sith
Jutro chyba podskocze do Empiku zeby kupic T2 mam pytanie moze mi podac liste serverow na jakich mozna sie bawic w miare z dobrym pingiem z PL plz :p![]()
- da się grać przez modem)
quote:
Napisane oryginalnie przez Sith
Jutro chyba podskocze do Empiku zeby kupic T2 mam pytanie moze mi podac liste serverow na jakich mozna sie bawic w miare z dobrym pingiem z PL plz :p![]()

) wprawy mozna wygrac nawet przy duuzej roznicy pingu.
quote:
Tja tylko że pod WinXP T2 nie działają (może to bo mam pirata)
mam w domciu stale przez kabloofke astercity.net z predkoscia 256/128 ? Czy ktos z obecnych sprawdzal jak @ll dziala z ACN ?
quote:
Napisane oryginalnie przez de_StEELhEArT
a probowales sie bawic ustawieniami "compatybility" dla tribes ?
podobno to b.dobrze dziala...
Dupaaa
a nie "compatybility" tak naprawdę to się tym bawiłem przez godzinę w parunastu grach i żadna nie ruszyła
quote:
Dupaaa
a nie "compatybility" tak naprawdę to się tym bawiłem przez godzinę w parunastu grach i żadna nie ruszyła
quote:
Napisane oryginalnie przez de_StEELhEArT
reklamacje slac do Redmond USA, Bill G.
![]()
)
hehe Icea zawsze mozesz zainstalowac starego podcziwego Win 98 
albo poczekac na Łatkę do Tribes2 
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:59.