FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2446)

Posted by Cougar on 27-11-2001 21:30:

Liga RTCW

Jak myslicie? Ma szanse zaistniec?

Be Ready To Be POISONED

RTCW Team http://poison.rtcw.pl

Posted by Zoltan on 27-11-2001 22:04:

Pomysl jest ok ale czy nie jest jeszcze za wczesnie na lige ?? Ludzie musza sie ograc na mapach ...

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by Cougar on 27-11-2001 22:14:

ofkoz sie z toba zgadzam.
nie mowie ze liga ma ruszyc juz teraz, najwczesniej w pod koniec grudnia. organizatorem oczywiscie rtcw.fpp.pl :>

Be Ready To Be POISONED

Posted by sud on 27-11-2001 23:52:

Re: Liga RTCW

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Cougar
Jak myslicie? Ma szanse zaistniec?

Jasne! Sporo ludzi juz sie angazuje w ta gierke, a pewnie bedzie jeszcze wiecej. Jak sie zbierzemy liga bedzie.

Posted by on 28-11-2001 10:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Cougar
ofkoz sie z toba zgadzam.
nie mowie ze liga ma ruszyc juz teraz, najwczesniej w pod koniec grudnia. organizatorem oczywiscie rtcw.fpp.pl :>

a macie gdzie grac? bo imo potrzebny bedzie wlasny server na to...

Posted by DarkXenocide on 28-11-2001 10:38:

Jezli bedzie legal soft do tego za free to napewno 1 serw juz jest , wyszly binarki do linuxa serv 1.0b2 (beta 2) pisze na newsach fpp. Grudzien za wczesnie. Od nowego roku jakos, mapy musza byc opanowane teamy zgrane. Co ile ma byc liga? Jesli np raz do roku to odpada bo zagra 15teamow w grudniu i reszta bedzie czekac caly rok ? Proponuje kwartalne rozgrywki.
Zwycieski team dostaje sesje foto na gay.pl za free *kiddin*

Fpp moze organizowac ma dobry serwis www zeby to prowadzic jestem za. Trzeba jednak caly reg przemyslec i zebrac sedziow, ustalic 1 wzror ustawien serwa etc. to troche zajmie.

etc etc

Pozdro

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by [FPP]f0rgotten on 28-11-2001 12:55:

oczywisce klan [POISON] wygra

Posted by kag on 28-11-2001 13:41:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]subz3ro.
oczywisce klan [POSION] wygra

a ja mysle ze [POISON]

Posted by Przecinek on 28-11-2001 16:20:

Ha mozna stosowac swiatowe zasady - wtedy bedzie cokolwiek latwiej naszym klanom na turniejach international . Punkcik gdy aliesi wygraja a gdy axis ( chodzi o mapki na "przetrzymanie" ) to nic nie ma . W sumie 4 mecze . Gdy jest remis liczy sie czas zwyciestwa - gdy i to nie pomoze ( tylko w wypadku 0-0) to licza sie punkty . Ponadto kazdy moze zorganizowac sensowny nieoficjalny turniej Np rozgrywki na serverze rtcwpl - poskakac po ircu zachecic klany i tyle

Posted by Cain on 28-11-2001 18:12:

Cool

Mysle, ze do konkretnego ustalania zasad rozgrywek ligowych i takich tam podobnych rzeczy dotyczacych calosci polskiego swiata RTCW ) powinno sie zebrac przedstawicieli z poszczegulnych klanuff i razem cos uzgodnic. Bo jezeli zrobi to waska gropa osob ( tzn. np. jakis jeden czy dwa klany) to zaraz beda pojawiac sie rozne problemy: ze to jest bez sensu , tak nie powinno byc itd.....
A jak "organizatorami" beda po czesci wszystkie klany to powinno byc ok
Oczywiscie moze byc tak, ze ktos postanowi uzadzic lige wg. swoich osobistych planow, nie liczac sie ze zdaniem innych i postanowi, ze jezeli komus cos sie nie podoba to nie musi grac ale wtedy moim zdaniem z tego nie wyjdzie nic dobrego

Dobra organizacja ponad wszystko

pozdr.

Posted by Cougar on 28-11-2001 19:41:

zgaadzam sie z toba. jak tylko bede gotowy posle do wszystkich klanuf ankiete, ktoras wypelnicie wspolnie, na podstawie waszych odpowiedzi napisze potem regulamin ligi :>

Be Ready To Be POISONED

Posted by Lucas on 28-11-2001 22:16:

Ja bym sie z liga niespieszyl - jeszcze oficjalnej premiery gry nie bylo (ma to znaczenie np u sponsorow - jak sie jacys znajda).

Posted by Przecinek on 29-11-2001 10:10:

Racja , racja ... a jest jeszcze wiele klanow dopiero w powijakach , niektore moze sie rozpadna inne zlacza . Nie mowiac o wielu potencjalnych masta-da-hackach ktorzy jeszcze z gierka nie mieli nawet doczynienia a zaczna grac wraz z premiera .

Posted by DarkXenocide on 29-11-2001 11:07:

Wlasnie dopiero nadejdzie fala

Niewidzialny Xeno

Posted by oxygen on 29-11-2001 11:58:

ja wlasnie zaczalem grac w wolfa (frietzkrieg dzieki za cdkeya )

i mi sie singielek narazie bardzo podoba....w multi narazie nie prubuje, bo wiem ze csowate gierki mi sie nie podobaja...ale jak przejde calego singielka...to moze moze...od dawna mialem ochote zagrac z kims w teamach...ale zrazilem sie do tmp ctfem z q2....pelno lam ktore grac nie umialy...powiedzialem sobie koniec...nie gram teamplaya...1v1 q3cpm only

Posted by bel on 29-11-2001 12:09:

Unhappy

Sw�j g�os odda�em za. Podpisuj� si� pod s�owami [SO]CAIN'a.
Wydaje mi si�, �e z Lig� nie ma co si� gor�czkowa�. To klany powinny wzi��� dupy w troki i zacz�� wystawia� cho� cz�ciowo pe�ne squady (m�wi� tu tak�e o [WC]) i �wiczy�. Troch� z�a kolejno��. Najpierw powinien pojawi� si� server lub lepiej dwa z hase�kami dla klan�w only (marzenie). To nawet by�aby zach�ta dla "dobrych niezrzeszonych" - chcesz pogra� bez lam na serverze tylko z dobrymi TM? wst�p do klanu! hehe. Tak, niekt�re kalny maj� mniej cz�onk�w inne wi�cej tylko pytanie je�li klan ma nawet 15-astu to ilu pojawi si� faktycznie? Wiadomo niekt�re (a mo�e wszystkie- to si� okarze) mapki wymagaj� przynajmniej 10-12 na team. Sytuacja powinna si� powt�rzy� z Test1/2 -minimum miesi�c freeplaya na nowych mapach- zapoznanie si� i ogranie- trzeba troch� si� nacieszy� przed my�leniem o powa�nej grze . Poza tym wyb�r mapy: nie widz� tutaj wyboru nawet nie trzeba si� zastanawia� bo tylko 2 mapy si� nadaj� do gry. Do walk klanowych DEPOT - cosik mi to przypomina sytuacj� z q2dm1. Nie za bardzo wyobra�am sobie swapteams dla klan�w- co to niby wyr�wnanie szans czy test prawdziwych umiej�tno�ci? Eeee. Druga mapka to Assault. Wreszcie Axis offensiv! hehe - ale to tak od siebie. Co do reszty map dost�pnych w RTCW 1.0 to wola�bym ju� gra� na Beach Invasion. Mo�e jeszcze Village ale to przez to, �e troch� mi przypomina mapki z Urban Terror 2.3 btw- czekam na przeniesienie/zrobienie nowej mapki z ut2.3 -Rommel. Jest kto� ch�tny?
Pozdro all

Posted by Cain on 29-11-2001 13:47:

Lightbulb

Wlasnie, wlasnie, mysle, ze pasowaly by poczekac jeszcze z miesiac albo i dluzej zeby : po pierwsze ludzie ograli sie na nowych mapkach i nie bladzili ponich a po drugie zeby klany sie jakos rozrosly ( kurde w [SO] sa tylko 4 osoby, i w takiej liczbie raczej nie da rady niczego zagrac.... ://) , bo klanow takich w ktorych jest liczba osob wystarczajaca do zagrania jakiejs porzadnej gry jest niewiele, a co to za przyjemnasc grac lige z 5 drozynami ( cwiercfinal na starcie )

pozdr.

Posted by [BK]FritzKrieg on 29-11-2001 13:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
ja wlasnie zaczalem grac w wolfa (fritzkrieg dzieki za cdkeya )

i mi sie singielek narazie bardzo podoba....w multi narazie nie prubuje, bo wiem ze csowate gierki mi sie nie podobaja...ale jak przejde calego singielka...to moze moze...od dawna mialem ochote zagrac z kims w teamach...ale zrazilem sie do tmp ctfem z q2....pelno lam ktore grac nie umialy...powiedzialem sobie koniec...nie gram teamplaya...1v1 q3cpm only

Teamplay w kwaku to nie teamplay imho tylko pusta i sterylna masowa napierdzielanka. Wolf jest duzo bardziej zlozony ze wzgledu na podzial na klasy, cele na danej mapie - to wszystko sprawia ze odczuwasz prawdziwie dzialanie w grupie - tu nie chodzi o zwykla sieke (przynajmniej niektorym - pozdro zoltie! ). Ale trzeba zagrac zeby zczaic - zapraszam.
A w kwestii ligi - powtorze to co mowia inni - jeszcze duzo za wczesnie na cos takiego. Kazda mapa powinna byc teoretycznie tak ograna jak jest mp_beach zeby cokolwiek zaczac mowic o planowaniu Ligi i jakichkolwiek zawodow.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by Przecinek on 29-11-2001 19:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [SO]CAIN
Wlasnie, wlasnie, mysle, ze pasowaly by poczekac jeszcze z miesiac albo i dluzej zeby : po pierwsze ludzie ograli sie na nowych mapkach i nie bladzili ponich a po drugie zeby klany sie jakos rozrosly ( kurde w [SO] sa tylko 4 osoby, i w takiej liczbie raczej nie da rady niczego zagrac.... ://) , bo klanow takich w ktorych jest liczba osob wystarczajaca do zagrania jakiejs porzadnej gry jest niewiele, a co to za przyjemnasc grac lige z 5 drozynami ( cwiercfinal na starcie )

pozdr.

Tak , ale z tego co sie rozeznalem lookajac po stronach znanych serverow to turnieje beda przewidziane zwykle na 6 osob w teamie . To wg.mnie dobra liczba do zgrania sie - pozwala stworzyc team ktory systematycznie dzieki medykom idzie do przodu / posuwa sie do tylu . Oczywiscie to tez jest do przedyskutowania bo np. PEF ma 17 chyba soltatow i watpie zeby byli zadowoleni z tak ostrej selekcji czlonkow .

Posted by Cougar on 29-11-2001 19:48:

no cza bedzie pomyslec, jezeli bedzie duzo klanow zrobimy podzial na grupy ale nie wiem jak zrobic w przypadku np PEF'u, moze PEF2?

Be Ready To Be POISONED

Posted by bel on 29-11-2001 21:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez Przecinek

Tak , ale z tego co sie rozeznalem lookajac po stronach znanych serverow to turnieje beda przewidziane zwykle na 6 osob w teamie . To wg.mnie dobra liczba do zgrania sie - pozwala stworzyc team ktory systematycznie dzieki medykom idzie do przodu / posuwa sie do tylu . Oczywiscie to tez jest do przedyskutowania bo np. PEF ma 17 chyba soltatow i watpie zeby byli zadowoleni z tak ostrej selekcji czlonkow .

6 os�b w teamie np. na Depot hehe �miech na sali. Jestem przeciw.
Pozdro all

Posted by bel on 30-11-2001 02:42:

Arrow Mapy a Liga

O jeszcze bym zapomnia�, ciekaw jestem jak przyjmie si� tryb CP -czy nada si� do walk klanowych? Imo to mo�e by� �wietna alternatywa dla mapek "axissi�broni�". Jedyna mapka specjalnie zrobiona pod CP i dost�pna w rtcw1.0 - mp_destruction - ju� widz� jaka tam b�dzie jatka hehe.
Pozdro all

Posted by Zoltan on 30-11-2001 10:23:

Thumbs down

Powiem tak - Destruction CP ssie ... Dwa dni temu gralismy na jakims wloskim servie (hej BK und c4 ! i mam jej serdecznie dosc. Granie po stronie axis to istna masakra - dwa przejscia jeden szerokosci metra tak wiec kazdy wylazi gesiego wprost pod lufy alienow a drugie wejscie to otwierane drzwi na ten sam placyk ... Po kilku rundach nikomu z teamu axis nie udalo sie skutecznie utrzymac pozycji tuz obok dwoch flag, Bo gdy tylko jakims cudem udalo sie nam przebic to za chwile wpadal swierzy respawn alienow wesolo rzucajac na dziendobry z cztery puchy na nasze pozycje ... i tak w kolko ... blee wole juz sub . Aliens gdy tylko dojda do tego miejsca okopuja sie na okolicznych dachac i zdejmuja wpadajacych axis ... Przyznam sie jednak, ze pierwszy raz tak na serio gralem na tej mapie i byc moze nie odkrylem jeszcze jej wszystkich zalet i wad ale takie odnioslem pierwsze wrazenie ... nie za bardzo pozytywne imho.

www.bkrieg.prv.pl

Posted by Zoltan on 30-11-2001 16:37:

Doszly mnie sluchy, ze konkurencja tez chce odpalic lige RTCW. Co wy na to ?

www.bkrieg.prv.pl

Posted by DarkXenocide on 30-11-2001 18:26:

1 : Jaka konkurencja>?
2 : Konkurencja jest dobra wdlg ekonomii hehe
3 : Ja moge grac w 2 :>
4 : Bezsens odpalac liga jak wchodzi gra dopiero... musi scena delikatnie okrzepnac. Od nowego roku mowilem najwczesniej, to moje zdanie.
5 : Napewno nie bede uczestniczyl w wyrywaniu sobie organizacji best ligi w PL jako member FPP. Niech inni robia co chca :>

Posted by Cain on 30-11-2001 22:59:

Talking

liga rzadzi, liga radzi, liga nigdy cie nie zdradzi ! ))

Posted by C4|Shiro on 07-12-2001 05:19:

grrrrrr....

serio?....zaczalem grac w ta gre liczac na lige lub chociasz sporo clan warow...chcialem pograc w gre ze spora scena [w sumie najpierw mial byl operation flashpoint ale nie pytajcie nawet jak w polsce sie ta gra przyjela]...wiec nie mowcie mi nawet ze nie bedzie ligi ani nic bo zaraz i i

p.s. no a ze towarzystwo na scenie RTCW jest the best to juz inna sprawa

Posted by Zaitsev on 07-12-2001 05:39:

Exclamation Moim zdaniem dno...

[1]BigRedOne
AGD
Blitz Krieg
C4
PEF
POISON
pl.rec.gry.komputerowe
Sudden Offensiv
WolfClan
Wolf-Pl
Virtual Military Complex
(spis klan�f wzi�ty z http://rtcw.fpp.pl)

No dobra ku�wa tylko (jak na razie ) 11 sk�ad�w...i to sie nazywa LIGA RtCW u nas?
Gram codziennie na polskich serwach i najliczniej spotykam tylko C4 i BK (Blitz Krieg) reszta to s� jakies od�amy klanowe (sory jesli kogo� urazi�em)...
Jest nas za ma�o �eby to nazwa� "Lig�"
Mam nadzieje �e to sie zmnieni kiedy b�dzie oficjalnie RtCW w polsce...bo jak na razie to sobie w kule lecimy
�eby lige u nas w polsce zrobic to po 1 musi nas byc wiecej (przykladowo Quake2(juz umieraj�cy ale sie trzymajacy) Quake3 kt�ry moze sie poszczyci� mianem LIGI)
A po 2....no zesz w morde misia zapomnia�em co po 2

Posted by C4|Shiro on 07-12-2001 05:51:

o przepraszam bardzo...dzis zauwazylem niezly postep...i POISON pojawil sie w duzej ilosci...i PEF....Nowi na scenie AoD....WC jest zawsze duzo....no my i BK to norma...a kto powiedzial ze liga bedzie zamknieta...skonczy sie jedna...zaraz sie zrobi druga na wiecej klanow...bo napewno w czasie trwania kilka nowych dojdzie

Posted by DarkXenocide on 07-12-2001 07:17:

Nie ma co rozpatrywac ile jest klanow, gry w sklepach nie ma jeszcze, zanim liga ruszy bedzie ich wiecej, a poznie bedziemy przeklinac slowa: malo klanow, tyle sie namnozy tego... jak pluskfuf zobaczyta.

No co do POISON to gramy, popedzam chopakoff, bedzie nas jeszcze wiecej widac
Jeszcze wiecej krwi wam utocze

PS: Naprawde zaczynam szczerze nieznosic Panzery... chyba podbinduje w koncu sobie bind k "say LAMA Z PANZEREM"

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:18.