FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2544)

Posted by [BK]FritzKrieg on 01-12-2001 16:30:

Question Paki w RTCW

Zrobilem sobie paka do wolfa z podmienionymi teksturami, wrzucilem go gdzie trzeba, odpalam giere i komunikat "mp_pak0.pak is corrupted" czyli jakby glowny pak byl uszkodzony. Wywalilem mojego dodatkowego, malego paka z katalogu i wolf sie odpala bez problemu. Nic to, nie zrazajac sie zaczalem sie bawic glownym pakiem, podmieniajac interesujace mnie tekstury. Efekt ten sam - "mp_pak0.pak is corrupted"...
Hilfe! Co robic? Jak odpalic gre z dodatkowym pakiem?

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by Przecinek on 01-12-2001 17:02:

Jak dobrze pamietam to Pack i Crack nie ida dobrze w parze

Poprostu odcrakuj Wolfa a wszystko powinno wrocic do normy -> jak pamietam mialem taki problem z pakiem Generator

Posted by [BK]FritzKrieg on 01-12-2001 18:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez Przecinek
Jak dobrze pamietam to Pack i Crack nie ida dobrze w parze

Poprostu odcrakuj Wolfa a wszystko powinno wrocic do normy -> jak pamietam mialem taki problem z pakiem Generator

Odcrakuj wolfa? :> a jak to sie robi?
O ile dobrze pamietam to go nie crackowalem, na plytce nie bylo zadnego cracka.
Pozdry

Posted by Zoltan on 01-12-2001 18:37:

Fritz - nie da rady ... Kolesie poszli po rozum do glowy i zabezpieczyli wolfa przed produkowaniem bez zezwolenia mapek, modow itp stuffu ... Crack tu malo zalatwia bo w wersji demo wolfa nie mozna bylo wladowac sie po sckrackowaniu na servery ... ale jak znam zycie ktos juz nad tym mysli jak to obejsc

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by bel on 01-12-2001 22:31:

Re: Paki w RTCW

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
Zrobilem sobie paka do wolfa z podmienionymi teksturami, wrzucilem go gdzie trzeba, odpalam giere i komunikat "mp_pak0.pak is corrupted" czyli jakby glowny pak byl uszkodzony. Wywalilem mojego dodatkowego, malego paka z katalogu i wolf sie odpala bez problemu. Nic to, nie zrazajac sie zaczalem sie bawic glownym pakiem, podmieniajac interesujace mnie tekstury. Efekt ten sam - "mp_pak0.pak is corrupted"...
Hilfe! Co robic? Jak odpalic gre z dodatkowym pakiem?

FUCK NAZI SYMBOLS!!!
Mam pack z podmiank� by F3arLe$$[7N] ale przerobi� go na klanowy jak b�d� mia� czas. A poza tym j.e.b.a.� nazi hie hie. K.u.r.w.a nie przysz�o by mi do g�owy go u�ywa� w multi. Ale jak kto� potrzebuje wi�kszego realizmu...
Pozdro all

Posted by [BK]FritzKrieg on 01-12-2001 23:37:

Re: Re: Paki w RTCW

quote:
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet

FUCK NAZI SYMBOLS!!!
Mam pack z podmiank� by F3arLe$$[7N] ale przerobi� go na klanowy jak b�d� mia� czas. A poza tym j.e.b.a.� nazi hie hie. K.u.r.w.a nie przysz�o by mi do g�owy go u�ywa� w multi. Ale jak kto� potrzebuje wi�kszego realizmu...
Pozdro all

Pomyliles mnie z kims, kogo to obchodzi.

Posted by Zoltan on 02-12-2001 00:08:

Re: Re: Paki w RTCW

quote:

FUCK NAZI SYMBOLS!!!
Pozdro all

Sorry ale jakis przewrazliwiony jestes troszke ... Moze troche luzu ?? A pewnie w singla nie grasz bo tam swasta wisi co 5 metrow a Niemcy biegaja w oryginalnych mundurkach z wszelkimi naszywkami ... Czlowieku to jest gra a nie real life ...

www.bkrieg.prv.pl

Posted by bel on 02-12-2001 02:52:

Re: Re: Re: Paki w RTCW

quote:
Napisane oryginalnie przez Zoltan

Sorry ale jakis przewrazliwiony jestes troszke ... Moze troche luzu ?? A pewnie w singla nie grasz bo tam swasta wisi co 5 metrow a Niemcy biegaja w oryginalnych mundurkach z wszelkimi naszywkami ... Czlowieku to jest gra a nie real life ...

Co do singla to masz racj�, w sklepach powinna by� ta�sza wersja gry bez singla za to sam multiplayer i troch� supportu w postaci edytor�w, mapek i tego sortu stuffu. Po co na si�e wciska� klientom IMHO syfiasty singleplayer?

Posted by Lucas on 02-12-2001 08:08:

Re: Re: Re: Re: Paki w RTCW

quote:

Co do singla to masz racj�, w sklepach powinna by� ta�sza wersja gry bez singla za to sam multiplayer i troch� supportu w postaci edytor�w, mapek i tego sortu stuffu. Po co na si�e wciska� klientom IMHO syfiasty singleplayer?

Zeby kazdy mial cos dla siebie....

Posted by [BK]FritzKrieg on 03-12-2001 11:14:

quote:
Fritz - nie da rady ... Kolesie poszli po rozum do glowy i zabezpieczyli wolfa przed produkowaniem bez zezwolenia mapek, modow itp stuffu ... Crack tu malo zalatwia bo w wersji demo wolfa nie mozna bylo wladowac sie po sckrackowaniu na servery ... ale jak znam zycie ktos juz nad tym mysli jak to obejsc

Juz jest git. To mptest byl jakos zabezpieczony przed modyfikacja. Full wersja juz nie jest.
A pak, ktory zrobilem powinien sie pojawic niebawem na rtcw.fpp.pl czy sie to komus podoba czy nie
Pozdry

Posted by kag on 03-12-2001 13:17:

to jeszcze ja, czuje sie wywolany do tablicy info o paku i sam link zostana wrzucone przez DarkXenocide jak tylko sie pojawi czyli pewnie juz niedlugo i od razu wyjasnienie - pak jest _dobrowolna_ modyfikacja, jesli ktos bedzie zainteresowany to sobie go zainstaluje, kto nie chce - nie musi. Nie ma ona na celu propagowania czegokolwiek. To kwestia wolnego wyboru.
A wogole to brawa dla [BK]FritzKrieg'a za to ze postanowil dac cos od siebie

Posted by [BK]FritzKrieg on 03-12-2001 16:37:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag
to jeszcze ja, czuje sie wywolany do tablicy info o paku i sam link zostana wrzucone przez DarkXenocide jak tylko sie pojawi czyli pewnie juz niedlugo i od razu wyjasnienie - pak jest _dobrowolna_ modyfikacja, jesli ktos bedzie zainteresowany to sobie go zainstaluje, kto nie chce - nie musi. Nie ma ona na celu propagowania czegokolwiek. To kwestia wolnego wyboru.
A wogole to brawa dla [BK]FritzKrieg'a za to ze postanowil dac cos od siebie

Dzieki za poparcie. Po ostatnich postach w kwestii zastepywania swastykami log wolfa poczulem sie conajmniej jak naziol
A propos robienia kolejnych modyfikacji to jestem otwarty na propozycje (w miare rozsadne nie dysponuje nadmiarem czasu). Jezeli ktos sypnie jakims ciekawym pomyslem jakiejs podmianki lub mini-modyfikacji to jestem gotow, w swojej wielkiej wspanialomyslnosci, wziac go pod uwage
Pozdrowienia

Posted by C4|Shiro on 07-12-2001 06:38:

hmm....cos dla aliantoof?...coprawda bad|dea zrobil polskie flagi..ale jakos mam z tym problemy..pozatym jakas instrukcja obslugie do pakow by sie przydala...tzn lopatologicznie...co gdzie i jak

Posted by Zoltan on 07-12-2001 10:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro
hmm....cos dla aliantoof?...coprawda bad|dea zrobil polskie flagi..ale jakos mam z tym problemy..pozatym jakas instrukcja obslugie do pakow by sie przydala...tzn lopatologicznie...co gdzie i jak

Hueh ... instrukcja jest prosta AZ boli - przegraj paki do katalogu MAIN wolfa ...

www.bkrieg.prv.pl

Posted by [BK]FritzKrieg on 07-12-2001 14:07:

quote:

To co Zoltan napisal plus to ze paki dzialaja tylko w wersji full i wymagaja od servera wylaczonej opcji /sv_pure (byry ma wylaczona).
P.S. Pracuje nad kolejna wersja mojego paka

Posted by sud on 07-12-2001 14:19:

Talking

BadIdea sie nie chwalil (bo cos ostatnio go na boardzie nie widze), ale mowil mi ze robi przerobke modeli niemcow... znaczy tekstur. Podobno maja byc ubrani w szlafroczki, papucie i miec plecaczki w ksztalcie misia LoL.

Posted by Zoltan on 07-12-2001 14:36:

quote:
Napisane oryginalnie przez sud
BadIdea sie nie chwalil (bo cos ostatnio go na boardzie nie widze), ale mowil mi ze robi przerobke modeli niemcow... znaczy tekstur. Podobno maja byc ubrani w szlafroczki, papucie i miec plecaczki w ksztalcie misia LoL.

BadIdea juz to zrobil ... Grrr jak tak mozna zbeszczescic mundur niemca ? Rozumiem aliena Oj cos slabo widze jestescie doinformowani w klaniku kto co gdzie zrobil . Ale moze to byla wersja beta skina ? Jak tak to czekamy na fulla . Pozdry

www.bkrieg.prv.pl

Posted by C4|Shiro on 07-12-2001 19:16:

quote:

Oj cos slabo widze jestescie doinformowani w klaniku kto co gdzie zrobil . Ale moze to byla wersja beta skina ?

ja nic nie wiem ja tu tylko sprzatam ( i czasem lecze)

p.s. a pozatym co sie bede za Bada chwalil

Posted by C4|Shiro on 07-12-2001 19:17:

a co do pakow...to chcialem jak zrobic a nie jak wrzucic

Posted by [BK]FritzKrieg on 07-12-2001 19:43:

Lightbulb Tworzenie paka

quote:
a co do pakow...to chcialem jak zrobic a nie jak wrzucic

To juz troche bardziej zlozona sprawa, ale do rzeczy:

1) Najpierw otwierasz oryginalnego paka w ktorym sa tekstury ktore chcesz podmienic (otworzyc go mozna np. WinZipem.
2) Patrzysz jaka sciezke maja tekstury interesujace cie.
3) Na dysku na ktorym masz wolfa tworzysz katalogi struktura odpowiadajace sciezce w paku.
4) Do tego katalogu kopiujesz z oryginalnego paka teksture ktora chcesz zmienic.
5) Modyfikujesz teksture majac na uwadze jej rozmiar i ksztalt ktorych nie mozna zmieniac.
6) Tworzysz plik pak z WinZipa dajac mu zakonczenie .pak
7) Wrzucasz do niego teksture ktora zmodyfikowales (znajdujaca sie w strukturze katalogow ktora utworzyles) z poziomem kompresji 'none' i z wlaczona opcja 'zachowaj sciezke'.

To chyba wszystko. W razie problemow ze zrozumieniem - pytaj.
Pozdry

Posted by Zoltan on 07-12-2001 19:52:

Re: Tworzenie paka

quote:
6) Tworzysz plik pak z WinZipa dajac mu zakonczenie .pak

Oj chyba ci chodzilo Fritzu o rozszerzenie *.pk3 . Paczke mozna nazwac chyba dowolnie aby bylo to rozszerzenie na koncu.

www.bkrieg.prv.pl

Posted by [BK]FritzKrieg on 07-12-2001 20:16:

Re: Re: Tworzenie paka

quote:

Oj chyba ci chodzilo Fritzu o rozszerzenie *.pk3 . Paczke mozna nazwac chyba dowolnie aby bylo to rozszerzenie na koncu.

Zakonczenie - rozszerzenie = jeden uj
Chociarz masz racje, poprawnie powinno byc 'rozszerzenie' ale kazdy i tak bedzie wiedzial o co chodzi
Jakos nie moge przywyknac do tego twojego czepialstwa
Pozdry

Posted by C4|Shiro on 07-12-2001 23:42:

ok wielkie dzieki....az chyba cos podzialam...mam ochote sklecic female skiny

Posted by DarkXenocide on 17-12-2001 15:25:

W tej chwili robie paka dla US - ala BOBy
PL skiny, wstrzymalem bo mam problemy z zastosowaniem innych modeli, Axis to samo wlasnie na nich testuje inne modele niz w MP i all wyglada nice, jak sie nie ruszaja... strzelaja etc dosc ok, tylko nie chca biegac zamiastego suna po mapie jak pionki (przy westerplatte juz o tym pisalem). Moze ktos zna rozwiazanie, pliki animcji cfg sa poprawne, gdzie rtcw to jeszcze trzyma?

Modele sa bez plaszczy axis bo ile mozna tych zimowych niemiochow miec

Mecze wlasnie temat zastosowania paru modeli w 1 paku, tyle, ze rozmiary paka robia sie gigantic. ok 10MB do 40MB w zal od liczby modeli

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by [BK]FritzKrieg on 17-12-2001 15:56:

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
W tej chwili robie paka dla US - ala BOBy
PL skiny, wstrzymalem bo mam problemy z zastosowaniem innych modeli, Axis to samo wlasnie na nich testuje inne modele niz w MP i all wyglada nice, jak sie nie ruszaja... strzelaja etc dosc ok, tylko nie chca biegac zamiastego suna po mapie jak pionki (przy westerplatte juz o tym pisalem). Moze ktos zna rozwiazanie, pliki animcji cfg sa poprawne, gdzie rtcw to jeszcze trzyma?

Modele sa bez plaszczy axis bo ile mozna tych zimowych niemiochow miec

Mecze wlasnie temat zastosowania paru modeli w 1 paku, tyle, ze rozmiary paka robia sie gigantic. ok 10MB do 40MB w zal od liczby modeli

Hmmm... Trzeba sie zastanowic nad sensem takiego paka podmieniajacego modele. 30 mb do sciagania to nie w-kij-dmuchal
A jezeli chodzi o animacje modeli w MP to jest ona zupelnie inaczej redagowana w cfg niz ta do SP - stad prawdopodobnie niekompatybilnosc. Musialbym nad tym posiedziec ale watpie ze pomoze tutaj grzebanie w tych konfigach animacji bez glebszej wiedzy na ten temat (ktorej ja nie posiadam).
A na razie sa do sciagniecia dwa paki podmieniajace tekstury - Nazi pak (chyle czola - duzo lepszy i pelniejszy niz moj) i pak ktory podmienia skiny poszczegolnych klas (tak, ze alianci juz nie sa na jedno kopyto). Ten drugi pak to troche amatorka. Ale sciagac polecam. A nuz sie spodoba
Pozdry

Posted by DarkXenocide on 17-12-2001 16:50:

Juz znalazlem problem zlamilem hihi
ciezko bedzie ale powoli posuwam sie do przodu moze uda sie uzyskac efekt zadawalajacy.
Jaki pak do sciagniecia? ten fearlessa? bo nie widze linka
30mb to duzy jak by bylo np 6 modeli innych klas

Modele SP nie sa kompatybilne z MP to wiem przeca nie maja polowy zachowan z MP i np animacji smierci odpowiedniej

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by bel on 17-12-2001 17:19:

quote:

Ten drugi pak to troche amatorka. Ale sciagac polecam. A nuz sie spodoba
Pozdry

ten droogi pak powoduje lekkie zdezorintowanie, czasem sie zastanawialem czy to swoj czy wrog po 3 meczach na assault powrocilem do default. po co sobie mieszac jak na razie te standardowe sa git? kiedy sie pojawi (mam nadzieje ze w point relase or somthing) opcja zmiany skor i modeli to bedzie dopiero sens tzn chodzi mi o to, ze teraz jest jeden model, jeden skin wszystko default i nie wazne co masz wszystko jest global i jak np chcesz miec skin klanowy to nie wybierzesz sobie tego tak, ze inni nie posiadajacy tego skina beda mieli zamiast tego default - u wszystkich wstawi to samo.
Pozdro all

Posted by [BK]FritzKrieg on 17-12-2001 18:04:

quote:

(...) jak np chcesz miec skin klanowy to nie wybierzesz sobie tego tak, ze inni nie posiadajacy tego skina beda mieli zamiast tego default - u wszystkich wstawi to samo.
Pozdro all

Moze nie do konca cie zrozumialem belhifet ale skiny klanowe nie maja zadnej racji bytu w wolfie (tak jak nie mialy w quakach) z tego wzgledu ze taka podmieniona skorke widzi tylko posiadacz danego paka. Jezeli chcialbys widziec skiny klanowe bys musial posciagac wszystkie paki z podmiankami. W wolfie dodatkowo jezeli np. koles by namalowal na plecach niemca tag [WC] a inny koles [BK] to widzialbys tylko jednego z nich (chyba ze dany skin bylby modyfikowany pod osobny model).
Pozdry

Posted by bel on 17-12-2001 21:50:

quote:

Moze nie do konca cie zrozumialem belhifet ale skiny klanowe nie maja zadnej racji bytu w wolfie (tak jak nie mialy w quakach) z tego wzgledu ze taka podmieniona skorke widzi tylko posiadacz danego paka. Jezeli chcialbys widziec skiny klanowe bys musial posciagac wszystkie paki z podmiankami. W wolfie dodatkowo jezeli np. koles by namalowal na plecach niemca tag [WC] a inny koles [BK] to widzialbys tylko jednego z nich (chyba ze dany skin bylby modyfikowany pod osobny model).
Pozdry

alez dokladnie tak jak mowisz; jasne ze trzeba zrobic wymiane z innym klanem na skiny, wiadoma sprawa. tylko tak jak pisalem t e r a z t o n i c n i e d a kiedy nie ma opcji w grze "zmiana modelu/skina". to by dzialalo tylko kiedy jeden team gral by tylko allys a droogi tylko axis wtedy spox. tylko bez jakiegos point relase to nie jest mozliwe widziec _indywidualnego_ posiadacza skina- wszyscy beda mieli to samo (w teamie).
Pyzdro ill

Posted by sud on 18-12-2001 00:49:

Cool

No ladnie... ciekawe jak beda juz modele inne i skiny, to sie chyba niezly cyrk moze zrobic . Ja bede gral modelem Spidermana, zamawiam!

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:12.