FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2553)

Posted by byry on 02-12-2001 01:06:

Cool serwer RTCW

Postawilem serwer pelnej wersji RTCW.
nazywa sie ByRy Full Server
adres: 212.244.147.194
statystyki: http://www.bracka.pl/~byry
serwer dziala pod linuksem
nie wymaga poprawnego cdkeya, ale przez to ze dziala bez tego cdkeya jest troche problemow z polaczeniem, sprawdzcie sami jak dziala

Jezeli ktos ma sugestie co do dzialania serwera prosze o email.

Jezeli ktos zna inne serwery RTCW w polsce, nie wymagajace cdkeya prosze o informacje o namiarach.
Serwery nielegalne sa blokowane po jakims czasie i nie widac ich
w liscie serwerow, prawdopodobnie nie widac ich takze w programie eye

Pozdrawiam
byry

Acha, nie moge sie z moim serwerem czesto polaczyc
wisi bardzo dlugo na pobieraniu informacji z serwera, czasami to trwa 5 minut, czasami wogole sie nie konczy.
Lacze mam szybkie, komputer tez

Posted by j@rzabek on 02-12-2001 20:01:

Znacie jesteszcze jakie� szybkie serwy?

Posted by ZimZum on 02-12-2001 20:30:

wpadne tam zaraz i lookne

Posted by ZimZum on 02-12-2001 20:42:

chyba jednak nie wejde
zaliczylem zwieche kompa, gdy probowalem wparowac

Posted by Przecinek on 02-12-2001 21:08:

Hmm tak offtopic : Nie wiem kto wpadl na ten pomysl zmiany Avatarow ludzi z http://rtcw.fpp.pl/ . Nie wiem jak inni ale ja zwykle identyfikuje ludzi po wlasnie po Avatarach bo tak jest znacznie szybciej . A teraz to trzeba czytac xywy by wiedziec czy to DarkXenocide czy moze ZimZum

Posted by ZimZum on 02-12-2001 21:11:

tamten avatar mi sie znudzil
narazie mysle sobie nad jakims innym kozackim

Posted by [SO]R4DOS on 03-12-2001 10:14:

Wink

w sumie to taki sobie ten swerwer, ale nale�a�oby go bardziej rozpromowa� i ping te� nie za du�y

[SO]R4DOS

(IRC #so)

Posted by Zoltan on 03-12-2001 13:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez rados
w sumie to taki sobie ten swerwer, ale nale�a�oby go bardziej rozpromowa� i ping te� nie za du�y

Taki sobie server ... Rados chyba nie wiesz co piszesz bo pingi ja i reszta BK mamy na tym serverze wysmienite. W sumie to na razie od dluzszego czasu dzialaja tylko dwa servery full wolfa Toudi i ByRy i nie ma co krecic nosem. Pozdry ByRY

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by DarkXenocide on 03-12-2001 23:51:

Ja wstalem pewnego pieknego dnia i sie obudzilem bez mojego avatara i zabrali nawet podpis [POISON] pod nim a dali link to rtcw.fpp.pl... Odgornie, nie mam pojecia kto to zrobil. Pewnie jakis Wielki Brat bo o nic mnie nie pytano.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by Przecinek on 04-12-2001 14:04:

Byry : dorzuc jeszcze mp_generator i bedzie okix

Posted by byry on 04-12-2001 15:29:

quote:
Napisane oryginalnie przez Przecinek
Byry : dorzuc jeszcze mp_generator i bedzie okix

Dorzucilem mp_generator.
Jest na serwerze i jest takze do sciagniecia:
http://www.bracka.pl/~byry/mp_generator.pk3

Pozdrawiam.

Serwer ByRY przekroczyl 20000 kill-s�w (niestety +2000 teamkill-s�w)

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 11:13:

No ladnie sie gra, gralem juz pare razy i chodzi spoxz
Jest ten plus ze wiara troche inna, mniej bydla z testu bo wiekszosc juz kuma, i nie musze prosic lugerem LT o ammo zazwyczaj

Po grze na byry.pl wlazlem na CDA tak o 3-4, nie pamietam Jezz znow (#)%()#$ 4-5 LT bylo... az tylu... i co "gowno" hehz 0 ammo, z nozem konczylem w kaluzy krwi swojej Ja nie wiem, taki glupim or zlosliwy baranom to chyba trzeba kicki dawac or co? Bo te jelopy nie moga nie kumac, ze musza ammo dac, specjalnie to robia , Kill all LT sUx0rZ, zostawic normalnych

PS: Warmup jest za dlugi 12 czy 15 sek byl wczoraj zasnac idzie Ja bym go wylaczyl poprostu.

Posted by [BK]FritzKrieg on 05-12-2001 15:06:

Thumbs up

Byry, podziekowania za wyrozumialosc i za udostepnianie nam zajebistego servera.
Poprosilem o sv_pure off i jest, poprosilem o zlikwidowanie warmup - tez jest. Pingi sa mistrzowskie. Fajna sprawa z tymi statsami. Tak jak powiedzial xeno - duzo mniej trzody sie pojawia (oby tak dalej). Ogolnie wszystko ma sie ku lepszemu. Jak ktos ma jakies specjalne zyczenia co do ustawien to mozna by tutaj to przedyskutowaca Byry pewnie przeczyta i przeanalizuje zagadnienie wspolnie z nami. Ja mialbym banalna prosbe o zmiane nazwy servera na jakas hardkorowa np. Slaughter-house.
Pozdrowienia

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by Przecinek on 05-12-2001 15:23:

Prawda ... Prawda Ja poprosilem o mp_generator i tez sie pojawil , wielkie dzieki . Nic tylko grac i grac .

Posted by Zoltan on 05-12-2001 15:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
...Po grze na byry.pl wlazlem na CDA tak o 3-4, nie pamietam ...

Muhehe spoczko Xeno - widze, ze ci tez sie udziela hardkorowe nocne granie . BK l4muj3 niekiedy (codziennie) do 5:00 rano . Pozdry

www.bkrieg.prv.pl

Posted by Zoltan on 05-12-2001 15:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez Przecinek
Prawda ... Prawda Ja poprosilem o mp_generator i tez sie pojawil , wielkie dzieki . Nic tylko grac i grac .

No i jestem ciekaw czy mp_generator przejdzie voting na serverze . Nie raz trudno o cos tak oczywistego jak swap teams a co dopiero o taka mapke ...

www.bkrieg.prv.pl

Posted by kag on 05-12-2001 15:53:

cos widze ze bedziemy wysylac wszytkich nowych adminow serwerow do ByRy na przeszkolenie potrzeba nam wiecej takich serwerow, naprawde mozna byc w niezlym szkou [w pozytywnym znaczenui] - ja wczoraj wieczorem na assault po stronie Allies bralem udzial w takim teamplay jak nigdy, kazdy robil swoja robote, tak trzymac i nie puszczac

Posted by Zoltan on 05-12-2001 16:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
...Ja mialbym banalna prosbe o zmiane nazwy servera na jakas hardkorowa np. Slaughter-house.
Pozdrowienia

A ja proponuje zmienic nazwe serverka z ByRy na RyBy ... jokin ofkoz . Pozdry

www.bkrieg.prv.pl

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 16:11:

Talking

Tak tak mamy gdzie grac dzieki temu
Zapisane bedzie to admonowi

Staty sa? ugh nie lubiem to w duzym stopniu lami gre i teamplaya, bo wiara na staty grac zaczyna solo. Moze tu bedzie inaczej w koncu sa profesje, i beda lepiej swoje obowiazki wypelniac dla statow

Co do nocnego grania to kiedys tylko tak gralem non top. Rano jednak bylem martwy W CSka potrafilem do 12 rano , wstac o 16 i znow :>

Posted by sud on 05-12-2001 17:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide

Staty sa? ugh nie lubiem to w duzym stopniu lami gre i teamplaya, bo wiara na staty grac zaczyna solo. Moze tu bedzie inaczej w koncu sa profesje, i beda lepiej swoje obowiazki wypelniac dla statow

Wlasnie patrzylem na te statsy i sie lekko zdziwilem. Bo ostatnio gram wlasciwie ciagle albo medykiem albo engineerem i w zabijanie sie nie bawie (mam prawie tyle samo kills co deaths), a jestem na calkiem niezlej pozycji. Czyli teamplay sie oplaca nawet w statsach... super!

Posted by Sphere on 05-12-2001 20:41:

WOW tak czytam te statsy i widze �e 2/3 moich zab�jst by�o granatami
174 razy zabi�em kogo� granatami
KOHAM GRANATY

Posted by [SPECNAZ]RoL on 05-12-2001 20:50:

Mnie osobi�cie nie podoba sie rozwi�zanie �e jaki� ENG kt�ry zamiast strzela� [i gin�� za mnie ] lata sobie za ca�� dru�yn� i podk�ada bomby za co ma wi�kszy score ni� taki ja kt�ry masowo nasy�am "Kumpli z lotnictwa " na szkop�w... To nie jest fer, bo on ma za to du�o wi�cej punkt�w ni� ja za zabawe w �w. Miko�aja i roznoshenie paczushek po ludziach kt�rzy nie umiej� ekonomicznie zurzywa� amunicji... [] Naturalnie szanuje ENG'�w ale wi�ksho�� ludzi kt�rzy wybieraj� t� profesje robi to jedynie z powodu ch�c bycia na 1 miejscu w tabeli Naturalnie nie chce obrazi� rzadnego mi�o�nika in�ynierii, [LOL] lecz uwa�am �e NERV'usy ich troche rozpie�cili ...

No dobra to by� taki OFFTOPIC, a teraz co� na temat - Server jest QL, bo moge zaoshcz�dzi� 169 zeta

Posted by Zoltan on 05-12-2001 21:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]RoL
... To nie jest fer, bo on ma za to du�o wi�cej punkt�w ni� ja za zabawe w �w. Miko�aja i roznoshenie paczushek po ludziach kt�rzy nie umiej� ekonomicznie zurzywa� amunicji... [] Naturalnie szanuje ENG'�w ale wi�ksho�� ludzi kt�rzy wybieraj� t� profesje robi to jedynie z powodu ch�c bycia na 1 miejscu w tabeli Naturalnie nie chce obrazi� rzadnego mi�o�nika in�ynierii, [LOL] lecz uwa�am �e NERV'usy ich troche rozpie�cili ...

Szczerze jesli chodzi o stats ?? To mnie tylko interesuje Kills i Deaths oraz roznica miedzy nimi ... Score LT nigdy nie osiagnie takiego jak ENG ... z drugiej strony ENG nie osiagnie takiego Killa jak LT ... paradoksy ?? Nieeee wcale, tylko kod od statow jest imho lekko powalony i nie uwzglednia profesji. Tabela powinna byc podzielona na LT/M/E/S i po sprawie . A w sumie to olac te staty bo wszystko i tak zalezy w jakim teamie grasz (statysci czy nie) i oczywiscie od pingu. Pozdry

www.bkrieg.prv.pl

Posted by [SPECNAZ]RoL on 05-12-2001 21:38:

quote:
Napisane oryginalnie przez Zoltan

Szczerze jesli chodzi o stats ?? To mnie tylko interesuje Kills i Deaths oraz roznica miedzy nimi ... Score LT nigdy nie osiagnie takiego jak ENG ... z drugiej strony ENG nie osiagnie takiego Killa jak LT ... paradoksy ?? Nieeee wcale, tylko kod od statow jest imho lekko powalony i nie uwzglednia profesji. Tabela powinna byc podzielona na LT/M/E/S i po sprawie . A w sumie to olac te staty bo wszystko i tak zalezy w jakim teamie grasz (statysci czy nie) i oczywiscie od pingu. Pozdry

Moim skromnym zdaniem [pff... skromnym... pff... ] score powonno sie dostawa� tylko i wy��cznie za kills'y... Cho� z drugiej strony ludzie by szerokim �ukiem omijali ENG'a... No chyba �e jest sie samobujc� ... Albo inaczej... Nadal by sie score za bomby dostawa�o ale znacznie mniejszy... To by by�� chyba najsprawiedliwshe rozwi�zanie...

Ale bym mia� beke gdyby w CS 1.4 dodali fragi za podk�adanie bomby or ratowanie zak�adnikuff

Mam nadzieje �e fkrutce NERV'usy zrozumi� sw�j b��d

Posted by sud on 05-12-2001 21:53:

quote:

Moim skromnym zdaniem [pff... skromnym... pff... ] score powonno sie dostawa� tylko i wy��cznie za kills'y... Cho� z drugiej strony ludzie by szerokim �ukiem omijali ENG'a... No chyba �e jest sie samobujc�

Nie wiem stary, ale ja tam lubie byc engineerem nie dla punktow, ale po to, zeby moc w ladnym stylu poprowadzic druzyne do zwyciestwa . Super jest czasem zrobic taka solowke, ze w 2 minuty konczysz rozgrywke wysadzajac wroga, kiedy reszta jeszcze nie wie co jest grane .

Posted by DarkXenocide on 06-12-2001 10:12:

Exclamation

Staty nie dzialaja poprawnie!

Nie jestem pierwszy

Posted by [BK]FritzKrieg on 06-12-2001 13:16:

quote:

Moim skromnym zdaniem [pff... skromnym... pff... ] score powonno sie dostawa� tylko i wy��cznie za kills'y... Cho� z drugiej strony ludzie by szerokim �ukiem omijali ENG'a... No chyba �e jest sie samobujc� ... Albo inaczej... Nadal by sie score za bomby dostawa�o ale znacznie mniejszy... To by by�� chyba najsprawiedliwshe rozwi�zanie...

Ale bym mia� beke gdyby w CS 1.4 dodali fragi za podk�adanie bomby or ratowanie zak�adnikuff

Mam nadzieje �e fkrutce NERV'usy zrozumi� sw�j b��d

Eeee??? Nie skleilem. Przecierz to punkty za objectivy, wypelnianie zadan i wspoldzialanie w grupie tworza to czym jest RTCW. Fragi sa tu srodkiem do celu.
To ciagle narzekanie CS'owcow na tym forum mija sie z celem. Po co krytykowac jak mozna wrocic do kochanego CS'a i przestac sie katowac smiesznym wolfem.
Mam nadzieje ze fkrutce CS'owcy zrozumia swoj blad
Pozdry

Posted by [SPECNAZ]RoL on 06-12-2001 16:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg

Eeee??? Nie skleilem. Przecierz to punkty za objectivy, wypelnianie zadan i wspoldzialanie w grupie tworza to czym jest RTCW. Fragi sa tu srodkiem do celu.
To ciagle narzekanie CS'owcow na tym forum mija sie z celem. Po co krytykowac jak mozna wrocic do kochanego CS'a i przestac sie katowac smiesznym wolfem.
Mam nadzieje ze fkrutce CS'owcy zrozumia swoj blad
Pozdry

�adne mi pkt. ca�ej dru�yny... pkt. gdyby to by�y kunkty ca�ej dru�yny ka�dy by m�g� wykona� objectiw. [mowa o obj. typu wysadzenie czego�] A tu zonk ! pkt. dostaje TYLKO i wy��cznie ENG! I to s� twoim zdaniem pkt. ca�ej dru�yny ? Mnie sie nie wydaje... Bo gdy taki SOL lata z Venomem po ca�ej mapie i robi przej�cie aseqrowany przez air strike'i oraz leczony dzi�ki medykowi, taki ENG Nie wychylaj�c mu sie na cm zza plecuff lata za nim i czeka tylko jak kolo dojdzje do miejsca gdzie uw pan ENG �askawie postawi bombe. I to jest twoim zdanie sprawiedliwe �e taki ENG jest na 1 miejscu w rankingu ? Zawsze pierwshe miejsca po wykonaniu misji zajmuj� ENg'owie... No chyba �e jest jaki� niesamowity wymiatacz na mapie...
A co do tego CS'owca... Co z tego �e nim jestem ? to jaki� grzech ? Lubie CS'a i "�mieshnego wolfa" - Jak to rze� uj�... W CS'ie na 1-wshych miejscach s� gracze kt�rzy utrzymuj� sie tam tylko z frag�w. Po tym mo�na pozna� kt�ry gracz ma jakie� poj�cie o tej grze. natomiast w RTCW 1-she miejsca s� "zarezerwowane" dla ENG'a co nie odzwierciedla tak naprawde umiej�tno�ci gracza... No chyba �e to jaka� mastah killah gra ENG'iem...

Posted by Przecinek on 06-12-2001 20:20:

Dlatego najlepiej by bylo zlikiwidowac punkty -> wszystkie problemy by sie rozwiazaly i zaczela by sie gra w teamie . Naprawde te Kwakowe nawyki powinny odejsc do przeszlosci a jak kto gra to mozna sie latwo rozeznac i bez punktow ( na ktore zreszta i tak nie zwracam uwagi )

Posted by [BK]FritzKrieg on 07-12-2001 02:07:

quote:

�adne mi pkt. ca�ej dru�yny... pkt. gdyby to by�y kunkty ca�ej dru�yny ka�dy by m�g� wykona� objectiw. [mowa o obj. typu wysadzenie czego�] A tu zonk ! pkt. dostaje TYLKO i wy��cznie ENG! I to s� twoim zdaniem pkt. ca�ej dru�yny ? Mnie sie nie wydaje... Bo gdy taki SOL lata z Venomem po ca�ej mapie i robi przej�cie aseqrowany przez air strike'i oraz leczony dzi�ki medykowi, taki ENG Nie wychylaj�c mu sie na cm zza plecuff lata za nim i czeka tylko jak kolo dojdzje do miejsca gdzie uw pan ENG �askawie postawi bombe. I to jest twoim zdanie sprawiedliwe �e taki ENG jest na 1 miejscu w rankingu ? Zawsze pierwshe miejsca po wykonaniu misji zajmuj� ENg'owie... No chyba �e jest jaki� niesamowity wymiatacz na mapie...
A co do tego CS'owca... Co z tego �e nim jestem ? to jaki� grzech ? Lubie CS'a i "�mieshnego wolfa" - Jak to rze� uj�... W CS'ie na 1-wshych miejscach s� gracze kt�rzy utrzymuj� sie tam tylko z frag�w. Po tym mo�na pozna� kt�ry gracz ma jakie� poj�cie o tej grze. natomiast w RTCW 1-she miejsca s� "zarezerwowane" dla ENG'a co nie odzwierciedla tak naprawde umiej�tno�ci gracza... No chyba �e to jaka� mastah killah gra ENG'iem...

Inzynier dostaje punkty za skuteczne dotarcie do celu i wysadzenie go. Sam nie dotrze - to oczywiste ze musi miec obstawe bo zywy nie osiagnie celu a punkty dostaje nie za to ze wysadza objekt tylko za sprytne osiagniecie tego objektu (sproboj grajac na depot allies dotrzec jako inzynier, nawet z obstawa, do celu). Nie rozumiem rozterki.
Przecierz to smieszne, ty caly czas nawijasz o tych punktach jakby one byly najwazniejsze w calej zabawie jednoczesnie postulujac za ich zniesieniem. Co z tego ze inzynier dostaje wiecej punktow? Czujesz sie wtedy gorszy?
A co tego CS'owca to chodzilo mi o to ze obeszlo by sie bez biadolenia i porownywania. Te gry sa inne i proponuje sie do tego przyzwyczaic. Tez pod wzgledem fragow, ktore, jak juz powiedzialem, w RTCW nie sa priorytetem.
Pozdry

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:10.