FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2830)
Wasze Opinie
Czekam na wasze dluzsze teksty na temat tego co wam sie w rtcw podoba a co nie...maila znacie... prace zmieszcze jako kulumne na stronie tak jak to zrobilem RealitYemu..
Za ma�o si� wszystko niszczy. Panowie z Id mogli troch� pomy�le� i popracowa� nad systemem zniszcze� bo drewniane drzwi nie powinny raczej wytrzymac uderzenia z panzera ... innych przyk�ad�w mo�na by poda� tysi�ce.
Ps.
Sorry dopiero teraz zobaczy�em �e chodzi�o Ci o wys�anie list�w ...
Jezeli chodzi o wysylanie listow to po co topic ? Nie lepiej zamiescic info na rtcw.fpp.pl albo dodac kolejny post to juz powstalego topica zwiazanego z Pracami ?
moglbym tak zrobic ale tam sie zrobila dyskusja nie na temat
Co do interaktywnosci gry... latwo powiedziec zeby wszystko dalo sie zniszczyc ... ale gdyby realia byly calkowicie odwzorowane to przypuszczam ze numer z panzerfaustem wlatujacym do pokoju z doc-sami juz by nie wyszedl (beach map) poniewaz docsy ulegly by sproszkowaniu albo jeszcze lepiej ! sufit by sie zawalil i by bylo po ptokach ... nie wspomne o tym ze juz po jednym - dwuch strzalach z karabinu badz pistoletu powinien user zaliczyc glebe.
Gra jest gra i musi byc cos w niej nierealnego aby przyciagala ludzi swa innosci�.
Nie wiem czemu ale tym sie charakteryzuja boardy ze pada jeden topic a w nim pisza zawsze nie na temat albo po paru postach robi sie nowy w�tek
Moze nazwy topickow sa za plytkie i nie mozna o nich za wiele gadac ... moze powinno sie tworzyc jakies metafory-topicki ...wtedy bedzie kazdy mogl sam interpretowac to co sadzi o danym temacie
Be Ready To Be POISONED
RTCW Team http://poison.rtcw.pl
A wystarczylo ze Cougar zalozyl topic i juz sie posypaly posty nie na temat no ale taki to juz zywot forumowiczow
(boardowiczow jak kto woli) Przynajmniej cos sie tu dzieje...
A co do realistycznego odwzorowania enginu (niszczenie elementow otoczenia czy wieksza interakcja z nimi) to mozna bylo w wolfie znalezc zloty srodek. Bez przesady z niszczeniem wszystkiego ale spojrzcie na Red Faction! Ile litrow miodu by przybylo gdyby wolf tez mial podobna akcje w enginie.
Albo PainSkins... Czemu nie ma ran na ciele zolnierzy? Kolesie z Gray Matter jak robili KingPina to jakos im nie uchybialo krwawe podejscie do tego zagadnienia. Nie wiem czy to z lenistwa czy z poprawnosci politycznej i nie chce wiedzec bo oba powody sa rownie zalosne. Niby detal ale masa detali staje sie jednym wielkim problemem.
Kolejny maly minus - mala dynamika. Ten paseczek 'Spring Bar' sie zdecydowanie zbyt szybko topi. I znowu wracamy do zagadnienia realizmu. Bo ile moze biec zolnierz sprintem zeby sie zmeczyc? Na pewno dluzej niz w wolfie. Moze przemiawia przeze mnie quakowe skrzywienie ale 'i want to feel air in my hair'
<ZAP!> i mnie nie ma.
Pozdry
co do painskins tez myslalem ze by sie przydaly, tylko jak by to wygladalo? rozumiem jeszcze na skinach aliantow (sa jasne). a jak medyk by cie pomacal to co znikaja? i co caly zalany we krwi (duzo dostal olowiu) ale by biegal na sprincie?. dobry painskin to czerwona plamka tam gdzie poszla kulka ale tylko wez i to zrob! dobre by bylo tez zostawianie krwi na ziemi a'la kingpin (tropienie rannej zwierzyny hie hie).
mi osobiscie brakuje:
a) wave'ow z q2- to wielka strata przeciez fajniej i wygodniej machnac reka "za mna!" niz v31 i tak nikt nie wie kto wolal albo ponit - i pokazujesz kierunek- czesc sqadu idzie w tamta strone albo salute tez by byl klimacik!
b)sprint bar jest imho ok; rtcw to nie speed action shooter! wolalbym raczej dozenie do taktycznego podejscia a'la mod urban terror i dodanie "sapania i dyszenia" po wyczerpaniu enargii, a takze spowolnienia ruchow po obrazeniach nog, problemow z celowaniem po obrazeniu w rece i problemow z mysleniem po obrazeniach czerep walki w zwarciu gdzie 2-och wywala w siebie magazynek zkaczac i latajac w kolo siebie mnie oslabiaja nervowo co za lipa w realizmie! wiem wiem "celoj w czapkie" a co obrazenia w klate sa mniej smiertelne?
c)tak fajnie rozwiazano wspinanie sie w urbanterror a w rtcw mala skrzynka juz stanowi bariere i nasza postac juz nie wejdzie- co za sciema! a juz zenada jak sie widzi "schodki" ze skrzynek (assault) zebys mogl wejsc (bo czlowiek przeciez wszedzie wskakuje zamiast sie normalnie wspiac)
a co do kingpina to xatrix go robil (byc moze amienil nazwe na gray matter ale nic mi o tym nie wiadomo).
Pozdro all
no to zacznijmy od poczatku... pain skins ... potrzebne ? rtcw to nie wystep modelek gdzie kazdy oglada pokazowy popis skinow ... rtcw to taktyka dzialania w druzynie a nie encyklopedia anatomi gdzie koles ktory oberwal granatem zyje dalej a wy chcecie zeby on biegal z jelitami u kolan ... sadze ze bez painskinow da sie przezyc ... pozatym autorzy gry zapewne biora pod uwage tez sprzety jakimi dysponuja gracze ... a nie wszyscy maja 1ghz na squadzie ....
A tak przy okazji to poco komu bylo wave w q2 ? z tego co pamietam z doswiadczen w q2 obowiazywal dobry zestaw plikow cfg ze soba zespolonych komendami .. a caly kontakt druzynowy polegal na odpowiednich bindach a nie machaniu reka czy czym kolwiek innym ... wavey byly wykozystywane jedynie do jakis unnormalnych zachowan podczas strzelania badz skakania i nic pozatym ... i nie widzialem jeszcze zastosowania waveow w q2
Mozna by sie dlugo rozwodzic nad wymaganym poziomem realizmu w grach. Kazdy ma swoje upodobania i wymagania. Belhifet ty moim zdaniem przytoczyles skrajne wymagania co do realizmu. Jakos mi sie nie widzi wolf z masa kustykajacych zolnierzy. Gesty z q2 - zgoda - fajno by bylo. To samo salutowanie - gicio pomysl. Niby detale ale w detalach tkwi diabel (litry miodu tez )
A Xatrix to Gray Matter w sumie - http://www.gmistudios.com/Story.htm
Pozdr.
Napisane oryginalnie przez RealitY
no to zacznijmy od poczatku... pain skins ... potrzebne ? rtcw to nie wystep modelek gdzie kazdy oglada pokazowy popis skinow ... rtcw to taktyka dzialania w druzynie a nie encyklopedia anatomi gdzie koles ktory oberwal granatem zyje dalej a wy chcecie zeby on biegal z jelitami u kolan ... sadze ze bez painskinow da sie przezyc ... pozatym autorzy gry zapewne biora pod uwage tez sprzety jakimi dysponuja gracze ... a nie wszyscy maja 1ghz na squadzie ....
A tak przy okazji to poco komu bylo wave w q2 ? z tego co pamietam z doswiadczen w q2 obowiazywal dobry zestaw plikow cfg ze soba zespolonych komendami .. a caly kontakt druzynowy polegal na odpowiednich bindach a nie machaniu reka czy czym kolwiek innym ... wavey byly wykozystywane jedynie do jakis unnormalnych zachowan podczas strzelania badz skakania i nic pozatym ... i nie widzialem jeszcze zastosowania waveow w q2
skoro taki jestes hardcoreowiec to wejdz na rotten.com i sie ekscytuj tym co tam znajdziesz osobiscie czuje odraze do takich klimatow ... pewnie ze troche krwi zawsze sie przyda no ale jakos mnie amputacja komus nerek nie bawi
szczegolnie ze mial bym to robic szczypczykami grajac inzynierem
skoro taki jestes hardcoreowiec to wejdz na rotten.com i sie ekscytuj tym co tam znajdzieszosobiscie czuje odraze do takich klimatow ... pewnie ze troche krwi zawsze sie przyda no ale jakos mnie amputacja komus nerek nie bawi
szczegolnie ze mial bym to robic szczypczykami grajac inzynierem
A co do pain skinow i ogolnie do detali to pewnie ze czym wiecej tym lepiej nie bede temu zaprzeczal i milo w sumie jest jak gra jest maxymalnie wypasiona ... i pomyslec ze kiedys wystarczylo pare kolorow zeby czlowiek sie cieszyl ze ma nowa gre Alien Bredy itd :}
gesty ubarwiaja i uatrakcyjniaja gre ale z taktycznego punktu widzenia sa gowno warte... panskiny ? co za roznica ?jezeli i tak strzelasz w kolesia z najlepszej broni a nie z jakiegos tam kolta ktorego zadko sie w ogole uzywa ... w zasadzie tylko soldat z bazooka uzywa kolta a reszta olewa ta piszcza�ke i rozsiewa po okolicy olow szybko strzelny lub pojedyncze dawki mocnego kalibru K98k Mauser+ZF41 lub ZF42 5x.
Wlasciwie to nie wiem poco sie tak strzepisz ... tu ma byc kultora na boardzie ... i mozna sobie podarowac poniektore epitety kosztem mniej agresywnej wypowiedzi
gesty ubarwiaja i uatrakcyjniaja gre ale z taktycznego punktu widzenia sa gowno warte... panskiny ? co za roznica ?jezeli i tak strzelasz w kolesia z najlepszej broni a nie z jakiegos tam kolta ktorego zadko sie w ogole uzywa ... w zasadzie tylko soldat z bazooka uzywa kolta a reszta olewa ta piszcza�ke i rozsiewa po okolicy olow szybko strzelny lub pojedyncze dawki mocnego kalibru K98k Mauser+ZF41 lub ZF42 5x.
Wlasciwie to nie wiem poco sie tak strzepisz ... tu ma byc kultora na boardzie ... i mozna sobie podarowac poniektore epitety kosztem mniej agresywnej wypowiedzi
Ignorancja wynika z braku kompromisu ktory reprezentujesz ... w tym przypadku stanowi skuteczny srodek olewawczy .. pozatym mowi sie "sobie" a nie "se" bo tak mowia we wsi
pozatym napisalem ze sa wyjatki co do uzywania ciezkiego kalibru ... jednak twoj harakter nie zauwazyl w tym kwestii pokojowej ...
Ignorancja wynika z braku kompromisu ktory reprezentujesz ... w tym przypadku stanowi skuteczny srodek olewawczy .. pozatym mowi sie "sobie" a nie "se" bo tak mowia we wsi
pozatym napisalem ze sa wyjatki co do uzywania ciezkiego kalibru ... jednak twoj harakter nie zauwazyl w tym kwestii pokojowej ...
Nio macie tu po i do wyra
Wracaj�c do gl�wnego tematu. KU*** M**!!! Dlaczego, cholera, dlaczego nie mozna lata� z MG-42??? Tak niewiele mi do szcze�cia brakuje... Mortyr nawet mia� mo�liwo� latania z MG-42... Przeciez to by� zwyk�y karabin maszynowy, a nie rusznica przeciw-pancerna kt�r� rusza�o paru ludzi z miejsca. Z tym bajerem si� lata�o i strzela�o. Ale panowie deweloperzy woleli dac jakiego� (piiii) Venoma zamiast porz�dnej broni... Szlag... To mnie m�czy, mo�e4 jaki� pacz b�dzie albo co?
Napisane oryginalnie przez [M G]Warblade
Wracaj�c do gl�wnego tematu. KU*** M**!!! Dlaczego, cholera, dlaczego nie mozna lata� z MG-42??? Tak niewiele mi do szcze�cia brakuje... Mortyr nawet mia� mo�liwo� latania z MG-42... Przeciez to by� zwyk�y karabin maszynowy, a nie rusznica przeciw-pancerna kt�r� rusza�o paru ludzi z miejsca. Z tym bajerem si� lata�o i strzela�o. Ale panowie deweloperzy woleli dac jakiego� (piiii) Venoma zamiast porz�dnej broni... Szlag... To mnie m�czy, mo�e4 jaki� pacz b�dzie albo co?
Napisane oryginalnie przez [WP]SS-MAN
A A A A ...... ja chce czo�gu i V1 i V2 iiiiiii laser iiiiiii dzia�ko tesli!!
![]()
![]()
Napisane oryginalnie przez [M G]Warblade
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
Nie jestem militarysta ale bieganie z ukm'em mg-42 w reku to zakrawa na Rambo 5![]()
Mg-42 bylo zawsze mocowane stacjonarnie. Podejrzewam ze realistycznie rzeczbiorac zaden bamber by tego w rekach nie utrzymal podczas prowadzenia ognia. Chyba ze ten bamber sie Mortyr nazywa![]()
http://whatfor.beta.punkt.pl/mg42_akcja.htm
Pozdrawiam
Por�wnaj sobie Fritz "organoleptycznie" budowe i ci�zar Venoma i Mg-42. I jak wnioski? Wyobra� sobie jak zaje*******, by by�o roz�o�y� MG-42 na drodze do War Room. Bierzesz k�adziesz si� na pod�odze, rozk�adasz podp�rk�, amunicyjny obok ciebie z ta�mami i naparzasz do aliant�w... Ech marzenie... Ale wygl�da�o by to to fajnie
Mowiac 'stacjonarnie' mialem na mysli ze ogien z tego karabinu jest prowadzony z miejsca na trojnogu. Watpie zeby sie zdarzalo ze ktos chodzil z nim i strzelal. A sam pomysl przenoszenia mg-42 w wolfie - zajebioza.
Pozdrufka dla zalogi.
P.S. Venom rzeczywiscie przegiecie jak tak sie zastanowic nad tym
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:35.