FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2840)

Posted by Przecinek on 16-12-2001 22:46:

Alternatywa dla IRCA ?!?

Wlasnie o to postu(lu)je . Ja biedny user mam spore klopoty z uzytkowaniem irca przez znane polskie servery i dlatego sadze ze przydalby sie uniwersalny chat na rtcw.fpp.pl . Ewentualnie ktos moglby postawic podobny kanal na ircnecie (np. bialystok.ircnet.pl ) ale chat sadze bylby lepszym rozwiazaniem.

Irca mozna uruchomic owszem specjalnym programem Ircowym spod linuxa na koncie shellowym ale kto by sie tym zajmowal???

Posted by kag on 16-12-2001 23:03:

sprobuj poznan, ja ostatnio nie ma z nim zadnych problemow, nie wiem jak inni ale imho chat to nie jest to .. za wolny beda dopiro lagi a jak wejdzie wiecej osob to sie juz wogole w tym nie polapiemy..

Posted by Lucas on 16-12-2001 23:13:

Re: Alternatywa dla IRCA ?!?

quote:
Napisane oryginalnie przez Przecinek
Wlasnie o to postu(lu)je . Ja biedny user mam spore klopoty z uzytkowaniem irca przez znane polskie servery i dlatego sadze ze przydalby sie uniwersalny chat na rtcw.fpp.pl .

Czapka sie powiesi - jak powiemy mu kolejna zachcianke

Posted by Cain on 17-12-2001 07:21:

Mozesz sprobowac zmienic sobie programik do ircowania. Moze to zbieg okolicznosci ale od kad ja zmienilem (niestety nie pamietam z jakiego ) na mIRC's v 5.9 32bit wszystko zaczelo pieknie chodzic.Szybciutko laczy sie z serwerkiem nie rozlancza mnie poprostu miodzio wczesniej zanim polaczylem sie z jakimkolwiek serwem musialem sporo czekac a i tak pewne bylo, ze zaraz mnie rozlaczy

Posted by [BK]Pioter on 17-12-2001 09:24:

Talking

Hehe to mzoe wszyscy odpalimy wielki server Roger Wilco? Bedzi RTCW Partyline

Posted by [BK]FritzKrieg on 17-12-2001 12:37:

Arrow

Nie ma alternatywy dla irca. Chat via przegladarka? Bajzel. IRC ownz y0.
Po co kombinowac jak istnieje taki #wolfpl, ktory sie juz przyjal jako najwiekszy wolfowy kanal.
A z serii "polecam": laczyc sie przez lublin.irc.net port 6666 - szybki i stabilny.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by RealitY on 17-12-2001 14:20:

Przecinek a co , dostales k-line a na serwerach ? na takie cudenko to trzeba znajomosci albo shella mozna takze prubowac laczyc sie przez ircx ktory jest kompatybilny z irc netem i mozna ominac niekiedy k-liny (moj kumpel tak robil)

Posted by [WP]SS-MAN on 17-12-2001 15:01:

Thumbs up

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
[B
Po co kombinowac jak istnieje taki #wolfpl, ktory sie juz przyjal jako najwiekszy wolfowy kanal.
[/B]

No w�a�nie #wolfpl to moim zdaniem jeden z lepszych kana��w Irca o RTCW ( durgi to #C4 ) na nich zawsze mo�na spotka� "przyjazne" osoby ( Pozdro dla GrOs ) to ci ludzie nauczyli mnie obs�ugiwa� EYE-a i robi� "legalne inaczej" servery )

Szacunek dla #wolfpl i #C4!! Oby browar w waszych kuflach nigdy sie nie konczy�........

Posted by [SO]R4DOS on 21-12-2001 11:58:

Thumbs down

Ja tam wole IRCa bo pingi na www bed� ogromne jak nic.

[SO]R4DOS

(IRC #so)

Posted by C4|Shiro on 21-12-2001 13:45:

kanal #C4?...to taki jest?
a tak na powaznie...poznan rula...a chaty?....hmm jak gralem w Fallout Tactics to tam zrobili takie rozwiazanie...powiem krotko MASAKRA!!!!

Posted by [WP]SS-MAN on 23-12-2001 16:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro
kanal #C4?...to taki jest?

Jest jest!

Posted by [POISON]Warblade on 23-12-2001 19:50:

Irc to Irc. Do komunikowania si� mi�dzy sob� polecam GG. Jak ma do mnie jak�� spraw� to niech pisze na 1370609.

Post�puj tak, aby� m�g� chcie�, aby zasada twojego post�powania by�a prawem powszechnym.

Posted by [WP]SS-MAN on 23-12-2001 20:57:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez [M G]Warblade
Irc to Irc. Do komunikowania si� mi�dzy sob� polecam GG. Jak ma do mnie jak�� spraw� to niech pisze na 1370609.

Tak masz racje.......
Ale na ircu wi�cej os�b moze gada� na raz

Posted by Lucas on 23-12-2001 22:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez [M G]Warblade
Irc to Irc. Do komunikowania si� mi�dzy sob� polecam GG.

Dobrze gada - dac mu

Nawet nie probujcie zrobic z boarda jakiegoc chata

Posted by [POISON]Warblade on 24-12-2001 09:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez [WP]SS-MAN

Tak masz racje.......
Ale na ircu wi�cej os�b moze gada� na raz

Wiesz to zale�y. Jesli ka�dy z twojego klanu ma GG to bezproblemowo mozesz czat zrobi�. Naciskasz Ctrl i lewym przyciskiem myszy odznaczasz ludzi z kt�rymi chcesz gada�. Potem wiadomo.

Post�puj tak, aby� m�g� chcie�, aby zasada twojego post�powania by�a prawem powszechnym.

Posted by Cain on 24-12-2001 11:47:

W sumie to da sie tak zrobic z gg, ale moim zdaniem taki czat z udzialem wiecej niz 4 osob jest nieczytelny.....
nie wiem dlaczego ale probowalem tak rozmawiac i naprawdze nie wiadomo o co komu chodzilo.......

Posted by Zaitsev on 24-12-2001 13:27:

Thumbs down

Wiecie co zamiast p|eprzyc takie glupoty jak na tym topiku to lepiej juz nic tu nie piszcie i idzcie do domu.....alternatywa? a mirc tamto...GG leprzy...a moze czat???? �ada fakaaa????!!!

Posted by Chrumkules on 24-12-2001 14:45:

o drugi temat i znow zjebka - czy ty tu o czyms innym wogole piszesz? czy tylko wszystkich

Posted by [BK]FritzKrieg on 25-12-2001 01:51:

Thumbs down

�ledz�c mniej wiecej kariere boardowa Zaitseva mozna stwierdzic ze 90% jego postow to gadka o niczym w zasadzie. Tu opierdzieli, tam skomentuje jakas bzdure odbiegajac zupelnie od tematu, gdzie indziej "ircowa" maniera odpowiadania sobie dwoma zdaniami na zagadnienie i kontynuowanie takiej konwersacji i tego typu rzeczy ktore jak by sie nie starac nie mozna nazwac forumow� dyskusj�.
Ktos madrzejszy ode mnie kiedys powiedzial: "Blogoslawieni ci ktorzy nie majac nic do powiedzenia - milcz�". Mozna by z tego stwierdzenia zrobic przykazanie boardowe. Tresc ponad wszystko. Reszta jest smieciem i tak jak smiec powinna byc traktowana - do kosza.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by Zaitsev on 25-12-2001 04:43:

quote:
�ledz�c mniej wiecej kariere boardowa Zaitseva mozna stwierdzic ze 90% jego postow to gadka o niczym w zasadzie. Tu opierdzieli, tam skomentuje jakas bzdure odbiegajac zupelnie od tematu, gdzie indziej "ircowa" maniera odpowiadania sobie dwoma zdaniami na zagadnienie i kontynuowanie takiej konwersacji i tego typu rzeczy ktore jak by sie nie starac nie mozna nazwac forumow� dyskusj�.
Ktos madrzejszy ode mnie kiedys powiedzial: "Blogoslawieni ci ktorzy nie majac nic do powiedzenia - milcz�". Mozna by z tego stwierdzenia zrobic przykazanie boardowe. Tresc ponad wszystko. Reszta jest smieciem i tak jak smiec powinna byc traktowana - do kosza.
Pozdry

Wkoncu ktos zauwazyl ''o co chodzi jakoby??''.Wszytsko to sztucznie wygenerowame problemy nie zapominaj o tym
Mam nieraz glupawe i tylko tyle...mieszam sie w tlumie....a ostatnio nie odpisuje na dany topik..bo wole tak jak to ujeles "przemilczyc" wiec sie nawracam....i nie wale glupich postuff (ten to wyjatek)...

Posted by C4|Shiro on 25-12-2001 04:54:

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Zaitsev

Wkoncu ktos zauwazyl ''o co chodzi jakoby??''.Wszytsko to sztucznie wygenerowame problemy nie zapominaj o tym
Mam nieraz glupawe i tylko tyle...mieszam sie w tlumie....a ostatnio nie odpisuje na dany topik..bo wole tak jak to ujeles "przemilczyc" wiec sie nawracam....i nie wale glupich postuff (ten to wyjatek)...

hmm...taa jesne...poczekaj az znow popijemy

Posted by Lucas on 25-12-2001 08:09:

quote:
�ledz�c mniej wiecej kariere boardowa Zaitseva mozna stwierdzic ze 90% jego postow to gadka o niczym w zasadzie.
[ciach]

Macie oceny - uzywajcie ich....

Posted by Przecinek on 25-12-2001 16:55:

Oceny ? Po pierwsze lookalem w FAQ -> nie ma tam nic o tym jak sie wystawia te oceny wiec nie bede sie meczyl niepotrzebnie 3 godziny . Po drugie jak ktos nie ma 1 ( x ) gdzie x=<1,5> to sie cieszy . Zreszta oceny tu nic nie zmienia . Jak ktos wali kasze to chyba oceny nie spowoduja ze zrozumie swoj blad i sie nawroci ( moze sie myle ) . A wogole to nie patrze sie na oceny

Posted by [WP]SS-MAN on 25-12-2001 17:28:

Talking

quote:
A wogole to nie patrze sie na oceny

Ocena nie zawsze �wiadczy o wypowiedzi.........

Posted by [POISON]Warblade on 25-12-2001 17:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez [WP]SS-MAN

Ocena nie zawsze �wiadczy o wypowiedzi.........

Racja. To raz. Dwa: powinna by� szczeg�owa lista kto jak� ocen� wystawi�, bo napewno istniej� ludzie kt�rzy dzia�a j� na zasadzie "AAA!!! jestem anonimowy! jestem panem wszech�wiata! jestem w�adca marionetek! kl�knijcie przede mn� �miertelnicy!!! a ty lamerze masz 1!!!'. Po prostu tacy ludzie istnieli, istniej� i bed� istnie�...

Posted by Lucas on 25-12-2001 18:34:

quote:
Oceny ? Po pierwsze lookalem w FAQ -> nie ma tam nic o tym jak sie wystawia te oceny wiec nie bede sie meczyl niepotrzebnie 3 godziny . Po drugie jak ktos nie ma 1 ( x ) gdzie x=<1,5> to sie cieszy . Zreszta oceny tu nic nie zmienia . Jak ktos wali kasze to chyba oceny nie spowoduja ze zrozumie swoj blad i sie nawroci ( moze sie myle ) . A wogole to nie patrze sie na oceny

Ja sie chyba powiesze... jeszcze 3 miechy temu przekonywali, ze oceny to dobra rzecz i rozwiaze wszelkie problemy....

Teraz wybrzydzaja...

Sorki - ale jak ktos ma 25 ocen na 1 to daje do myslenia (np taki venontom)...

Posted by [WP]SS-MAN on 25-12-2001 18:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS

I to ma byc sprawiedliwo�� w ocenianiu???
Dlaczego tobie LucaS za wypowiedz nie mozna oceny wystawic??

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:29.