FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2882)
Tribes2.fpp.pl i sława
Witam wszystkich.
T2.FPP.PL potrzebuje redaktorów. Ja się skusiłem i... to nic trudnego masz fajną konsolkę i robisz swoje. A i przy tym jesteś sławny. Odwiedzasz parę witrynek i spisujesz nowości dodajesz nowe działy itp. Mówie wam jaką się ma satysfakcje z takiej pracy. Nie czekajcie, potrzebujemy waszej pomocy.
Jerzeli ktoś był by chętny oto kontakt:
GG:
Icea - 910808
[FPP]Kag - 853846
lub mail:
[email protected]
[email protected]
Naprawdę fajne towarzystwo i ludzie służący pomocą.
tak jest, nie spac
tribes2 czeka, wzywa z daleka 
Re: Re: Tribes2.fpp.pl i sława
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
Icea zainstaluj ICQ...
)
Re: Re: Re: Tribes2.fpp.pl i sława
quote:
Napisane oryginalnie przez Icea
Zainstalowałem, ale nie wiem jak się z tego korzysta...wole polskie komunikatory - (to że nie wiem jak się korzysta to yoke)
musisz miec icq
Chyba po to, zeby przekonac sie, ze lagi moga wystepowac nie tylko w FPS-ach, ale takze w programach typu IRC...

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Chyba po to, zeby przekonac sie, ze lagi moga wystepowac nie tylko w FPS-ach, ale takze w programach typu IRC...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
Jak ICQ jest programem typu IRC to ja jestem Swiety Mikolaj i na Boze Narodzenie wpadne do Ciebie z prezentami...
Icea: u nas w redakcji wszyscy maja ICQ a nie jakies ubogie GG - wiec musisz sie przerzucic albo korzystac z tego i z tego...
>Jak ICQ jest programem typu IRC to ja jestem Swiety Mikolaj i
>na Boze Narodzenie wpadne do Ciebie z prezentami...
Poprosze Pentium IV 2 GHz, 512 MB RAM, 100 GB w dwoch twardych i Radegona 8500.
Tylko sie nie spoznij... :-P
ale sie MajeS wkopales z tymi prezentami 
)
>Jak ICQ jest programem typu IRC to ja jestem Swiety Mikolaj i
>na Boze Narodzenie wpadne do Ciebie z prezentami...
Poprosze Pentium IV 2 GHz, 512 MB RAM, 100 GB w dwoch twardych i Radegona 8500.
Tylko sie nie spoznij... :-P
Zbaczamy cokolwiek z tematu, ale co tam, swieta ida, gra idzie o prezenty :-P wiec z przyjemnoscia sie dowiem, czym to zasadniczym w swej podstawowej funkcji icq rozni sie od irc?
Dobra jestem w domu, tylko nie wiem czy z Bigmany coś będzie, nie pała zapałem. Zobaczymy co będzie jak pogra trochę po necie.
quote:
Zbaczamy cokolwiek z tematu, ale co tam, swieta ida, gra idzie o prezenty :-P wiec z przyjemnoscia sie dowiem, czym to zasadniczym w swej podstawowej funkcji icq rozni sie od irc?

a co w nastepnym odcinku "MajeS tlumaczy cuda i dziwy" ? 

Nu, mistrzu, to ja Ci wytlumacze, dlaczego w swej podstawowej funkcji ICQ jest programem typu IRC. Tylko, blagam, nie pouczaj mnie o tym, ze IRC jest USLUGA internetowa, bo zaczynam sie robic niebezpiecznie wesoly.
Otoz dawno temu bylo sobie IRC. Ktos stawial serwer, ktos inny sie logowal, wybieral kanal, pisal tekst - i tekst lecial w czasie "rzeczywistym" do pozostalych. Pozniej ktos wpadl na pomysl, zeby moze postawic inny serwer, zeby logowanie i wybor (a raczej utworzenie) kanalu nastepowaly automatycznie oraz zeby dolaczyc do calej tej rozbudowanej ideologi ircowej jeszcze funkcje poczty mailowej. I tak mamy ICQ, ktory generalnie sluzy dokladnie do tego samego, co IRC, zas roznice tkwia w szczegolach technicznej realizacji, a nie w samej istocie dzialania programu.
Nie musi byc Pentium. Rozmyslilem sie, biore Athlona (Steel rulez).
IRC to taka sama usluga internetowa jak poczta email, ftp'y czy strony www
i nie wmowisz m ize jest inaczej...
do tego chyba wyraznie napisalem powyzej - ze zgadzam sie z toba, ICQ dziala moze nie tyle na podobnej zasadzie co np mIRC ale sluzy praktycznie do tego samego - do komunikacji miedzy uzytkownikami... Ale stwierdzenie "ICQ to program typu IRC" jest na prawde pozbawione sensu
Zaprzaczasz tu samemu sobie...
Aplikacje do IRCa a ICQ (czy pochodne Gadu-Gadu i reszta gownien) nie maja ze soba nic wspolnego - oprocz tego ze sluza do porozumiewania sie z druga osoba...
Ludzie spokojnie bo wybychnie druga wojna pomiędzu szczepami:
[FPP] a sys|
spokój już jedną mamy: tribes vs. BioDerms
Re: Re: Re: Tribes2.fpp.pl i sława
Cze all !!!
Jestem na boardzie pierwszy raz ale nie ostatni, gra T2 jest fajna i coraz bardziej mi się podoba.
Być może zostane redaktorem ale się jeszcze zastanawiam.
na razie nikt nie zlozyl ci propozycji i nikt nie powiedzial ze zostaniesz redaktorem
zreszta nie mzoesz byc redaktorem tribes2.fpp jezeli dopiero teraz zaczales grac w ta gre i nie masz praktycznie zadnego pojecia o niej 
[fanfary] witamy BigMany wśród naszego szczepu [fanfary]
To jego pierwszy officjalny post BRAWO... dobra pomyśl nad tym to nie cięrzka praca.
Think wont hurt (Im think so)
>Ale stwierdzenie "ICQ to program typu IRC" jest na prawde
>pozbawione sensu
Zaprzaczasz tu samemu sobie...
Nie. Podstawowa funkcja obu PROGRAMOW jest identyczna: swiadcza usluge wymieniania komunikatow pomiedzy uzytkownikami online. To, ze ICQ ma jeszcze pare dodatkowych funkcji i nie ma explicite w programie logowania na serwer ani wybierania kanalu, naprawde niewiele zmienia.
Nie marudz, dawaj kompa.
ni przeciez powiedzialem ze programy do orca czy sam icq sluza do tego samego - do komunikacji miedzy userami... ale mi chodzi o "icq to program typu irc" - mozna powiedziec "icq sluzy do prawie tego samego co irc"...
przykro mi - z kompa nic nie bedzie..
Cze znowu.
Ja nic nie mówiłem że zostane redaktorem, ale się zastanowie a zresztą to kolega mnie nakłaniał do tego żeby nim zostać.
(Gre Tribes2 mam jusz 1 miesiąc)
W gre T2 gram praktycznie cały czas i coraz lepiej mi idzie, morzna tak powiedzieć że jusz dużo wiem na jej temat.
quote:
Napisane oryginalnie przez Bigmany
Cze znowu.
Ja nic nie mówiłem że zostane redaktorem, ale się zastanowie a zresztą to kolega mnie nakłaniał do tego żeby nim zostać.
(Gre Tribes2 mam jusz 1 miesiąc)
W gre T2 gram praktycznie cały czas i coraz lepiej mi idzie, morzna tak powiedzieć że jusz dużo wiem na jej temat.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:46.