FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2921)
Helpik dla GreenHorn'ow ?
Sluchajcie wlasciwie to czytajcie :p
nie chce od razu wszytskich zameczac pytaniami na temat T2 w sumie to mozna sporo wycztac na serwisach zagraniczych niom i ciagle sie w tej materii doksztalcam, ale powiem wam co nieco o problemie poczatkujacego czyli takiego mnie:
Jak odpalilem T2 pogralem troche w singla, a pozniej przeszedlem sie na Online i okazalo sie ze i tak dalej nic nie wiem i wookol mnie sie dzieje bardzo duzo, ludzie krzycza jakies komendy cos wypisuja itp itd - taki maly koszmarek dla poczatkujacych, przynajmniej dla mnie, w sumie T2 to nie QW, Q3A czy CS gdzie imho zaczyna sie bawic po niewielkim czasie spedzonym nad gra. Hmm gdyby od razu T2 mi sie nie spodoba to pewnie ze wzgledu na trudnosci wrzucilbym go od razu w kat....
Niom naczytac sie mozna na servach zagraniczych w sumie i dobrze ale mysle i u nas przydalby sie jakis poradnik jaki np.: wybrac zestaw, w zaleznosci jaka role ma sie spelniac czym mozna jezdzic czy najlepiej jakie bronie stosowac i w jakim przypadku, imho jezeli jest rzeczywiscie sporo ludzi ktorzy sa wymiataczami w T2 :p
to cos takiego dla takich "matolkow" jak ja by sie przydalo zanim w koncu to doczytam gdzies zagranica, wiem wiem to troche len wylazi, ale mysle ze dla wielu osob jest to rowniez zwiazane z bariera jezykowa
hmm no dobra nie zanudzam bo mnie za szybko stad wyrzucicie =] to sa takie moje male przemyslonka po odpaleniu T2 i pierwszych bojach 
Coz Ci moge powiedziec... Polecam dwa ostatnie numery "Swiata Gier Komputerowych" - grudniowy sprzed miesiaca i styczniowy wlasnie wchodzacy do sprzedazy (swoja droga dziwne te kalendarze wydawnicze, nie? :-) )....
Cos tam naskrobalem dla poczatkujacych :-)
Steel pisze poradnik dla newbies, ale mysle ze jak sie wezmie za to wiecej osob to zle nie bedzie, mowiac inaczej - ludzie piszczie a jak tylko nie bedzie bez sensu to bedzie na stronie 
Dobry poradnik dla poczatkujacych w Tribes 2... powinien miec... cos kolo 200-300 KB tekstu :-)))))) Pisze to zupelnie powaznie :-P Pobiezne omowienie bardzo ogolnych zasad postepowania zajelo mi cos kolo 5 KB, omowienie zaledwie 4 zestawow broni cos kolo 8 KB - bez wnikania w szczegoly. Te 200-300 KB jest najzupelniej sensowne :-)
Mi przechodzi przez my�l aby na fpp za�o�y� dzia� Texty i Faq
W 1szym by�y by r�ne texty dot. T2
A w 2 porady "jak gra�","czym gra�"i"kiedy"
Co my�licie?
Niech kto� wy�yszy
rang� je zo�o�y a ja wype�nie. (oczywi�cie jak to b�dzie dobry pomys�)
spokojnie z tym zakladaniem 
najpierw musza byc gotowe txty : ja t owidze tak - faq to ma byc faq ....
do tego cos dla pocatkujacych, sYs|yavor dobrze mowi, to bedzie kawal poradnika, przypomnijcie sobie pierwsze wejscie na serwer : 30 osob, CTF, ludzie cos krzycza, lataja pojazdy, koles sie drez need a ride, inny potrzebuje tailgunnera,. jakis koles z przeciwnego teamu wlatuje w grupe kumpli shrikiem ... newbie jest w szoku. albo bedzie pod takim wrazeniem ze odinstaluje wszystko poza tribes2 albo stwierdzi ze nic z tego nie rozumie i wroci do q gdzie wszystko jest jasne ....
trzeba to wszystko opisac czego chca ci wszyscy ludzie krzyczacy te komendy, podstawy gry w teamie .. wszystko ... zbierzmy ludzi ktorzy chca, moga i potrafia, umowimy sie kto co pisze i do boju 
kto nastepny? nie pozwolcie mu napisac wszystkiego 

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:57.