FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2922)

Posted by sxl on 20-12-2001 22:46:

RE: Kulturka na serverach

Zobaczylem taki topic na forum Wolfa, pomyslalem ze tutaj tez sie przyda...

Robiac filmik o UT przegladalem demka i nagrywalem akcje ladne. Zauwazylem jak ja sam i inni gracze duzo klna, bluzgaja sie, krzycza, narzekaja... Hmmmm. Cos jest nie tak z nami panowie. Ja uwazam sie za czlowieka spokojnego, tymczasem na serverach zawsze leje przeklenstwami i narzekaniami. I mowiac o sobie mowie takze o wielu innych graczach. Nie zastanawiam sie wlasciwie dlaczego w czasie gry jestem tak podatny na takie rzeczy, ale trzeba to zmienic. Proponuje nam wszystkim probe zrobienia fajnego klimatu na serverach. A wiaze sie to z:

a) klutura osobista czyli brakiem przeklenstw i wulgaryzmow
b) nie wyklinaniem sie nazwajem za trafione heady, lagownie itp... w koncu to nie nasza wina ze mamy lagi czy ze trafilismy w head celujac zupelnie gdzie indziej...
c) zmniejszeniem narzekan. Przeciez UT to dopiero beta malego modu, ktory sie tak silnie rozrosl. Ma pelno bledow i jeszcze dlugo bedzie mial duze bledy, to amatorski dodatek do gry, jeszcze na dodatek nie pelny, wiec czego mozna oczekiwac? Giera kool ale bledy ma.

Jezeli zgadzacie sie ze mna i zaczynajac ode mnie konczac na sobie chcecie wprowadzic wieksza kluture bycia na serverach to prosze odpowiedzcie tutaj. Wiadomo ze nie bedzie 100% kulturki, ale mozna to ograniczyc. Jak czasem father patrzy sie chwilke jak gram i co chwile sa texty -spier.., kur..., chu... to az mi sie glupio robi mowiac potem ze to moi kumple tak klna, a myslac ze ja robie tak samo... Trzeba byc chyba doroslejszym takze pod wzgledem kulturki na serverach,

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Posted by jagged on 20-12-2001 23:03:

Thumbs up Re: RE: Kulturka na serverach

Dokladnie tak samo uwazam nie dosc ze bluzgaja juz dzieci 13-14 lat to my starsi dajemy sie czesto w to wciagnac a potem mlodsi biora z nas przyklad i kolko sie zamyka Tak wiec panowie wezmy sie w garsc i zacznijmy zachowywac sie jak ludzie a nie jak dzikusy. Pokazmy ze polski jezyk to nie tylko qr.. i spier.. . Ja osobiscie dolaczam sie do akcji tepic hamstwo SXLQ nie jestes sam!!!

Posted by Duke on 21-12-2001 06:44:

zagadzam sie z wami. Potem dajecie taki przyklad bloodowi czy neo a potem oni klna jak nie wiem. Wiec trzeba sie zachowywac!

Posted by -v3-Yarecki on 21-12-2001 06:56:

...............#@%$#%$%!!!!

...dwie sprawy za jednym zamachem ;-)) (kiedy komu� kultury brak (a to troche si� jush norm� staje) to go nie wychowacie):
-mo�na banowac, olewa� �osi�w, kt�rzy przeginaj�...troche to uci��liwe, ale mo�e jaki� efekt b�dzie,
-inna rzecz, co zrobi� kiedy lag/kac/Grucha ...albo inny kataklizm (niepotrzebne skre�li� ;-))) za�atwia nas beznami�tnie dwudziesty raz, a ci�ka ma� sama lezie na usta (je�li Pyziaty rzuca bluzgiem w czasie gry (co w �yciu poza komputerowym raczej mu si� nie zdarza) to wiem, �e to moja wina, bo jak si� wq**** to sam...^%$^%&^!!!
Od miecha gdzie� wprowadzi�em RU�Z, czyli " restrykcyjne u�ywanie �osia zast�pczego" - teraz RU�Z RULEZ ;-))) zamiast maci rzucam �osiem. Mnie to pomaga, bo si� jako� mniej denerwuj�, a nerwy nie pozwalaja trafi� nawet w stodo��....wi�c rzucam "Wy �osie, na Alask� kopulowa�!!!", albo "co za �o� psuje mi rank" i jako� lepiej ni� kiedy ci�ko kln�...tyle �e nie zawsze wychodzi.....

Y.

Posted by Duke on 21-12-2001 08:12:

hehe spoko pomysl

Posted by GuriaS on 21-12-2001 11:59:

Post hmmm

i yaro i sxl macie racje... nie wychowacie ludzi graj�cych w ut(mnie tesh) a po za tym to jak kto� ma np. z�y dzie� w szkole albo w pracy to nic mu nie pomo�e i b�dzie sie denerwowa� jak cho.. tzn. �o� w tym tygodniu kln��em i wali�em w biurko jak nie wiem bo jko� miaem baaardzo z�y tydzie� (booda i inne...)
chyba sie um�wie z doktorem jagod� na wizyte ...
ale wracaj�c do tematu to trzeba nad sob� zacz�� panowa� bo u mnie tesh jak czasami fadeer patrzy i wszyscy bluzgaj� r�wno to mi sie g�upio robi bo si� nawalam z go�ciem o xywie "Liz Chu.ja" i mi wywala "you hit Liz Chu.ja(bez kropki ) in the liver" i g�upio jak cholercia...

Posted by GrEaTEyE on 21-12-2001 12:33:

HEHE

Powiem tylko jedno.
NIC DODA�, NIC UJ��!!!

GrEaTEyE

Posted by F4+4L on 21-12-2001 15:31:

Unhappy

Troche mi wstyd bo rzeczwyscie podczas gry klne jak szewc albo jak tax�wkarz (tym gorzej) w zasadzie bylo to robione nie swaidomie w wylewach zlosci jak wywalilem w goscia 2 magazynki a gosc na to leje bo ma ping 999 i go kule sie nie imaja (wyolbrzymienie) normalnie tak nie mysle ale teraz bede sie starac wymieniac wyrazy na np:
chole.. = d�uma
qr... = szanowna pani
itp.

Posted by -v3-Yarecki on 21-12-2001 19:54:

brawo Fatal ;-)))

...dorzu� jeszce co�, zapowiada si� ql ;-)))))

Posted by deen on 21-12-2001 20:24:

Re: brawo Fatal ;-)))

quote:
Napisane oryginalnie przez -v3-Yarecki
...dorzu� jeszce co�, zapowiada si� ql ;-)))))

hyhy to przetlumacz nam cos takeigo:
glupi ci.ul - ......... ?
pizd.a - .......?

rzadko rzucam miechem na serweraach(w real'u wogule), ale staje sie to powolutku problemem, bo zaczynam coraz czesciej uzywac nieodpowiednich slow co wiarze sie z nerwowa gra
hyhy tylko przetlumacz w miare normalnie bo rzucac pochwami albo penisami hyhy to nie zbyt sensowne

Posted by F4+4L on 21-12-2001 20:51:

Wink

piz.. = otw�r
glupi ciu. = glup kijek
idiota = osoba ktora nie udziela sie w �yciu spo�ecznym np. nie bierze udzia�u w wyborach. Pochodzi od idiotos z �aciny ze staro�ytnego Rzymu.

Posted by GuriaS on 21-12-2001 20:55:

no nieeee

qrded nie wiem gdzie da� tego posta... tu czy znowu do "COOLNETU" ale dam go tu
wiem �e klni�cie na serverach nie ma sensu ale teraz to tak bluzga�em �e szkoda gada�... i o to w tym chodzi �e czasami nerwy tak puszcz� jak np. ping skacze od 50 do 500 i ca�y czas si� spada i ma si� -2, -3 itd. ... mnie to jush d�uma bierze jak mam ping od 50-500 (nie wiem jak jagged wytrzymuje) i po prostu wychodze z serverq i s�ucham muzy bo to mnie najbardziej uspokaja, no i dotego czytam i odpisuje na 4um bo jak mam -3 po 15minutach to jush sie za�amuje... a po zaz tym co jest ciekawego w grze gdzie obraz Ci skacze jak stopklatki i nie widzisz gdzie idziesz i do tego jeszczez spadasz po ka�dym wysokim skoku
granie na lagach komletnie nie ma sensu

Posted by jagged on 21-12-2001 21:11:

Thumbs down AAAAAAAAAAAA

Jak ja wytrzymuje ? JAK JA WYTRZYMUJE?? Ja nie wytrzyuje qrna i pograc se nie mozna i wez sie nie zdenerwoj. Co prawda mnie to do bluzgow nie doprowadza (bo ja nie bluzgam ej nie smiac sie naprawde, no moze raz, czy dwa na siorke) Ale mam nadzieje ze sie cos z netem zmieni bo to naprawde moze do nerwicy doprowadzic.

Posted by on 22-12-2001 09:10:

Angry ehh

jagged na ping nic nie poradzisz (ja jeszcze mniejszego niz 100 nie mialem) trza zacisnac zeby ...
ale kulturka to wczoraj byla zajebista na coolenecie ... (az szkoda slow)
ludzie "czil a�t" to tylko gra
... i jeszcze jakis gosc mnie ruga za to ze mowie mu zeby przestal rugac no szczyt ...

Posted by sxl on 22-12-2001 10:01:

To rzeczywiscie dobry pomysl zeby zamiast przeklenstw uzywac jakies podobne z znaczeniu wyrazy. Np zamiast ku... mowimy Pani lekkich obyczajow. przy okazji zrobi sie smiesznie nas erverach Ja juz ide sobie takie cosik zbindowac

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Posted by GuriaS on 22-12-2001 22:40:

Cool ...

ja jush tak pr�bowa�em ale jak kto� ma z�y dzie� albo z�u (c)humor to i tak zaaklnie... tego sie nie da unikn�� niestety :-/

Posted by Silencer_2100 on 22-12-2001 22:53:

Ja w realu wogole nie klne... dziwne, ale czasami gdy gram w UT i mi naprawde zle idzie, czasami przeklne chociaz samemu o tym nie wiem... qrde, to sie cholera udziela

PRECZ Z PRZEKLENSTFFAMI!

A member of r3ssurection.
http://www.q3arena.gry.wp.pl
Mapper, newswritter...

Posted by on 27-12-2001 09:55:

Angry za malo ***** *****

jest godzina 10.48 wlasnie w tej chwili na coolnecie gra kilka osob,a wsrod nich sa dwaj znani i szanowani gracze (o ksywach *****mac.r3 i *****mac_jebanamysz - prawdziwych tym razem nie podam) ktorzy chyba powinni swiecic przykladem A NIE CO CHWILA RZUCAC KUWAMI I WUJAMI (do wuja) sorki za uniesienie ale juz nie wytrzymuje, sam naleze do osob klnacych jak szewcy (jagged potwierdzi) ale jak sie umawiamy ze nie klniemy na serwie to nie klniemy i sam sie chamuje i wychodzi mi to narazie z niezlym skutkiem
obiecuje ze jak ktos bedzie rugal to bede umieszczal jego ksywke z tekstem obok na forum :-P (moze to cos da ...)

Posted by GuriaS on 27-12-2001 10:16:

veneoth

zobacz... mnie na przyqad cholera bierze jak sie rano budze, w��czam kompa a u mi mysz nie dzia�a, wszystko sie wiesza to jush ledwo sie powsztrzymuje od walenia m��tkiem w klawiature bo mnie m�j komputer tak wnerwia �e czasami (jush musi by� baardzo �le) ide ogl�da� TV bo nie mam zamiaru tego naprawia�... po za tym kultura np. na qlnecie jest bardzo �adko bo albo jaki� POLAK (ja tesh) bedzie wqrzony na co� albo jaki� niemiec lub anglik bedzie sypa� s��wkami typu FUCK i tego sie ie upilnuje... jak s� klan�wki to rozumie, wtedy moim zdaniem powinna by� kultura "ca�kowita" i sie nie powinni�my wqrza� �e jeden albo drugi mojego teamu mnie zabi��...
ps1. przyzjneje sie �e *****mac_jebanamysz.r3 to by�em ja...
ps2. sorry za t� xywe, postaram sie takiej niedawa�...
ps3. wie kto� z jakiej strony mozna �ci�gn�� stery do myszy logitecha???

Posted by on 27-12-2001 10:28:

Arrow sterki do logitecha

ja przedwczoraj sciagnolem najnowsze stery do mych logitecha (ze stronki w stanach) znaczy mouseware9.41.cos.tam jak chcesz moge ci podeslac (prawie 4 MB)
moze w ten sposob przyczynie sie do ograniczenia rugania na coolnecie

Posted by GuriaS on 27-12-2001 10:43:

Talking jejeje

to wy�lij mi na mejla plz... [email protected]

Posted by capone on 31-12-2001 01:46:

Talking

kurde ale wy macie problemy z tymi przeklenstwami wszystko jest dla ludzi nie zamkna cie za to ze przeklinasz dla mnie osobiscie to zaden problem jak ktos przeklnina czy w zyciu czy na serwerze bo sam tak robie i nie bede tego zmieniac bo mi z tym dobrze a wy w tym momencie jak wstydzicie sie przeklinac to nie wiem przeciez nawet najporzadniejsi ludzie przeklinaja bo np. z przeklenstwami jest smieszniej chodzi tylko o to zeby nie przeklinac bez sensu a nie ze jak masz powod to albo milczysz albo uzywasz glupich okreslen osmieszacie sie w tym momencie ale to tylko moje zdanie a moze i nie tylko nara pozdrowki

Posted by sxl on 31-12-2001 10:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez capone
kurde ale wy macie problemy z tymi przeklenstwami wszystko jest dla ludzi nie zamkna cie za to ze przeklinasz dla mnie osobiscie to zaden problem jak ktos przeklnina czy w zyciu czy na serwerze bo sam tak robie i nie bede tego zmieniac bo mi z tym dobrze a wy w tym momencie jak wstydzicie sie przeklinac to nie wiem przeciez nawet najporzadniejsi ludzie przeklinaja bo np. z przeklenstwami jest smieszniej chodzi tylko o to zeby nie przeklinac bez sensu a nie ze jak masz powod to albo milczysz albo uzywasz glupich okreslen osmieszacie sie w tym momencie ale to tylko moje zdanie a moze i nie tylko nara pozdrowki

Ta, juz cie widze w roli ojca, ktory powie tak samo dzieciom i tak samo bedzie sie przy nich zachowywal. Ja nie mowie zeby robic z ludzi aniolkow, tylko zeby byla wieksza kulturka na serverach, jak nie chcesz byc kulturalny i wyadawac sie inteligentniejszym czlowiekiem to nikt nic nie wymusza na Tobie...

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Posted by -v3-kiler on 01-01-2002 22:04:

Thumbs down Co do kultury

Zgadzam sie troche z SXL-em i troche z Capone , nie chodzi mi o to zeby klnac tylko zeby nie wprowadzac tych (powiedzmy sobie szczerze) dosyc smiesznych nazw . Jezeli jakis niemiec wchodzi na nasz serw i nie umie nic po polsku to jak w co drugim slowie widzi kur.... to nawet on domysli sie ze to jest przeklenstwo. Ja proponuje zeby na serwach wogule nie klnac albo wprowadzic jakies "delikatniejsze" slowa (tak jak np. Yarecki ze swoim losiem , on nikogo nie wyzywa wulgarnie a wyraza to o co mu chodzi).
Moja rada:
Jezeli ktos ma zly ping i ma rzucac maciami z tego powodu to niech p�jdzie w szachy pogra to moze mu przejdzie

Posted by sxl on 01-01-2002 22:11:

Re: Co do kultury

quote:
Napisane oryginalnie przez -v3-kiler
Zgadzam sie troche z SXL-em i troche z Capone , nie chodzi mi o to zeby klnac tylko zeby nie wprowadzac tych (powiedzmy sobie szczerze) dosyc smiesznych nazw . Jezeli jakis niemiec wchodzi na nasz serw i nie umie nic po polsku to jak w co drugim slowie widzi kur.... to nawet on domysli sie ze to jest przeklenstwo. Ja proponuje zeby na serwach wogule nie klnac albo wprowadzic jakies "delikatniejsze" slowa (tak jak np. Yarecki ze swoim losiem , on nikogo nie wyzywa wulgarnie a wyraza to o co mu chodzi).
Moja rada:
Jezeli ktos ma zly ping i ma rzucac maciami z tego powodu to niech p�jdzie w szachy pogra to moze mu przejdzie

Taaa, a grajac w szachy wymysli jakies fajne taktyki Ottar wieza bije pionka sxl-a

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Posted by GuriaS on 01-01-2002 22:36:

Talking jejeje

od teraz mam nowego binda... nie na przekle�stwa tylko na: "To by� pi�kny strze�. �yczze jeszcze celniejszych w moj� g�owe."
tak wi�c teraz b�de stara� sie tego u�ywa�, a na lagi zrobie jeszczez jednego binda ... to jest dobry spos�b bo mo�na sie przy takich (�miesznych) wypowiedziach rozbawi�, poprawi� (c)humor, a kln�c jeszcze bardziej si� wqrzamy

Posted by -v3-kiler on 01-01-2002 23:08:

Talking do Sxl-a

SXL ty w 10 sek wymysliles taka taktyke a pomysl jaka mozna wymyslic przez 2h i od razu poziom adrenaliny ci spada i jestes szczesliwy , ze nic cie nie laguje , proponuje zrobic jakis bind , ze jak sie go bedzie uzywac to autmatycznie wyskakuje ci szachownica np. w ksztalcie Docks lub Abbey

Posted by -v3-Yarecki on 02-01-2002 07:45:

Szachy ;-))

...tu o kulturce, a mnie jakie� dziwne skojarzenia przychodz� do �ba ;-))

Szachy to (czasami ;-))) niez�a rzecz, bo raz bije sie konia, ale czasem posuwa kr�low� ;-)))

...wi�c pomys� Kilera nie jest z�y, no nie???

czego i Wam w nowym Roku �ycz� ;-)))

Y.

Posted by GrEaTEyE on 10-01-2002 18:32:

Thumbs down No i macie...

Dzisiaj graj�c na qlnecie na planszy swim doczyta�em si� zbere�nych s��w rzuconych w moj� stron� przez piotra5a!
przeczytajcie na tym screenie od pocz�tku do ko�ca co pisze w konsolce!

GrEaTEyE

Posted by 8lo0d on 10-01-2002 20:25:

Re: No i macie...

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
Dzisiaj graj�c na qlnecie na planszy swim doczyta�em si� zbere�nych s��w rzuconych w moj� stron� przez piotra5a!
przeczytajcie na tym screenie od pocz�tku do ko�ca co pisze w konsolce!

Bravoo dla gr8eye za przylapanie piotrasa na goracym uczynq. Juz od dawna tak jest, piotras wyzywa wszystkich od idiotow lamerow itp a jak sie na niego to samo powie to zaraz sie komus skarzy, przyjdzie sxl czy ktos z r3 i zaraz slychac txt a on na mnie to i tamto ... wyszlo na jaw jak na prawde jest

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:00.