FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3)

Posted by [FPP]RAPTOR on 26-05-2001 16:23:

First Person Perspective Co robię z PB

Głosować !

Posted by Akolyth on 26-05-2001 17:17:

Sie robi szefie

Posted by DisposableHero on 26-05-2001 17:46:

Re: Co robię z PB

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Raptor
Głosować !

NIE!

Posted by RR on 26-05-2001 18:18:

E znowu nie podaje ile jest odpowiedzi .... a chyba to naprawialiscie
Pomyłka a jednak pokazuje tylko dlaczego skasowac tego nie moge???
Tylko jeszcze godzine na dole poprawcie i bedzie git bo ma potkniecie 50 minut

Posted by [FPP]RAPTOR on 26-05-2001 18:33:

Re: Re: Co robię z PB

quote:
Napisane oryginalnie przez DisposableHero

NIE!

nie to nie

BTW. Dla osób które nie wiedzą co to PB i mają z nim problemy polecam poradnik PunkBuster'a

Posted by DisposableHero on 26-05-2001 18:39:

podejrzewam, ze problemy najczesciej wygladaja tak, ze PB nie moze sie podlaczyc i nastepuje kick - a na to wasz poradnik nic nie pomoze

Posted by TYsiEK on 26-05-2001 19:29:

Unhappy Udręczanie się z PB...

Ehhhh....
PunkBuster powinien być w cs a nie oddzielnie.
Jak ktoś ma ściągać co 2 dni nowy program i wgrywać go non-stop to idźcie w kit.
Fakt że zwalcza cziterstwo ale dla tych którzy nie oszukują jest bardzo uciążliwą sprawą.

Posted by [FPP]RAPTOR on 26-05-2001 19:39:

Re: Udręczanie się z PB...

quote:
Napisane oryginalnie przez TYsiEK
Ehhhh....
Jak ktoś ma ściągać co 2 dni nowy program i wgrywać go non-stop to idźcie w kit.
Fakt że zwalcza cziterstwo ale dla tych którzy nie oszukują jest bardzo uciążliwą sprawą.

Zgadzam sie.

Posted by [SPECNAZ]Kukun on 26-05-2001 20:20:

Re: Udręczanie się z PB...

quote:
Ehhhh....

A ja uwazam, ze nie powinien byc w cs. Gdybym co 2 dni musial sciagac 30 mb to bym sie chyba zalamal :p

Posted by |SUN|K99 on 26-05-2001 20:57:

heheh a nie sadzisz ze mugl by sie sam update-owac ?

Posted by [SUN]Lis3n on 26-05-2001 20:58:

ja z kolei mysle ze PB powienien i byc tu i tu wiec jesli server np ma PB req to automatycznie jesli go gracz nie podejmuje sciaganie a jak ma to podlancza sie do serva
CO O TYM MYSLICIE
ps Kuki twoj podpis wymiata

nie ma to jak panienki z Bulowic

mail me : [email protected]
give me a sign GG : 1454393

Posted by LuCaS.jr on 26-05-2001 21:55:

Talking

OF COZ. Raptor.. powinienes zrobic osobny big topic z ankietami bo tak je lubisz

Mobile: 607285758

Posted by TYsiEK on 26-05-2001 21:56:

Właśnie, PB powinien być tylko zainstalowany tylko na serverze.
Klienci servera mają być sprawdzani nie posiadając clienta PB.
Ale to może w przyszłości zastaniemy taką możliwość...

Posted by -belial- on 27-05-2001 08:33:

Lightbulb

doozo osob zaglosowalo :>, a swoja droga byloby fajnie gdyby serv mial go zaaplikowanego i sam sprawdzal cziterqf, a potem kikowal ]:>

Posted by [SPECNAZ]Kukun on 27-05-2001 08:54:

First Person Perspective

znajac programistow, to by sie nie mogl sam updateowac Poza tym samodzielny update 30 mb Albo jak ktos ma wolne lacze lub serv jest zapchany i sciaganie z niego powiedzmy 500 k z predkoscia 1 kb/s, to tez sie mozna pochlastac... nie ma to jak pelen optymizm

Posted by TYsiEK on 27-05-2001 09:00:

Re: PB

Updatowanie PB trwa bardzo szybko i za każdą nową wersją tego programu, następują naprawdę małe zmiany.
Więc według mnie, programiści powinni updatować PB co miesiąc przy czym włożyli by więcej pracy nad nową wersją .
Przecież ostatnio nowa wersja zastawała nas co jeden dzień jak w gazecie wyborczej !

Posted by on 27-05-2001 18:12:

Re: Re: PB

quote:
Updatowanie PB trwa bardzo szybko i za każdą nową wersją tego programu, następują naprawdę małe zmiany.
Więc według mnie, programiści powinni updatować PB co miesiąc przy czym włożyli by więcej pracy nad nową wersją .
Przecież ostatnio nowa wersja zastawała nas co jeden dzień jak w gazecie wyborczej !

masz racje, ale nowe czity pojawiaja sie czesciej niz co miesiac, a pb ma eliminowac wszystkie czity, a nie tesprzeed miesiaca, a nowyh nie! Ale np. update co tydzien bylby chyba optymalnym rozwiazaniem

Posted by ANetGUS on 27-05-2001 19:33:

tysiek - jedno ci powiem pb jest cholernie wredny - ostatnio robilem testy ( 4 nad ranem ) - jak ktos nie ma pb to on czeka i czeka az ktos sie rozgrzeje i dobrze mu sie gra a tu nagle pingi rosna mi do 120 ( normalnie mam 30 ) i boom kick - przy czym czasami pb kickuje za nic ale to juz jego urok - a jeszcze lepszy jest optional - szczegolnie jak mu sie ustawi filter na 512 lub wyrzej - boze jak na topie - zasypie cie informacjami - ze user taki czy owaki ma to i tamto a tego nie ma - lubie takie rzeczy ale serv ledwo zyje po tym - ja uwazam inaczej - na serverze nie powinno byc pb ale kazdy klient powinien byc kontrolowany przez centrale pb a tworcy cs'a powinni zrobic specjalna versje cs'a, ktora sie instaluje u klienta ze bez pb nie dziala cs i co - problemu nie

ANetGUS von Angus

Posted by on 27-05-2001 21:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez ANetGUS
tysiek - jedno ci powiem pb jest cholernie wredny - ostatnio robilem testy ( 4 nad ranem ) - jak ktos nie ma pb to on czeka i czeka az ktos sie rozgrzeje i dobrze mu sie gra a tu nagle pingi rosna mi do 120 ( normalnie mam 30 ) i boom kick - przy czym czasami pb kickuje za nic ale to juz jego urok - a jeszcze lepszy jest optional - szczegolnie jak mu sie ustawi filter na 512 lub wyrzej - boze jak na topie - zasypie cie informacjami - ze user taki czy owaki ma to i tamto a tego nie ma - lubie takie rzeczy ale serv ledwo zyje po tym - ja uwazam inaczej - na serverze nie powinno byc pb ale kazdy klient powinien byc kontrolowany przez centrale pb a tworcy cs'a powinni zrobic specjalna versje cs'a, ktora sie instaluje u klienta ze bez pb nie dziala cs i co - problemu nie

TROCHE SKOMPLIKOWANE ALE CHYBA MASZ RACJE

Posted by ANetGUS on 27-05-2001 21:15:

chyba ?

ANetGUS von Angus

Posted by RR on 28-05-2001 12:09:

quote:
Właśnie, PB powinien być tylko zainstalowany tylko na serverze.
Klienci servera mają być sprawdzani nie posiadając clienta PB.
Ale to może w przyszłości zastaniemy taką możliwość...

Tysiu widać że twoje pojęcie o sprawie jest znikome. Pb działa po stronie gracza i TYLKO dlatego może coś wykryć. Nie jest możliwe wykrycie większości cheatów tylko i wyłącznie po stronie serwera. Np. aimbot jest to najczęściej program który przeszukuje ekran w poszukiwaniu określonego koloru (czysty czerwony zielony itp) i zatrzymuje myszke na nim. Porusza myszki wplatającwłasne dane w strumień komend myszki ZANIM te zostaną przetworzone przez gre. Niemożliwe jest wykrycie czegoś takiego po stronie serwera. Serwer nie ma także dostępu do danych na TWOIM dysku więc odnajdywanie jakichkolwiek mutacji w ten sposób bez programu uruchamianego po STRONIE KLIENTA jest niemożliwe !!!

Posted by RR on 28-05-2001 12:15:

Po drugi, bo jak już się wnerwiać na głupotę to na całego, czy zastanawialiście się dlaczego updeaty są TAK często. Ponieważ nowe cheaty wychodzą tak często i PB jest upgreaowany tak aby mógł je wykrywać !!! PB wywala z serwera w kilku przypadkach
a) Kiedy nie może wykryć u kogoś klienta PB
b) Kiedy połączenie z klientem pb zostało zerwane!
c) Kiedy wykryje COŚ
d) Kiedy ktos używa ksywy zarezerwowanej przez kogoś
To wszystko. Nie widze możliwości żeby było inaczej (no może oprucz punktu d który jest czasami dyskusyjny). Pb musi kopac w takich wypadkach i tyle, a inaczej w Polsce będzie się działo to samo co u niemców gdzie grając godzine spotykasz CCONAJMNIEJ 2 cheaterów który oszukują w bardzo czytelny sposób, a ilu jest ukrytych tego nikt nie wie.

Posted by TYsiEK on 28-05-2001 21:05:

Więc chodzi mi o to żeby twórcy PB połączyli się z twórcami cs'a i zaprogramowaliby specjalnego clienta który znajdował by się w długo oczekiwanej instalce każdego nowego Counter-Strike'a

Posted by FrugO on 29-05-2001 06:28:

Thumbs down

ale problem! rzeczywiscie straszny! nie do przejscia!

klikam na ikonke PB, klikam na ikonke CS i GRAM!

CZEMU WAM PRZESZKADZA PB

Posted by Red on 29-05-2001 11:32:

cziterskie lamy po mur i wszystkim kula w łeb ... jak kilku tak skończy to przestaną czitować

"śmierć jednego człowieka to tragedia , śmierć milionów to statystyki:"

Józef Stalin

Posted by RR on 29-05-2001 14:10:

quote:
Więc chodzi mi o to żeby twórcy PB połączyli się z twórcami cs'a i zaprogramowaliby specjalnego clienta który znajdował by się w długo oczekiwanej instalce każdego nowego Counter-Strike'a

Chyba nie zrozumiłeś tego co napisałem ... Jak by wychodził tyko z csem to byśmy się 2 miechy kisili z nowymi chetami zanim by upgreadowali. A i sądisz że oni chcą się dzielić kasą $.$ bo ja nie.

Posted by [STER]TombStone on 29-05-2001 17:45:

bes tematu:)

hmm... wiecie co powiem tak: zaczalem grac w countera jakies 1,5 roku tem, ale pozniej mialem przerwe 0,5 roku. Na poczatku mojej zabawy na necie jesli spotkalem jakiegos czitera, to nie bylem tego swiadomy, bo nie dawal mi w kosc, a teraz zaczynam grac a ty mnie <cenz> wyrzuca bo nie mam jakiegos PB??
no nic wchodze na strone pb i to zgrywam i znow do gry zasiadam i wszystko bylo by oki gdyby ten pb dzialal jak nalezy, a nie mi sie co kwila pokazuja bledy lindolsa albo wyrzuca mnie bo mowi ze nie mam tej maszynki.. to mnie naprawde wkurr.. denerwuje wiec ja mysle: od czego sa admini?? jesli gosc czituje to to widac, a szczegolnie jesli jakis nowicjusz rozpieprza paru weteranow CSa pod rzad...po co jest PB skoro sa admini????

Posted by FrugO on 29-05-2001 18:08:

Thumbs down Re: bes tematu:)

quote:
Napisane oryginalnie przez [WRC]mlesze
...czego sa admini?? jesli gosc czituje to to widac...

admin:
1. nie zawsze zauwazy czitera
2. nie jest "platnym bramkarzem" do lowienia cziterow
3. tez chce spokojnie pograc a nie tylko uzerac sie z bydlem

quote:
a szczegolnie jesli jakis nowicjusz rozpieprza paru weteranow CSa pod rzad...

to juz bzdura - w takim razie dostaniesz ode mnie bana jesli zabijesz w mojej obecnosci kilku "weteranow" i nie bedzie mnie obchodzic, ze:
1. jestes dobrym graczem
2. masz dobry dzien
3. jako jedyny nie masz lagow

dla mnie bedziesz "nowicjusz" a "nowicjusz" nie moze rozpieprzac weteranow...
zastanow sie - to bez sensu, nie?

Posted by on 29-05-2001 18:40:

Re: Re: bes tematu:)

quote:
Napisane oryginalnie przez FrugO

admin:
1. nie zawsze zauwazy czitera
2. nie jest "platnym bramkarzem" do lowienia cziterow
3. tez chce spokojnie pograc a nie tylko uzerac sie z bydlem

to juz bzdura - w takim razie dostaniesz ode mnie bana jesli zabijesz w mojej obecnosci kilku "weteranow" i nie bedzie mnie obchodzic, ze:
1. jestes dobrym graczem
2. masz dobry dzien
3. jako jedyny nie masz lagow

dla mnie bedziesz "nowicjusz" a "nowicjusz" nie moze rozpieprzac weteranow...
zastanow sie - to bez sensu, nie?

to jest bez sensu ale niech ci bedzie

Posted by RR on 30-05-2001 08:13:

Ostatnio dobrzy gracze gdzieś znikneli why? ponieważ wszyscy mają dość męczenia im dupy przez tłum i grają pod INNYMI NICKAMI. I co ma nicka jak lamer więc go wywalisz ??? A i w trakcie gry 95 % czeatów nie da się wykryć jedynie obserwując gre, wyjątki spead i matrix cheat ... Dajcie automat że jak ktoś ma stosunek fragi/śmierci większy niz 4 to banuje i wysyła maile do wszystkich adminów w Polsce żeby tak zrobili

A teraz coś bardziej zwiazanego z tematem. Wiele razy odwiedzałem strone pb ale nie przypuszczalem ze maja tam takze inne interesujace dzialy niz download i player tags a tu niespodzianka.
1) http://www.punkbuster.com/anticheatresources.html podstrona z sirodkami zaradczymi i FILAMI pokazujacymi cheaty w akcji.
2) http://www.punkbuster.com/hlcheatdescriptions.html podstrona z dokumentacja opisujaca dzialanie cheatow ktore wykrywa pb lub o ktorych wiedza tworcy. o częsci z nich nawet nie wiedziałem..

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:02.