FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3075)
Help!...
Kiurde ja to mam zawsze problem, włanczam T2 po formacie a tu podczas ładowania ("lighting map") gra się wyłancza...HELP
Re: Help!...
a jaka masz karte graficzna/akcelerator?
GF 256, już coś w niektórych mapach łapie...no zobaczymy
Co to znaczy: gra sie wylacza? Zawiesza sie? UE? Zwis kompletny lacznie z nieruchomym kursorem? Po prostu sie zatrzymuje i nie chce przejsc dalej, choc sie nie zawiesza? Napisz co to znaczy, to moze cos poradzimy.
Tjaaa, już wiem przez co te całe zamieszanie. Niedawno zrobiłem se kopie płyty (na wszelki wypadek). Okazało się że gra wykrywa! że to nie ta płyta i traktuje ją jak...pirata. Już jest wszystko dobrze, gra działa ale koniecznie z orginału. (buuu zmarnowałem se czystą płytkę) 
Yeap.
O jaki zwis chodzi konkretnie.
Te co ja znam:
UE - wywala sie okienko z..... serdecznie niespodziewanym bledem i szlag trafia tryba, najlepiej po takiej niespodziance restart kompa.
Jak sobie z tym poradzilem ? Od pol miecha nie mialem ani razu tego byka, ustawilem textury i inne detale tak, ze grafa sie nie kopie (nie widac roznych pasow i dziwnych powierzchni z texturami), widac wsio dobrze, w momentach gdy zwykle dochodzilo do UE, jest moze 0.2 sec przerwy jak by dysk cos zaladowal i dalej jest ok..... no miodzio.
PAUZA - gramy ..... a tu nagle wszystko staje. Najlepiej sprawdzic czy zoom dziala, jesli tak, to oznacza brak polaczenia z serverem.... laaag, albo po prostu ktos tam kompa shut down =)
Ja zwykle wchodze do menu (esc) w zakladke net, ruszam na lewo i prawo suwakiem do "update...." nie pamietam=) ten pod lista wyboru sieci...... i raz zadziala i cos tam sie ruszy i gram dalej, a raz nic..... no to zmiana servka.
ZWIS - zoom nie dziala, wszelkie kacje nie dzialaja..... reset i juz. MI to sie zdazylo moze z 3 razy.
UPS - ;-)
przez przypadek ktos moze podczas grania nacisnac przycisk destrukcyjny na klawiszach czyli nasz ulubiony znaczek windowsa =) powoduje to warjacje wyswietlania obrazu i na jednym kompie oznacza to -reset me!- a na innym kompie moze sie ic zupelnie nie stac.
Jesli uzyjemy przycisku gdy jestesmy sobie w GUI obslugi gry (games/setup/browser....itd) to wrocic do gry mozna po ludzku i nic sie nie wysypie.
No to tyle moich doswiadczen ze zwisami ktore aktualnie sa zredukowane do totalnego minimum =)
quote:
Napisane oryginalnie przez Icea
Tjaaa, już wiem przez co te całe zamieszanie. Niedawno zrobiłem se kopie płyty (na wszelki wypadek). Okazało się że gra wykrywa! że to nie ta płyta i traktuje ją jak...pirata. Już jest wszystko dobrze, gra działa ale koniecznie z orginału. (buuu zmarnowałem se czystą płytkę)![]()
Konkretnie to robi sie tak:
Instalujesz tryby z oryginalnego CD. Instalujesz wszystkie patche, skrypty, calosc uzupelniasz o mapki, screenshoty i dema (zeby potencjalnym ofiarom moc pokazac piekno T2 :-P). Nastepnie odpalasz maly programik z cyklu "no cd" i oryginalnego sidika mozesz wpakowac na polke. Nastepnie wypalasz sobie plytke, na ktorej umieszczasz caly katalog Tribes2... I to wsio. Mozna nawet odpalic T2 bezposrednio z sidika, juz od razu w pelni skonfigurowanego :-)
BTW szykuje sie kolejna edycja zestawu skryptow... Bedzie jak znalazl na koniec stycznia...
konkretnie to sie dlugo moze ladowac z takiego CD =]]]]]]]]
lepiej z dysku !!!!!!!!!!!
odpalamy sade ? co lepsze - z CD czy z dysku 

ad UE
u mnie problemy z UE ustaly gdy wrocilem do DX 8.0a....
W DX8.1 co godzine praktycznie krzak 
Man, litosci... Kto Ci kaze odpalac T2 z sidika... Chodzi o idee, o to, ze tak mozna skonfigurowac soft, ze da sie odpalic z dowolnego miejsca, a proces "instalacji" na swiezo sformatowanym twardzielu polega na przekopiowaniu zawartosci sidika na dysk.
Steel, w ogole sie nie przyznawaj, ze korzystasz z DirectX-a, bo mi jest za Ciebie wstyd :-P
yav listosc....... na przyszlosc napisz ze sluzy to tylko przekopiowaniu, a nie jak mozna zalozyc - graniu z cdka =D
A myslalem, ze to jednoznacznie widac :-P
Mógłbym dostać owego cracka, czy co to jest 
[email protected]
hehe no gram na openGL'u ale....
fakt faktem na DX8.0a niemam UE a na 8.1 mam 
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:28.