FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3263)

Posted by Apsik on 04-01-2002 23:39:

SNAJPER.PL -> Pytania i uwagi

prosze slac wszelkie uwagi i pytania dotyczace serwera Urban Terror, takze sugestie ..... ten serwer jest dla was wiec stworzcie go takiego jakim chcielibyscie go widziec ...

[AS]ik

Posted by sxl on 04-01-2002 23:41:

Re: SNAJPER.PL -> Pytania i uwagi

quote:
Napisane oryginalnie przez Apsik
prosze slac wszelkie uwagi i pytania dotyczace serwera Urban Terror, takze sugestie ..... ten serwer jest dla was wiec stworzcie go takiego jakim chcielibyscie go widziec ...

[AS]ik

Po pierwsze, zmienic mapcycle, niektore mapki z obecnego sa zmieniane minute po tym jak sie wlacza [bo po minucie dopiero mozna ].

PS. przydaloby sie cos jak sxl-pass, czy sxl-rcon... Wiesz, tak ten tego po znajomosci...

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Posted by Apsik on 04-01-2002 23:50:

rcon

rcon na serwer snajper.pl to 'rconurban' wiem ze nie ma sensu by znal go kazdy; bedzie to testowy rcon na kilka dni .... zobaczymy co sie bedzie dzialo ;P (znali go beda tylko uzytkownicy tego forum ... mam nadzieje ze jego uzytkownikami sa ci rozsadniejsi ), jesli jakis klan bedzie chial rozegrac mecz klanowy moze wyslac maila na [email protected], lub skontaktowac sie ze mna na ircu - ustawione zostanie odrebne haslo na odpowiednie godziny znane tylko osobom rozgrywajacym mecz ..... jesli chodzi o mapcycle byl jush taki temat ... mam jush mapcycle ustawiony bedzie on skladal sie tylko z mapek standardowych, nie bedzie mapek z mappacku ale beda one na serwerze, wszystkie mapki niestandartowe fizycznie zostana usuniete z serwera takze klopoty z dostaniem sie na snajper.pl pewnie beda mniejsze (nie kazdy zdaje sobie sprawe z tego ze trzeba wylaczyc autodownload w opcjach) czy jeszcze jakies sugestie ? jestem otwarty na propozycje ....
szybko poki jeszcze promile we krwi... ;P

[AS]ik

ps.: a niech mnie jak mowilem tak zrobilem pol minuty i po bolu na snajperze znajduja sie mapki standardowe + mappack a mapcycle to
ut_abbey
ut_docks
ut_uptown
ut_streets
ut_Paradise
ut_casa
ut_ricochet

jeszcze prostszy??? inny??? pomysle pozniej ... cfg tez pozniej zmienie... mam niespodzianke w zapasie ale o tym pozniej ;P

Posted by capone on 05-01-2002 01:39:

Question pointrelease 1.31

a moze by tak go uaktualnic nowa wersja wyszla juz jakis czas temu a nadal zaden polski serwer nie ma jeszcze tego patcha moze bedzie sie przyjemniej grac a chyba o to chodzi zeby bylo jak najmniej bugow nara pozdr�wki

Posted by Duke on 05-01-2002 06:33:

ja do mapcycle dodal bym mapke: ut_village. jest bardzo fajna i czrsto grana na zagranicznych serverach

Posted by on 05-01-2002 08:18:

a ja jestem jednak za 1.31 na all polskich serwerach...

Posted by sxl on 05-01-2002 09:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
a ja jestem jednak za 1.31 na all polskich serwerach...

Czy ja wiem... Odkad IS Software zaczelo wprowadzac woje PR regularnie co miesiac-pol to scena Q3 lega w gruzach. Wprowadzili te swoje zmiany itp... Oby ich niecne knowania nie mialy wplywu na nasz kochany [choc czasem head-ownie wkurzajacy] modzik

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Posted by Apsik on 05-01-2002 11:11:

pointrelease

jak jush odpowiedzialem w powyzszym temacie .. poczekam na coolnet.. kiedy zmini pointrelease natychmiast ja to zrobie (chce by uzytkownicy tych serwerow jak najmniej odczuli ' na sobie' )
jesli jednak zmiany ze strony coolnetu nie bedzie i tak to zrobie ... za jakis tydzien

[AS]ik

Posted by on 05-01-2002 11:50:

Unhappy LOW PING ONLY

a nie dalo by sie zdjac tego ograniczenia "LOW PING ONLY" ?
bo ja mam tylko w nocy i z samego rana LOW PING a ze kompa mam w pracy to nie bardzo moge grac w nocy (praktycznie zadne) i jak wiekszosc ludzi idzie z coolneta na snjpera to ja sam zostaje
to tyle uzalania sie
jak inni nie beda sie buntowac to wez zdejmij

Posted by Apsik on 05-01-2002 11:54:

Re: LOW PING ONLY

quote:
Napisane oryginalnie przez veneoth
a nie dalo by sie zdjac tego ograniczenia "LOW PING ONLY" ?
bo ja mam tylko w nocy i z samego rana LOW PING :( a ze kompa mam w pracy to nie bardzo moge grac w nocy (praktycznie zadne) i jak wiekszosc ludzi idzie z coolneta na snjpera to ja sam zostaje :(
to tyle uzalania sie :P
jak inni nie beda sie buntowac to wez zdejmij

CZY JEST JAKIS SENS Z GRANIEM W ut NA PINGU POWYZEJ 200???
ja osobiscie nie widze .... i grajac bardzo denerwuje mnie to gdy ja ping mam 25 i ni stad ni z owad killnie mnie gracz ktory ma ping 350 ... nawet go nie widac ... takze byc moze ograniczenie zdejme ale grajac na tym serwerze bede kickal graczy z pingiem powyzej 200

[AS]ik

Posted by on 05-01-2002 12:11:

Re: Re: LOW PING ONLY

quote:
Napisane oryginalnie przez Apsik

CZY JEST JAKIS SENS Z GRANIEM W ut NA PINGU POWYZEJ 200???
ja osobiscie nie widze .... i grajac bardzo denerwuje mnie to gdy ja ping mam 25 i ni stad ni z owad killnie mnie gracz ktory ma ping 350
[AS]ik

hehe pewnie nie ma sensu, ale tylko na takim pingu moge wogole pogarc , wiec "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" i gram na 100-300
i nie pekajcie wy u mnie tak samo skaczecie, na dodatek kule pojawiaja sie po 0,2 sek. co jest wogole dobijajace bo jak gosc giegnie w bok i ja w niego strzelam to szystkie kule pojawiaja sie tuz za nim i musze celowac z przodu (gdzies tak z 0,5 metra) ehh

Posted by 8lo0d on 05-01-2002 13:18:

Re: Re: Re: LOW PING ONLY

quote:
Napisane oryginalnie przez veneoth

hehe pewnie nie ma sensu, ale tylko na takim pingu moge wogole pogarc , wiec "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" i gram na 100-300
i nie pekajcie wy u mnie tak samo skaczecie, na dodatek kule pojawiaja sie po 0,2 sek. co jest wogole dobijajace bo jak gosc giegnie w bok i ja w niego strzelam to szystkie kule pojawiaja sie tuz za nim i musze celowac z przodu (gdzies tak z 0,5 metra) ehh

Wiem jak to jest ale grajac tak [ czyli skaczac ] nikomu nie ulatwiasz zycia. Taki jeden gosc skaczacy moze zepsuc przyjemnosc grania wielu ludziom. Ja nie zabraniam Ci grac ale asik ma racje .

Posted by on 09-01-2002 15:48:

no to moze juz bys zmienil tego PR na 1.31 bo ligi nie ma gdzie grac , a nie kazdy umie zmieniac (ave MG)

Posted by Apsik on 10-01-2002 13:06:

snajper.pl a pointrelease 1.31

pointrelease on snajper.pl has been changed on 1.31

;P
[AS]ik always for YOU ;P

Posted by on 10-01-2002 14:44:

:D

thank you very much

Posted by -v3-Yarecki on 11-01-2002 07:00:

Low PING....

Mam 2 MBity, a TEPSA regularnie laguje mnie do gruntu i wtedy zupe�nie dobrze rozumiem graczy z pingiem powy�ej 200 czy 300 tesh czasami (na g�upa) lubie zagrac z takim lagiem. A kiedy serw wali mi RASISTOWSKI komunikat, to czytam go "FOR LOW PIGS ONLY" ;-))))))

Y.

P.S. Nie zmienia to faktu, �e nie przepadam za sytuacj�, w kt�rej sam nie moge trafi� jakiego� skacz�cego i znikaj�cego uosia ;-)))

Posted by quietc on 13-01-2002 12:14:

Re: rcon

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez Apsik
[B]rcon na serwer snajper.pl to 'rconurban' wiem ze nie ma sensu by znal go kazdy; bedzie to testowy rcon na kilka dni .... zobaczymy co sie bedzie dzialo (znali go beda tylko uzytkownicy tego forum ... mam nadzieje ze jego uzytkownikami sa ci rozsadniejsi ), jesli jakis klan bedzie chial rozegrac mecz klanowy moze wyslac maila na [email protected], lub skontaktowac sie ze mna na ircu - ustawione zostanie odrebne haslo na odpowiednie godziny znane tylko osobom rozgrywajacym mecz ..... jesli chodzi o mapcycle byl jush taki temat ... mam jush mapcycle ustawiony bedzie on skladal sie tylko z mapek standardowych, nie bedzie mapek z mappacku ale beda one na serwerze, wszystkie mapki niestandartowe fizycznie zostana usuniete z serwera takze klopoty z dostaniem sie na snajper.pl pewnie beda mniejsze (nie kazdy zdaje sobie sprawe z tego ze trzeba wylaczyc autodownload w opcjach) czy jeszcze jakies sugestie ? jestem otwarty na propozycje ....
szybko poki jeszcze promile we krwi...

[AS]ik

ps.: a niech mnie jak mowilem tak zrobilem pol minuty i po bolu na snajperze znajduja sie mapki standardowe + mappack a mapcycle to
ut_abbey
ut_docks
ut_uptown
ut_streets
ut_Paradise
ut_casa
ut_ricochet

a nie daloby sie dorzucic jeszcze hydro_dam
nikt na niej poki co nie gra a ja raz czy dwa gralem i mapka jest naprawde cool

Posted by Apsik on 13-01-2002 13:13:

Re: Re: rcon

a nie daloby sie dorzucic jeszcze hydro_dam
nikt na niej poki co nie gra a ja raz czy dwa gralem i mapka jest naprawde cool [/B][/QUOTE]

hydro_dam jest mapka dobra, byla w mapcycle na serwerze ... niestety wielu graczy nie chcialo na niej pograc, takze ustawione jest kilka standardowych mapek .... jednakze fizycznie hydro_dam jest na serwerze i osoby posiadajace rcona moga ja wywolac (niestety tylko one poniewaz ta mapa nie pokazuje sie w konsoli gry :( )

odpowiadajacy [AS]ik

Posted by quietc on 13-01-2002 13:24:

Re: Re: Re: rcon

hydro_dam jest mapka dobra, byla w mapcycle na serwerze ... niestety wielu graczy nie chcialo na niej pograc, takze ustawione jest kilka standardowych mapek .... jednakze fizycznie hydro_dam jest na serwerze i osoby posiadajace rcona moga ja wywolac (niestety tylko one poniewaz ta mapa nie pokazuje sie w konsoli gry )

odpowiadajacy [AS]ik [/B][/QUOTE]

czy aby na pewno? zaden ze mnie hackier:> ale wiem ze mozna klepnac /callvote map ut_costam i pojdzie:>>>>

Posted by Apsik on 13-01-2002 13:43:

Re: Re: Re: Re: rcon

quote:
Napisane oryginalnie przez quietc
hydro_dam jest mapka dobra, byla w mapcycle na serwerze ... niestety wielu graczy nie chcialo na niej pograc, takze ustawione jest kilka standardowych mapek .... jednakze fizycznie hydro_dam jest na serwerze i osoby posiadajace rcona moga ja wywolac (niestety tylko one poniewaz ta mapa nie pokazuje sie w konsoli gry :( )

odpowiadajacy [AS]ik

czy aby na pewno? zaden ze mnie hackier:> ale wiem ze mozna klepnac /callvote map ut_costam i pojdzie:>>>> [/B][/QUOTE]

pewnie masz racje nigdy nie robilem callvote ;) zawsze zmienialem mape z konsoli serwera ;P

pozdrawiajacy [AS]ik

Posted by quietc on 13-01-2002 13:52:

Re: Re: Re: Re: Re: rcon

to ja mam do pana ostatnie pytanie
jako ze jestem newbie:
co to rcon?:>>>>>

Posted by Apsik on 13-01-2002 15:46:

rcon

quote:
to ja mam do pana ostatnie pytanie
jako ze jestem newbie:
co to rcon?:>>>>>

widze nie chce ci sie wklepac krotkiego slowka 'rcon' w np google.com ??? jako, ze uwazasz sie za newbie prosze bardzo zrobilem to za Ciebie
http://www.gameadmins.com/guides/q3/rcon_depth.htm

pouczajacy [AS]ik

Posted by Apsik on 15-01-2002 12:26:

niestandardowe mapy

mam propozycje, wpadlem na pomysl umieszczania w mapcycle 2-3 niestandarowych mapek. O co chodzi????? .... chodzi oczywiscie o fun. Wiem, ze lubicie i chcecie grac na mapkach na ktorych potem gracie klanowki, ale jakze milo by bylo zagrac sobie na swietnej niestandardowej mapce (bo po co ludzie tworza te mapki?) ... dodac troszke swiezosci do jakze oklepanych strategii i schematycznej jush gry ....
u siebie w cafe gramy 50:50 (chodzi o proporcje map standardowych i niestandardowych) ale jest malo kompow i slabo sie gra np w ut_subway, a mapka wyglada obiecujaco ... dlatego przedkladam swoj pomysl wiekszej spolecznosci, zapraszam na poczatek do siagniecia z jednej z polskich stron o UT ;) tych mapek:

ut_inDUSTrial
ut_subway

i zagranie w nie na snajper.pl:27966

chcecie nowych serwerow do UT w Polsce, ale zadajcie sobie pytanie po co?? skoro te 2 i tak nie sa maksymalnie wykorzystane, stad moja propozycja na jakis czas na jednym z nich urozmaicic gre...

pozdrawiam [AS]ik

ps.: czekam na ustosunkowanie sie do wypowiedzi, jesli post spotka sie z przychylnym nastawieniem UT COMMUNITY zmienie szybko mapcycle ;) i rcona (chwilowo) by nikt nie mogl zmienic mapek i by mozna bylo tylko na nich zagrac ;P

Posted by Duke on 15-01-2002 12:41:

hm...

ja bym byl za ta jedna mapka... oczywiscie za ut_subway ona jest ql )))))

Posted by *Av*MystikaL on 18-01-2002 23:04:

Angry nigdy ni eiwm co pisac w temcie

Wi�c tak . Wlasnie skonczylem ( zostalem zmuszony ) do grania na snajperze . Asik ( czy jak ci tam ) co to ma byc ? Nie wiem kto to robi , ale ciagle ktos mnie , i wielu innych zawodnikow kikuje z serwera ???? Dobrze mi sie gralo ( nie bylo 20 osob jak na coolnecie , robi sie wtedy smiech a nie gra ) fajne pingi , a tu nagle ktos ( nie ktos tylko administrator , bo nie bylo zadnego vota ) kikuje oxygena . Chlopaczyna chce wejsc i znowu kik . i tak w k�ko !!!! pozniej ja pare razy wylecialem i pare innych osob,,,,,, taki serwer to mozna sobie w pizde wsadzic !!!

PS . wlasnie dostalem na GG wiadomosc od frd ...
oto ona
"wiadomosc z ostatniej chwili, Asik i jego koledzy 2 dupolizy kikali wszystkich ze snajpera po kolei gdy nasza druzyna wygrywala... pozostaje tylko gratulowac doroslosci... moze to byc i wywolane tym ze kilka osob przeklinalo w tym ja dlatego ze zostalem zabity przez teammata... ale nie wiem czy jest to powod do tego zeby kikac i grozic banem "za najezdzanie na moich chlopcow" gratuluje gejowstwa admina i wyrozumialosci... dziekuje "

to nie chodzi o przeklinanie , bo ja tego nie robilem ( po co , jak mi dobrsze szlo ? )

gratuluje dososlosci i chorej ba�ki !!!!!!

ps moj setny post
bodajze

Posted by Apsik on 19-01-2002 03:01:

dupolizy

>>>Asik ( czy jak ci tam )
-mystical (czy jak ci tam), odpowiadam na Twojego posta

>>>Wlasnie skonczylem ( zostalem zmuszony ) do grania na snajperze
- powiedz kto Cie zmusil ??? ja, wraz z zaprzyjazniona jednostka policji natychmiast wyciagniemy wnioski i przeciwdzialamy tej sytuacji ... (wydaje sie byc grozna) :P

>>>ale ciagle ktos mnie , i wielu innych zawodnikow kikuje z serwera ????
-????? dlaczegio nie uzywacie swoich ksywek prawdziwych na serwerach??? czego sie boicie???? kickalem kogos za uzywanie i trenowanie cheatow/bugow w UT na serwerze publicznym to byliscie wy???? smieszne .... i stad te pretensje????

>>>Dobrze mi sie gralo
- a zapraszam na snajper.pl, serwer storzony przez mojego kolege .... wspaniale sie gra przynajmniej mnie i mojej cafe na nim ;D, widze takze i Tobie ....

>>>kikuje oxygena . Chlopaczyna chce wejsc i znowu kik . i tak w k�ko !!!!
- i co sie dziwisz???? stosowal cheaty !!!!! i to w kolko kilka razy go napomnialem kilka razy kickalem .... nie reagowal ->>> ma bana

>>>"wiadomosc z ostatniej chwili, Asik i jego koledzy 2 dupolizy kikali wszystkich ze snajpera po kolei gdy nasza druzyna wygrywala...
- przekaze klientom w kafejce pewnie sie uciesza z nowego przezwiska [DUPOLIZY] w ich imieniu dziekuje serdecznie

>>> pozostaje tylko gratulowac doroslosci...
- dziekuje chociaz pomimo mojego wieku ciagle czuje sie dzieckiem ;P

>>>moze to byc i wywolane tym ze kilka osob przeklinalo w tym ja dlatego ze zostalem zabity przez teammata...
- moze bylo to wywolane przeklinaniem, moze

>>>ale nie wiem czy jest to powod do tego zeby kikac i grozic banem
- sam nie wiem

>>>gratuluje gejowstwa admina
-dziekuje serdecznie za te kilka slow otuchy, zatrzymam to dla siebie i mam wielka nadzieje, ze moja coreczka sie o tym nie dowie ;P ,az mi przykro kiedy sie staram, by uczestniczyc w powiekszeniu sceny UT, BY ZACHAMOWAC SZERZENIU SIE CHAMSTWA I CHEATOWANIA NA SERWERACH, a spotkam sie z ludzmi bodajrze FRD, tak surowo mnie oceniajacych

pozdrawiam serdecznie
[AS]ik

ps.: szczerze zaluje, ze zaklocona zostala harmonia pomiedzy nami graczami UT ..... :(

Posted by quietc on 19-01-2002 09:48:

Re: dupolizy

a tak na marginesie ZAHAMOWAC piszemy przez samo h
i lepiej zeby twoja coreczka sie o tym dowiedziala:>

Posted by on 19-01-2002 09:52:

mysti jezeli cheat'owales to nie wiem czemu sie dziwisz?

Posted by *Av*MystikaL on 19-01-2002 10:23:

Arrow nie

maju , ale ja nie czitowalem ..... ja nawet nie wiem jak .....
gralem pod zmieniona ksywa
Ba , jaka tam zmieniona , *Av*i tu bylo moje imie i nzawisko

powtarzam ... NIE CZITOWALEM !!!!

PS. wydaje mi sie ze oxygen tez nie czitowal

do asika .
Stary , sluchaj , jak wydawalo ci sie ze ktos czitowal , to wez wejdz na serwer , nagraj demko z pova osoby ktora czitowala i to zalatwi sprawe a nie wciskasz mi jakies brednie ze ja czitowalem

Ja mam dowod ze savage czitowal Mam demko z jeo pova ( wlaczal sobie niesmiertewlnosc )

Posted by Apsik on 19-01-2002 11:40:

Re: Re: dupolizy

quote:
a tak na marginesie ZAHAMOWAC piszemy przez samo h
i lepiej zeby twoja coreczka sie o tym dowiedziala:>

w tak dlugim poscie tylko jeden blad????? moja sorka od polskiego bylaby ze mnie dumna ;P

[AS]ik

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:55.