FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=4)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3445)

Posted by [FPP]Saari on 12-01-2002 20:42:

Cool Newsy - jak je pisac? :)

Bardzo bym sie chciala dowiedziec od was, ktorzy czytaja newsy (reszta sio z tego tematu ) jakiego typu newsy czytacie najchetniej... Czy powinny byc one krotkie i rzeczowe odsylajace od razu do zrodla? Czy moze dluzsze odkrywajace czesc wspomnianego tematu... bardziej obiektywne czy moze skomentowane lekko przez autora?

W koncu ten serwis powstal dla was i to wam powinno sie go dobrze czytac

Posted by [FPP]Krypton on 12-01-2002 21:43:

czytamy glownie te Kryptona

Posted by kag on 12-01-2002 21:43:

no a ankietka gdzie ? najbardziej lubie moje newsy a powaznie- troche dluzsze z rozwinieciem samego infa i o ile sie krociutko zdanie samego newsmakera

Posted by Lucas on 12-01-2002 22:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag
no a ankietka gdzie ? najbardziej lubie moje newsy a powaznie- troche dluzsze z rozwinieciem samego infa i o ile sie krociutko zdanie samego newsmakera

U... - do ankity - to trzeba bylo do moderatora jakiegos - bylaby ankieta...

Posted by Nexus6 on 13-01-2002 00:40:

Newsy powinny byc
1. KROTKIE
2. NA KONKRETNY TEMAT
3. DOKLADNE ZRODLO (a nie strona glowna jakiegos serwisu)

Dodatkowo autor newsa powinien przegladac komentarze do newsa i dawac odpowiedzi do zadawanych pytan.

Dziekuje za uwage.

Posted by Lucas on 13-01-2002 07:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez Nexus6
Newsy powinny byc
1. KROTKIE
2. NA KONKRETNY TEMAT
3. DOKLADNE ZRODLO (a nie strona glowna jakiegos serwisu)

Dodatkowo autor newsa powinien przegladac komentarze do newsa i dawac odpowiedzi do zadawanych pytan.

Dziekuje za uwage.

Ad1 i 2 - to co, ma byc - "Serious Sam wyjdzie tego i tego. STOP. Bedzie kosztowal tyle i tyle STOP."

Ad3 - niemozliwe. Zrodla sa automatyczne... przewaznie pod koniec newsa jest przewaznie bezposredni link.

Co do komentarzy - kiedys nie odpowiedzial??? - Say who..

Posted by [FPP]xen0m on 13-01-2002 10:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS

Ad1 i 2 - to co, ma byc - "Serious Sam wyjdzie tego i tego. STOP. Bedzie kosztowal tyle i tyle STOP."

niektorym taka forma jak najbardziej odpowiada... wcale sie nie dziwie... sam czasami nie mam czasu czytac to wole jak news jest krotki...

Posted by kag on 13-01-2002 11:22:

obawiam sie ze nie da sie napisac nesa ktorym sie bedzie podobal wszystkim, jedni wola krotko i wezlowato a inni wola troche dluzsze newsy, co do dokladnego zrodla to ja robie tak :

w serwisie blabla [link] opublikowano poradnik dsga [ tu link do poradnika] ... no i chyba sie dokladniej nie da - jest i link do samego serwisu jak i do poradnika i tyle, mozna tu cos jeszcze odkrywczego zrobic ?

krotkie newsy ?

" Jest nowa mapa Airstrip - download" - ????

Posted by Lucas on 13-01-2002 11:35:

Dlugiego newsa mozna szybko "przeskanowac" wzrokiem... zas krotkiego dlugo czytac sie nie da....

Oprocz jakosci - fpp idzie tez na ilosc - pomoze wam to segregowac informacje.... przyda sie w zyciu...

Posted by Nexus6 on 13-01-2002 19:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag
1.obawiam sie ze nie da sie napisac nesa ktorym sie bedzie podobal wszystkim
2.co do dokladnego zrodla to ja robie tak: w serwisie blabla [link] opublikowano poradnik dsga [ tu link do poradnika] ... no i chyba sie dokladniej nie da - jest i link do samego serwisu jak i do poradnika i tyle
3.krotkie newsy ? " Jest nowa mapa Airstrip - download" - ????

Nie odbierajcie moich slow jako krytyki. Bylo pytanie jakie maja byc newsy to napisalem. Zgadzam sie z 1. Nigdy wszystkim nie dogodzisz Tak jak jest w 2 najbardziej mi odpowiada - i to wlasnie mialem na mysli mowiac KONKRETNIE. Odnosie krotkosci to 3 jest wlasnie za krotkie, bo nie wyjasnia o jaka mape chodzi, kto jest autorem itp. Dopiero po takich informacjach wchodze na link i patrze co to jest. Jesli tego nie ma to co mnie obchodzi, ze jest nowa mapa? Mapki wychodza co chwile
A co do komentowania to swego czasu mialem taki przypadek i teraz zadko zagladam w komentarzem, wole zadac pytanie na boardzie

Posted by kag on 13-01-2002 19:34:

quote:

A co do komentowania to swego czasu mialem taki przypadek i teraz zadko zagladam w komentarzem, wole zadac pytanie na boardzie

uuuu niedobrze ... wszedzie tam gdzie cokolwiek pisze codziennie sprawdzam komentarze ile razy wlaze na strone i od razu odpowiadam, a na boardzie cos moze umknac, w koncu postow jest znacznie wiecej niz komentarzy. no i po co pytac na boardzie skoro sa wlasnie kometarze - zupe je sie lyzka a nie lopata, z drugiej strony trudno lyzka dol wykopac - po prostu wato uzywac narzedzi przeznaczonych do konkretnych rzeczy

Posted by [FPP]Krypton on 13-01-2002 21:27:

wczorajszy dzien pokazal ze w swiecie fpp nic sie nie dzieje

Posted by [FPP]Saari on 13-01-2002 21:50:

Nie no kurde....

xen0m , Lucas , Krypton , kag - temat mial byc dla ludzi a nie dla redaktorow! Zrobili sobie miejsce na dyskusje jak ja chcialam by sie wypowiedzieli ludzie z zewnatrz ....

BTW:

Krypton - slyszales kiedys o czyms takim jak skromnosc???

Lucas , kag - moge robic ankiety i myslalam nad nia ale zrezygnowalam aby ludzie mieli wolnosc wypowiedzi

Posted by [FPP]xen0m on 13-01-2002 22:02:

Saari ale my nikomy nie bronimy sie wypowiadac

Posted by [FPP]Saari on 13-01-2002 22:39:

Tylko schodzicie z tematu

Posted by Lucas on 13-01-2002 23:51:

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Tylko schodzicie z tematu

Hehe... widac ze na rzezni tez musimy podyskutowac...

Posted by [FPP]Saari on 14-01-2002 13:13:

Yyyy a co? szykuje sie bura?

Posted by kag on 14-01-2002 13:50:

eee a gdzie ja z tematu zszedlem?
ja nie fraguje ludzi ktorzy tu chca pisac, w drzwiach nie stoje i nie strasze
no dobrze juz stad ide jak mnie nikt nie chce, nie lubi i fogle, buhuhuhu

Posted by Lucas on 14-01-2002 16:59:

quote:
Yyyy a co? szykuje sie bura?

Nie.. no co ty... ale nam tu nie pozwalasz dyskutowac - to pojdziemy do naszej piaskownicy

Posted by [FPP]Saari on 14-01-2002 17:27:

Yyyy to byl zart miski

kagus - nie plakusiaj....

Posted by [FPP]Shooler on 14-01-2002 17:51:

Tak czy inaczej dzisiaj Saari rzadzi na news.fpp.pl...

...dobra wiem ide do innej piaskownicy

Posted by Onion on 14-01-2002 22:49:

Wink

tak czy inaczej to mi wyglada jakby shooler zostal rycerzem Saari A co do tej piaskownicy to proponuje cos bardziej romantycznego

Posted by Lucas on 15-01-2002 07:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez Onion
tak czy inaczej to mi wyglada jakby shooler zostal rycerzem Saari A co do tej piaskownicy to proponuje cos bardziej romantycznego

Prosze prosze.... Ciekawe co na to Gazi...

Dobra - koniec ******* - wracac do tematu....

Newsow jest full wiec jest co do oceniania...

Posted by Nexus6 on 15-01-2002 14:58:

Hmm... Widze, ze oprocz redaktorow fpp to chyba tylko Onion i ja tu cos klikamy. Chociaz na temat to chyba... a niewazne. Mam pytanie czy w zwiazku z tym pytaniem Saari cos sie zmieni? Czy to tylko tak zeby sobie pogadac? Chodzi mi o to czy jakies wnioski sa?

Posted by Lucas on 15-01-2002 17:09:

quote:
Mam pytanie czy w zwiazku z tym pytaniem Saari cos sie zmieni? Czy to tylko tak zeby sobie pogadac? Chodzi mi o to czy jakies wnioski sa?

Nie... tak sobie gadamy...

Jak sadzisz - po co jest ten topic???

Posted by kag on 15-01-2002 22:04:

quote:
Yyyy to byl zart miski

kagus - nie plakusiaj....

snif snif
ja to chyba nick zmienie bo za krotki i coraz wiecej ludzi kombinuje jak nie kagus to kaggy, widac jest zapotrzebowanie spoleczne

Posted by [FPP]Saari on 15-01-2002 23:34:

quote:
Hmm... Widze, ze oprocz redaktorow fpp to chyba tylko Onion i ja tu cos klikamy. Chociaz na temat to chyba... a niewazne. Mam pytanie czy w zwiazku z tym pytaniem Saari cos sie zmieni? Czy to tylko tak zeby sobie pogadac? Chodzi mi o to czy jakies wnioski sa?

A jakie maja byc wnioski jak odpisuja tylko redaktorzy?

Posted by [FPP]Krypton on 16-01-2002 09:03:

quote:

inaczej bysmy ankiety nie robili

Posted by [FPP]Shooler on 16-01-2002 14:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton

inaczej bysmy ankiety nie robili

Ankieta byla by leprza gdyby byla bezposrednio na stronie servisu - nie wszyscy czytelnicy wlaza na boarda

Posted by [FPP]Saari on 16-01-2002 19:15:

No ankieta bylaby loozik - ale sie nie da

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:17.