FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3644)
ut, picmip
Nom, mam pytanko, ostatnio duzo gram w UT, ale chcialbym polepszyv ilosc fps, powiedzcie mi jakie picmip uzywacie, chodzi mi o to by bez nvg dostrzec przeciwnika, tzn. jakie picmip ma najgorsza grafe ???
Moze przesylacie wszyscy swojego configi, przyda sie
Ja gram na picmip 5, ScreeM i chester graja na 6. Im wieksze picmip w grze, tym bardziej textury sa rozmyte, w rezultacie wiec na duzych wartosciach picmip wszystko dookola wydaje sie monotonne. Roznice w FPSach czuc dzieki picmip tylko w wartosciach 0-4, powyzej nie ma juz praktycznie roznicy...
mail - [email protected]
ja gralem na picmip 2, jak wlaczylem picmip 9 D, to kurde mialem mniej fps :/ Dziwna sprawa, sprobuje picmip 4
a co do grafy - vertex, 16 bitowa paleta i 16 bitowe kolory - to podstawa...
Mozna tez np ze strony in4.pl - z dzia�u download taki programik - nvmax, albo nividia tweaker - wlacz w nim ustawienia fast (o ile masz nivide tnt albo gforca) wylaczy to sporo bzdur i da duzo fps (np - w 1280 na 1024 z 34 daje mi jakies 44-45 tylko wszsytko wyglada jak pogryzione...)
Re: Hm
quote:
Napisane oryginalnie przez Ottar
mam to samo, fps mi w sumienie brakuje, ale najwiecje mam na picmip3... - do tego gamma na maxa i wszystko widac az oczy bola od bialego. Jedyny minus to 0 widocznosci n tle nieba...
a co do grafy - vertex, 16 bitowa paleta i 16 bitowe kolory - to podstawa...
Mozna tez np ze strony in4.pl - z dzia�u download taki programik - nvmax, albo nividia tweaker - wlacz w nim ustawienia fast (o ile masz nivide tnt albo gforca) wylaczy to sporo bzdur i da duzo fps (np - w 1280 na 1024 z 34 daje mi jakies 44-45 tylko wszsytko wyglada jak pogryzione...)
mail - [email protected]
thx
o dzieki, musze powiedziec, ze pogrzebie w tym configu, no i ustawilem sobie picmip 4 i jakos jest lepiej, a co do nvmax, to po tym zawsze mi sie wiesza gra, chociaz na winshit xp nie probowalem tego, to nie bede ryzykowal, pogrzebie jeszcze w configu, mam nadzieje ze pomoze to,a no i zainstaluje tego tweaka
co to w ogole oznacza no i jaka wartosc jest lepsza, moze ktos przesle w koncu swoj config ?
Napisane oryginalnie przez frager(pyrland)
intensity nie mam w configu, a overbrightbits mam ustawione na "1"
co to w ogole oznacza no i jaka wartosc jest lepsza, moze ktos przesle w koncu swoj config ?![]()
mail - [email protected]
a ja? :P
a ja gram na r_picmip 1, bo jak daje na wieksze to nic nie widze...
btw. jak daje nna np. r_picmip 3, to mam tak cholerni rozmazane texwtury [wiem ze o to chodzi w picmipie ale...] ze dostaje oczopl�su
Napisane oryginalnie przez GuriaS
a ja gram na r_picmip 1, bo jak daje na wieksze to nic nie widze...
btw. jak daje nna np. r_picmip 3, to mam tak cholerni rozmazane texwtury [wiem ze o to chodzi w picmipie ale...] ze dostaje oczopl�su![]()
ok
ok, przeslij mi swoj config, tylko ze jakbym ci powiedzial jaki mam sprzet no rotfla gwarantowanego bys zaliczyl , serio
Napisane oryginalnie przez frager(pyrland)
ok, przeslij mi swoj config, tylko ze jakbym ci powiedzial jaki mam sprzet no rotfla gwarantowanego bys zaliczyl , serio
:P
podkrecilem mam 342 MHz
Ja wczesniej tzn na 2.4 gra�em na picmipie 8 i gra�o mi sie zajebi�cie, wszystko widzia�em nic mi nie zacina�o. A od czasu wej�cia 2.4 mam du�e problemy tzn z widoczno�ci� i fps'y mi strasznie skacz�. A wi�c 2.4 sux
Re: picmip
quote:
Napisane oryginalnie przez 8lo0d
Ja wczesniej tzn na 2.4 gra�em na picmipie 8 i gra�o mi sie zajebi�cie, wszystko widzia�em nic mi nie zacina�o. A od czasu wej�cia 2.4 mam du�e problemy tzn z widoczno�ci� i fps'y mi strasznie skacz�. A wi�c 2.4 sux![]()
Osobiscie uwazam, ze UT nie ma byc realistyczne (wogole jaki realizm? przeciez to gra jest tylko ) , ale ma pozostac gra w ktora gra sie dla przyjemnosci..... Ja wole sobie pograc normalnie z lepsza widocznoscia i wieksza iloscia fps , niz ogladac piekne tekstury na mapkach....
Pozdrawiam....
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:52.