FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3644)
ut, picmip
Nom, mam pytanko, ostatnio duzo gram w UT, ale chcialbym polepszyv ilosc fps, powiedzcie mi jakie picmip uzywacie, chodzi mi o to by bez nvg dostrzec przeciwnika, tzn. jakie picmip ma najgorsza grafe ???
Moze przesylacie wszyscy swojego configi, przyda sie 
Ja gram na picmip 5, ScreeM i chester graja na 6. Im wieksze picmip w grze, tym bardziej textury sa rozmyte, w rezultacie wiec na duzych wartosciach picmip wszystko dookola wydaje sie monotonne. Roznice w FPSach czuc dzieki picmip tylko w wartosciach 0-4, powyzej nie ma juz praktycznie roznicy...
mail - [email protected]
ja gralem na picmip 2, jak wlaczylem picmip 9
D, to kurde mialem mniej fps :/ Dziwna sprawa, sprobuje picmip 4
a co do grafy - vertex, 16 bitowa paleta i 16 bitowe kolory - to podstawa...
Mozna tez np ze strony in4.pl - z dzia�u download taki programik - nvmax, albo nividia tweaker - wlacz w nim ustawienia fast (o ile masz nivide tnt albo gforca) wylaczy to sporo bzdur i da duzo fps (np - w 1280 na 1024 z 34 daje mi jakies 44-45 tylko wszsytko wyglada jak pogryzione...)
Re: Hm
quote:
Napisane oryginalnie przez Ottar
mam to samo, fps mi w sumienie brakuje, ale najwiecje mam na picmip3... - do tego gamma na maxa i wszystko widac az oczy bola od bialego. Jedyny minus to 0 widocznosci n tle nieba...
a co do grafy - vertex, 16 bitowa paleta i 16 bitowe kolory - to podstawa...
Mozna tez np ze strony in4.pl - z dzia�u download taki programik - nvmax, albo nividia tweaker - wlacz w nim ustawienia fast (o ile masz nivide tnt albo gforca) wylaczy to sporo bzdur i da duzo fps (np - w 1280 na 1024 z 34 daje mi jakies 44-45 tylko wszsytko wyglada jak pogryzione...)
mail - [email protected]
thx
o dzieki, musze powiedziec, ze pogrzebie w tym configu, no i ustawilem sobie picmip 4 i jakos jest lepiej, a co do nvmax, to po tym zawsze mi sie wiesza gra, chociaz na winshit xp nie probowalem tego, to nie bede ryzykowal, pogrzebie jeszcze w configu, mam nadzieje ze pomoze to,a no i zainstaluje tego tweaka 
co to w ogole oznacza no i jaka wartosc jest lepsza, moze ktos przesle w koncu swoj config ? 
Napisane oryginalnie przez frager(pyrland)
intensity nie mam w configu, a overbrightbits mam ustawione na "1"
co to w ogole oznacza no i jaka wartosc jest lepsza, moze ktos przesle w koncu swoj config ?![]()
Ale to tez zalezy od karty graficznej, systemu itp...__________________
sxl
peace bro'!
contact by:
mail - [email protected]
a ja? :P
a ja gram na r_picmip 1, bo jak daje na wieksze to nic nie widze...
btw. jak daje nna np. r_picmip 3, to mam tak cholerni rozmazane texwtury [wiem ze o to chodzi w picmipie ale...] ze dostaje oczopl�su 

Napisane oryginalnie przez GuriaS
a ja gram na r_picmip 1, bo jak daje na wieksze to nic nie widze...
btw. jak daje nna np. r_picmip 3, to mam tak cholerni rozmazane texwtury [wiem ze o to chodzi w picmipie ale...] ze dostaje oczopl�su![]()
) i nie nazekam na mala ilosc fps'ow, mam naprawde duzo, sam nie wiem co mam w cfg'u poustawiane ale gra mi sie swietnie, wszystko widze, kiedys gralem z NVG i musialem troche zmodyfikowac konfiga, rozjasnic, zmienic celownik z bialego na zielony(bialy zlewal sie z tlem
), powywalalem zbedne ustawienia. Jezeli chcesz frager wysle ci swojego konfiga, nie obiecuje ze pomoze
ok
ok, przeslij mi swoj config, tylko ze jakbym ci powiedzial jaki mam sprzet no rotfla gwarantowanego bys zaliczyl , serio
Napisane oryginalnie przez frager(pyrland)
ok, przeslij mi swoj config, tylko ze jakbym ci powiedzial jaki mam sprzet no rotfla gwarantowanego bys zaliczyl , serio

:P
podkrecilem mam 342 MHz 
Ja wczesniej tzn na 2.4 gra�em na picmipie 8 i gra�o mi sie zajebi�cie, wszystko widzia�em nic mi nie zacina�o. A od czasu wej�cia 2.4 mam du�e problemy tzn z widoczno�ci� i fps'y mi strasznie skacz�. A wi�c 2.4 sux 
Re: picmip
quote:
Napisane oryginalnie przez 8lo0d
Ja wczesniej tzn na 2.4 gra�em na picmipie 8 i gra�o mi sie zajebi�cie, wszystko widzia�em nic mi nie zacina�o. A od czasu wej�cia 2.4 mam du�e problemy tzn z widoczno�ci� i fps'y mi strasznie skacz�. A wi�c 2.4 sux![]()
Osobiscie uwazam, ze UT nie ma byc realistyczne (wogole jaki realizm? przeciez to gra jest tylko ) , ale ma pozostac gra w ktora gra sie dla przyjemnosci.....
Ja wole sobie pograc normalnie z lepsza widocznoscia i wieksza iloscia fps , niz ogladac piekne tekstury na mapkach....

Pozdrawiam....
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:03.